Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady
Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?
@sonislawa som za prvu moznost ;)
Aj ja som za prvé písmená, budú super,ale dosť sa narobis..o to viac si ich budeme vážiť🙂
S panakom ako sa ti bude robiť lepšie
@sonislawa ako baby odhlasuju, bude pre mna ok
ok, takze pismenka urobim karton a servitka... chcem sa opytat, ci je pre vas ok, ak to nebudem lakovat. Ja pouzivam tapetove lepidlo a servitku - teda kasirujem. Nikdy som to nelakovala. Byva to pevne aj zarovnane. Je to takto pre vas ok?
@sonislawa ak s tym mas dobru skusenost, tak netreba lakovat. A ake velke budu cca tie pismenka?
@sonislawa prevedenie necham na teba🙂
@fada ak chces tebe mozem urobit kocku. jedina nevyhoda by bola, ze nasledne k hre budem vymyslat "pravidla" a tie by som pisala na kartonove pismenka. A tebe by som len strucne napisala ako s kockou. Na druhej strane, ty si lahko mozes kocku urobit. Ak bude mat niekto postracanu kocku zo stavebnice, tak ju len umyjes od obrazku (co byva nalepeny) a zafarbis alebo nalepis papier s pismenkom. Daj vediet ako chces kocka - karton.
@adelajda2012 k tomu lakovaniu. Ja som nikdy nelakovala, ked som kasirovala. Takze ja nepoznam rozdiel. Ja kasirujem aj napr.: zo stran casopisov a vtedy uz ani nemusim farbit, ked si povytrhavam strany rovnakej farby. S tym lakovanim pockam este na nazory ostatnych. mam pocit, ze @crazy1 s tym ma skusenost. Tak uvidim. ved aj tak by sa lakovalo nakoniec. dovtedy mam co robit 🙂
A co sa tyka velkosti - velkost pismeniek bude priblizne 4x4cm. Predstav si stvorec 4x4cm a ja v nom nakreslim pismenko, ktore potom vyrezem. Ta velkost zavisi aj od pismenka.
slova mam pripravene na pismenka (mozno sa to este zmeni) : A, S, O, I, E, L, V, Z, T, M, C... su to pismenka, ktore sa ucia 1.polrok 1ZS.
@bambulka18 @adelajda2012 @strelka3 @fada @cicamica1980 @crazy1 @jumama
hlasovanie za A4.
Posielam vam 3 navrhy ako budu vyzerat A4 s obrazkami. meni sa tam najma oramovanie a font pisma. A plus ak by vam nevyhovoval tip obrazkov, dajte vediet. Ja (ako specialna pedagogicka) preferujem ramovanie iba modry ramik (kvoli pozornosti).
@sonislawa ramovanie na 2 a 3 navrhu dost odvadza pozornost, takze ja by som volila co najjednoduchsie, alebo uplne bez ramovania. Ved ramovanie uz bude aj samotnym vykresom. A pismo tiez standard, bez omalovaniek 🙂
@sonislawa este sa ta neskor opytam k tej kocke, teraz nestiham. ale si zlata, ze by si bola ochotna len kvoli mne urobit inak, dakujem 🙂.
k obrazkom: som za co najrealnejsie. k oramovaniu: za co najjednoduchsie. bud s modrym oramovanim alebo bez. k fotnu pisma: by som bola najradsej aby bol co najviac zhodny s montessori tlacenymi pismenami.
takze ak si mam vybrat z vyssie uvedenych moznosti, tak oramovanie 1.obr., pismo 1./2.obrazok (to je asi rovnake).
aj ked mne samotnej sa velmi paci to posledne pismo a to stredne oramovanie :D, ale viem, ze pre drobcov to nie je najvhodnejsie.
@adelajda2012 @strelka3 @fada @cicamica1980 @crazy1 @jumama @sonislawa @weronnka18
prve ukazky 🙂. Pokusala som sa zohnat material za co najprijatelnejsiu cenu a natrafila som na taketo deky, nie je to najpevnejsi material (uvidim ako sa to bude šiť), ale hadam sa vam bude pacit a splni ucel.
Stvorce na skakanie su 25x25cm. V kazdom stvorci bude vystrihnute cislo, takze bude cez neho vidiet farbu podlakadu, cislo bude obsite, aby sa neposuvalo a nedeformovalo. Podklad bude vzdy inej farby, nakoniec to nafotim a kazda si vyberiete ktoreho panaka chcete 😉 . Prikladam dva navrhy, bud bude 8 cisiel, ale stvorce budu na sebe, alebo spravim 7 cisiel a budu mat medzi sebou rozostup.
@bambulka18 mne sa viac paci 7 (ak by som bola prehlasovana , nemam problem sa prisposobit vacsine)
@sonislawa ja tiez nelakujem...kasirka uplne staci ono ked sa to v zavere potrie transparentnym lepom efekt je ten isty ako lak🙂
Co sa ramcekov tyka ja by som bola za variantu uuplne bez ale ked uz tam ma byt tak co najjednoduhsi...)
@bambulka18
Mne sa pacia oba🙂 necham to na vacsinu🙂)
@sonislawa ramovanie najjednoduchsie a aj fond pisma by som volila uplne jednoduchy, taky ako budu pismenka, co vyrobis. Mne sa aj ten fond, co mas pri modrom ramiku zda "zlozity" ;)
@bambulka18 mne sa paci viac 7
@bambulka18 Mne sa paci taky so 7 poliami na skakanie... 🙂
@sonislawa Som za verziu jednoduche pismo a jednoduchy ramik alebo aj kludne bez ramika... 🙂
@bambulka18 ahoj, ja som za 8 (to je pre mna klasika 🙂) alebo aj za 7 ale bez rozostupov...
@sonislawa za mna obrazok 1 - alebo uplne bez ramiku. slnko ak by si mohla dat bez oci a ust🙂
@bambulka18 ja by som radsej 8, ale prisposobim sa vacsine
@bambulka18 Neviem šiť, tak neviem posúdiť, čo sa ti bude lepšie robiť... sa mi páči jeden aj druhý...takže ako sa rozhodneš 🙂

@bambulka18 aj ja som vacsie, my sme skakali skolku so 6-timi