icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

mcoya
24. jún 2013

@janulkan ahojik, vyborne aktivity, veelmi sa tesim, len tusim su tam dve podobne - to hmatove pexeso a tie hmatove rucicky, neda sa to nejak upravit?

mcoya
24. jún 2013

@janulka napriklad ten gombikovy obrazok by bol fajn 🙂, ale ako chcete ostatne 😉

mcoya
24. jún 2013

@janulka a kolko nas teda je 20, ci 21?...idem plnit 252 vrecusok 😀 😀 😀

bibes
24. jún 2013

@janulkan ak by bolo treba s hackovanim viem pomoct, mam aj sijaci stroj - ucim sa, ale jednoduche veci by som zvladla

ywett
24. jún 2013

@lucikusik Ok, tak sa pustim do vyroby

ask
24. jún 2013

@nikam 😉 ...mam pre Teba zatial 8 vrchnacikov 😵
@katinam Dakujeme za upresnenie, ja som to tiez este nevidela.
@mirinka9 Aj ja mam urcite zaujem, ak mozem😅

janulkan
24. jún 2013

@malamargaretka ahoj, uz nas je dokonca o jedneho viac ako bol povodny plan, cize tentokrat uz zial nie je volne mieste ☹

janulkan
24. jún 2013

@mcoya to hmatove pexeso je dost rozdielne od tych ruciciek, teda aspon mme sa zda...a gombikovy obrazok sme robili v prvom kole 🙂 a je nas 21 😅
@bibes nechces teda spravit tie labyrinty? Ja keby ma, stroj si trufnem, to su len rovne ciary v podstate a potom to pbsit nakoniec 🙂

nikam
24. jún 2013

@mcoya @janulkan Ja chcem do hmatoveho pexesa dat vlnity karton, koberec, machovu gumu (alebo hubku na umyvanie riadu), vatu, latku. Co si o tom myslite? Pripadne ine napady?

danatalu
24. jún 2013

@nikam môže byť, mňa ešte napadá napr. ten bublinkový igelit, ale to by asi rýchlo vypráskali a bolo by po bublinkách..
@nenocka ty máš teda riadnu zásobáreň nápadov, ja to už nemôžem ani kukať, mám z toho depku 😀 že nestihnem urobiť toľko skvelých vecí, a ohľadom tých mojich zmrzlín tie recepty by som chcela také ako si myslela, len asi to budem kresliť, včera som to skúšala na pc a nejde mi to je to také vytrasené, síce tožvie ako to nakreslím, ja som taký talent.. ale mám snahu
baby ak by ste niektorá chceli z mojej ponuky predsa len nanuky (@breky sa páčili) tak sa prihláste, urobím vám nanuky a ostatným zmrzky

janulkan
24. jún 2013

@danatalu ja by som aj brala nanuky 🙂 len teda ak by mohli byt v zakladnych farbach - cervena, zelena, modra a zlta, ta ruzova mi pre chalana nejako nehra 😀 (predsudkyyyyyy moje) ale zase ani zmrzliny mi nevadia, co sa chce tebe

janulkan
24. jún 2013

@nikam
@ywett dohodnite sa vy dve, aby ste nemali rovnake materialy, ale nejako to poobmienajte 🙂

mirinka7
24. jún 2013

@janulkan ahoj Janka, jej som rada, ze ta tu vidim 🙂 pod sukromnym nickom som tu uz dlho nebola, ale ako profi nemozem prispievat do diskusii len do fotoblogov, tak som sa zase prihlasila...ako sa mate?
Maminky, kto by mal zaujem o ruzovu vezu a hnede schodiky podla Montessori? Chystam sa vyrobit a takisto mi to vystaci na viacej sad 🙂

anulicek
24. jún 2013

Ahojte dievčatá.... aj ja by som rada robila... ale nejako nápady neprichádzajú.. takže ak by sa dalo, čerpala by som Vašich "linkov".... Rada by som robila to kreslenie po bodkách.. alebo aj ten labyrint (šijací stroj mám...) .. poprípade, ak máte nejakú úlohu, na ktorú treba nejakú zložitejšiu "grafickú prípravu"... urobím... (minule ma @janulkan predbehla a jej mm pomohol s úpravami obrázkov .. nestihla som..)
@danatalu nakresli mi rukou, ..poprípade mi pošli nejako návrhy.. urobím predlohy 🙂 v pohodeeee

mirinka9
24. jún 2013

@mirinka7 ja by som tie schodiky s vezou zobrala... zalezi na tom, ako to financne bude vychadzat. Namalujeme si to uz doma, ze? das foto, o com pises? aby aj ine mamicky vedeli?

mirinka7
24. jún 2013

@mirinka9 taketo veci sa s tym daju stvarat a mnoho dalsieho: http://montessoristory.blogspot.sk/2012/01/free...

pridavam aj original fotos

danatalu
24. jún 2013

@janulkam ok, v pohode môže byť zelená to by bola dáka pistáciová, alebo žeby shreková? 😀 . ja som už pri tých mojich 3 babách prerúžovelá to je pravda, dala som tú ružovú ako malinovú, žltú - vanilkovú, modrú-slivkovú, bordovú-višňovú, my si to tak hovoríme ale s tou 3,4 ročnou, tá 16mesačná sa najviac zaujíma o odlepovanie tých nálepiek, ale vie to aj "obliekať", dnes sa jej to super podarilo a tá staršia si to polepila na čelo, tak musím použiť bud lepšie lepidlo, alebo to trošku prišiť. 🙂
@anulicek dík to by si bola zlatá, skúsim to pokresliť rukou, ale veď ak by sa mi to podarilo pekne tak možno to bude aj stačiť, potom to sem pridám a uvidíme čo povedia baby

ywett
24. jún 2013

@lenusskaa dakujem za info velmi pekne a to prebehlo v nejakej sukromnej teme,lebo ja to tu neviem najst 😒

ywett
24. jún 2013

@nikam ahoj, mozes mi napisat, co davas do hmatoveho pexesa, nech nemam opakujuci sa material? Dakujem 🙂

danatalu
24. jún 2013

@anulicek to kreslenie po bodkách sa mi páči, ale super by bol ten labyrint, ak by si sa na to dala keď máš ten šijací stroj..

nikam
24. jún 2013

@ywett ahoj, pisala som kustik vyssie: vlnity karton, koberec, machovu gumu (alebo hubku na umyvanie riadu), vatu, latku. Ty si mala co na plane? Ja to chcem vlepovat do vrchnacikov od vyziviek (ak zozbieram dost).

nenocka
24. jún 2013

@danatalu nooo, veď aj ja by som to všetko chcela, ale vzhľadom na moju zručnosť a rozlohu detskej izby sa s touto predstavou musím rozlúčiť 😀
@anulicek tiež som za labyrint 🙂

ywett
24. jún 2013

@nikam ahoj, prepac, nevsimla som si...ja budem robit na podlozku take ruky, kde bude nalepeny za kazdy iny material> drsny, leskly a podobne..tak nech nedavam to iste, dakuje za info...

malamargaretka
24. jún 2013

@janulkan skoda:( dakujem za info!

bibes
24. jún 2013

@janulkan o labyrint ma zaujem @anulicek , ale ak by bolo treba pomoct, tak rada pomozem

K tym mojim puzzle som rozmyslala, ze pre male deticky bude stacit asi 6 kuskov spachtli. Ci chcete viac? A mohla by som to urobit obojstranne - bude treba odlisit strany... napriklad rozne farebny okraj- a obrazky by mohli byt postavicka, duha alebo kvetinka.

nenocka
24. jún 2013

kočkyyyyyy, nedala by sa niektorá na toto? prosíííím 🙂 http://www.boyohboyohboycrafts.com/2011/09/gues... ja zašijem tak dieru na ponožke 😀

furu
24. jún 2013

@janulkan ok super, tesim sa, nieco pogooglujem

@nenocka dakujem za privitanie 😉

bibes
24. jún 2013

@nenocka toto tak jeden krat by som zvladla, ale 20x tak to teda nieeee 😝 u nas pocasie riesime na chladnicke, vytlacila som obrazky pocasia (slnko, mrak, dazd, ...), zalaminovala, odzadu nalepila magnetku (z jogurtu, kostici a pod.)
Tak vyberieme spravnu magnetku a dame na chladnicku.

nenocka
24. jún 2013

@bibes musím aj ja niečo také poriešiť... idem pohľadať dáke pekné obrázky 🙂

anulicek
24. jún 2013

@pusinqa poprosila by som.. link na ten labyrint prosím nemáš? Poprosila by som si ho. (nevidím, či je to niečím vypchaté, či nie a či je nejaký princíp na robenie "cestičiek"..)
Ostatné dievčatá, ak máte nejaké postrehy a nápady ohľadom labyrintu.. sem s nimi 🙂