icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

ask
24. jún 2013

@bibes Ja som neoblubovala prisivanie gombikov 🙂 No po mojej predchadzajucej aktivitke (140gombikov) je to uz pre mna uuuuuplna malina 😎 😀

elannor
24. jún 2013

@katinam jej, dakujem za info 🙂 a ako podložku si použila čo? Ja som myslela, že to dám na sololit... Sranda bude asi trafiť množstvo gélu do sáčku, aby to bolo ok... Určite sa s tým bude treba pohrať. A robila si ho aj s trblietkami vnútri gélu?

elannor
24. jún 2013

@nikam viem prispieť určite aspoň takými 15timi vrchnákmi od výživy 🙂

nikam
24. jún 2013

@elannor @ask Skvele, dakujem. Ak ich nenazbieram dostatok tu v okoli, tak sa ozvem.
@danatalu Bublinkovu foliu ako napad som videla tiez, ale udajne to drobci odtrhaju a okrem toho to tam strasne zle drzi. Obdobne to bude asi aj s vatou.

majusqwa
24. jún 2013

@tomaskovamaminka @janulkan nemam problem tie spachtle zafarbit . mam aj farby na drevo, len nie su velmi vhodne pre deti (ak ratame s tym, ze ich budu pripadne pchat do pusy 🙂). uz som si ale zohnala ine, farbili s nimi hojdacich konikov a vraj su velmi dobre.
takze ja to vidim takto: 5 farebnych spachtli (zakladne farby - zlta, cervena, modra, zelena, cierna) + jedna nefarbena. ku kazdej spachtli 9 ks spiniek v prisluchajucej farbe. alebo by bolo lepsie viac spachtli aj spiniek?

majusqwa
24. jún 2013

@nenocka uz som to nasla. tieto som myslela. ale nie je problem vyrobit ani tie farbene s prisluchajucimi spinkami a potom navrch si mamina len prihodi magnetku s cislom, kolko spiniek tam treba dat 🙂. ktore budu lepsie?

tomaskovamaminka
24. jún 2013

@majusqwa no na tych farebnych ma dieta urcenu farbu, ake spinky ma tam dat. Teda ak som spravne pochopila. Ale bolo by ich teda len 5farebnych a 1 bezf. Tu ich dieta ma davat podla cisiel. Tak ja neviem🙂 Ze by sa farby opakovali ? 2zlte, ...na 1zltej 1spinka , a na 2zltej 6spiniek? ... Ale nech sa vyjadria aj ostatne, ved je to pre vsetky🙂

majusqwa
24. jún 2013

@tomaskovamaminka no treba si vybrat :D ci triedenie podla farieb alebo davat pocty spiniek podla cisielok. mne sa viac pacia tie farebne, lebo tam sa to da upgradovat tymi magnetkami s cislami. akoze ja nemam problem urobit aj to aj to, len pre 20 mamin by to bolo trosku narocne na mnozstvo spachtli :P

nikam
25. jún 2013

@majusqwa Ja som za farebne spachtle a k nim farebne spinky. Tie magnetky s cislami dodas, ci kde ich kupime?

nikam
25. jún 2013

@danatalu Mne sa viac pacia nanuky, ak si teda mozme vybrat 🙂

nikam
25. jún 2013

@breky Prosim Ta, ake materialy mas na hmatovom pexese? Album mas nepristupny ☹ , takze nevidiiiim. Pokusim sa spravit tak, aby ste nemali rovnake.

janulkan
25. jún 2013

@mirinka7 jeej, ahoj miri, ja uz/som myslela za ai z konika len na profi 🙂 mame sa celkom fajn a vy ako? Inak aj/schody aj vezu by som urcite chcela,/ak nebudes/robit ty, dam vyrobit mm, len nebol si isty ci sa mu podaria presne prave uhly na kockach/kvadrocj 🙂

janulkan
25. jún 2013

@nenocka to uz mam ulozene v pc v casti vyrobit 😀 len tu by to bolo financne narocnejsie ako to euricko, ked zaratas auticko, dva magnety a predloha, ale urcite to pre majka vyrobim...a inak aj baby tu mozno maju dievcata ktore by to nechceli 🙂

janulkan
25. jún 2013

@majusqwa ja som za 5 spachtli v tych zakladnych farbach + prirodna, ono sa daju potom vyuzit aj na pocitanie do 5 a to zatial nam staci 🙂

nenocka
25. jún 2013

@janulkan veď ja som to aj tak myslela, že pre tvoju osobnú výrobu a dievčatám na inšpiráciu 😉

ask
25. jún 2013

@nenocka koksoooo, Tvoje prispevky kym dostudujem, vzdy mam potom plnsie zalozky 😎 😅 Dakujem 😵

ikuza
25. jún 2013

Dievcata, chceli by ste tienove divadlo https://www.modrykonik.sk/fotoblog/eviku78/albu...

bibes
25. jún 2013

@majusqwa ja som tiez za triedenie podla farieb

bibes
25. jún 2013

@ikuza zaujimavy napad. ja osobne mam radsej materialy s ktorymi vie dieta pracovat same, a toto by moja asi skor znicila ako vyuzila. Mozno by to bolo vhodne skor pre starsie deticky a s postavickami z nejakej znamej rozpravky, aby si to vedeli same porozpravat.

mirinka7
25. jún 2013

@janulkan no aj my sa mame celkom fajn 🙂 vela tvorim pre malu aj do obchodiku 🙂 ved si mozeme povymienat nejake napady na hry...spravim si album, ale na profi profile, lebo tu na sukromnom mi to hned zmazu.
No a to by u mna ani nebol problem s tymi pravymi uhlami, lebo mam dobre naradia, len skor je problem zohnat material na to...predsa len ta posledna kocka je 10x10x10cm, to potrebujes hranol, ktory bezne nekupis.
Maminky, ta ruzova veza a schodky nebudu lacna zalezitost, original hry stoja spolu 73 eur...chcem to spravit co najlacnejsie oproti tejto cene...len aby ste mali zhruba predstavu 😉

mirinka7
25. jún 2013

@nikam mam v ponuke original hmatove pexesko, mozem vam napisat ake su tam materialy, ked si to chcete vyrobit. prip. kuknite foto.

nikam
25. jún 2013

@mirinka7 Dakujem, a kde to najdem?

lenusskaa
autor
25. jún 2013

@anulicek s labyrintom este nemam skusenosti, len na niektorej stranke uz neviem akej vymeny mamicky odporucali pre mensie deti vrchnu latku nejaku priesvitnu alebo presvitajucu, aby dieta videlo predmet ktory posuva.. a ze je vyhoda, ked su nitky inej farby ako latka, lepsie poznat cesticky a nesplyva to tak

lenusskaa
autor
25. jún 2013

este ma napadla takato aktivitka, len bude asi trosku narocnejsia na vyrobu.. http://www.moje-rodina.cz/tvoriva-dilna/bludi-t...

lenusskaa
autor
25. jún 2013

baby inak vcera som uz skusala malej dat nejake aktivitky z toho 1.kola na hranie, konkretne sme zatial vytiahli zapinaciu aktivitku od 1betty, gombikovaci filc od ask, navliekacieho hada od lucikusik a tabulku vlavo vpravo od breky.. mala chvilku skusala kazdu aktivitku zvlast a najvacsia zabava nakoniec bola skusit vsetko napchat do jedneho vrecuska.. a vysypat a znovu to tam napchat a stale dokola 😀

breky
25. jún 2013

@majusqwa tie mam doma...son si uz davnejsie vyrobila 🙂

breky
25. jún 2013

@nikam mam tam filc. Penu. Latka. Runo. Oci. Lepenku. Guma do nihavic. Suchy zups. Ak aj bude rovnake nevadi...posuniem kamoske...budu mat s toho druhe deti radost 🙂

ask
25. jún 2013

@lenusskaa Ja som dala obrazok otestovat 3rocnej neteri.... mala ho hotovy ovela skor ako som ho ja vyrabala 😎 😀 Len dufam ze ju to bude bavit zapinat aj viackrat 😅