icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

breky
9. jún 2013

@nenocka som za klasiku... 🙂

danatalu
9. jún 2013

@janulkan díky za info, lebo u nás mali len balené po 100ks, myslím že to bol tiež tento rozmer za 4,50e. tak som nekúpila, že ešte pohľadám či dakde nemajú menšie balenie alebo aj na kusy.

ikuza
10. jún 2013

@danatalu ja som kupila na kusy v papiernictve 😉

nikam
10. jún 2013

Temer hotove 🙂 Este dorobim predlohy, zalaminujem a mozem posielat. Mate nejake navrhy, co zlepsit, zmenit?

anulicek
11. jún 2013

Ahojte dievčatá.. mám otázočku.. Robím magnetické puzzle..len neviem, či sa mi podarí trafiť presne odtiene farieb na predlohe a na magnetoch.. 🙂 Neviem vygúgliť čísla farieb na originál farebných papieroch... a keď odfotím..tak mi to foták a potom aj počítač skresľuje.. -( nemám nakalibrovaný monitor a ani profily farieb nastavené☹ ) Snažila som sa.. použila som všetky finty, ktoré viem.. (ale nemám kvalitnú techniku..v grafickom štúdiu by som to "dala".. doma to neviem lepšie) ☹
Bude veľmi vadiť, či detičky budú vedieť, že žltá je žltá a uložia aj tak...

nikam
12. jún 2013

@anulicek Podla mna to detom vobec nebude vadit, ved zlta je zlta a zelena je zelena. Bodka.

elannor
13. jún 2013

@anulicek ja si tiež myslím, že deťom 1-3r. nebude vadiť iný odtieň danej farby 🙂 myslím, že len my maminky sme také detailistky a možno potom až staršie deti

elannor
13. jún 2013

dievčatá a robíte k aktivitám aj krátke návody, čo s tým? pýtam sa, lebo na anglických stránkach som také našla

nikam
13. jún 2013

@elannor No k tomu mojmu velmi netreba navod, vsjo jasno 🙂

janulkan
13. jún 2013

@elannor no ja/som nespravila 🙂 ale tak/snad pexeso je tiez jasne, aj jeho sposoby pouzitia, kedze je hmatove

breky
13. jún 2013

tak sololit narezany a obrazky nastrihane......ako baby usila som si na seba budu....este obrusit 90ks malych dosticiek a 15 A4 dosky.....no a postovne nechcem vidiet lebo je to vsetko dokopy dost tazke 🙂

breky
13. jún 2013

ale sa tesim aj na vase výtvory a ako sa mali bude s nimi hrat.... 🙂

ikuza
14. jún 2013

@janulkan ahoj, pexeso mi je jasne, ale co mysli pod jeho sposobmi pouzitia? 🙂)))
@elannnor navrhujem k aktivitam, ktore nie su jasne, ze co s nimi pridat aj navod 🙂,

janulkan
14. jún 2013

@ikuza no hrat ako normalne pexeso, potom pexeso so/zaviazanymi ocami, rozpoznavanie tvarov podla hmatu, pre mensich parovanie a urcovanie farieb a tvarov 🙂 snad som nic nevynechala 😅 musim pozriet na rustspolecne, tam je to pexeso aj s popisom myslim

1betty
14. jún 2013

Ahojte baby, no ja už mám hotové, zabalené už len poslať. Dúfam že sa vám bude páčiť aspoň tak ako mne a zabavíte sa.
Vidieť niekde chybičky krásy, ale účel to splní.

danatalu
14. jún 2013

ahojte, tak som prerobila tie recepty na pizzu, može to byť takto? je to niekedy také poposúvané to písmo, skoro až v obrázku, ale sa mi to lepšie nedalo, už toto pokladám za svoj úspech. ostatok už to mám tiež hotový, len posáčkovať, tiež tam sú dáke chyby krásy, ako píše betty, ale účel to plní.
ozaj, tiež som našla sáčky aj na kusy, tak dám recepty do A4 sáčku a zvyšok-pizzu do menšieho.
Tie recepty si predpokladám že zalaminujete a postriháte, tak preto ich nestrihám ja. Ja zatiaľ nemám laminovačku a stojí to u nás 70 centov, tak to by už bolo nad dohodnutú cenu..

nenocka
17. jún 2013

Babuleeee, mám časovo-výrobný sklz 😒 myslela som, že to cez víkend dokončím, miesto toho som behala okolo vracajúcich a hnačkujúcich detvákov, prezliekala periny, prala plienky 😝 a dnes je blbo už aj mne 🙄 no a aby toho nebolo málo, tak mi aj farba v tlačiarni došla - vrrrr 😠 dúfam, že to stihnem spraviť do termínu 😔

nikam
17. jún 2013

@lenusskaa @breky @nikam @1betty @janulkan @crysmile @tina14283 @anulicek @elannor @laurinkam @lucikusik @danatalu @ask @ikuza @nenocka @gigi33 Dievcata otazka k baleniu, ake "objemne" su Vase aktivity? Mali by sme kazda zabalit svoj balicek tak, aby sa don spatne vosli vsetky ostatne. Ja mam krabicu A4 vysky asi 7cm, tak ci bude stacit, ci mam zhanat inu. Mohli by ste sa prosim vyjadrit?
Moja aktivita je velkosti A5, na vysku je plocha.
@nenocka Och, tak sa liecte, nech ste cim skor vsetci fit.

ikuza
17. jún 2013

@nikam ahoj, dobra pripomienka. Ja mam aktivitu velkosti trosinku vacsej ako A5, na vysku je plocha.

ask
17. jún 2013

@nikam @nenocka Ja myslim ze casovy sklz u mamicky s chorymi detmi (a drzim palce aby nie aj s Tebou) odtolerujeme 😉 Skore polepsenie vsetkym!
@nikam Myslim ze minimalne jedna aktivita je velkostou A4.....len uz neviem ktora.
Ja som moju A4 prelozila napoli a tak vlozila do sacku. O stranu dozadu pisala @lenusskaa : pozerala som ten zoznam, ale nevyzera tam byt nic moc mohutne alebo velke, myslim ze by mohla stacit nejaka vacsia skatula od topanok (nie zo slapiek alebo mini balerinok, botaskova by uz mohla sediet 🙂 ) alebo taka z kancelarskeho papiera

janulkan
17. jún 2013

@nikam ja som poslala v skatuli od mojich botasiek, A4 sa tam zmesti, na vysku ma tych 12-15cm, nepamatam uz 🙂

nenocka
17. jún 2013

@lenusskaa @breky @nikam @1betty @crysmile @tina14283 @anulicek @elannor @laurinkam @danatalu @ask @ikuza @gigi33 @lucikusik @janulkan Žienky, teraz ma ešte napadlo, že to môže byť farebné alebo čierno-biele a deti si to príp. môžu vyfarbiť... ako to chcete?

nenocka
17. jún 2013

beriem späť 🙂 na nefarebnom sa ťažšie hľadajú zvieratká 😉 čierno-biely prototyp hotový, už len počkať, kedy brat donesie farbu a môj žalúdok sa ukľudní 😝

ikuza
17. jún 2013

@ask
@janulkan
@nikam skuste najst krabicu, ktora najma bude mat na dlzku minimalne 21 cm. Nakolko moj farebny kruh ma 20 cm priemer, plus ako pisala aj @lenusskaa do IP aj @gigi33 ma taku vacsiu aktivitu - jej aktivitka bude vo velkosti A4 (21x30)

nikam
17. jún 2013

@ikuza Mne skor robi starost vyska krabice, ale tak snad 7cm postaci.
@nenocka Tak nech je uz len lepsie.

anulicek
17. jún 2013

ja mám tiež rozmery A4 .. takže krabicu väčšiu 🙂 všetko pripravené... sáčky som nezohnala..(pobehala som zatiaľ len 4 obchody.. ☹ ).. (ale zabalím každé..takže sa nepomiešajú )

breky
17. jún 2013

tak pripravene....nakoniec som ich dala na suchy zips ako to ma aj davidko...je to lepsie 🙂 dufam ze sa vam to bude pacit....zajtra idem robit takze to budem posielat stredu....papa

breky
17. jún 2013

@anulicek kludne daj do micro sacku.....nepotrpime si na tie sacky 🙂

breky
17. jún 2013

@ask
@janulkan
@nikam baby aj ja mam aktivitu A4 a ja som pouzila krabicu z papiera....ten vrch .....a prikrijem ho z druhym kartonom.....