icon

Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 6 rokov

myska2233
1. okt 2013

Ahojte maminy.... veľmi sa teším, že tu fungujú výmeny vrecúškových aktivít... Rada by som vytvorila skupinku už pre staršie detičky teda vo veku 3-6... ktoré budú zamerané okrem rozvoja motoriky, myslenia, zmyslov atď aj na nejakú aktivitku spojenú s učením. Tým nemyslím, že všetky tie čo ste doteraz vytvorili nie sú ale mám skôr na mysli niečo ohľadom napríklad čísiel, písmen atď...
kto by mal záujem kľudne sa môžte pridať...
výmenu by sme mohli zrealizovať do Vianoc a budeme mať rovno darčeky pod stromček, čo vy na to?

filomena
12. okt 2013

Ahojte dievcata, dnes som sa vybrala na vypravu po "machovej gume", ktoru chcem pouzit na tie svoje skladacie pismena. Prosim vas vy s akou touto machovou gumou mate skusenosti? Ja som nasla v KIK-u, ale strasne smrdi, mam doma uz dlho jeden balik ale bojim sa ho aj otvorit co tak pachne 😒 Potom som videla v obchode TEDI, rovno som ho tam otvorila atiez strasne smrdel, tak som to nekupila. Vobec neviem, kde zohnat taku machovu gumu co nebude citit. Ak viete o takej, prosim poradte kde objednat, nech mozem zacat s vyrobou.... Ja sa tu smradlavu bojim davat detom do ruk, ktovie co to vylucuje, vyrabaju to v Cine. Viem, ze tie zmekcovadla na plasty su strasne svinstvo, preto sa toho tak obavam. (Deti si to nebudu davat do ruk, ale predsalen aj cez kozu mozu tie skodliviny prejst do tela) 😖

lucik194
12. okt 2013

@filomena pocuj tiez som ju kupila v KIK a smrdi, najprv som ju neotvorila (vsak este mam cas na vytvaranie) ale potom ano otvorila som ju, uz ju mam otvorenu 4 dni, teraz je v pohode, nechala som ju na balkone a prestala smrdiet. tiez neviem ci to dat na tvorenie alebo nie
ale myslim si vies preco normalne v papiernictvach nesmrdia / resp. smrdia menej? pretoze nie su balene v igelitoch a zatvorene., som presvedcena ze tie z KIK preto smrdia, aspon dufam,
inak ja som kupovala machovu gumu normalne v papiernictve po kuse a smrdela tiez, nie velmi ale smrdela ☹
takze tiez neviem co robit,
ale moc si iluzie nerobim, podla mna vacsina predavanej machovej gumy je z ciny ☹ a este pre info vela firiem ktore vyrabaju pneumatiky, tesnenia na auta..... vyrabaju aj machovu gumu (dalsie odberne moznosti nie len automobilovy priemysel)

myska2233
autor
12. okt 2013

@filomena
@lucik194 kočky ja som objednávala aj z opitecu a smrdela len trošinku a to len vtedy ked som ju otvorila a potom už nič.... tá v kik smrdí na 100 honov to som ani nebrala... a ešte som kupovala u nás v jednom papiernictve tiež bola v pohode...

lucik194
12. okt 2013

ja som este machovu gumu kupovala v raji umelcov a tiez smrdela len trosku a potom uz bola v pohode, ale urcite je tiez vyrobena v cine ☹ vzdy je na machovej gume len nalepka kto to distribuuje ale nie kde to bolo vyrobene

lenusskaa
13. okt 2013

@filomena ja mam z opitecu, prisla zabalena v sackoch a tiez smrdela.. potom som ju nechala par dni navolno a pach sa stratil...

mulaska
13. okt 2013

@filomena fuuu tak kikacka je brutalna.. ja mam z mytoys, ale je to ta ista, co z opitec,,a v poho... budem zrejme brat nieco z opitec, tak ak chces mozme to spojit 🙂

mulaska
13. okt 2013

@filomena inak myslim, ze trochu pachnu vsetky - ZIAL... ale zatial vedie kikacka..

dudri
13. okt 2013

@filomena majú v papiernictve Dom Dunaj. nám. SNP

llucyi
13. okt 2013

baby, ja mam machovku tiez z klasickeho papiernictva a smrdela len trosicku, aj to len ked som ju vyslovene ovoniavala 🙂

mulaska
13. okt 2013

@katika74 kati, cim spajas pasiky? urcite si spominala, len nemam prebehnutu celu diskusiu.. dakujem za info....

katika74
13. okt 2013

@mulaska bud nity alebo kruzkami, uvidim, ako sa mi podari zohnat nity

nenocka
13. okt 2013

@filomena ja som objednávala odtiaľto http://ucenie-hrou.sk/kreativita-deti/239-penov... a nejaký intenzívny zápach som nepostrehla...

katika74
13. okt 2013

fotoportrét
katika74 @mulaska @llucyi @myska2233 @ask @lucikusik @breky @biankacertik @ywett @filomena @soso @mcoya @silvia259 @lalus @zuzzka1 @emily_666 @lenusskaa @lucik194 @bibes @nelinka79 @nenocka @njonja
potrebujem poradit, chcela by som použit nit, len nemam s tym velku skusenost, moze byt velkost 10 mm nitu aj hlavicky? alebo mam dat mensie?

ask
13. okt 2013

@katika74 Ja to zial tiez nepoznam 😒

lucikusik
13. okt 2013

@katika74 rada by som poradila, ale tiež nemám skúsenostť

myska2233
autor
13. okt 2013

@katika74 no ono aj záleží ako veľký bude vejárik... niekde si tuším aj písala rozmer a teraz na rýchlo neviem... no si zober, že to je 1 cm... to je dosť nie?...

katika74
13. okt 2013

@myska2233 ja skor, ci to nebude velke, rozmer karticky je 7,8 cm x 1,8 cm

myska2233
autor
13. okt 2013

@katika74 no ved hej aj mne sa to zdalo veľké... a ked píšeš že šírka vejáriku bude 1,8 tak ten 10 mm nit je podľa mna dosť... no ked iný nezoženieš bude aj taký dobrý 😀

katika74
13. okt 2013

@myska2233 ok 🙂 , uz len asi posledny problem, ako urobim dierku, aby som tam dostala ten nit.....

myska2233
autor
13. okt 2013

s nitmi som ešte nerobila... ale napríklad s dierovačkou by sa dalo, prípadne dierovacie klieštiky inak mi momentálne nič nenapada....

myska2233
autor
13. okt 2013
katika74
13. okt 2013

@myska2233 skusala som prave dierovacie klieste, len cez zalaminovane to neprejde, zial budem musiet porozmyslat, pripadne, keby som nasla majitela fotky o vejarikoch, bolo by to fajn..............

katika74
13. okt 2013

@myska2233 problem vyrieseny, daaaakujem 🙂 🙂 dierovacka je uplne super, uz som mala v hlavu v smutku, takze hor sa na zhananie nitov🙂

mulaska
14. okt 2013

dievcata, tuto som nasla LAMINOVACIE FOLIE za celkom dobru cenu - http://officeland.sk/kancelarska-technika/lamin... . vy kde kupujete?

nelinka79
14. okt 2013

babule pocet vyrobenych kuskov ostava na 22? len ci som nieco neprehliadla ...

myska2233
autor
14. okt 2013

@nelinka79 áno 22 ( teda aj s tebou) 🙂

myska2233
autor
14. okt 2013

No inak sup sup ak máte niekto dobrý lacný zdroj na laminovacie folie 🙂

sharonik
14. okt 2013

@myska2233 ahoj, viem, že už idem neskoro na vašu výmenu, nemali ste nejakých záujemcov čo zostali? Možno by sa nás našlo dosť na ďaľšiu.

zuzzka1
15. okt 2013

katika74 @mulaska @llucyi @myska2233 @ask @lucikusik @breky @biankacertik @ywett @filomena @soso @mcoya @silvia259 @lalus @zuzzka1 @emily_666 @lenusskaa @lucik194 @bibes @nelinka79 @nenocka @njonja
Dievčence, spravila som prototyp. Potrebujem poradiť. Výsledkom bude 24 zalaminovaných kariet s dinosaurami. Jedna možnosť je kartičky s popisom vytlačiť z druhej strany obrázka (tvar štvorca) alebo nechať takto ako sú vo vzore I. vedľa obrázka (tvar obdĺžnika) . Ku kartičkám budú doplnené rôzne zaujímavosti - Vzor II. Informácie hľadám a overujem vo Wikipédii, rozmer dinosaurov sa niekedy odlišuje od anglického originálu, snažím sa dodržať pojmy - krieda, jura, trias 🙂 oprašujem vedomosti, overujem a opravujem, aby to sedelo.