icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

1betty
17. jún 2013

Ahojte, moja je tiež A5 a výškou zaberie asi 1cm. Sáčky som zohnala v papiernictve.

danatalu
17. jún 2013

ahojte, ja som už vyššie písala že mám A4 aj A5 a je to ploché

breky
17. jún 2013

pridavam fotky.....jeden sololit ma 3mm, plus suchy zips.....tak cca je to 8mm dokopy pre jedneho.....vidite aku som dala krabicu a plus na nu ide este jedna.....a este detail na suchy zips 🙂 kazde jedno je tak pripevnene......môj maly 20mes ich vie dat dole....takze by nemal byt problem.....🙂

ask
17. jún 2013

@breky To je krasne, uz sa na to velmi tesim! 😅

nikam
17. jún 2013

@breky Prekrasne to je. Si si dala riadnu robotu.

laurinkam
17. jún 2013

palicky nezaberu vela miesta. kazde vrecusko obsahuje 10 paliciek. kam to mame vlastne posielat?

elannor
17. jún 2013

moja aktivitka nezaberie veľa miesta, 8 štipcov, nastrihaný filc a šnúrka... v sáčku na výšku sú to nejaké 2 cm.
@laurinkam @lenusskaa posielala v IP inštrukcie 🙂

laurinkam
18. jún 2013

@elannor aha, materska 😉, diky...

nenocka
18. jún 2013

@lenusskaa @breky @nikam @1betty @crysmile @tina14283 @anulicek @elannor @laurinkam @danatalu @ask @ikuza @gigi33 @lucikusik @janulkan žienky, chalani spia a ja makám. takto nejako bude knižôčka vyzerať... na úvodnú stranu (aj na poslednú) môžete odtlačiť ruku dieťatka, ktorému bude knižka patriť). ten textík je návod, ako pracovať 🙂 zložená má rozmer A6

nenocka
18. jún 2013

textík 😀 v tejto verzii ešte neupravený 🙂

janulkan
18. jún 2013

baby ja ziiiiram, je to perfektne, moje pexeso sa na vase aktivitky velmi nehrabe svojou krasou 😝
inak @breky nechcem vidiet to postovne u teba 😀 kolko to vazi?

ikuza
18. jún 2013

@breky ako by sme ti to mohli vykompenzovat? Neposielaj postovne 3,50, my ostatne sa pozbierame po 3,80 a bude hmm?

ikuza
18. jún 2013

@nenocka uzasneeeeeeeeeeeee

ikuza
18. jún 2013

@breky perfektneee

breky
18. jún 2013

@janulkan tak to nechcem vidiet ani ja moja.... 🙂 asi 2,5kg

breky
18. jún 2013

@ikuza netreba moja, nabuduce si vyberiem vahovo lahsiu aktivitu 🙂

breky
18. jún 2013

@nenocka krasne....🙂

janulkan
18. jún 2013

@breky len, ved moje pexeso malo 1300g a to je len lepenka 🙂 som cakal ze povies viac, ale to zase nie je taky rozdiel kedze posta berie vahu celkovu do 5kg

breky
18. jún 2013

@janulkan tak super, uz som sa bala ist aj na postu....ako je to tazke ale vahu som len odhadla kedze som teraz v praci tak som si typla. ked pridem domov odvazim lebo dnes to zabalim, pripravim papiere a zajtra hajde na postu.....

lenusskaa
autor
18. jún 2013

baby ak si orientacne chcete pozriet postovne, cennik je tu http://cennik.posta.sk/

nikam
18. jún 2013

@nenocka Juj, to je chutne, uz sa na to tesiiiim.
@lenusskaa Mas info od vsetkych dievcat, posielame vsetci?

ask
18. jún 2013

@nenocka Je to velmi krasne! Ja uz sa tak tesim ked ten balik pride! 😅

danatalu
18. jún 2013

@breky @nenočka krásne to máte, šikulky ste! ja sa už veľmi teším keď to príde🙂,
inak keď dakomu spomeniem túto našu mamičkovskú aktivitu, tak sa na mňa dosť zvláštne dívajú, že asi jej už preplo... tak sa teším ako im padnú sánky 😀
ja to svoje neposielam, som dohodnutá s lenusskou na osobnom odbere, ked jej už všetko príde tak jej donesiem moju pizzu a ona mi dá to vaše, lebo bývame od seba len pár km.

breky
18. jún 2013

@danatalu a dufam ze nabuduce si druha maminka zoberie na plecia balenie a postu a este sa zapojime .... ved 15 novych aktivit za naklady a postovne je smiesne.....ja sa nato strasne tesim 🙂
ja uz do buducna mam vymyslené nové aktivity :D

ask
18. jún 2013

@breky Ja sa hlasim tiez 😉

danatalu
18. jún 2013

@ breky jasne, inak za posledne asi 2-3 mes som na MK začala chodiť stále ked som na pc, tak mi už nič neujde 🙂 a rada sa zapojím, a stále len vymýšlam čo a ako by sa dalo z čoho urobiť, je to chytľavé. na to balenie a preposielanie neviem či by som sa dala, nech dačo neschaosím, vlasne mi ten osobný odber veľmi sekol, som taký nepoštový typ... ale keby sa inak nedalo, tak sa premôžem 😉

lenusskaa
autor
18. jún 2013

na dalsom kole sa mozme dohodnut niekedy na september, po prazdninach, tiez uz mam zopar napadov.. 🙂 ak by som to organizovala ja, urcite vas oslovim, aby ste o prebiehajucej vymene vedeli (ak by organizoval niekto iny, bola by som rada keby mi dal vediet), tiez ohlasilo sa mi este par mamiciek, ktore by sa rady zapojili, len nasu vymenu nasli uz neskoro

nikam
18. jún 2013

Tiez sa hlasim do dalsej vymeny, taku mam z toho radost. A velmi sa tesim na balicek.
Nasa aktivitka uz zabalena, rano ide na postu.

lucikusik
18. jún 2013

Gombíkový had dokončený 🙂 Bohužiaľ som nestihla vyšiť gombíkové dierky, takže sú len vystrihnuté, ale na funkčnosti to vôbec neuberá. Balíček pošlem vo štvrtok. Nebola som tu dlhšiu dobu a teda zíram, na čo všetko sa môžeme v balíčku tešiť. @nenocka .... klobúk dole ... muselo Ti to zabrať naozaj veľa času. Ak bude niekto organizovať ďalšiu výmenu, rada sa zapojím.

nenocka
19. jún 2013

aj ja sa isto zapojím, len si už vymyslím niečo jednoduchšie 🙂