icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

nikam
14. máj 2013

@danatalu Jasna vec.
@lenusskaa Mozno su este mamicky, ktore si nevybrali aktivitu? Tak by sa naslo miesto pre dalsich zaujemcov. Mali by sme to uzavriet, aby sme mali pocty a s terminom suhlasim.

nenocka
14. máj 2013

aj takéto pexeso som chlapcom robila a páčilo sa 🙂 tak nevieeem 🙂

danatalu
14. máj 2013

asi mi to tu nejak zamrzlo, tak som nevidela komunikáciu čo pribudla, takže som prijatá? super, teším sa. dúfam že zvyšným maminám to nebude vadiť. už som sa medzitým poobzerala aj po českom koníkovi a tam ma všeličo oslovuje, tak ak ešte nemáte zajednané tak by to mohli byť aj tie filcové nanuky, zmrzliny, alebo dúha, alebo aj pizza z filcu, a k nej recept, to som si včera našla pre moje kočeny,tak by som rovno hodila "pásovku". pridám aj obrázky a vybrali by ste, len teraz už som k.o.

lenusskaa
autor
14. máj 2013

Sumar dnesneho dna:
do vymeny je nas prihlasenych 16 (konecny stav?),
aktivitky -isté:
@lenusskaa - vodolepky
@breky - tabuľka na základné smery (vpravo, vľavo)
@nikam - skladací šašo z machovej gumy
@1betty - aktivitka na zapínanie
@janulkan - pexeso (základné tvary) z lepenky a filcu
@crysmile - prevliekačka (základné tvary)
@tina14283 - čuchové pexeso (koreniny)
@anulicek - skladačka - magnetické štvorčeky
@elannor - vešanie prádla
@laurinkam - hmatové počítanie

ostatné:
@lucikusik - filcová navliekačka (had) - môže byť?
@danatalu - farebná knižka?
@ask - hádzacie krúžky
@gigi33 - stav hlasovania zatial 2xchlpate gulicky, 1xknizka na pocitanie, 1xfarebne motyle 🙂
@nenocka - veľa ponúkaných možností, neviem vybrať 🙂

ešte nedala vediet @ikuza - počkáme, možno len dnes nebola na nete 🙂

breky
14. máj 2013

@nenocka to pexeso ma original....🙂 tak ja nechcem 😅

ask
14. máj 2013

@lenusskaa Jeeeej, mna to tak chytilo ze este stale kukam kade tade namiesto spania😅
Este by som mohla zvladnut nieco taketo:

ask
14. máj 2013

Tak dobru noc vsetkym... 🙂

nenocka
15. máj 2013

@breky oki, takže pexeso vylučujem 😉

celú noc som rozmýšľala ako prešpekulovať tú motorickú tabuľku... dnes pokračujem 😀 a cez obed, keď chlapci pospia, skúsim aj niečo zmontovať... napadli ma vrchnáčiky od pet fliaš, len neviem, ako spraviť ten posuvný mechanizmus... ak máte niekto nápad, šup sem s ním 😉

lenusskaa
autor
15. máj 2013

@nenocka mna napadli 2 vrchnaky proti sebe spojene nejakym kolikom?

nikam
15. máj 2013

@ask Mne sa velmi paci ten gombikovaci filc. Hadzanie kruzkov je tiez super aktivita, ale to uz nespda do kategorie busy bag podla mna, nakolko je to dost velke.
@nenocka @lenusskaa Ja sa prihovaram za motoricku tabulku.

lenusskaa
autor
15. máj 2013
lenusskaa
autor
15. máj 2013

@ask tiez gombikovaci filc 🙂

nenocka
15. máj 2013

@lenusskaa pôjdem do garáže niečo omrknúť... mňa napadla šróba prilepená na vrchnák a na druhej strane upevnená matkou... len či to nebude ťažké...

niečo vymyslím, kľudne mi teda priraď motorickú tabuľku - aj muž sa ponúkol, že pomôže 😉

nenocka
15. máj 2013

@ask ja som tiež za pripínačku z filcu alebo aj takáto ryba ako zábavka do auta môže byť fajn 😉 aj @breky ju robila 😉 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/breky/album/...

breky
15. máj 2013

@nenocka @ak prave preto ze ju mam by som uz druhu nechcela 🙂 😅

nenocka
15. máj 2013

@breky keď som to napísala, tak ma to napadlo 😀 no čo už, nedostatok spánku robí svoje 😵

ikuza
15. máj 2013

@lenusskaa ospravedlnujem sa, nebola som na nete. Z toho co som googlila, tak by som vedela vyrobit:

kruzok so 4 zakldanymi farbami https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zubrienka249...

magneticke rybicky https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-...

retaz z filcu http://testyyettrying.blogspot.cz/2012/07/car-r... alebo

navliekanie filcovych tvarov https://www.modrykonik.cz/fotoblog/klara.t/albu...

K comu sa priklanate vy?

ikuza
15. máj 2013

@nenocka taketo pexeso zvladne dieta v akom veku?

nenocka
15. máj 2013

@ikuza môj 1,5-ročný vydáva zvuky, 3,5-ročný priradí v pohode, ale podľa pravidiel pexesa sa mu to zatiaľ hrať nechce - keď tak, tak len so 4-6 kartičkami, čiže tri zvieratká+tri vzory 😉

breky
15. máj 2013

@ikuza ja sa priklnam prvemu a poslednemu navrhu....kedze ostatne mame 🙂 s nami je to tazke, kedze kazdy den vyrame s drobcom....🙂 sorry baby

ask
15. máj 2013

@nikam @lenusskaa ...takze ten gombikovaci filc schvalujete? 🙂

breky
15. máj 2013

@ask nam gombikovy filc vyhovuje kedze sme zavisli na gombikoch a je to pekne....

ask
15. máj 2013

@breky Aj mne sa to hned zapacilo vzhladovo 🙂 P.s: duha od Teba nam este stale sluzi ako rozhadzovadlo, ale raz hadam pochopi ze to ide aj opacne 😎 😀

breky
15. máj 2013

@ask 😀 tak nam teraz vsetko sluzi len na rozhadzanie a potom pride, chyti ma za ruku a povie mama pa (paci) a môzem upratovat a on este ukazuje a hovori toto .... potom to zas chyti a rozhadze a rehoce sa....no a ked zbieram koralky tak si este so mnou aj klakne na kolena a pozera ako to vyberam.....normalne sranda ale iba pre neho ja sa vela krat musim drzat aby som nevybuchla. A ked to nepoupratujem a poviem to nech to spravy on tak povie mama bo (mama bordel) 🙂

ask
15. máj 2013

@breky Carovne obdobie 😎 😀 Aj pri nasom ked nevie co so sebou, tak mu zacnem ukladat hracky a v tej chvili ho zacne bavit ich vytahovat 😅 Ale uz sa nastastie da byt takmer stale vonku 🙂

breky
15. máj 2013

@ikuza
@nenocka co sa tyka pexesa tak v monte dielnicek to pexeso jeden chlapcek co len prave dovrsil 3roky vsetko poskladal a nik mu ani neradil....islo mu to strasne sikovne....a potom si to po sebe aj poupratoval....iba som uzasom pozerala....

breky
15. máj 2013

@ask nas akonahle sa oteply zacne pistat ze pa (pali) a uz sa taha dovnútra...a v aute kym sa klima zapne tak reve ako pavian ze pali....s nim je to strasne....on radsej chladnejsie obdobie oblubuje a uz teraz vnútri beha s holou ritkou lebo sa vyzlece ...

lenusskaa
autor
15. máj 2013

@ask chystala som sa nieco podobne vyrobit, len sa stale nemozem dokopat k tomu objednat filc.. takze budem rada, ked mi to pride uz hotove 😀

nikam
15. máj 2013

@ikuza Mne sa velmi pacia magneticke rybicky a puzzle na spachtliach.

ask
15. máj 2013

@breky otuzilec...to by sa mu u nas v Kremnickych horach pacilo. Tu mame zasite miesta kde 31.8 zmizne posledny sneh a 1.9 napada novy 😎 😀