Vylúčili mi dieťa z tanečnej
Vlastne je mi len smutno, moje dieta plakalo, ze ju vylucili z tanecnej. vraj mala konflikty s inymi detmi. ale ona je velmi ziva, tak to vadilo tej pedogigicke, nevedela ju zvladnut. chodi aj na ine kruzky, tam v pohode.
ale osobne si myslim ze ucitelka tam nieco nezvladla, alebo mala antipatiu.
asi je to pre moju dceru dobre, nieco sa nauci na tom, a dam ju niekde inde, kde sa bude snazit lepsie zaradit.
@malacibulka presne takuto podporu som si predstavovala, s empatiou.
Preco sa ti to zda zvlastne? Rusila chod kruzku, stale ju musela ucitelka upozornovat, konflikty s inymi detmi... tak tam proste nepatri... my sme tiez mali kruzky, ktore nas hyper syn zvladol a ktore nie, vzdy to bolo o trenerovi a dynamike celej skupiny... viem, aky syn je, nebudem jeho spravanie nejako ospravedlnovat...zasadne nepocuva trenera, robi si veci po svojom, vytaca to aj mna, nie to cudzieho cloveka, co dozoruje dvadsat dalsich deti... na plavani, hadzanej, gymnastike, tenise a zbore ho zvladaju, tak chodi tam 😂 Hokej, Judo, tanecna - to proste neslo 😂
Ano tvoje dieta musi pochopit, ze sa spravalo neprimerane a toto je vysledok. Aspon mas pri kazdej takejto situacii do buducna dobru odpoved na to, preco sa ma spravat inak, ako sa sprava - aby ju zasa nevylucili... Plakala kvoli tomu, co si sama sposobila. Taky je zivot.
@anamaria75 ucitelka sa musi venovat vsetkym detom. Ak tvoja vyrusovala nonstop, tak ukoncenie kruzku je na mieste.
@anamaria75 príde mi odveci hádzať vinu na nejakú “antipatiu” učiteľky. Ona tam nieje od toho aby zvládala a vychovávala deti, ona ich má naučiť nejakej dovednosti, ak ale tvoja dcéra svojou živosťou narúšala priebeh tréningov, tak sa nečudujem, že ju vyhodili.
@anamaria75 ber moj komentar prosim ako neutralny.
Na ucitelku netreba hadzat nic, predovsetkym na svoje dieta , ak robi zle alebo nepocuva bohuzial ucitelka sa potrebuje venovat tym co im to ide a makaju, je to lekcia trosku si dieta dat dokopy, ucitelka ma deti ucit a nie vychovavat od toho su rodicia
@anamaria75
aj si sa o tom s učiteľkou rozprávala? predchádzali tomu napomenutia?
Učiteľka musí zvládať všetky deti a nie len to tvoje. Keď je nejaké problémové, čo asi teda sama vieš podľa toho, čo si napísala, že nie je jednoduché niekedy. Viem, že to berieš ako krivdu, ale tak keď už toho bolo moc...
Ja to zas beriem a z hladiska matky, ktorá platí nemalé peniaze za krúžok , na ktorý chodí aj veľmi "živé" dieťa, v preklade nezvládatelné a narušuje celý chod výučby . Tiež u nás 2 deti vylúčili a nevidím na tom nič zlé
Aj u syna vylúčili 2 chalanov, nerešpektovali trénera, neustále ich musel upozorňovať, vrlmi to vyrušovalo a rušili aj iné deti
Ale tréner žiadal rodičov o pohovor s deťmi aspoň 2x, žiaľ zostalo to bez zmeny a tak ich vylúčil
Trenerka či pedagogicka tá predtým neupozornila na nevhodne či rušivé správanie dcéry? Ak nie, tak ti je zle, ak áno a dcéra pokračovala ok svojom tak žiaľ inak to asi nešlo
Je to lekcia pre vás obe, nielen pre dcéru a toto nemyslím v zlom
Neviem akú podporu s empatiou ocakavas ale je úplne normálne vyhodiť dieta z krúžku ak narúša priebeh. U nás tiež vyhodili dieťa pretože bolo živé, chcelo sa len naháňať a hrať s deťmi. Také dieťa patrí na detské ihrisko nie na kurz. Treba to dietatu vysvetliť a nie hádzať vinu na trénera.
Ešte otázka: aké staré je to dieťa?
Niekedy veľmi premotivovaní rodičia prihlásia úplne sociálne nezrelé dieťa na krúžok a potom to môže aj takto dopadnúť
Ak je maličké , tak ešte potrebuje viac času dozrieť a socializovat sa na ihriskách. Ak je to už školácka, tak jednoducho musí pochopiť že sú pravidla ktoré musí rešpektovať, ak nie, bude to končiť plačom
ja sa len usmievam, ked mama oznaci svoje dieta za velmi zive/hyperaktivne ... vsak normalne povedz, ze nevychovane, dostala lekciu aj ona aj ty, a teraz ju aspon mozes naucit slusnosti, este nie je neskoro ;)
ps: aj moj brat bol takyto, a teraz je najvacsi dobrak, nekonfliktny...
“Veľmi živá”? Najprv treba pomenovať veci pravými slovami, potom možno zmeníš názor.
Koľko ma dieťa rokov? Ak m'a konflikty s deťmi a je živá v smere ze robí všetko možné len nie to co ma tak je vylúčenie na mieste. A úprimne ja ako rodič dieťa kt nerešpektuje to co učiteľ káže dieťa sama od hlásim a zas ako matku by ma hnevalo keby platím za krúžok kde je moje dieťa ukratene o aktivity a nejakú výučbu len vďaka tomu ze je tam konfliktné a "živé" dieťa.... Pretože pod pojmom "živé" dieťa sa dá predstaviť toho viac...
Nech sa naučí, o tom je život. Alebo ju budeš navždy živiť ak sa kvôli takej povahe neuplatní v žiadnom zamestnaní?
Presne, pod pojmom zive sa da predstavit vela veci... nas ma autizmus, hypertonus, hypermobilitu, poruchu kratkodobej pamate... znie to blbo, ale je to normalne dieta s koncentraciou veverice a neskutocnou potrebou vsetkym okolo seba povedat vsetko, co ho prave napadne 🙄 Este aj teraz v tretej triede na polrocnom vysvedceni dnes doniesol v komentoch od ucitelky - stale nedokaze nekomentovat chod ucebneho procesu 😅😂 Uci sa najlepsie z celej triedy, ale je to umenie (a ja ucitelku obdivujem) ze ho stale upozornuje a usmernuje, pretoze on fakt potrebuje, aby mu stale niekto pripominal, co ma robit. Raz bude potrebovat povolanie, kde mu bude sef stat za zadkom... aj ked momentalne ide liniu, ze bude pastorom 🙄
Co tym chcem povedat, nie je kazde dieta nevychovane. Su treneri, co su autority, usmernuju si deti, tam to na syna dokonale funguje, pocuva... kde je trening, kde by mal pocuvat on, tak si proste robi, co sa chce jemu a ako to vidi on, lebo ma na to vlastny nazor...
Ona si dcerku pozna, treba najst kruzok, kde malu zvladnu a samozrejme vychova doma je zaklad, my sme si to odmakali za tie roky tiez riadne.
Dieťa má prísť vychované na krúžok ... Dobre urobila teraz začni vychovávať
@anamaria75 moj syn prestal chodit na kruzok karate, lebo tam boli "trochu zive" deti.. jeho karate bavilo , no kvoli rusickam pol treningu bolo o upozornovani kazdu chvilu a znechutilo mu to kruzok.. trenera to mrzelo ze bol z tych lepsich.. uz si vybral iny kruzok. Ak vylucenie prislo ako blesk z jasneho neba bez predoslych upozorneni,poprosila by som este o sancu a dcerke dohovorila. Ak ste to uz riesili a bez vysledku, necudujem sa ,ze ju vylucili. Nie je to fer voci ostatnym detom.
@anamaria75 Prepac, ale ucitelka tu nie je nato, aby vychovavala tovje dieta. Dieta ma vediet, kto je autorita, ako sa spravat. Mozno ste ju naucili na "svojvolu", ale takto vo svete neuspeje
pisala som ze mi je smutno a nie ze to rozumom nechapem..trocha podpory som potrebovala.
@cyberk nevychovana si ty podla mna ked takto sudis ludi.. fakt uz sa mi to zda aj drze napisat to co ty niekomu komu je smutno. hlavne ze ty si dokonala
@anamaria75 Tak sa zamysli nad správaním dcéry a aj dcéra nad sebou a dohovor jej, že takto sa nespráva. A hádam to nie je jedina tanečná v širokom okolí, ak ju to baví alebo má talent, nech sa prihlási od septembra inde, tam môže začať s čistým štítom a môže si to nepokaziť.
dievcence, tak v uznavani pocitov druhych ludi sme este daleko, moc som tu nepochodila.
@anamaria75
Chapem, ze ti je smutno, ale skus to brat mozno ako zrkadlo niecoho v tvojej vychove. Netreba sa lutovat, ani dieta, treba nieco proste vo vychove zmenit.
Dobre spravila. Preco by mali ine deti trpiet za to,ze tvoja im robi zle? Aspon sa pouci. Ja keby som sa dozvedela,ze dieta mi vycina na kruzku a zapara do inych deti,sama by som ju odhlasila,aby sa naucila,ako sa ma spravat.
@anamaria75 Velmi živá - tak závisí čo konkrétne robila. Niektoré deti sú fakt z domu rozmaznané a nedá sa s nimi vydržať. V jednom kuse robia zle ostatným a podobne.
@anamaria75 zamrzi to kazdeho, pretoze vsetky by sme mali rady dokonale deti... fungujuce na povel, podriadujuce sa autoritam, pocuvajuce kazdy zakaz a prikaz... ale toto nie vzdy funguje jednoducho, aj ked moze byt vychova boh vie aka dobra, urcite dane vlastnosti a charakterove crty nezmenis...kto nezazil nepochopi, mame tri bezproblemove fungujuce deti a jedno, co proste take nie je, vyhova vsade rovnaka.... jednoducho najdes aktivitu, kde to fungovat bude a malu to bavit bude. Nadych-vydych, vysvetlite si to, pripominaj, ze kde porobila chyby a o mesiac-dva skuste inu tanecnu, mozno mensiu skupinu, proste ina ucitelka a iny pristup a hned to bude fungovat... nam sa to osvedcilo...nikdy som ho nenechala niekde, kde rusil a kde to jednoducho nemalo zmysel...
nelutujem sa, ale robim taky emocionalny koucing pre sebe a aj sam sebe ked cloveku je smutno si ma priznat, ze je mu smutno. myslela som ze napisu, ze ano aj nam sa stalo ze nieco nesedelo, aj moje dieta si tu a tu situaciu odplakalo. a dozviem sa uplne hlupe anaylzy, co vsetko kde sposobia nevychovane deti. sak patri to k teme? ste empaticke baby?

Byt "velmi ziva" a "mat konflikty" su dve veci. Myslim ze dostala riadnu lekciu do zivota.