Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov
ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂
@josenka @iivkaa1 @miskanasa @ivaha @praznakova @sharonik @ajabaja, @behulka, @branki, @ellaeliska, @evkalv, @gega, @ivaha, @janka9898, @miskanasa, @moninka1, @labudka, @natabun, @nufanek, @praznakova, @slniecko379, @tehulka13
dievcata, pozerala som spisovnu slovencinu a srobovanie je nespisovny pojem (aj srob), spravne je skrutkovanie (skrutka), tak to v popise zmenim, aspon v nazve 😅
@praznakova tu je dalsie
@josenka @iivkaa1 @miskanasa @ivaha @praznakova @sharonik @ajabaja, @behulka, @branki, @ellaeliska, @evkalv, @gega @janka9898, @miskanasa, @moninka1, @labudka, @natabun, @nufanek @slniecko379, @tehulka13
Ahojte kočky, tak moja aktivita je dokončená. Každá bude mať v balíčku 139 písmen. Kedže sa nám termínik predlžil, pridala som ešte štyri písmenká : ä, ô - tieto dve som mala pôvodne v pláne, len som nevedela, či to budem stíhať ... 🙂 ĺ, ŕ - tieto dve spoluhlásky som pôvodne nechcela dávať, ale nakoniec ďakujem @tomaskovamaminka. Každé po 1 ks. Písmenká zabalené v taštičke, aby sa vám to lepšie skladovalo a nepostrácalo. A vytlačených pár slov 🙂 aby ste si mohli začať skladať. Slová, ktoré budú na papieri nemajú žiadny špeciálny systém. Proste sú to trojpísmenkové slová. Písala som tak, ako ma napadlo v danej chvíli. Ak by ste potrebovali šablonu na výrobu iných slov, pošlem vám moju na mail a do budúcna si môžete vymyslieť aj iné slová a pridať obrázky ... takže tu je moja aktivita po fotkách 🙂 tak ako ju dostanete 🙂
@praznakova kraaasa
@praznakova uzasne 🙂
@praznakova kraasa tesiiime sa
@praznakova perfektne 🙂
@praznakova je to úplne úžasné🙂 už sa veľmi tešíme
@praznakova Odpadávam.... To je čosi neuveriteľné, prekrásne. Rátam... 139ks x 20 maminiek... to je na tisíce... ĎAKUJEME.
@praznakova Úžasné, úžasné, ja som vedela, že to bude super. Teším sa, veľmi. Díky. 😵
Ja si myslím, že by sme maminku @praznakova mali poslať za to všetko na nejakú dovolenku . Zaslúžila by si. 😉
@tehulka13 jeeej tak to by bolo fakt ze super. Dovolenkaaaa. Ale musim sa priznat ze to bol krasny relax pre mna. Keby bolo viac casu tak vyrabam aj celyyy den.
zienky, moze byt takyto popis ku aktivite skrutkovanie? snazila som sa to zosmolit v jazyku monte 😀. druha moznost je, ze tam len napisem: polozit pred dieta, nech skusa same, co len chce 😅 😝
Popis:
Pozvem dieťa a pomenujem aktivitu (skrutkovanie). Ukážem dieťaťu, kde je aktivita uložená a prenesiem ju na stôl alebo koberček. Vyzvem dieťa, aby si sadlo po mojej nedominantnej ruke. Chvíľku sa sústredíme a pozorujeme aktivitu položenú pred nami. Vidíme pred sebou drievko s rôznymi typmi skrutiek a matíc. Do nedominantnej ruky uchopím drievko a dominantnou rukou otáčam prvou maticou smerom k sebe, čím ju uvoľňujem zo závitu. Otáčam celým zápästím. Keď prídem na koniec závitnice, počkám (bod záujmu) a opatrne položím krídlatú maticu pred seba. Pokračujem so šesťhrannou maticou. Nakoniec vytiahnem skrutku. Pri umiestňovaní dbám na jednotu – skrutky k skrutkám , matice k maticiam (krídlaté ku krídlatým a šesťhranné ku šesťhranným). Keď sú všetky skrutky rozskrutkované, pokračujem v opačnom poradí. Vložím skrutku do otvoru na dierke (vyhodnocujem, či sa zhoduje priemer otvoru a skrutky). Vyberám šesťhrannú maticu a vyhodnocujem, či matica patrí k zvolenej skrutke alebo nie (neverbálna gestikulácia). Rovnako postupujem s krídlatými maticami.
Dieťa precvičuje vkladanie predmetov rôznej hrúbky do kruhových dier s rôznym priemerom, skrutkovanie a predstavivosť.
Skrutky a matice sa dajú použiť aj na precvičenie triedenia (do jednej misky skrutky, do druhej šesťhranné matice, do tretej krídlaté matice.
Taktiež môžu slúžiť na zoraďovanie podľa veľkostí -od najmenšej skrutky po najväčšiu, od najdlhšej skrutky po najkratšiu, od najmenšej matice po najväčšiu)
Cieľ: precvičenie jemnej motoriky, skrutkovania, uvoľňovanie zápästia, rozšírenie slovnej zásoby (matica, skrutka …), precvičenie pojmov malý-menší-najmenší, veľký-väčší-najväčší, tenký-hrubý, ...
@ajabaja, @behulka, @branki, @ellaeliska, @evkalv, @gega, @ivaha, @iivkaa1, @janka9898, @josenka, @miskanasa, @moninka1, @labudka, @liesi, @natabun, @nufanek, @praznakova, @slniecko379, @tehulka13
Baby, tak som konečne dorobila tie kartičky k plodinám - posielam vám na schválenie, chcela by som to dať čo najskôr tlačiť, lebo ma ešte čaká strihanie, laminovanie a zase strihanie🙂 Viem, že trochu meškám, ale snáď to do konca týždňa všetko stihnem dorobiť a poslať. Mám pre vás nachystaný aj nejaký bonus, ten zatiaľ neprezradím🙂
@sharonik waaaau nadhera. Ak nestihas tak mne nemusis strihat. Ja postriham doma bez problemov. Strihanie ti zaberie dost casu.
@branki ajajaaaj. Paraaada. Kluce su perfektne.

@josenka stihanem odtial 😉 vdaka