Vylúčili mi dieťa z tanečnej
Vlastne je mi len smutno, moje dieta plakalo, ze ju vylucili z tanecnej. vraj mala konflikty s inymi detmi. ale ona je velmi ziva, tak to vadilo tej pedogigicke, nevedela ju zvladnut. chodi aj na ine kruzky, tam v pohode.
ale osobne si myslim ze ucitelka tam nieco nezvladla, alebo mala antipatiu.
asi je to pre moju dceru dobre, nieco sa nauci na tom, a dam ju niekde inde, kde sa bude snazit lepsie zaradit.
@anamaria75 ak mas super zive dieta tak sa musis zmierit s tym, ze s tym budu problemy. Este u malych deti sa to berie. Ale tvoja dcera chodi do 3 rocnika. Nie je to male dieta. Velmi dobre vie co robi. To su rozumne deti. Ak nema dcera ADHD tak je nevychovana. V tomto veku uz nikto nebude tolerovat, ze je "zive dieta". To sa hovori o detoch ktore maju 3 alebo 5 rokov. Ale nie tretiacka na zakladnej skole.
@anamaria75 2 strany mince, chelo by to vidiet pravdu
Myslím si, že viacerým tu unikla dôležitá informácia, ktorú autorka podala na druhej strane a to podľa
mňa aj je dôvodom vylúčenia -
jej dieťa ublížilo alebo ubližovalo iným deťom, takže to, že dieťa je nespratné, svojské a nevie sa zmestiť do kože je jedna vec a druhá, že tam niekomu ublížilo.
@anamaria75 malá chce chodiť na tanečnú? Lebo píšeš, že chodí aj na iné krúžky a tam uje v pohode
@saraxyz chcela, teraz som ju zobrala zo skoly a povedala jej, ze pisala mail ucitelka ze nepojde na tu tanecnu uz, tak sa hnevala, ze ona tam chce ist, ale prejde ju to.
@anamaria75 a povedala si jej prečo už nejde na tanečnú?
@anamaria75 nejako citlivo jej to treba vysvetliť a ak chce chodiť na tanečnú, tak ju dat inam
@anamaria75 pohladaj jej iný krúžok - tanečnú, ale vysvetli jej prečo už nemôže chodiť na “staru” tanečnú
Aby sa nezopakoval len istý scenár. Aby proste vedela že čo urobila zle a prečo musíte pohľadať iný krúžok
Má 7 rokov, to je už slečna a mizes s ňou prediskutovať všetko čo sa udialo
nikto si neuvedomuje, ze aj pedagog je len clovek, aj ked dospely, ale nervy mame len jedny. Pocas studia vas nenaucia, ako zvladat deti, ktore su nezvladnutelne, deti, ktore nemaju hranice, rodicov, ktori tie hranice svojim detom nedavaju, aby nemali doma cviceneho vlciaka. Na skole sa pedagog nauci nejake metody, ale tie funguju v malych skupinach, nechcite od ucitelov, trenerov, aby zvladali XY nevychovanych deti naraz, ked doma rodic casto nezvlada svoje dve. Aj ucitel je len clovek. Vedte svoje deti k ucte a respektu, nie len presadzovanie individuality. Kazdy sme individualita, aj ten ucitel.
@zuzana76
Ono vela tychto rodicov nechape pojmu "respektovat a byt respektovany". To znamena, ze nielen aby mna niekto respektoval, ale aj ja musim brat na neho ohlad, brat ohlad na druhych, nevidiet len seba ako stredobod vesmiru. Lenze ak dieta je z rodiny, kde sa mu klanaju a kde vlastne celu rodinu reziruje dieta, tak potom to ma dost tazke v zivote.
Je to krúžok v škole alebo nejaká tanečná škola? o aký tanec ide? nejaký skupinový moderný? na konci uvádzaš, že majú ísť na súťaž - možno aj v tom bude problém - možno svojím správaním natoľko ruší tréning, že je naozaj náročné deti pripraviť na súťaž.. čo vlastne znamená, že je živá? iba to, že neobstojí na mieste? alebo nerobí to čo má? nerešpektuje autoritu? čo znamená, že mala konflikty s deťmi? bije ich? alebo ako máme chápať to impulzívne správanie? trénerka sa na ňu sťažovala iba raz a hneď ju vylúčila? ono by bolo fajn, keby si bola viac konkrétna, lebo z toho, čo som prečítala mám pocit, že iba občas nepočúva.. a asi tam toho bude málinko viac, keď chodíš na kurzy ADHD.. ak chceš, aby sme ti poradili, doplň info 🙃
inak spomínaš online vyučovanie.. tvoja dcéra má 7 a celý minulý rok školy fičali na plno, prvý stupeň aj predtým s výnimkou pár karanténnych dní triedy..
Inak nesuhlasim s tym, ze kazdy kruzok pre 7 rocne detni je hahaha hihihi hrajkame sa... aspon nase deti maju viacere celkom tvrdy trening niektory, intenzivny a narocny... chodia na sutaze... Zacinali v 4roch rokoch tak su uz podstatne dalej samozrejme.... takze aj zavisi od typu kruzku...
@anjelicek26 presne tak.. moja dcéra chodila na gymnastiku od 4 rokov, každý rok robili nábor a prijali pár nových detí, takže vekovo boli zmiešané, ale vyberali sa deti, ktoré sa vedeli prispôsobiť podmienkam. Boli to 'tvrdé' tréningy - v tom slova zmysle, že deti museli rešpektovať pokyny a žiadne haha hihi sa tam netolerovalo - preto som sa aj pýtala, o aký krúžok ide, ak tam deti trénujú na súťaž..
@zuzana76 súhlasím. Je to teraz narocne. V minulosti sadoraz kládol na respekt k autorite, teraz je in Individualizmus. Možno niekde uprostred je ideál. Ale učiť alebo pracovať s triedou kde sú 3-4 výrazní žiaci, ktorí ale nie sú vedení k respektu (uciteľa a pod.), veľmi sa zviditeľňuju, je náročné , lebo cela trieda ide s nimi dole. Co je škodá. Lebo sú to často veľmi šikovní žiaci, ktorí majú potenciál skôr triedu potiahnuť.
@anamaria75 Netrap sa. Deti zvyknu vylucit a ked dorastu a su zvladatelnejsie,znova sa zapisu na kruzok. Synovca tak vylucili. On nebol nevychovany,len bol neposedny,vela rozpraval. O rok isiel znova a uz s nim neboli problemy. Kludne moze ist dcera o rok,dva na tanecnu. Len musi dorast do veku,kedy bude pozornejsia a bude vediet respektovat ucitela.
@marca12 ale dcera autorky bola vylucena lebo ublizila dietatu/detom. Ono, to ze je ziva je asi len cast pribehu. Ale celkovo z reakcii autorky mam pocit, ze dcera doma place a vyvadza a autorka skace 😕 Nonstop dceru obhajuje. Pozri si druhu stranu posledny prispevok. Velmi zvlastne
@kittykat22 no a doteraz nenapisala gro toho co sa stalo . Neverim zeby nevedela konkretny dovod . Keby mne ucitelka povie dcera ublizuje detom a nic konkretne tak to z nej hoc vystrieskam. Mam dojem, ze autorka vie co robi/robila ale hanbi sa to tu napisat.a preto len riesi problem smutku z vylucenia.. ale ok ucitelka mala autorku upozornit ze ju vyluci
@anamaria75 nemyslím, to zle , ale mala si možnosť byt na niektorej z hodín ?
@nikaeli k tomu online vyucovaniu , my sme mali v Bratislave pre chorobnost zavrete tyzden skoly v decembri 2022 asi druhy tyzden to bol, prave ked mali mat vsetky vystupenia aj tu na tanecnej aj v skole vianocnu akademiu, vsetko im odpadlo. to je dobra prilezitost spoznat sa s pedagogmi a porozpravat aj sa ukazat co sa ucia. s touto pedagogickou co nas vylucila ja som sa nerozpravala dlhsie ako minutu za cely ten polrok, lebo aj druhu akciu co malu den otvorenych dveri tak zase ona bola chora..
uz asi uzavrem diskusiu, este vas chcem uistit, ze moje dieta nikomu fyzicky neublizilo, myslela som tak ublizuje, ze si nevsimne a drgne a nie tak ze niekoho udrie silou, dalej nemyslim si ze nedal sa problem odstranit napriklad ako tu pisali, aby som sa chodila pozerat na tu hodinu, ale myslim si ze bolo potrebne nejake individualne riesenie navrhnut, lebo tomu verim ze sa nesustredila a mozno nudila a mozno rusila, neviem ktore. no ale uz to nemusim riesit, uz to prebolelo, ze vylucili a uzavrete. dakujem za podporu.
@pribinak Táto diskusia by nemala iný charakter, na to, aby som tomu uverila, som čítala až moc modrokoníkovských debát. Keď chceš psa biť, palica sa vždy nájde....tu je to tak, že každá príde súdiť..."ja by som to nikdy nedovolila" "moje dieťa by to nikdy neurobilo" "dobre jej tak, aspoň sa poučí..." tu sú jednoducho samé ubermatky, myslíš, že by tu padali iné frázy, keby konkretizovala, čo sa stalo? Ani náhodou.
Každá debata na MK je takáto, nech je o čomkoľvek. Odsúdiť, skritizovať, zjazdiť pod čiernu zem a ísť sa pekne doružova vyspinkať...podpora žiadna, niektorým doslova robí dobre, keď môžu poučovať druhé ženy a mať tu svoj mikrosvet, kde sú šéfkami.
@anamaria75 zo všetkých mojich otázok si odpovedala na tú najmenej podstatnú.. škoda.. som špeckar a pracujem s deťmi s rôznymi dg, chcela som ti poradiť, ale z celej diskusie (z tvojich reakcií) mám pocit, že o radu nestojíš. Asi si chcela len uchlácholiť 🤷🏻♀️
@anamaria75 ja neverím, že trénerka by pre nič za nič z hodiny na hodinu len tak z čista jasna vylúčila akékoľvek dieťa.
Za celý pol rok si sa ty informovala u trénerky ako sa dcére darí, či zapadla atď? Kontakt určité máš.
Je obrovský rozdiel či chodí dieťa na krúžok sa iba zabaviť alebo aj trénuje na súťaže. Či tancuje vo formácii alebo nie. Či narúša aj celkovú atmosféru a dynamiku skupiny.
Lebo vo formácii čo tancuje súťažne, nie je jedno či trénerku "počúva" alebo si "ide svoje". Tam sú dôležité aj dobré vzťahy v skupine, aby sa mohli baby posúvať vpred.
Nemôže napr. púšťať hudbu ako už padol návrh či robiť asistenta trénera ak má svoje jasné miesto vo formácii lebo tam bude chýbať.
Skúsenosti s prítomnosťou rodičov na tréningu z môjho pozorovania: väčšinou dieťa pokukáva každú chvíľu po mamke a nesustredí sa na to čo má robiť, ale skúsila by som vo vašom prípade, ak by sa situácia opakovala na novom mieste.
Pre dieťa, ktoré má zjavné problémy s potrebou vyššej miery disciplíny prosto určité krúžky nie sú vhodné.
Sú trápením pre neho aj okolie.
Na výtvarnej nevadí, ak namaľuje žabu miesto slona, takisto pri individuálnych športoch má istú mieru "slobody"
Tam, ale kde je skupina a sú prepojení navzájom, je nutné sa skupine prispôsobiť. Ak túto schopnosť dieťa nemá, buď na nej zapracuje alebo si zvolí iný typ činnosti.
@anamaria75 a konkrétne k tomu smútku a jeho prežívaniu a zvládaniu. Áno, poznám a veľmi dobre. Keď dieťa ochorelo doslova deň pred sútažou, na ktorú pol roka trénovalo.
Keď vypadlo takto z pre neho dôležitých školských akcií.
Keď sa pýtalo, prečo práve ono musí byť tak a tak choré a či to už bude stále takto.
Keď som mala čo robiť, aby som pri podozrení na vážnejší stav neplakala rovno s ním. Keď som vysvetľovala, že život je aj takýto nefér, ale zvládneme to spolu. Že zlé veci sa stávajú aj tým, ktorí za to vôbec nemôžu. Že nik za to niekedy nemôže. A dokonca ani ovplyvniť sa to nedá. Ale spolu to zvládneme a každá skúsenosť nás niečomu naučí a posunie vpred.
A vždy som vyjadrila pochopenie, že chápem, že ju to mrzí, trápi, je smutná, nahnevaná, cíti sa bezmocne....
A potom ak sa dalo, sme hľadali riešenie spolu alebo aj ona sama už.
Ak riešenie nebolo, snažili sme sa to prežiť.
U vás riešení vidím niekoľko.
Úprimný rozhovor bez útokov s trenerkou aj dieťaťom či a za akých podmienok by ho vzala späť.
Zmena krúžku za iný tanečný či iný pohybový.
Práca s dieťaťom na zvládaní jeho temperamentu.
Prvé dva body pomerne ľahko riesiteľné.
@scorpionflower1 Dovolim si jemnu korekciu 🙂 Ano, mas pravdu, ale prilis zovseobecnujes. "Kazda je ubermatka, kazda debata..." Ja tu vidim aj mnoho konstruktivnych a nezaujatych prispevkov a diskutujucich zien pomedzi tie idealne ubermatky. Kazdy vidi to co chce vidiet 🙂
@anamaria75 Najviac vzdy kricia ti, ktorych deti su problem. Samozrejma na vine je vzdy kazdy, len nie dieta. Takze ak ju vyhodili, mali na to dovod. Bodka. My mame v triede tiez problemoveho ziaka, ktory robi zle inym detom, uz to prerastlo do velmi zlych veci. Lutujem, ze ho nevyhodili. Decka trpia 7 rokov kvoli nemu. Takze zacni od dcery, namiesto toho, ze ju lutujes.
Ale ty si si jej konflikty uz zlahcila tym, ze si ju nazvala zivou. Ak si cakala reakcie, ze moze za to ucitel a ideme ju lutovat, urcite sa najdu aj take, ale treba to respekovat a zamerat sa na to, aby tie konflikty nemala
@anamaria75 A fakt super pristup davas - ucitelka daco nezvladla atd...V dnesnej dobe je ucitel handra, staci ak povie ziakovi jedno kriticke slovo, rodicia nastupeni s vyhrazkami v skole namiesto dakej sebareflexie. Zrejme jej spravanie nerobi dobre inym detom. A nie kazde dieta sa da zvladnut, ale to bol primarne tvoj job. Najlepsie obvinovat ucitelku. Vidim to u nas v skole, co ten problemovy ziak dokaze, ako sa ine deti uz vyhybaju vsetkemu, kde je...Takze ja to uplne chapem, asi to bolo dost zle pre ine deti
Nepoznam tvoju dceru, ale ak ma konfklity s inymi detmi dokonca fyzicke, tak to jednoducho vyhodnotila tak, ze radsej problemove dieta ako vsetci. Treneri mali tiez istu dobu vyhrady k spravaniu dcery (skor take, ze bola neposlusna), ale som dost kriticka k nej na to, aby som obvinovala trenorov a doslo k naprave
U nas to bolo naopak .dcera zacala v 3,5roku chodit na kruzok kde bola aj jej najlepsia kamoska.
V skolke je ok ale mala proste problemy s novymi pravidlami a kamosku stale otravovala🙈
JA som ju chcela odhlasit. Ucitelka ze este nie ,pockame ako sa to vyvynie a sama si ju ,,dala do laty“ 😂
O pol roka bol dalsi problemik ked v 4r zacala skarede slovo pouzivat darmo som jej vysvetlovala nic…jedno dievcatko na kruzku koli mojej aj plakalo
Tak s nou ona rec hodila a zabralo to😂

@anamaria75 Pokoj, deti robia chyby,aj ucitelky robia chyby,aj trenerky robia chyby.A zeny na koniku vraj tiez robia chyby v usudku,ale kto by tomj uveril? 😉 Neprijemna situacia mrzi,aj ked je opravnena,aj ked sme v tom nevinne a ked sa to tyka nasich deti,tak to boli 2x,lebo to s nimi prezivame. Dcera moze plakat,lebo je v tom nevinne,moze plakat,lebo si uvedomuje,ze mozno nieco prepiskla,ja netusim,ale ty si jej opora a spolu to preboli 🙂