Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov
ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂
A potom by si mamičky mohli vytvárať vlastné slová. Najlepšie je začať so slovami s troma písmenami ... NOS, ZUB ... a ukazovať pri tom jednotlivé obrázky 🙂 fantázia je na každej osobne 🙂 Samozrejme sa môže použiť aj ružová farba. Ja mám však radšej červenú... Ako prvé treba predstaviť deťom samohlásky 🙂 ... skladať prípadne ich meno, alebo slovo MAMA, TATA, BABA ....
@praznakova školu môžeme vymeniť za škôlku 🙂
ahojte, už nemáte miesto?
@weronnka18 ahoj akurat sa obsadilo posledne, ale keby niekto vypadol mozem s tebou ratat?
@praznakova Z čoho máte spravené písmenká a odkial zvieratká?
@praznakova Tá abeceda by sa mi páčila, macka máme z inej výmeny pre mladšie deti.
@branki ak by @evkalv nechcela robit to vysivanie, respektive by u nej vyhrala nejaka ina aktivita, tak by som ju mohla mat ako alternativu ja, navrhovala by som ramiky z ikea podlepit murarskou sietkou, respektive niecim s velkymi okami a vysivat do toho tupou ihlou s bavlnkami. podla rozpoctu na ostatny material by prinajhorsom boli tie ramiky biele - su lacnejsie http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/1007..., alebo nieco vyrobene z kartonu.
@praznakova Tiež by ma ako @eliska1986 zaujímalo z čoho budú písmenká, aby sa rýchlo nezničili. 😅 Mne osobne asi len ten príbeh, lebo písmenká ja malého učiť nebudem vopred a naviac ich máme od starších chalanov zo školy, no a macko mi je tiež zbytočný, keďže som ho v predchádzajúcej výmene robila 21x. 😀
no tie srobiky by mohol potom vziat nietko kto este nema aktiviy, skoda ich 😉
@josenka tak ako som písala vyššie, písmenká by som zalaminovala a rozmer by bol cca. 4x3cm. Písmenko tlačené, veľké približne 1,5 cm vysoké. Čo sa týka zvieratiek, alebo iných vecí, nemusíme ich mať fyzicky doma, skôr je lepšie to tiež zalaminovať (prikladám názornú ukážku - práve som ju urobila - len to nie je zalaminové) a dieťa prikladá správne písmenká z abecedy ... na obrázku vidíte už rozdiely - modré a červené písmenká ... čo sa týka druhého obrázku to môžete použiť len ako obrázok, cierne písmo len ako text a dieťa k tomu vyskladá opäť slovo - toto je začiatok pre asi 4 ročné deti, ktoré sa učia už písmenká 🙂
@praznakova a samozrejme všetko postrihané.
Ahojte, volam sa Paula a zapojila so msa do vasej vymeny. vdaka, branki 🙂
nestiham citat celu diskusiu, snad uz nemate hotovo 🙂
idem si kuknut vase navrhy a zahlasovat a este k mojim:
1. hmatove pocitanie do 10 - doktorske spachtle s malickymi vecickami v poste od 1-10 a cislom
2. zalaminovane karticky " z coho veci pochadzaju" (ovca, vlna, sveter)
3. zalaminovane karticky "cele a rozpolene ovocie" (realne foto plodov ovocia a rezu)

@praznakova aha uz chapem idem ti to nahodit do albumu akot voje aktivity, cize macko a abeceda, este nieco ti tam mam dat?