Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady
Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?
@jumama uz aj planujem, ze vsetko zalaminujem, aby to bolo fixkou opakovane popisovatelne. mam aj stary zdravotny preukaz, aj ten k tomu prilozim, nefunkcny teplomer a kremik na bolacky. xixi sa vytesujem ako mala. este vymysliet ako to uskladnit - mozno nejaky stary vacsi peracnik vyuzijem.
@fada staru autolekarnicku pouzi. Mojej 2r8m som zo starej autolekarnucky urobila kzfrik. Dala som jej tam teplomrr dotykový, palicky do hrdla , obvaz, leukoplatst na kotuciku, noznice, dozy od liekov a kvapiek do nosa a liecime sa🙂 jaaj a este najlacnejsi fonendoskopsom kupila. Este striekacky. Strasne som zvazovala ci kupim kufrík z obchodu s umelymi/drevenými atrapami, ale tato verzia je uplne super. Tiez sa velmi tesim na doplnky
@jumama u mna bez vyhrad, je to uzasne
@cicamica1980 super napad 🙂. stare autolekarnicky sa dokonca doma mozno najdu aj dve 🙂. dakujem.
@fada ved prave aj my sme doma mali stare autolekarnicky🙂
Ahojte baby...tak konečne som sa k tomu dostala.. Ochorelo mi aj druhé dieťa, takže až dnes sme sa dostali na nejaký nákup materiálu... narazila som na nejaké technické problémy... na začiatku bol plán kartón a filc.stopa..ale s adelajdou sme usúdili, že to nebude nič moc.. takže podklad nejaká látka... Lenže látku treba potom obšiť...a nemám šij.stroj, ručne by mi to trvalo večnosť... Takže som sa rozhodla pre filc aj ako podklad (zelenej farby)...Dosť sa mi to blbo ukladalo, keďže moje bambule skúšali ako chodí medveĎ 🙂 Prosím vyjadrite sa, či to môže byť , alebo či chcete radšej stopy zo špongie-čo navrhla adelajda...Je to stopa v životnej veľkosti ako kráča...
@fada @adelajda2012 @cicamica1980 @crazy1 @bambulka18 @jumama @strelka3 @sonislawa @weronna18 Baby prosím vyjadrite sa, či to môže byť alebo chcete špongie...
A ešte k tomu kartička.. Stopa je urobená z hnedého filcu... aj názov zvieraťa je v hnedej farbe na kartičke.. Mám dva varianty... Jeden je dosť pokecu (čo som pôvodne myslela, že nebude skoro žiadny...ale možno by ste chceli dačo povedať aj o zvieratku ) na jednej strane A4 a z druhej strany by boli obrázky k tomu pokecu...Akože snažila som sa aj vo fotošope...ale bez šance...nervy v kýbli ... Tak som to vo Worde robila...Dajte mi kludne pripomienky akéhokoľvek druhu...Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, ale je to fotené z PC, keďze nemám ani tlačiareň...
fada @adelajda2012 @cicamica1980 @crazy1 @bambulka18 @jumama @strelka3 @sonislawa @weronna18 ďakujem za každý koment 🙂 viem, že ste zaneprázdené výrobou, ale budem rada, ak sa vyjadríte, aby ste potom doma nepozerali na aktivitku, čo sa vám (deťom) nepáči... 🙂
@strelka3 za mna ok. Viac sa mi paci druha varianta obrazkov
Dievčatá, krásne to máte ste sikulky🙂
@strelka3 ahoj, za mna pri obrazkoch varianta 2. je to sice jednoduchsie, ale pekne a prehladne. zaujala ma aj prva verzia (napr. som nevedela, ze medvede nemaju skoro ziadnu mimiku, ani ze vchadzaju do brlohu pozadu), ale ta je podla mna vhodnejsia pre starsie deticky. a pri stopach sa neviem rozhodnut. dost sa mi paci moznost robit si odtlacky doma so spongiou. no aj toto je super, su tam vsetky 4 odtlacky a este v zivotnej velkosti - wau.
Ja som za látkové stopy tiez 🙂 a tie druhe obrazky🙂) inak je to kraaaasne🙂)
@strelka3 hmm, tak toto je fakt tazke ;) A tie hnede stopy na filc ides lepit, alebo si ich tam deti poukladaju same? Paci sa mi toto aj peciatky, takze sa rozhodni ty. Co sa tyka prilozenej karty, tak ja radsej s viac textom, ale uvidis co odhlasuju ostatne maminky. Ja si pripadne text doplnim.
@strelka3 podla mna ten text by mohol byt na druhej strane tej zalaminovanej karty, ale podla mna si to tak myslela, ci som ja zle pochopila?
@adelajda2012
@strelka3 @fada @cicamica1980 @crazy1 @bambulka18 @jumama @strelka3 @sonislawa @weronnka18 Len kvoli oznacovaniu... Kocky nam ma urobit @weronnka18 nie @weronna18. Tieto spravy jej urcite nechodia. Zatial sa akosi odmlcala, tak sa snad co najskor ozve. Uz som ju kontaktovala aj cez ip.
@adelajda2012 No zistila som aj ja, že to nie je sranda...Myslím, že ma baby asi neukameňujú, keď nestihnem 15násť stôp, ako som si naplánovala... 10 chcem na 100%, ale urobím všetko preto aby som stihla tých slúbených 15...tie stopy lepím s tavnou pištolou, chcela som s lepidlom na látku, ale teta v galantérke ma presvedčila, že to bude lepšie tou pištolou (teda trvácnejšie) Ja si myslím, že ten text môže byť z tej druhej strany..tak či tak...(veď keď text deti nebude baviť, tak sa im nebude čítať, ale nejaké info z toho rodičia môžu použiť)
@strelka3 @fada @cicamica1980 @crazy1 @bambulka18 @jumama @strelka3 @sonislawa @weronnka18 Baby, ak by niekto chcel, vytlacit karticky na vykres a nelaminovat, dajte vediet. Ja tak planujem pre nas, aby sme nemali vsetko doma zalaminovane 🙂 Samozrejme, dam k dispozicii subor s obrazkami, aby ste si karticku mohli nahradit.
Kto sa neozve, dostane zalaminovane, ako bolo dohodnute na zaciatku ;)
Este doplnenie-Vykres je 180g/m2.
@adelajda2012 mne je to uplne jedno🙂
@adelajda2012 ja by rada tiez take nezalaminovane, ak mozem. Dakujem.
Za mna kludne na výkres🙂))

@jumama teraz neviem ci sa mam na tuto aktivitu tesit, lebo uz vidim, ze sa budem musiet stale dookola hrat na lekarku 😀 Super to je!