icon

Vrecúškové aktivity pre 2 - 3 ročné deti

marienkamyd
13. sep 2013

Ahojte,

nechysta sa niekto menezovat vymenu vrecuskovych aktivit pre deti v tomto veku, lebo rada by som sa pridala, ale netrufam si menezovat celu skupinu. Dakujem.

sunsun
14. okt 2013

a este baby, ved ked sa vam nejake aktivity nepacia, tak treba na to reagovat.... jasne, ze sa neda vyhoviet kazdemu a vzdy to rozhodne vacsina, ale stale sa daju vymyslat ine napady, aby to co najviac babam vyhovovalo.... lebo je nas tu 21 plus nejake nahradnicky a teda tych reakcii na jednotlive aktivity nie je ani polovica.... 😒

sunsun
14. okt 2013

@avalsorim @malamargaretka baby a nie ste teraz dve, co chcete robit tienove pexeso? ci to zle chapem?.... alebo @malamargaretka ostavas pri tych priradovaniach zvieratiek a ich "povrchu"? 😉

avalsorim
14. okt 2013

@sunsun ano @malamargaretka by mala vyrábať to s povrchom, ale ešte jedna baba tu včera písala, že tiež mala záujem o to tienové pexeso. takže neviem ako sa to dohodne

atomica87
14. okt 2013

@avalsorim to je taka plastova doska. A kde ju kupit. V za neviem. V ba viem kde...v modelaroch zvacsa

sharonik
14. okt 2013

@barbora21 ja by som do toho šla. Mám viacero nápadov -skúsim sem nejako vložiť fotky
1. Priraďovanie farieb, obrázkov + trénovanie zatvárania a otvárania vrchnáka na fľaši ( na podložku sa pripevnia vrchy z pet fliaš a dieťa priraďuje, teda škróbuje vrchnáčiky podľa farebnej predlohy - vrchnáčiky rôznych farieb, alternatíva z obrázkami - na vrchu nalepené nálepky aj na predlohe, plus možno neskôr využiť na priraďovanie čísel a bodiek ako v pôvodnom prevedení

2. Práca so štipcami - buď vešanie miniprádielka alebo chytanie červíčkov z chlpatého drôtika
https://www.modrykonik.cz/blog/rozarka65/album/...

3. Tvary
http://rustspolecne.cz/wp-content/uploads/Vysle...

4. Dvojzložkové obrázkové kartičky ( puzzle) napr. so zvieratkami

5. Hmatová knižka alebo pexeso

sharonik
14. okt 2013

@avalsorim tieňové pexeso áno, môžu byť aj konkrétne tieto obrázky

sunsun
14. okt 2013

@sharonik tie napady, ktore mas su perfektne, normalne tazko vybrat....🙂 mne osobne sa pozdava ta jednotka s vrchnacikmi, kedze nieco podobne tu bolo, ale nakoniec sa nepodari....hmatove pexeso uz je, tvary su sice v inej podobe, ale tiez uz su, dvojzlozkove obrazkove puzzle uz niekto navrhoval, neviem, v akom je to stave a ta praca so stipcami je tiez super.... cize by som volila cervickov, ak by nepresli vrchnaky...🙂

tomaskovamaminka
14. okt 2013

Ahojte, len vas pozdravim a pochvalim, peknucke napady tu mate mamicky🙂 Tak nech sa vam dari vo vyrobe a nech sa deticky coskoro mozu s aktivitkami hrat a ucit sa🙂 A dakujem zaroven za inspiraciu🙂

tisba
14. okt 2013

@sharonik aj ja by som bola za jednotku 😉

barbora21
14. okt 2013

@sharonik ja by som tiez bola za nejaku aktivitu s vrchnakmi - nic take tu nie a aj celkovo material ako plast je tu minimalne zastupeny - tak skus dat nejake foto tych vrchnakov aby baby mali lepsiu predstavu

josenka
14. okt 2013

@sharonik
@barbora21 Baby, červíčky, červíčky, tie sú úplne úžasné. Alebo ak ich nebude robiť @sharonik, tak keby ich niekto urobil, je to úplne super na jemnú motoriku, myslím, že už aj tí najmenší radi chytajú a otvárajú štipce. Len by bolo treba vyskúšať také väčšie (v DM mávajú), aby sa im to dobre chytalo do prštekov.

sharonik
14. okt 2013

K tým červíčkom - treba dať pozor aby sa štipce ľahko otvárali, keď je silná strunka dieťa nemá toľko sily, aby udržalo štipec dlhšie otvorený.

silvia259
14. okt 2013

@sharonik ahoj!ja som tiež za 1- dobrý nápad

evkalv
14. okt 2013

To chytanie cervikov je uplne super ja som urcite za cerviky 😉

evkalv
14. okt 2013

Pridavam aj moj nazor k aktivitkam...pre dvoj- troj rocne deticky by sa urcite hodilo to pexeso s povrchmi koze zvierat - priradit k zvieratku to by bavilo aj mladsie deticky ako 2 rocne, urcite je pre tuto skupinku deti dobra aj to priradovanie obrazkov z krtka polka k polke a vytvori to cely obrazok nie je to narocne...no a tie vrchnaciky by sa tiez zisli rozmyslala som vcera ako urobit tu podlozku aby to bolo odolnejsie tak dalo by sa aj z kartonu karton by sa natrel napr.latexom ten spevnuje a nakoniec lakom na detsky nabytok najlepsie pam lak zvyknem s tym robim a fakt to robi z papierom zazraky riadne ho vytvrdi...bola by skoda neurobit to lebo s tym by sa deticky urcite prebavili...no a za najmenej vhodne do tejti vekovej skupiny povazujem tu hracku s tym navliekanim tych tenuckych slamiek s cislami neviem ako to nazvat tym nechcem povedat ze je aktivitka zla je super ale nie pre deti 1-2 rocne ale zase ked bude pekne si ju odlozim a urcite vyuzijeme ale cca az mozno po tretom roku...nemyslim to v zlom prosim vas maminka ktora to robi nech sa neurazi...len ste chceli vediet nazor tak ho pisem...😉 a je pravda ze by sa mali viaceri zapojit a reagovat aby sme si spolocne vyskladali album ktory sa nam bude pacit...ved o par mesiacov sa mozeme zapojit znovu a v dalsom kole mizeme vyrobit uz zlozitejsie aktivitky 😵

sharonik
14. okt 2013

Takto nejako by to vyzeralo, len by boli rôznofarebné štuple a aj zalaminátované predlohy s farbami, resp. v druhej alternative by boli na stuplikoch nalepene obrazky a tie iste na predlohách.
https://www.modrykonik.sk/blog/myska2233/album/...

silvia259
14. okt 2013

@evkalv súhlasím s Tebou- tiež sa mi tá aktivita nepozdáva...

evkalv
14. okt 2013

@sharonik toto s tymi vrchnacikmi je tiez super no namiesto tych cisiel by som na vrchnacik nalepila zvieratko a nad ten zavit z flase obrazok potravy napr zajko na stupli a mrkvicka nad zavitom je to take blizsie 1-3 rocnym detom ako cisla 😉

silvia259
14. okt 2013

@sharonik evkalv má super nápad na tie vrchnáčiky!

evkalv
14. okt 2013

@silvia259 aktivitka je super viacucelova vyborna ale nie pre tuto skupinu...ale ak uz ju maminka zacala vyrabat nech pokracuje vyuzije ju kazda z nas ale neskor...aj ja mam uz usitych 10 slimakov a teraz keby niekto povedal ze sa mu slimak nepozdava porazilo by ma...😀 😀 😀

evkalv
14. okt 2013

@silvia259 neberte to tak ze chcem mudrovat viem ze nie vsetky sme tu ucitelky...ja len z praxe hovorim ze takymto detom je blizsie ucit sa pomocou veci ktore poznaju a nieco im hovoria a cisla 1,2,3,4,5 a bodky su pre ne strasne abstraktny pojem oni vidia ze to tam je ale to je tak vsetko...takze ak by som mohla poradit ked aktivitky pre tuto skupinu tak co najviac obrazkove lebo pismena , cisla su este velmi vzdialene tymto detickam...

sharonik
14. okt 2013

@evkalv v predchádzajúcej diskusii som písala, že by neboli čísla, ale farby a ako alternatíva aj obrázky- tie by mohli byť ako si písala ty ( ja som pôvodne plánovala párovať rovnaké obrázky, ale som za zmenu)

dadulajda
14. okt 2013

@barbora21 Ahoj, dakujem pekne, super tesime sa 🙂 🙂 aj je nieco volne? ci mam sama pohladat? Lebo co som videla je asi pre vacsie deticky.. a kolko je teda celkovy pocet, ze kolko kusov sa vyraba? dikes 🙂

barbora21
14. okt 2013

@dadulajda skus dat nejake navrhy pripadne s akym materialom by si vedela robit? Vyraba sa 21 ks a veci co su zatial schvalene najdes v mojom albume, bol tu navrh na nieco so stuplami od flasi alebo @sunsun davala link na take pekne pocasie, pripadne mne osobne chybaju obrazky zvieratiek rozdelene na polovicky a zalaminovane - obrazok bol niekde na zaciatku tejto diskusie

barbora21
14. okt 2013

@silvia259 @evkalv baby ved ked sa vam ta aktivita nepaci treba povedat konkretnej mamicke @atomica87 ci uz zacala pripadne ci z toho materialu vie dat iny navrh, myslim ze nikto tu nie je taky zeby sa kvoli tomu urazil alebo nahneval 🙂

dadulajda
14. okt 2013

@barbora21 Ked najdem nieco,co ma oslovi hodim sem a uvidim ci by som to vedela dat dokopy. 😉 a ked sa mi nieco nepaci,ze by pre nas nebolo,znamena ze to nebudem brat a teda vyrabam o kus menej?alebo ako sa to robi 🙂

dadulajda
14. okt 2013

@dadulajda Ked sme v dielni,maly sa furt hra s tymito kolikmi. Dlhe su asi 3cm. Tak som rozmyslala nejaku zatlkavacku, hm?

dadulajda
14. okt 2013

to som poslala sama sebe..fajn 😀 @barbora21

gega
14. okt 2013

@dadulajda vyzera to fajn to ma rada este aj nasa aj nasa stvor rocna slecna 🙂