icon

Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov

miskanasa
29. nov 2013

ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂

ivaha
4. dec 2013

@praznakova to je tiez fajn napad, ale sa mi zda vhodnejsie, kedze sa deti len oboznamuju s pismenkami nechat vsetky tvary rovnake, napr len kruh povedzme biely a napr by boli len farebne pismenka?

ivaha
4. dec 2013

@praznakova sme tu asi viacere, co uz macka mame, tak ak by sa prehlasoval, spravila by si aj alternativu pre nas, co budeme chciet tieto pismenka?

josenka
4. dec 2013

@moninka1 No, baba jedna šikovná 😵 a to si teraz mám ako vybrať, keď chcem obe? 😀

branki
4. dec 2013

@josenka spravime druhe kolo 😀

nufanek
4. dec 2013

Zienky ja som sa uz uplne stratila 🙂 uz su vsetky aktivity, z ktorych vyberame v albume? 🙂
@branki

branki
4. dec 2013

Baby ked uz vsetci nahodia svoje aktivity, tak mozte naraz zahlasovat, nemusite stale sledovat, co pridavam. Zatial mi chybaju asi dve, tri baby co este nepridali aktivity. Takze oznamim vam, ked budu vsetky, a mozte naraz zahlasovat 😉

praznakova
4. dec 2013

@ivaha mozem urobit pripadne macka pre tie, ktore macka nemaju a pismenka pre tie, ktore chcu pismenka... mozeme sa potom dohodnut, co sa tyka pismeniek o ake mate zaujem. Mne sa tiez paci viac varianta: biely podklad, kruh by bol fajn, lebo mam aj taky vykrajovac 🙂

evkalv
4. dec 2013

@praznakova my už tiež macka máme, takže potom by som bola radšej za nejakú inú aktivitku ak sa bude dať 🙂

praznakova
4. dec 2013

@evkalv ja sa prispôsobím 🙂

branki
4. dec 2013

@ajabaja ahoj myslela si tieto aktivity? tu druhu uz robi @janka9898 len s jedlom tak podla man zbytocne mat podobne aktivity

branki
4. dec 2013

@natabun myslela si tieto aktivity, ze by si vyrabala? tu tretiu aktivitu s tymi palickami som ti tu nedala, lebo ju uz ma @ajaba (ale dve aktivity bohate stacia)

moninka1
4. dec 2013

@josenka no tazko sa vybera, budeme musiet spravit druhe kolo ;)

liesi
4. dec 2013

Ahojte. tak som to popozerala a našla som niečo 🙂 toto by sa mi celkom páčilo.

josenka
4. dec 2013

@liesi Tú prvú aktivitu už niektoré máme z predchádzajúcej výmeny, tá druhá vyzerá ako hmatové pexeso a to má v návrhu @behulka, ale čo je to tretie?

liesi
4. dec 2013

..ten semafór je na zemi a deťuše hádžu vrecúškami na príslušnú farbu. Hmatové pexeso pozná asi každý, podla mna je vhodné v každom veku dieťaťa a tá tretia aktivitka - divadielko mi príde milé a veselé.

josenka
4. dec 2013

@liesi Jasné, ja chápem tie prvé dve (a aj ich mám 😉 ), keby si však viac o tom divadielku povedala.

liesi
4. dec 2013

@josenka som si nevšimla, že hmatové pexeso je už obsadené.. a ten semafór možno mnohé maminy nemajú

liesi
4. dec 2013

@josenka dala som na prt fotku. skôr som myslela tieňové divadlo. môže sa hrať po tme pri baterke, prípadne sa môžu s ním hrať deti medzi sebou

liesi
4. dec 2013

našla som ešte aj tieto hmotnostné krabičky, čo by tiež nemuselo byť zlé

branki
5. dec 2013

@liesi ahoj, nahodim ti tie tri aktivity okrem toho hmatoveho pexesa, to uz mame 😉 zaujimavy vyber, to divadielko vyzera super

natabun
5. dec 2013

@branki Hej 🙂 nieco na ten styl 🙂

branki
5. dec 2013

@natabun oki takze ti to mozem pridat medzi aktivity ?

branki
5. dec 2013

@ellaeliska @miiluska Baby mate este zaujem o tuto vymenu ? aby sme vedeli ci pribrat novych clenov alebo nie. Dakujem za odpoved.

iivkaa1
5. dec 2013

@branki ahojky ja sa v tom uz stracam 🙂 prisli este nove maminky? ja som uz zahlasovala za aktivitky....potom bude este taky sumar ktora co robi?dakujem 🙂

behulka
5. dec 2013

@josenka je to len 10minútová čmáranica, výsledok by mal vyzerať lepšie a bol by aj s príbehom.

Hra je na precvičovanie slovnej zásoby - dieťa nemusí poznať čísla. Cieľom je dostať sa z domčeka do domčeka
Kartičky (vľavo) nastrihané sa ťahajú z kopy. Dieťa si vytiahne napr. oblečenie - a hovorí: nohavice, tričko, čiapka, ... koľko vecí povie, o toľko políčok postúpi. Môže hrať buď samé, alebo hrajú 2-3-4 na víťazstvo.

Staršie deti by si mohli kartičky nastrihať samé, predlohu som rozmýšľala nevyfarbenú (alebo aspoň časť), nech je to aj omaľovanka.

Nezvládam vyrobiť niečo 20x, to je ma mňa veľa - toto by stačilo vymyslieť a nakresliť raz a potom robí kopírka, či tlačiareň...

branki
5. dec 2013

@iivkaa1 uz nas je 20, len@ miiluska, a @ellaeliska sa mi neozvali od zaciatku, tak neviem, ci este maju zaujem alebo niee a viacmenej mi este @ajaba odsuhlasi, ci mozu byt tie aktivity a mali by sme mat uz komplet ponuku. Potom hodim vitazne aktivity, ze kto co bude vyrabat 🙂

josenka
5. dec 2013

@branki Tak im daj nejaký termín, do ktorého nech sa ti ozvú a ak nie, posuň ich miesta náhradníkom. 🙂 😉

vmb
5. dec 2013

ahojte, dnes mi bola odporučená táto skupinka. Neviem, nečítala som všetky komenty, tak sa rovno pýtam, či sa dá ešte pridať, prípadne s akou aktivitou.
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Viera

branki
5. dec 2013

@vmb ahoj dakujeme za zaujem, uz mame plno, dokonca uz aj nahradnikov mame ale ked budeme robit druhe kolo tak sa mozes pridat 😉

vmb
5. dec 2013

@branki ďakujem, budem rada ak mi potom napíšete 🙂