icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

zuzzka1
12. nov 2013

@lenusskaa skusim ešte zohnať 🙂 ale dakujem Leni

pusinqa
12. nov 2013

@lenusskaa ja som včera posielala balík a tiež som drobné nemala ja som vďačná že si sa dala na takúto triediacu akciu 😉

tomaskovamaminka
12. nov 2013

@lenusskaa uz to balim, aj s prekvapkom pre vsetky;), tak ak sa zajtra nic vazne nestane, tak pojdem na postu. Na krabicu z vonku i z vnutra som ti napisala meno, nick i adresu, nech sa ti listok nevytrati🙂
@zuzzka1 to ake sisky ma sekvoja? Pre mna sisku tiez nemusis, ale aby to zase Lenke pri rozdelovani nerobilo problem, ktora nepotrebuje sisku:/
@malamargaretka no netusim ako by to bolo lepsie, asi len vyskusat:/

zuzzka1
12. nov 2013

@tomaskovamaminka 😀 podobne ako borovica, s Maťkom sme sa v septembri motali po botanickej a zbierali, kamoska zohnala borovicove, zajtra mi ich prinesie do práce, takže šišky budú 😀 😵

janceh
12. nov 2013

@lenusskaa super 🙂

tomaskovamaminka
13. nov 2013

@lucosko @janulkan @nenocka @laurinkam @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @soso @mcoya @majusqwa Ahojte, tak balicek dnes poslany, snad sa nebude niekde dlho tulat🙂 Uz sa nevieme dockat🙂

janceh
13. nov 2013

Ahoj holky, je mozne nekde shlednout foto/seznam aktivit, ktere jsme v teto skupince vyrabeli? 🙂

jumama
13. nov 2013

@janceh u @lenusskaa v albume

malamargaretka
13. nov 2013

Mamminky, tak balik tichucko zabalany a caka na jeho zajtrajsie odoslanie!
Rybicky som nelaminovala, vystrihovala som ich z hrubeho papiera a to ked sa laminuje a potom striha a ohyba- oddeli sa folia, tak aby to malo pekný tvar- nechala som to nelaminované. Ospravedlnujem sa, ale nepridala som Vám tam ziadny popis:( ako odskodne som tam každej pribalila male pipetky- na pracu s vodou, snad niekoho potesia a odskodnia moju chybu:( vdaka za pochopenie!

lenusskaa
autor
13. nov 2013

ozaj baby, este ma napadlo z minuleho kola ked chodili baliky.. niektore som rozbalovala spolu s malou a z jedneho balika pri otvoreni takmer hned vypadli peniaze na postu spat, kym som sa ja stihla spamatat, mala uz bola s mincami pri pokladnicke a hadzala ich dnu, ze "jeeeeej, ko-unky" 😀

ask
14. nov 2013

@tomaskovamaminka @lucosko @janulkan @nenocka @laurinkam @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @soso @mcoya @majusqwa
Balik zabaleny, zajtra posielam., dufam ze sa snehuliaci cestou k vam neroztopia 😵
Baby, prosim vas, prvy krat pomozte detom pri aktivitke a opatrnejsie vyberajte veci zo skrine-urobila som ozdoby konturkou na sklo a kym sa to trosku "neochyta", tak to trosicku lepi, neskôr to uz nebude. 😅 😅 😅 Prepacte, nedomyslela som 😔
Este vam prezradim ze ja som nasmu malemu pre istotu snehuliakov nos nalepila napevno a obavam sa ze aj ruky bud nalepim alebo nahradim chlpatym drotikom-lebo tomu nedavam dlhu zivotnost.
Chcela som tie karticky aj polaminovat, ale zial nepodarilo sa...dufam ze aj napriek tomu sa deti zabavia. 😵

ask
14. nov 2013
majusqwa
14. nov 2013

@ask @tomaskovamaminka @lucosko @janulkan @nenocka @laurinkam @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @soso @mcoya @majusqwa
zienky, nemali ste ma pridanu medzi ostatnymi, takze mi nechodili spravy. neviem teda, ci lenusskaa nejaku hromadnu spravu posielala alebo nie, lebo mi nic neprislo. a usli mi aj folie do laminovacky alebo latky, vrrr! :D nestiham to tu velmi sledovat, ale balik som dnes nejako intuitivne poslala. navod nemam, lebo tlaciaren dodychala. ono v podstate ani nie je potrebny - v kazdom pohariku je taketo zlozenie:
1 ks hviezda velka farebna
1 ks stromcek farebny
1 ks snehova vlocka priesvitna (aby to deti nemali take jednoduche :P)
10 ks malych modrych papierovych hviezdiciek
5 ks malych modrych papierovych vlociek
3 ks bielych spiniek
a cca 10 malych kuskov zinilkoveho drotika. aby ste vedeli, co v tom mate hladat. plus ryza, samozrejme. ku kazdemu pohariku je prilepeny jeden magnet, ktorym sa daju pritahovat spinky a drotik. je to sice troska narocnejsie, lebo kym sa z tej ryze podari nejaku vec vylovit... ak chcete, trocha ryze si odoberte, pojde to lepsie. to je ale asi aktivitka len pre tie vacsie deti.
pre mensie je to obycajna zazitkova flasa - mala asi polhodinu pozerala, co v tom vlastne je a co to robi 🙂 tot sio. dufam, ze sa bude pacit

tomaskovamaminka
14. nov 2013

@majusqwa No folie a latky boli hned prec🙂 a flaska-poharik sa bude urcite detom pacit🙂 A k laminovacke- uprimnu sustrast :(

anulicek
15. nov 2013

Dievcata.. moj balicek odide az v pondelok... pracujeme cele noci.. vcera mi uz laminivacka zastrajkovala.. ☹ uz viem, ako vyzera laminovacka zvnutra...och... a zapojeny je uz aj moj drahy.. tie prve aktivitky som zvladla sama.. tuto uz nestiham.. ale budeeeee.. a tesime sa na vsetkyyyyyy

breky
15. nov 2013

@anulicek nic si s toho nerob...ja balony zacinam nenavidiet....este ich krmim a dufam ze do pondelka zabalim a poslem

lenusskaa
autor
15. nov 2013

@majusqwa bola 1 hromadna s instrukciami, takymi istymi ako aj minule kolo a az teraz som si vsimla, ze tvoj nick tam chyba, nejak sa mi stratil, ospravedlnujem sa 😒 som rada, ze balicek je aj napriek tomu uz na ceste..

majusqwa
16. nov 2013

@lenusskaa nevadi, len som dala na postovne 3,5, tak dufam, ze to bude stacit. ak nie, tak poslem na ucet. a este je to zabalene v takej divnej krabici, do krabice od topanok sa vsetko nezmestilo 🙂

zuzzka1
16. nov 2013

@ask @tomaskovamaminka @lucosko @janulkan @nenocka @laurinkam @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @soso @mcoya @majusqwa babulky, aj ja posielam v pondelok, kamarátka mi priniesla sišky, boli trochu vlhké, bála som sa ich hneď vložiť do balíčkov, aby sa cestou neznehodnotili, suším ich v rúre pri 50 stupňoch, krásne sa otvárajú, len na niektorých je živica, balím ich preto zvlášť do servítky aby nezalepili priložené guličky, ak nájdete vo svojom okolí krajšiu šišku, vymeňte si ju prosím. Tu v Bratislave som lepšie nezohnala. V balíčku má každá zalaminovaný farebný stromček, ligotavú stužku na ozdobenie, 12 farebných pom pom guličiek na prikladanie podľa farieb, návod a šišku. V návode je nápad na pokus so šiškami pre väčšie detičky a ako bonus vytlačená A4, sú to menovky na darčekové balíčky, detičky ich môžu pokresliť a maminky vystrihnúť - ozdoba drobnosť na vianočné balenie darčekov

malamargaretka
16. nov 2013

@zuzzka1 wauuuu...dakujeme z abonus🙂🙂

ask
16. nov 2013

@zuzzka1 Dakujeme, uz sa tesime🙂

tomaskovamaminka
16. nov 2013

@zuzzka1 Vdaka tesime sa, ale menovky na darceky predsa deti nemozu pokreslit, ved tie donesie jezisko ;)

zuzzka1
16. nov 2013

@tomaskovamaminka tak vidíš, to ma nenapadlo 😀

tomaskovamaminka
16. nov 2013

@zuzzka1 🙂 jedine im nahovorit, ze jezisko ma toho vela a potrebuje pomoc, a ze mu to dame na okno, kde si to vyzdvihne 😀 A este som aj pocula, ze ved jezisko je malicky, tak ako moze nosit darceky??? :O A tak pre zasmiatie, ja ked som bola mala som si pomylila jeziska s jezkom a stale som si predstavovala, ze ich nosi na vianoce na pichliacoch namiesto jablciek 😀

pusinqa
17. nov 2013

my to presne tak robíme deti robia menovky na darčeky vlastnoručne všetkých napíšu a my to potom "pošleme" Ježiškovi lebo zas hrozne sa tešia keď vidia tie ich vyrobené menovky na darčekoch a aj majú veľký úspech vždy tie menovečky krásne 😉

mcoya
17. nov 2013

@zuzzka1 @ask @tomaskovamaminka @lucosko @janulkan @nenocka @laurinkam @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @soso @majusqwa
Ahojte babulky, balicek je pripraveny na odoslanie. Kazdy balicek obsahuje 4 obkreslovacky plus bonusovu basnicku vlastnej tvorby, aby to deti bavilo obkreslovat. 😀 😀 😀
Poznamky k mojej aktivitke - najskor som to zacala robit a strihat z folii, co sa dava ako predna strana na hrebenovu vazbu, ale bolo to velmi ostre, tak som sa bala, aby sa deticky neporezali, tak som hladala taky tvrdy papier a poradili mi taky tvrdy akokeby nalakovany papier, takze na tom to je...neviem, aka bude zivotnost, ale snad im to vydrzi aspon 100 obkresleni 😀 😀 😀
No a potom som rozmyslala, ze im z toho spravim knizku, ale vsetci ma odhovarali, ze takto nezviazane to bude praktickejsie - dietatko zoberie a obresli, nebude mu zavadzat zbytok obkreslovaciek. ....Tak prijemnu zabavu prajem.
Inak babule, keby ste vedeli, aktivitky z predchadzajucej vymeny mali velky uspech aj v tunajsej materskej skolke, maminka je tam ucitelka a zobrala to na ukazku, vraj to je bomba 🙂)), aj pani ucitelky sa inspirovali a vela aktivitiek vyrobili aj pre deti...uz ma kazde dieta svoj kosik a v nom zopar aktivitiek...takze aj takuto vrecuskovu osvetu robime 😀 😀 😀 Dakujem Vam ste super perfektne.papapa

mcoya
17. nov 2013

@ask krasne to je, Tebe sa tusim tieto otvaracie vecicky z filcu zapacili, naskor pracka, teraz skrina...co bude dalej 😀 😀 😀

danatalu
17. nov 2013

mcoya @zuzzka1 @ask @tomaskovamaminka @lucosko @janulkan @nenocka @laurinkam @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @soso @majusqwa
babule chcem sa poradiť, mám prichystané tie predlohy ku plastelíne, ale nenašla som také origoš k tomu, ak by ste mali niekto linky, a chceli by ste nejaké konkrétne, tak mi prosím napíšte. zatiaľ mám také omaľovánky stiahnuté, len sú čiernobiele, alebo potom sú zas iné obrázky celé farebné. čo by bolo lepšie?
no a k laminovaniu.. tú laminovačku sa mi stále nepodarilo kúpiť, tak sa nehnevajte že to bude zas len obyč papier..