icon

Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady

adelajda2012
12. okt 2015

Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?

cicamica1980
14. nov 2015
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

Ja nemam najmensi problem s posunom terminu. Ale asi to musia vsetci odsuhlasit

adelajda2012
autor
14. nov 2015

@crazy1 Mne osobne tiez posunutie nevadi, pretoze davam adventny dcere az od siesteho. Ale ak to stihnes do konca buduceho tyzdna, tak to nie je vobec tragedia. Ved to je posunutie len o jeden den - neposles v piatok, ale v pondelok. Zatial by som nic neriesila. Uvidis ako na tom budes a ci to stihnes, tak ako mas v plane.

fada
14. nov 2015

@adelajda2012 so mnou to zial vyzera blbo. stale dufam, ze to do piatku stihnem, ale este stale som len pri vystrihovani. viem to robit len chvilku :( , lebo tiez mam drobca choreho, tak je to o to horsie - casovo. a buduci vikend mi nepomoze (ak by som to aj mohla zaslat v pondelok), nakolko cez vikend robim velku oslavu planovanu pol roka dopredu... zatial termin nechcem posuvat, snad ked dostriham uz bude lepsie, priebezne sa budem ozyvat buduci tyzden, aby ste vedeli ako na tom som. este som sa chcela opytat odkial si - ze by som si s drobcom urobila vylet (ak by som to nedajboze nestihla) a doniesla by som ti aktivitky osobne. alebo rozposlem zvlast, ak to nestihnem. ale ako som uz pisala, stale dufam, ze to stihnem. teraz som akurat poprosila mm nech je s drobcom, tak idem makat.
@crazy1 drzim past, nech ta to cim skor prejde. ani nie kvoli mikulasom, ako preto, ze viem co je to za bolest. a ja som mala len zapal, ty mas asi aj seknute, ked necitis nohy pri sedeni. az ma zamrazilo, ked som to citala. pravdu povediac ta obdivujem, ze mikulasov aj tak planujes robit. ak sa budes citit dobre a budes ich teda robit, tak pre nas ich nemusis davat na tie snurky, ci ako si mala v plane, kludne nam stacia samotni mikulasikovia a ja ich uz doma dam napr. stipcami na snuru alebo vymyslim nieco ine...

rienok
14. nov 2015

@adelajda2012 ahoj uvidim ako to pojde.....dnes zacinam sstrihat.

gabika5
15. nov 2015

Ahojte. Ak bude dalsie kolo rada by som sa pridala.

adelajda2012
autor
15. nov 2015

@gabika5 uvidime 🙂 Budem na teba pamatat.

rienok
15. nov 2015

@adelajda2012 zacala som strihat a ide to dost tazko( nechapem.preco som si vybrala taky hruby filc ) ale potrebujem sa s vami dohodnut ako vlastne lepit tie stopy.. lebo aai nemam dost zeleneho filcu kedze velke zvirata maju dlzku kroku 1,3 -1,5 m tak ci nespravim len podlepene stopy a vy si ich potom podla vzoru budete ukladat?

jumama
15. nov 2015

@rienok Mna napadlo, ze napriklad by sa dali tie stopy spojit nitou/stuzkou potrebnej dlzky - to si mozeme aj sami spravit, ak budeme vediet tu dlzku stopy. Vies, ze prava, lava stopa, a spojit ich nitou, ktora sa natiahne o kolko treba. Mne by to napriklad nevadilo ani ak by boli tie stopy na papieri baliacom. Nie je to sice take trvace, ale zase pre nazornost staci ...

adelajda2012
autor
15. nov 2015

@rienok no na taketo velke kroky by to s tym filcovym podkladom asi neslo. To by si nam musela poslat cely koberec. Su dve moznosti. Bud nedodrzis dlzku kroku (len v popise napises kolko to je, ale na kobercek stopy nalepis blizko seba), alebo das samostatne stopy. Pripadne s tou stuhou, ako pise jumama. Rozmyslam, co je lepsie...
Baby, co vy na to? @bambulka18 @cicamica1980 @fada @crazy1 @sonislawa @jumama

adelajda2012
autor
15. nov 2015

@rienok kolko stop planujes urobit pre jedno zviera?

rienok
15. nov 2015

@adelajda2012 to s tou stuzkou znie dobre. No minimalne jeden cely krok...takze 4 stopy. Spravila by som teda tak aby bola zachovana dlzka a sirka kroku. Dievcata ak by som nestihala tak vam to poslem osobitne, lebo je to fakt makacka ...som podcenila hrubku filcu. Ale uz mam 3 medvedov a 3 diviakov vystrihnutych

cicamica1980
16. nov 2015
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ja sa neviem vyjadrit, necham to na teba
@rienok

sonislawa
16. nov 2015

@adelajda2012 ja sa neviem vyjadrit. Ja tie stopy nechapem a povedala som si, ze sa necham prekvapit. Nechavam to na teba @rienok

crazy1
16. nov 2015

Tak dievcence skoncila som na neurologii budem chodit na injekcie:( a mam prisny kludovy rezim inak ma caka nemocnica:(( nerada by som odstupit ale sit nebudem vediet .... :((( eskutocne ma to mrzi:( skuste nieco co mozem po leziacky robit a stihnem do piatku !?

bambulka18
16. nov 2015

@rienok za mna tie velke stopy nemusia byt na podklade a paci sa mi ta predstava so stuzkou. pri malych stopach bude podklad formatu A4 ? A stopy pojdu po celej dlzke, alebo len jedna ukazka?

sonislawa
16. nov 2015

takze informujem ako som na tom ja.
mam hotove pismenka z machovej gumy (2x fialove a 1x zelene) pre @jumama, @bambulka18, @rienok a kocky pre @fada, @crazy1 a @cicamica1980 (vsetky rovnake). Pre @adelajda sa este susia kartonove pismenka.
Na nikoho som verim nezabudla, lebo som sa stratila v tych zmenach. Tak prosim ak este niektora nemate pismenka, dajte vediet.
Dnes idem napisat "pravidla hry".
Tento tyzden vo velkom laminujem. Pevne verim, ze to stihnem do piatka.
Problem mam s tym vreckom. Ak ho nezozeniem v u nas v meste, tak budem musiet nieco pekne vymysliet a to mi moze pokazit plany s terminom.

Co sa tyka posunutia terminu: Ja som ok za posunutie. nemam ziaden stanoveny termin, kedy musim mat tie veci od vas doma.
Moje dodrzanie terminu je komplikovane tym, ze ak to do piatka nestihnem, tak vikend i pondelok mam tak plny, ze tam nic nespravim. Takze ak to ja nestihnem do piatku budem potrebovat cas este aj 24.-25.11. Preto som odhodlana dopovat sa kavou a energy drinkami, aby som to do piatku dala 🙂

sonislawa
16. nov 2015

@crazy1 za mna. daj sa do poriadku. Dosijes to, ked budes moct a potom mi to posles... kludne aj tesne pred vianocami, aj po. urcite advetntny kalendar nie je dolezitejsi ako tvoje zdravie. Opatruj sa a dodrzuj kludovy rezim.

bambulka18
16. nov 2015

@crazy1 to je v poriadku, prvorade je zdravicko. Mne posli nezosite a pridaj fotku hotoveho aby som vedela ako to ma byt vo finale. A skore uzdravenie, aby si mohla cim skor santit s dievcatami.

crazy1
16. nov 2015

@sonislawa dakujem:-* uvidim ako budem vladat tak ti to potom poslem....ak to naozaj nevadi.....abo to viem poslat nastrihane namalovane so snurkami len to dat niekomu zasit koldokola...
@bambulka18
Dakujem..... ak to nebude prekazat teda poslem ti ich nastrihane nalepene a nakreslene len by si si to dokola zasila....

@cicamica1980
@rienok
@adelajda2012
@jumama
@fada
Dievcence vy ako...? Snad som na nikoho nezabudla ....staci vam to poslat neskor individualne? Alebo vo forme DYS nastrihane nachystane len si to obsijete a date na snurku??..... tak vam to viem v pondelok pobalit....
Dakujem

jumama
16. nov 2015

@crazy1 mne mozes i nastrihane poslat, a skore uzdravenie prajem. Ja som raz mala seknute tak, ze som cely mesiac nohu za sebou tahala, takze radsej neprepinaj....

fada
16. nov 2015

@crazy1 to mi je luto, ze mas take velke problemy. bola si aj na mr? teraz mi totiz kamaratka hovorila, ze znamy mal podobne priznaky ako ty - ze necitil nohu a az z mr-ka mu zistili prasknutu platnicku (ci nieco take) a museli ho operovat. nechcem byt zla vestica, dufajme ze u teba to bude ine. pre mna staci to co uz mas. drzim past.
@rienok pre mna stacia tie stopy velkych zvierat len tak, bez podkladu a bez stuziek, len prosim napis info tych vzdialenosti a ja to doma nalepim na staru deku alebo urobim tak ako si napisala, ze budem len ukladat podla vzoru, aj tato alternativa sa mi paci 🙂
@sonislawa kocky su perfektne 🙂

sonislawa
16. nov 2015

@crazy1 naozaj to nevadi, kludne aj po vianociach. Nemusis mat z toho ziaden tlak. Tento rok vymyslime nejaky iny adventny kalendar. Pre mna bude velka pomoc ak mi to usijes. ja neviem pekne sit.

crazy1
16. nov 2015

@fada tak snad to bude len zaseknuty nerv.... do 25 budem dostavat injekcie a potom znova k neurologicke.... a dufam ze to do vtedy prejde.....a uz nikdy sa nevrati...... ja mam ako dost vysoky prah bolesti ale toto neprajem nikomu.... radsej este 2cisarske....:(
Dakujem za pochopenie....:-*

crazy1
16. nov 2015

@sonislawa tak mi napis do ip adresu hned ako sa mibude dat ti ich zosijem a poslem:-* dakujem

fada
16. nov 2015

@crazy1 prajem skore uzdravenie a drzim past

adelajda2012
autor
16. nov 2015

@jumama @sonislawa @fada @crazy1 @rienok @bambulka18 @cicamica1980
Kocky, je tu vela stresov ohladom terminu a kedze to nikomu nevadi, posuvam termin odosielania balikov az do 27.11. Dufam, ze vam to pomoze.
@crazy1 ty sa dohodni s kazdym individualne. Kto bude chciet polotovar, tomu posli v hromadnom baliku do toho 27.11. na moju adresu. Kto bude chciet zosite, doposles neskor.
Dufam, ze je to tak ok.

adelajda2012
autor
16. nov 2015

@crazy1 ja ta tiez poprosim zosite doposlat, lebo si neviem predstavit, ako by som to zvladla. Ale posli mi to kedykolvek. Pokojne aj vo februari alebo az v lete ;) vobec mi to nevadi. Hlavne sa najprv uplne doliec.

jumama
16. nov 2015

@adelajda2012 Ok, ja som tiez zvolnila tempo, lebo sa mi nakopila praca, pre malackinu chorobu, dufam, ze v stredu uz pojde do skolky a bude viac casu 🙂

adelajda2012
autor
16. nov 2015

@rienok ja uz som sa v tych stopach akosi tiez stratila 🙂
Prosim ta, ked budes mat cas, daj info, ako to vlastne bude vyzerat. Vsetky stopy budu samostatne vystrihnute (pripadne spojene stuhou) a budu sa ukladat na nejaky prilozeny kobercek? Ten by ale musel byt dost velky....hmmm... Alebo male stopy budu nalepene na filcovom podklade a velke samostatne?
Alebo urob prve a nafot ;)

fada
16. nov 2015

@adelajda2012 velka vdaka za posunutie terminu. vystrihnute uz mam, prave obojstranne vyfarbujem a teda prekvapivo dlho mi to trva. tie prototypy sli tak lahko a rychlo a teraz mi vsetko trvaaa ☹. uz sa mi podarilo nieco aj pokazit 😖 . zajtra nafotim prvu sadu obrazkov vymalovanu, este to prave dokoncujem.