Vrecúškové aktivity pre 2 - 3 ročné deti
Ahojte,
nechysta sa niekto menezovat vymenu vrecuskovych aktivit pre deti v tomto veku, lebo rada by som sa pridala, ale netrufam si menezovat celu skupinu. Dakujem.
@barbora21 mam taku malu otazocku k mojej aktivitke mam to uz takmer hotovo chystam sa to cez tyzden poslat len sa chcem opytat mam tam 6 aktivit z ruzovymi pavucikmi tak by som potrebovala vediet kto ma dievcatko aby sa nestalo ze chlapec bude mat ruzoveho pavuka...ostatne su zlte, take fialovomodre a zelene s tym by nemal byt problem len tych 6 ruzovych aby sa dostalo dievcatkam 😉 a este pre upresnenie balik sa posiela macinke ? Kolko peniazkov sa dava do balika? Lebo nejako mi to uniklo...dakujem
@tatrankalucka @sunsun @barbora21 @chrumka84 @atomica87 @martina646 @josenka @silvia259 @tisba @sharonik @macinka13 @evkalv @ask @liesi @amilla @ivka03 @ivianocka @droby @netuska78
PODMIENKY ODOSLANIA:
Prijem balikov bude mat na starosti @macinka13 - jej adresu vam poslem do IP - sukromnych sprav, aby tu nebola zverejnena len tak... a tu su vsetky podmienky - ak niecomu nechapete pytajte sa:
1. Kazda aktivita musi byt zabalena v zatvaracich sackoch, ak by ste take nemali, nezohnali, tak aspon zabalte nejakym sposobom kazdu aktivitu zvlast, aby sa to lahko mohlo triedit.
2. Ak chcete ku kazdej aktivite mozete pribalit kratky navod ako ju vyuzit - myslim, ze pri niektorych je to jasne a dost sme komunikovali aj tu, takze to nie je povinne.
3. Co sa tyka poctu bude nas 19.
4. Poslete vsetky aktivity aj tu svoju, pripadne si ju oznacte nickom odtialto z konika, bude to jednoduchsie pri triedeni balikov spat na odoslanie k vam.
5. Ak robite dve aktivity kazdu je potrebne oznacit nickom odtialto z konika, aby macinka13 vedela komu ju ma dat do balika.
6. Velkost krabice - ja som navrhovala A3, pripadne dajte nieco vacsie ako A4.
7. Do balika dajte na papieriku napisanu svoju adresu kam potom chcete, aby vam bol balik zaslany.
8. Co sa tyka postovneho: balik vam bude zaslany spat 2.triedou a predpokladam, ze sa zmestime do 5 kg teda poslite sumu 3,50 eura - teda peniazky vlozte do balika.
8. Ked budete balit svoj balik do baliaceho papiera tak taky isty kus baliaceho papiera dajte do balika, aby ho potom mohla macinka13 zabalit a nezhanala na vlastne naklady baliaci papier.
9. Neviem ci sa musi k baliku vypisovat aj podaci listok, takze preistotu ho dajte do balika a vypiste na nom adresu odosielatela a aj adresu prijimatela. Nepomilte sa: adresa odosielate bude adresa macinka13 a adresa prijimatela bude vasa adresa.
10. Termin odoslania je 28.2. V momente ked balik odoslete napiste prosim sem do fora, aby sme mali prehlad.
Babulky, uz som poriesila material, tak idem k samotnemu kresleniu a mam na vas otazku k moje aktivite SKUPINY. Budem robit 6 skupin, kazda bude obsahovat 5 veci. Mam viac napadov alebo inspiracii z original hry, preto vas prosim, aby ste mi napisali, ktore sa vam najviac pozdavaju.
OBLOHA - slnko, mesiac, hviezdy, oblacik, duha
OVOCIE - jablko, hruska, banan, hrozno, pomaranc
CHROBACIKY (aj ked to nie je uplne presne)- motyl, lienka, husenica, vcielka, slimak
PRIRODA - ihlicnaty strom, listnaty strom, kvietok margaretka, kvietok tulipan, trava
DOPRAVNE PROSTRIEDKY -auto, vlacik, lodka, lietadlo, traktor
MORSKY SVET - rybka, krab, chobotnica, musla alebo hviezdica, morsky konik alebo meduza
DOMACE ZVIERATKA - krava, prasiatko, macka, pes, sliepka (dali by sa pripadne este rozdelit na domace-uzitkove a domace-milacikovia)
LESNE ZVIERATKA - medved, liska, zajko, datel, sova
EXOTICKE ZVIERATKA - zebra, lev, zirafa, slon, opica
HRACKY-lopta, macko, babika, kacicka, kocky
PRESTIERANIE - tanierik, miska, poharik, pribor, podbradnicek
HUDOBNE NASTROJE - gitara, bubon, trubka, klavir, xylofon
Mam teraz velku dilemu, tak prosim radte, ktorych 5 mam nakreslit? Malo by to byt take roznorode alebo cele zvieratkove? Najkrajsie to vyzera, ak su predmety usporiadane na prvom obrazku do takeho prirodzeneho prostredia, ze nie su len akoby naukladane vedla seba. Tu by vyzerala dobre misa ovocia, ta priroda a aj dopravne prostriedky (inspirujem sa samozrejme aj originalnymi obrazkami drevenej hry).
Nebudem kreslit viac verzii (pre kazdu, co si vyberie), nejako snad spolocne vyberieme 6 finalistov. Dakujem za komentare.
@martina646 za mňa: ovocie, dopravné prostriedky, domáce zvieratá, lesné zvieratá, prestieranie a hudobné nástroje 😉
@martina646 pripajam sa k @silvia259 ovocie, dopravné prostriedky, domáce zvieratá, lesné zvieratá, prestieranie a hudobné nástroje -dobry vyber 🙂
@martina646 aj mne sa paci ten vyber co baby pisali
@martina646 ja suhlasim s vyberom, len chcem navrhnut, ci by sa nedal zajko z lesnych zvierat vymenit napr. za vevericku....- my mame totiz knizku domacich zvierat a je tam aj zajac..., no a myslim, ze by to mateja mylilo...(alebo potom si viem predstavit aj verziu, ze by sa domace a lesne spojili ako kategoria zvierata a pridala by sa bud este priroda alebo obloha)...
@martina646 a inak obdivujem, ze dokazes takto nakreslit jednotlive zvierata... fu... 🙂... mne stacilo kreslit zabu a sliepku a teda dost som sa namakala...🙂... taku lisku by som nikdy nedala...
@sunsun vevericka je super napad, vidis, to mi akosi vypadlo. Obrazky budem kreslit, to je pravda, ale predlohy ako inspiraciu si vzdy pozriem na internete, az taku fantaziu nemam, Vcera som napriklad skumala rozdiel medzi kralikom a zajacom a som rada, ze zajko vypadava z hry 🙂
@martina646 ja sa prisposobim vacsine 🙂 mne osobne sa este velmi paci obloha
@martina646 tak ako baby píšu sa mi to pozdava, len pre rôznorodosť by som namiesto lesných dala morské zvieratká, príde mi to zaujímavejšie pre deti.
@martina646 mna najviac oslovila obloha, ovocie, dopravne prostriedky, prestieranie.
@martina646 Martinka, mne by sa páčilo: dopravné prostriedky, chrobáčiky, obloha a morský svet. Ostatné mi je v podstate jedno, prispôsobím sa. Zvieratiek všelijakých máme hromadu v rôznych knihách, ale toto sa mi zdá zaujímavé a malý tiež celkom začína rozlišovať niektoré veci z týchto, čo som vybrala, tak by sme to "doťukli". 🙂
@martina646
JA SOM ZA: obloha, priroda, morsky svet, chrobaciky, lesne zvieratka
@martina646 mne sa páčia všetky skupiny, takže ktorékoľvek urobíš budem spokojná
@tatrankalucka @sunsun @barbora21 @chrumka84 @atomica87 @martina646 @josenka @silvia259 @tisba @sharonik @macinka13 @evkalv @ask @liesi @amilla @ivka03 @ivianocka @droby @netuska78
Kocky, dufam, ze ma neukamenujete, ale od vcera som v nemocnici a nakolko neviem este presne ako dlho, tak nestiham vyrobit aktivitku nacas. Cely vecer som rozmyslala ako to vyriesit.... Asi bude najlepsie, ked odstupim. Je mi to luto, lebo uz mate vyrobene niektore ale snad to nejako poriesite a aj ja som sa uz straaasne tesila na vsetko. Keby sa vam zdrzalo a posunulo to zasielanie, a ja uz bola doma, zamakam a mozno to este stiham, Ale len v tom pripade, inak by som vam to vsetko zdrzala a neviem ani teraz povedat ako dlho ☹. Budem to tu sledovat

@barbora21 ja ak mozem poprosit tak zalaminovane...dakujem