icon

Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady

adelajda2012
12. okt 2015

Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?

fada
20. okt 2015

@jumama super to je 🙂. a teda si skvela, ze nam das 2 aktivitky. dakujeme 🙂. ja poprosim karticky na fotopapieri, ale budem rada aj zalaminovanym kartickam. hlavne, ze budu :D...

fada
20. okt 2015

@adelajda2012 @cicamica1980 @crazy1 @bambulka18 @jumama @strelka3 @sonislawa @weronna18
dievcata, pridavam foto druheho testovaneho obrazku. nie je doladeny, len ci cca taky moze byt...

weronnka18
20. okt 2015

Zienky a ako s tymi kockami,mozem to tak farebne ponat ako som pisala? Take latkove neviem ci by som bola schopna... a z coho spravim tie kocky - polystyrenove a na to nalepim papier alebo ako? 🙂

bambulka18
20. okt 2015

Maminy ste uuuuzasne ja sa uz teraz tesim z toho aku bude mat dcerka radost 🙂

@strelka3 15 stop je upne ze luxus, ak to stihas tak to bude parada
@cicamica1980 rodinka vyzera krasne
@fada si velka sikulka, obrazkovanie sa mi velmi paci a myslim ze s tym farebnym papierom uz je jasne co je vpredu a co vzadu
@jumama jeeej bude lekarsky balicek 🙂 , dakujeme

bambulka18
20. okt 2015

@weronnka18 v albume bola farebna kocka prehlasova tou klasickou, tak radsej by som sa drzala toho 😉

sonislawa
20. okt 2015

@jumama je to nadherne. ja tiez fotopapier. a dakujem tiez, ze bude aj lekarska vybavicka

fada
20. okt 2015

@strelka3 jej, zabudla som napisat, ze 15 stop je super 🙂

fada
20. okt 2015

@weronnka18 ahoj, pre istotu ti zasielam link s aktivitami - pri tvojich vyhrali pohybove kocky (su k tomu aj komenty)
https://www.modrykonik.sk/blog/adelajda2012/alb...

cicamica1980
20. okt 2015
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@fada paradne🙂

cicamica1980
20. okt 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@jumama tesim sa obe aktivitky, ja som dcere 2r8m tot nedavno urobila lekarsky kufrik z autolekarnicky, tak aj pomocky do neho budu super🙂)

weronnka18
20. okt 2015

@fada ale vsak ja tam dam tie pohyby aj zvierata aj vsetko,len nechcem to sit z latky 😉 ide o to prevedenie kocky,chapeme sa?

fada
20. okt 2015

@weronnka18 pre mna kocky mozu byt polystyrenove s nalepenym papierom alebo potiahnute latkou. ale kludne aj z hrubsieho kartonu alebo sa daju kupit drevene kocky (napr. tu - no lacne to zrovna nie je: http://dreveny-tato.sk/drevene-kocky-z-borovice...) alebo napilit nejake hranoly (ale to by si musela potom brusit) alebo kupit nejake starsie "komunisticke" drevene ci umelohmotne kocky za babku (co nasla aj jumama) a tie upravit. ja som do jednej vymeny robila domceky a kostoliky z trosku hrubsieho kartonu (ale nie velmi hrubeho) a bola som prijemne prekvapena, ake su pevne.

bambulka18
20. okt 2015

@weronnka18 ...no najtrvacnejsia je latkova, ale ak si na to netrufas, tak mi este napadla taka klasicka hubka na umyvanie auta, alebo polystyren co sa pouziva na zateplovanie (ten sa vyraba aj hrubky 18cm, co by bola parada) a narezat ho na kocky a potom namalovat farbami. Uplne idealny je penovy polystyren, tan je aj tazsi aj pevnejsi, takze by to mozno moje male sidlo hned nerozhryzlo 🙂. Prosiiim len nech to nie su tie male 4cm kocky ☹

cicamica1980
20. okt 2015

@weronnka18 podla mna z latky by ta to vyslo najlacnejsie,
ale chapem, ked nechces sit.

ja som napr. nasla
http://www.opihobby.sk/index.php?tm=632485
http://www.kreamax.sk/kocky-z-borovice-60-x-60-x-60-mm-10-ks/

maju 6x6 cm, je ich tam 10 za 7 eur.

polysturenove tam tiez asi najdes.

este ma napadlo, ale ber to ako total brainstorming - kdesi som citala, ze herkules lepidlo ked zatvrdne, tak je velmi pevne. mozno urobit to z kartonu, text nalepit a bachnut na to niekolko vrstiev herkulesu - ale musela by si si to s niekym overit, ci ma herkules take vlastnosti. akoze ked sa na to stupi, to urcite neprezije, ale karton by to spevnit asi mohlo....

adelajda2012
autor
20. okt 2015

@fada aj druhy ibrazok vyzera super ;) A tie folie budu roznych velkosti?
@jumama to je super! Aj to bantanimo aj to, ze budu obe aktivity ;) Mne je v podstate jedno ci budes laminovat alebo tlacit na fotopapier, necham to na tebe.

cicamica1980
20. okt 2015

dedkovia hotovo🙂
trochu sa lesknu, lebo som kupila aj akrylovy lak matny - este nie su suchi.
inak skusala sam na prototypoch silno suchat jeden nalakovany kamen o druhy, a drzi to🙂))
no v kazodm pripade som rada, ze mi to celkom ide a nemam nejaky technicky problem.

teraz si davam do pondelka pohov, bo ideme k rodicom, ale potom sa do toho pustim naplno🙂

sonislawa
20. okt 2015

@weronnka18 napriklad ja casto robim veci z kartonu a tie oservitkujem ( kludne aj bielou servitkou) natriem lepidlom na tapety a na to mozes malovat.

fada
20. okt 2015

@adelajda2012 ahoj, folie budu rovnakej velkosti (+ - mm) vsetky. uplne presne na milimeter ich asi nenarezem, ale budem sa snazit. teraz mam len male folie a6 format, tak to skusam s nimi a kedze su to vsetko pokusy, tak sa snazim aj trochu setrit, kedze sa rychlo minaju - preto tie rozne velkosti. velkostou budu obrazky 15*15cm.

fada
20. okt 2015

@cicamica1980 nadherni su 🙂

fada
20. okt 2015

@bambulka18 napad s hubkami sa mi paci 🙂. su makke, hodenim o zem neznicitelne a nik sa nebuchne. uz len skusit, ci sa budu dobre "kotulat" a ci sa daju kupit dostatocne velke/hrube hubky. ale asi daju. a penovy polystyren - sa normalne niecomu aj poducim 🙂 - o tom som nikdy nepocula, som si to musela hned vygooglit 🙂.

adelajda2012
autor
20. okt 2015

@cicamica1980 presne som nad tym rozmyslala, ze ci sa nebude "obijat" ta farba a ze si to pripadne potom prelakujem ;) Som uz nemala odvahu ti to navrhnut 😀
Ja sa na tie kamene taaak tesim!

adelajda2012
autor
20. okt 2015

@fada len ako na tie hubky dostat obrazok?

fada
20. okt 2015

@adelajda2012 napada ma - no neviem, ci by to slo/drzalo - napr. obalit tie hubky latkou a tu na hubky prizehlit nazehlovacou paskou (http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/5007...) to je len taky napad. alebo samolepiaci suchy zips pouzit - ktovie ci by drzal alebo velkou (dlhou) ihlou prisit alebo tavnou pistolou nalepit? to by asi nedrzalo - urcite nie nadlho. momentalne ma viac nenapada. ale ako som pisala, som aj za variant(u) kociek z kartonu 🙂.

adelajda2012
autor
20. okt 2015

@fada ja tiez nad vselicim rozmyslam, aj nad roznymi materialmi, ale zatial ma nenapadlo nic o com by som bola na 100% presvedcena.
Asi najlepsie mi z toho vychadza bud narezat hranol a malovat na drevo, ale neviem ci ma/mas @weronnka18 na to moznosti. A potom este mozno pohladat co najvacsie klasicke kocky za lacny peniaz, take tie, co sa z nich sklada obrazok. Tam uz je papier nalepeny, takze by sa na to dala nalepit dalsia vrstva a potom mozno nejak prelakovat.

cicamica1980
21. okt 2015

@adelajda2012 @weronnka18

to ej dobry napad - klikni si sem na bazar, kategoria hracky, napis do filtra kocky, vyber typ drevene a najde ti ich kopu. usporiadas od najlacnejsich, a ides - podla mna najdes, len asi treba sa opytat predavajucich na rozmery kociek

crazy1
21. okt 2015

Baby podľa mna stačí kartónová kocka oblepená kašírkou (Herkules+voda+noviny)tá to spevní a nestojí toľko peňazí... Nie? Ja doma robím casto tak a výdrž to ma parádnu...;))

jumama
21. okt 2015

@crazy1 ja ci myslim, ze by to bolo tak fajn, ze drevene vacsie ako 4 cm uz by boli aj dost tazke...

cicamica1980
21. okt 2015

@crazy1 ja som tiez spominala ten herkules, len nemam osobnu skusenost. ci to fakt spevni. ak hej, to je super riesenie - lebo samotny karton je podla mna malo pevny

jumama
21. okt 2015

A potom, ze hrat sa je jednoduche! Tolko novych technik sa clovek musi naucit, tolko materialov poskumat, hlavu ponamahat 🙂 To s tym herkulesom musime aj my vyskusat, stale som chcela tak balon obalovat novinami a lepom, raz sme robili, ale nevyslo mi ako som chcela...

crazy1
21. okt 2015

@jumama my tak robíme vseli co..... Ale niekedy je lepsie namiesto novín dat kuchynské utierky... Te papierové..... Ostane to pekne biele a netreba potom toľko farby🙂)) starsia si tak robila kvetináče (zarezana plastová fľaša a kašírka) alebo tekvice sme robili( balón nitka kašírka) vyvolavac dažďa🙂 ( ala hudobná palica( Rolky od novín poprepichovane spajdlami a vo vnutry šošovica +kašírka ) veeeela veci sa da🙂))