icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

soso
7. okt 2013

@sueh kolacik🙂

sueh
7. okt 2013

Tie tekvice vyzeraju strasidelne, to by som detom nedala, prepac snad radsej tvaricky ludske.

sueh
7. okt 2013

mamicky co este nie ste rozhodnute co vyrobit, niektorym sa paci tento kolacik ak chcete vyrobte z kartonu s tym, ze bude to aj velkostne oddelene na jeden najmensi dielik az po najvacsi. Ja mam skladanie tak toto ostalo vysiet.
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/sandria/albu...

sueh
7. okt 2013

jooooooooj sorry aka tvrdka visiet. ja ze co mi na tej sprave vadi.
Uz mi choroba udiera na mozog.
mamicky odchadzam na tyzdnovy liecebny pobyt na Kysuce-idem hladat hlasivky, takze tu nebudem. Ozvem sa ked sa vratim. Vela chuti do vyrabania a tesim sa na vsetky tvorive vecicky od Vas

marienkamyd
7. okt 2013

Ahojte, tak budu to 4 rocne obdobia 🙂 zhanam filc a pustim sa do vyrabania.

marienkamyd
7. okt 2013
janceh
7. okt 2013

Ahoj holky, mela bych na vas velikanskou prosbu. Mam vyrabet vyvojove puzzle (http://rustspolecne.cz/2013/07/vyvojova-skladacka/), jenze se nam v rodine naskytla udalost, kvuli ktere vim, ze to nestihnu vyrobit :( :( Chtela jsem vas proto moc a moc poprosit, jestli bych se mohla ujmout teto aktivity:
http://salakoska.blogspot.cz/2013/04/busy-bags-...

Zabere mene casu a stihla bych ji. Moc se chci teto vymeny zucastnit, ale uz ted vim, ze to puzzle nestihnu :( Nechtela by se nektera z maminek, ktera jeste neni rozhodnuta, ujmout toho puzzle?

Prosim, dejte mi vedet, jestli by to pro vas bylo tak v poradku.
Moc dekuji za pochopeni.

Jana

malamargaretka
7. okt 2013

@ywett tekvicky sa ani mne nepacia. Radsej inu aktivitku

malamargaretka
7. okt 2013

@janceh Mne sa tie kocky velmi pacia- som za ne!

furu
7. okt 2013

Ahojte maminky tak moje dva návrhy žial bez foto 🙂
1. Predstavte si vianocne akvarko z látky, na latke nasite gombiky roznych farieb. Nasi drobci potom budu kombinovat rybičky každu k jej farbe gombika
2. Podobne len miesto akvarka by som spravila vianocnu ozdobu vacšich rozmerov, na ňu znova gombikv a deticky by gombikovanim spravili svoju vianocnu origos ozdobku
Tak co vy nato?
Chcem tu vidiet samé prsty hore ! 😉 😀

ywett
7. okt 2013

A baby, co tak lapbook na temy zvieratka, zvieracie rodinu, ich nazvy a prip. zivotny cykus?

laurinkam
7. okt 2013

@lucikusik ahoj, môžem sa spýtať, čím si lepila v predošlej výmene ten filc na štipec? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. 😀

janceh
7. okt 2013

Ahoj holky, pokud tedy nebude nikdo proti, zacnu pracovat na tech kostickach. Jen je potrebuji dat objednat k truhlari, co nejdrive. Mame prosim nekde nejake souhrnne info, kolik nas je, do kdy poslat, atd.? 🙂

lucikusik
7. okt 2013

@laurinkam Volá sa to "Universal bastelkleber"- nejaké univerzálne lepidlo. Bolo to súčasťou súpravy na lepenie glitrov a flitrov. Je to také hustejšie lepidlo, super je, že sa nerozteká. Ale myslím, že aj herkulesom by to v pohode šlo.

laurinkam
7. okt 2013

@lucikusik a kde ich dostať?

lucikusik
7. okt 2013

@laurinkam To som kúpila niekedy pred rokom v Kauflande, tak neviem, že kde by sa to dalo ešte zohnať ...

lenusskaa
autor
7. okt 2013

@ywett rozobrala by si viac jedno zviera - rodinu, kde byva, cim sa zivi, aky je z neho osoh, atd (niekde bol nejaky o vcelach, ten sa mi pacil 🙂 ) alebo viac zvierat na nejaku temu??

ywett
7. okt 2013

@lenusskaa ja bych skor isla do viac zvierat a rozne...nech to nie je zamerane len na jeden smer, ale necham si poradit

tomaskovamaminka
7. okt 2013

@janceh A ake velke by boli tie kocky? A teda 3ks?

tomaskovamaminka
7. okt 2013

@ywett Mna len tak napadlo, ze by to mohlo byt zaujimave prepojit to s tymi zvieratkami s domcekmi co ponuka soso, @lenusskaa to ma v albume, neviem sem dat ten obrazok:( zajac, rybka, motyl, vtacik, sova, vcela, medved , prasa, korytnacka. Alebo len vybrat niektore, aby toho nebolo vela. To len tak 🙂

nenocka
8. okt 2013

@janceh ahojky, malo by nás byť 24, keďže aktivitky sú do adventného kalendára 😉
@furu ja som za akvárko a rybičky pre mladšieho rybkozávisláka 😉
@ywett lapbook je super a ak by tam bola aj medveď, tak úplna paráda pre nášho staršieho medveďozávisláka 🙂

laurinkam
8. okt 2013

@lucikusik dakujem😉

tomaskovamaminka
8. okt 2013

@furu Teba tusim to sitie riadne chytilo🙂 Akvarko si viem predstavit, ale vianocne?🙂 netusim🙂 Maly ma rad rybicky(mame doma) len som pozerala, ze podobnu aktivitku robila @ask v prvom kole a z toho je tu cca 9 mamiciek ak som dobre pozerala. Ona robila obrazok -domcek, stromcek, kvety,...a tie sa pripinali gombikmy. Tak netusim co povedia ostatne, my sme v tom prvom este neboli.

furu
8. okt 2013

@tomaskovamaminka aha ok tak uvidime co baby z 1.kola aké budu ohlasy, ved nie je problem pohladat este iné aktivity... budem sa asi krutit okolo tych vianocnych ozdob 😉

nenocka
8. okt 2013

@tomaskovamaminka
@furu ja si myslím, že v pohode - aspoň budú drobce trénovať gombíčkovanie zas na niečom inom 😉

janceh
8. okt 2013

@tomaskovamaminka Rozměr 2 x 2 x 2 cm, kosticky jsou 3

janceh
8. okt 2013

@nenocka super, je jeste nekde seznam, jake aktivity tedy budou do "vyroby" a do kdy se maji poslat? 🙂 Moc dekuji

tomaskovamaminka
8. okt 2013

@janceh zoznam vybranych aktivitiek ma @lenusskaa v albume, tam mozes pozriet;) O posielani sa zatial hovorilo tusim tak do polovice novembra(11mes.) Ak sa nemylim.

jumama
8. okt 2013

Tak som dnes skusala prototyp, ale teda usila osm si na seba taaaakyyyto velky bic 🙂 Nechcela som chystat vo photoshope a tlacit, lebo nasa tlaciaren je co sa minania tonerov tyka odbornik. takze vystrihujem do nemoty 🙂 Ze 24 krat?!? Sucitim s maminkami, ktore tiez vystrihuju. Prichystala som zatial snehuliacikov s jednou vzorkou a z druhej strany bude nakoniec nevianocne prekvapko, ina kartickova hra (neprezradim pokial budem zivy), verim, ze sa bude pacit.

ask
8. okt 2013

@furu Pre nas moze byt cokolvek s gombikmi 😵
@jumama Este mam v zivej pameti vystrihovanie 25x 12parov cize x2 ponoziek= 600ks? 😎 😅 A na to nejake prtave ozdoby ktore bola sranda vystrihovat a este vecsi ich lepit 😀 😀 😀 Tak drzim palce a radim najst co najlepsie noznice-vela od nich zalezi 😵