icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

bibes
22. aug 2013

@tomaskovamaminka urcite su aj lacnejsie, pokukam dakde inde, lebo dnes co som v obchode hladala, tak nic nemali ... aj z toho co mali nemali vela, aj drevene spachtle som uz minula cele balenie a dalsie nie a nie kupit... nanic den

janulkan
22. aug 2013

@tomaskovamaminka
@bibes 15x20cm vrecuska som kupovala minule kolo, za 20 vrecusiek som platila asi 0,5€, takze ta cena som tiez zda nejaka prehnana...

danatalu
22. aug 2013

čaute, tak dám tých receptov viac, poskúšam ako to bude vyzerať, chcela by som to nafotiť a vytlačiť, tak uvidím, akosi sa ktomu neviem dokopať a ešte keď sme posunuli termín..
ohľadom tých sáčkov, fakt tie ceny sú rôzne, ja som tiež zírala aké sú rozdiely..
ozaj, ja stále nemám tú laminovačku, ale vytrvalo čakám kedy bude v lídli,tak možno do toho septembra bude a aj vám to polaminujem 🙂.

janulkan
23. aug 2013

@danatalu a nebola uz? laminovacie papiere sme kupovali v tyzdni od 22.7. do 28.7., nebola vtedy aj laminovacka, ak nie tak podla mna bude tak o 3-4 mes 😅

elannor
23. aug 2013

huráááá, konečne mi môj otec dnes prišiel narezať sololit (podložka pod sáčok s gélom na gelboard), takže už len dať všetko dokopy... Inak, náplň bude zelená (farbená potravinovým farbivom) a mám kúpené aj nejaké trblietky, tak uvidím, ako to vyjde 😉 A sáčok bude o podložku prilepený pravdepodobne žltou izolačnou páskou (ak nenájdem nejaké pekné pásky s motívom, čo sa mi teda zatiaľ nepodarilo).

lenusskaa
autor
25. aug 2013

@bibes ja som spachtle kupovala normalne v lekarni, 100 ks nieco cez 1e,alebo mavaju aj v zdravotnickych potrebach, cena podobna 🙂

lenusskaa
autor
25. aug 2013

baby tip na pracku 3D http://www.montessoridoma.cz/?p=16958 😉

lucikusik
26. aug 2013

@janulkan @lenusskaa @breky @nenocka @gigi33 @ikuza @ask @lucikusik @elannor @nikam @danatalu @zuzzka1 @mcoya @tomaskovamaminka @majusqwa @pusinqa @bibes @anulicek @ywett @furu @laurinkam
Ahojte maminky. Posielam foto "Vtáčika chytajúceho dážďovky" Dnes sme ho aj testovali. Vyrobila som verziu s dreveným štipcom, tak ako bol vtáčik na fotke, ktorú som tu pridala, keď sme sa dohadovali, čo budeme robiť. A verziu s plastovým štipcom. Na prvej foto je drevený štipec naľavo a plastový napravo. Testovala som na mojom drobcovi (1rok aj 10mesiacov) Drevený štipec otvoril, no nedokázal ho udržať otvorený, tak dlho, aby chytil "dážďovku" (z toho nemám foto). S plastovým štipcom - super ľahko otvárateľným aj pre menšie detičky, mu to pekne išlo - foto je nižšie. Rada by som vyrobila aktivitu, s ktorou sa môžu hrať aj menšie detičky. Moja otázka: Môžem na výrobu vtáčika použiť plastový štipec? Mrzelo by ma, ak by ste očakávali, že bude použitý prírodný drevený štipec a ja by som použila plastový. Prosím, vyjadrite sa mi do piatka 30.8., aby som to mohla dokončiť.

bibes
26. aug 2013

@lucikusik mne sa to paci s plastovym stipcom, presne aj nasa mala ma radsej tie plastove stipce, sa to lahsie drzi. Tie drevene ma problem otvorit aj moja 4rocna.

anulicek
26. aug 2013

@lucikusik pre nás kľudne plastový.. a vtáčik je kráááásny 🙂

janulkan
26. aug 2013

@lucikusik pridavam sa k babam, moze byt kludne plastovy, len nech sa lahko otvara 🙂

laurinkam
26. aug 2013

@lucikusik plastovy je v pohode. dobre to vyzera, tesim sa na aktivitku...

ask
26. aug 2013

@lucikusik Aj pre nas plastovy, mame este len rok a pol, dakujem, vyzera to super-tesim sa nato 😵

tomaskovamaminka
26. aug 2013

@lucikusik Ked je oskusany a naj plastovy tak teda ten🙂 Maly je podareny🙂 Tiez sa uz tesime🙂

gigi33
26. aug 2013

@lucikusik kludne plastovy 🙂

majusqwa
26. aug 2013

@lucikusik plastovy 🙂

ywett
26. aug 2013

@lucikusik mne to je v podstate jedno, dcerka vie uz udrzat aj dreveny, ale je teda znacne starsia, takze sa prisposobim

nikam
27. aug 2013

@lucikusik Suhlasim s plastovym, aby aj mensie deticky mohli vyuzivat. Malickemu to super ide, uz sa na to tesime 🙂

breky
27. aug 2013

@lucikusik kludne plastovy 🙂

ikuza
27. aug 2013

@lucikusik plastovy, nech sa s tym vieme hrat aj my 🙂

pusinqa
27. aug 2013

@lucikusik nám tiež plastový nevadí ak sa nerozpadá, neláme,nie je problém 😉

lucikusik
27. aug 2013

@pusinqa Nad rozlámaním som veru neuvažovala. Tie štipce sme potiahli babke rovno zo šnúry na prádlo 🙂 už ich používala nejakú dobu, tak verím, že ešte niečo vydržia 😀

pusinqa
27. aug 2013

@lucikusik práveže vyzerajú dobré a keď ich máte odskúšané budú iste v pohode my máme doma také plastové čo sa malej pri jej zaobchádzaní občas rozpadávali ale tie tvoje vyzerajú byť lepší systém 😉

nenocka
28. aug 2013

@lucikusik plastový 🙂 my máme také tyrkysové a ružové a držia parádne 😉
@elannor vzorované som videla v Tescu - 3ks za euro 😉

elannor
28. aug 2013

@nenocka ejha, pohľadám, ďakujem za tip 🙂

nenocka
28. aug 2013

@lucikusik @janulkan @lenusskaa @breky @gigi33 @ikuza @ask @lucikusik @elannor @nikam @danatalu @zuzzka1 @mcoya @tomaskovamaminka @majusqwa @pusinqa @bibes @anulicek @ywett @furu @laurinkam kočky, takto nejak to bude vyzerať (farebne sa môžu líšiť 😉 )

nikam
28. aug 2013

@nenocka Juu, to vyzera super. Budu k tomu aj predlohy?

tomaskovamaminka
28. aug 2013

@nenocka
@nikam Dufam ze ano, lebo ja by som bez nich tak mozno zvladla snad to vajicko, aj to neviem :D A ak su maly po mne:D ? Inak je to zaujimave take farebne🙂 Tesime sa🙂

nenocka
28. aug 2013
nenocka
29. aug 2013

babule, vajcia pobalené 😀 už len predlohy a hotovo 😉