icon

Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady

adelajda2012
12. okt 2015

Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?

fada
23. nov 2015

je to blbe, je to dost zvlnene :(. neviem co robim zle. predtym to zvlnene bolo trochu samozrejme tiez, ale nie az takto. ked vyplnim foliu papierom, tak zalaminuje v pohode. mam na najnizsej moznej teplote. neviem kde robim chybu. normalne sa bojim zalaminovat dalsie - na fotkach to az tak nevidiet (zvlnenie je uplne po celej dlzke aj sirke folii). mam na (pozicanej) laminovacke aj moznst "cold", ale vtedy to absolutne nelaminuje :/. asi sa na to idem vyspat. som dufala, ze dnes prvu seriu porobim. zial nie.

cicamica1980
24. nov 2015
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@fada krasne je to🙂

crazy1
24. nov 2015

Dievcence tak ja ko:( od piatku ma mm prenasa po byte:( vcera som sa vyhovorila dr ale dnes na injekcii nepomohlo nic:( dr sa nedala uprosit musim ist do nemocnice:( mam hrozu z toho nechat vsetko na manzela- deti domacnost:(

cicamica1980
24. nov 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@crazy1 drzim vám palce, nech sa ti co najskor polepsi, a nech to manzel zvládne. Inak aj moja najvacsia hrôza je, že by som dvera nechala samu s manzelom a ja by som musela do nemocnice

crazy1
24. nov 2015

@cicamica1980 dakujem....:-*

adelajda2012
autor
24. nov 2015

@crazy1 myslim, ze nechat domacnost a najma deti cisto na muzoch sa bojime vsetci. A este ked musis ist do nemocnice...to tiez na pohode neprida. Ach joj, tazka sifuacia. Ale neboj, oni to zvladnu. Mozno budes este aj prekvaoena ako bravurne. Hlavne nech ta daju co najskor do poriadku. Drzte sa!

fada
24. nov 2015

@crazy1 tiez drzim paste a prajem nech vsetko dobre dopadne

fada
24. nov 2015

@cicamica1980 dakujem 🙂

sonislawa
24. nov 2015

@crazy1 drz sa. Prajem nech to vsetci dobre zvladnete. A prajem nech zazijes mile prekvapenia ako ja, ked som po navrate z nemocnice zistila, ze manzel zvladol vyklutie prveho zubka pri Matejovi, naucil ho zaspavat bez drncania na fit lopte a s Emkou si bacovali s velkou spokojnostou. Ono ti otcovia sa aspon mozu viac prejavit, ked im nechame priestor... a nabuduce miesto nemocnice radsej wellness 🙂

sonislawa
24. nov 2015

@fada mne sa cez fotky nezda, ze je to moc vlnite. netrap sa. Ja ti neviem poradit ako na laminovacku, ale rozhodne viem, ze si sa snazila a ked nieco nejde rovno, tak to ide vlnovkovito ... uvidis, ze sa s tym zahrame a mozno vdaka vlnkam objavime nieco nove, co by sme inak neobjavili 🙂

adelajda2012
autor
24. nov 2015

@fada na tych fotkach to zvlnenie nevidiet, vyzera to krasne. Mas moj obdiv. Z mojej skusenosti sa folia vzdy vlni, ked v nej nie je papier. Asi s tym moc neurobis. Mozno sa niektore folie vlnia menej a ine viac, nemam odskusane. Netrap sa, ved to budu male formaty, na tom to nebude tak vadit. Urcite sa s tym vyhrame.

bambulka18
24. nov 2015

@crazy1 drzim palce, nech si cim skor fit a doma s rodinkou

jumama
25. nov 2015

@crazy1 Skore uzdravenie. A naozaj sa doliec ako len dlho treba, lebo taketo ked sa nevylezi a nedolieci, lubi sa vratit. Drzim palce.

jumama
25. nov 2015

Baby, ja som vcera zalala balicek a ak si budete chciet stiahnut na vytlacenie, tak tu su linky na PDFka, ak by ste chceli kamaratom sirit alebo pre vlastnu potrebu si doplnat 🙂
porovnavanie zvieratiek: http://www.mudramama.sk/ochutnavka-zdarma/prva-...
vecicky na hru na lekara: http://www.mudramama.sk/ochutnavka-zdarma/prakt...

V balicku som dala i postrihane i nepostrihane tie karty s cloviecikom a recepty - ak by ste si casom doplnili, alebo ak by ste si to chceli zalaminovat. Ostatne vecicky su zalaminovane...

adelajda2012
autor
27. nov 2015

Kocky, tak uz mam balik od @cicamiva1980 @jumama aj @bambulka18. Vcera som narychlo potichu do kazdeho nazrela a vsetky su uuuuuuuuuzasneeeeeee. Skoro som nevydrzala a malej hned vybalila jej aktivitky 🙂.
@somislawa, @fada, @rienok ako stihate vy? Poslete do piatku?
@crazy1 od teba nemam cakat ani ten balicek s nezositymi mikulasmi , vsak? Doposles vsetko potom, ked sa vratis a budes v poriadku. Dufam, ze uz ti je aspon trosku lepsie a doma to zvladaju.

crazy1
27. nov 2015

@adelajda2012 nemam ako zlatik....a mm som rada ze vie malu obriadit.... lezim dostavam infuzie...ale ze operovat ma nebudu tak sa tesim...uz som rano sama presla na wc tak sa vytesujem🙂)) no domov neviem kedy....:(((

adelajda2012
autor
27. nov 2015

@crazy1 joooj, hoci sa ti to lepsi, stale to znie hrozostrasne. Drz sa. Hadam to uz bude cim skor aj na prepustenie z nemocnice.

crazy1
27. nov 2015

@adelajda2012 duufam ...nuda tu je...babule mi chybaju...manzel mi chyba....varia tu straaaaaasne:( ... uz by som bola najradsej doma...no nasilu nechcem bo tu skoncim zasa:( ale dakujem za oporu pochopenie.... cenim si to... :-*

cicamica1980
27. nov 2015

@crazy1 hrozila ti operacia? Uf. Drz sa... A super ze to manzel zvlada.

fada
27. nov 2015

@crazy1 joj veru sa radsej neponahlaj, nech ti urobia vsetky mozne vysetrenia - urcite aj mr (tomu znamemu, o ktorom som pisala - len z toho vysetrenia zistili prasknutu platnicku. ostatne vysetrenia nic take neukazali) a nech ta daju do poriadku. lebo doma hociako ten kludovy rezim (ktory teraz potrebujes) mat nebudes. ale verim, ze ti babulky s mm chybaju. je to predsalen blbe byt v nemocnici. my sme boli s drobcom obaja spolu hospitalizovani 5 dni a siel ma tam slak trafit a drobec ani nehovorim ako zle to znasal, ze nemoze behat, len lezat s infuzkou vkuse den-noc. som rada, ze sme uz ok 🙂. drzim past, nech aj ty si ok cim skor 🙂.

fada
27. nov 2015

@adelajda2012 @cicamica1980 @jumama @bambulka18 @somislawa @rienok @crazy1
ahojte, ja som to dnes ltt stihla. v utorok by mal byt balik u adelajda2012 na poste (BE646670958SK). ani som to nestihla pofotit :(. s ulozenim som rezignovala po 2 neuspesnych pokusoch a 1 viac-menej uspesnom, ale dlho trvajucom, co sa vyroby tyka. takze som kupila krabice a dala som to do vrchnakov od nich... snad to nebude vadit, ale uz som nevladala dalsiu noc sa nevyspat. a predlohy na skladanie - ani nehovorim, ked som ich dala do faxcopy vytlacit, skoro ma slak trafil, ake to bolo male a uplne tmave :(. tak som bezala domov na otocku a postahovala som z netu co som nasla. nie je to ostre a nie je to ani uplne rovnake, lebo ja som nevystrihovala uplne vsetko, resp. nieco malo ako kvety, hribiky a sova su ine ako na origi obrazkoch, ale je to lepsie ako tie moje fotky... snad sa to bude aspon trosku detom pacit. neviem, mam taky pocit, ze som "zabila" kopec casu a minie sa to ucinkom. uvidime. inac je to laminovane v 125 foliach, ale aj tak sa to trochu vlnilo. predlohy su len v 80-tkovych. balik som vynimocne aj poistila (lebo ak by sa stratil, tak by ma trhlo ;) ) a to tak, aby nam kazdej vyslo z tej sumy kupit original tej hry od djeca :D.

rienok
27. nov 2015

@adelajda2012 ahojcek, ja som to nestihla....doposlem dievcatam individualne. Velmi sa ospravedlnujem ale posledny tyzden mam dost rusny a velmi som.na tom.nemakla..

adelajda2012
autor
28. nov 2015

@rienok a mas predstavu dokedy by si to stihla?

sonislawa
28. nov 2015

@adelajda2012 mne deti ochoreli uz minuly tyzden, takze paradoxne sme nelietali kade tade a ja som to v klude stihla. Vcera to manzel poslal vecer obycajne- takze je to na ceste. My sme od stvrtku u babicky, kedze deti chore, v dome murari, prach a hluk.

rienok
28. nov 2015

@adelajda2012 nechcem vas zdrziavat myslim do konca buduceho tyzdna

fada
28. nov 2015

@sonislawa prajeme skore uzdravenie 🙂

fada
28. nov 2015

@rienok ahoj, ak by adelajda suhlasila a nemala priestorovy problem s uskladnenim balika, balik pre nas/mna moze u nej pockat s odoslanim, kym neposles aktivitku, aby si nemusela posielat zvlast...

cicamica1980
28. nov 2015

@rienok u mna detto ako u fada, vobec mi aktivity neponahlaju

bambulka18
28. nov 2015

@rienok aj s nami je to ok a balicek moze pockat u adelajda. Zbytocne by sa ti tym predrazila vymena.

adelajda2012
autor
29. nov 2015

@rienok Takze rekapitulujem, ze @fada @bambulka18 @cicamica1980 a ani @crazy1 aktivity neponahlaju. Neviem ako je na tom aktualne @sonislawa, ale tusim aj ona kedysi pisala, ze sa nenahli.

Takze pokial viem, iba ja a @jumama chceme davat aktivity do adventneho kalendara a obe ho robime od mikulasa. Ja budem mat ostatne aktivity doma, takze to je bezproblemov. A jumama by som poslala balik s ostatnymi aktivitami (bez tvojej) na buduci tyzden., aby ho mala skor. Tvoj balik budes posielat cca 4.12. Mne by si poslala 6 aktivi a jednu doposlala priamo jumama na adresu (pripadne este @sonislawa, ak bude chciet). @rienok @jumama moze to tak byt? @sonislawa, ty ako?

Mne balik od rienok dorazi cca 8.12. a rozposielat budem moct asi az 10.12. , takze okolo 14.12. by ste mali mat vsetky aktivitky doma.

Uff, dufam, ze som to napisala zrozumitelne.