Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky
Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka
Tesim sa velmi, balicek nas caka na poste ;) dakujem vam vsetkym!!!! 🙂
@laurinkam @anulicek @ask @ malamargaretka @nenocka @tomaskovamaminka @ lucosko @ janulkan @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @ pusinqa @zuzzka1 @jumana @lucik194 @breky @janceh @sueh @ywett @soso @mcoya @majusqwa
baby dakujeme za prenadherne a prepracovane aktivitky, ste velmi sikovne, snazive a vlozili ste do toho seba same....DAKUJEME 🙂
vcera sme otvorili spolu a maly sa nevedel vynadivat, zacali sme s cervenymi balonikmi- z tych je nadseny a uneseny a prevliekacie aktivitky- potom uz nosil hrdo naramok na ruke s cestovinami a koralkami 🙂
uz sa velmi tesime aj na ostatne aktivitky, prajeme kazdemu vela zabavy 😉
@malamargaretka @lucosko @janulkan
baby vam som sa preklepla v menach, tak si pozrite spravicku vyssie 😉
@furu stromcek je od @tomaskovamaminka, od nas je snehuliak 😵
jéjo baby krásne sa to číta, my ešte nemáme, verím že v pondelok, akurát že som chcela nech začnú baby od 1.12. čo nestíhame, nič budú v pondelok dve aktivitky naraz aspoň sa nepohádajú 😀, u nás sa pôjde každý deň pekne jedna ako kalendárik ale hrozne sa teším keď čítam ako ste všetky z balíčkov vytešené
@ask aj tak sa dá s tou páskou, naše zas milujú lepilo gebriť to je ich doména 😀
@pusinqa Ved skus zaimpriovizovat a tu 1 aktivitku im este rychlo vymysliet 🙂 Nech zacnete 1.12. 🙂
No tak my sme zautocili na balicek vo velkom, baby nevedeli co skor a hrame sa dnes cely den! Fakt krasne aktivitky a mate moj obdiv a vdaku, najma ked viem kolko strihania, laminovania, sitia, lepenia a kreslenia to vas to stalo.
Krasne sviatky a plnom uzasnych chvil s nasimi aktivitkami.
Dakujem za vsetko.
My sme mali teraz podvecerne prekvapko, zazvonila suseda a doniesla nam balicek, ze jej ho postar nechal pre nas, ked brala svoje balicky. Na Bratislavske sidlisko trochu netypicke, uz len tym, ze je sobota a v sobotu nezvyknu dorucovat postu 🙂 Takze nam sa utajenie az do adventneho kalendara nepodarilo, lebo malacka chcela poskusat postupne skoro vsetko 🙂 Nasa malacka je mozno spomedzi vasich malusikov najstarsia, ma uz tri a pol, takze sme naozaj vsetucko schosnovali a nic neodkladame. Bola som milo prekvapena, ako napriklad poparovala kluce, dokonca polovicu mala trpezlivost i vkladat do puzdierok. (To prevedenie sa mi pacilo.) Dokonca aj motylie polky skladala, co som nedufala, lebo nejako sa jej do takychto veci nechcelo doteraz 🙂) Aj sme plastelinovali, aj stromcek rozlozila zlozila dva razy, aj snehuliaka sme naobliekali. Cha, ale vlocky su aj pekne chytaky! Pre pobavenie - tvrdila, ze vo vnutri balonkov je plastelina 🙂 Frotaz obrazky som jej davala ako schovku pod papier, ze nech hada, co je skryte pod papierom, lebo inak by sa hned pustila do vymalovavania priamo predloh - vsetky obrazky co boli v balicku brala za omalovanky, lebo ma teraz vyfarbovaciu maniu, tak som chytro schranovala, ze zalaminujeme. Joj, dievcencke, strasne krasne dakujeme za vsetku piplavu robotu, co ste odviedli! Myslim, ze sa casto pozabavame.
Maminky, tak ja som prebrala vsetko, este dve aktivitky mi nie su jasne, ale na to pridem, ked vsetko prestudujem, nam uz na schodoch visi adventny kalendari plny vasich aktivitiek...
Velka vdaka vsetkym...kazdy den dcerku odfotim pri aktivitke a urobim kolaz= uz sa na tom tesim....mala lepila na sacky cisla a hovori: Nepozeram sa, co tam je, az zajtra 😉
Kocky, este otazocka, je niekde nasa vymena nafotena?
@anulicek inak u nas su kluce top, potom este kto kde byva od @soso a snehuliak od @ask a este celkom ide stromcek od @tomaskovamaminka...a dnes si vypytal 1x divadielko od @ikuza a bolo to super, musela som to ukazovat 5x 😀 takze pre nas velmi vydarene kolo, zaujima ho strasne vela veci a v podstate skoro nemam ani co odlozit na neskor 🙂
@ywett Dobre ste to vymysleli s tym adventnym kalendarom🙂 Mala musela byt podarena🙂 album, zatial asi len takto , mozno neskor prida dalsie fotky https://www.modrykonik.sk/blog/lenusskaa/album/...
ahojte, ja som po večeroch nejaká odpadnutá, tak až teraz sa ozývam aj ja, pripájam sa k chválam, aktivitky sú fakt ÚŽASNÉ, ste veľké ŠIKUĽKY všetky!!keď som to pozerala, tak som sa za tie moje obrázočky aj hanbila, písala som že neviem kresliť, a veľmi mi chcela pomôcť najstaršia dcéra, tak sme to tak spoločne urobili. mrzí ma že som vám to nemohla zalaminovať, snáď už by mi mohol tú laminovačku doniesť Ježiško...
No a ešte k tomu množstvu plastelíny.. je toho dosť málo, ale na to množstvo čo nás bolo som to nevedela odhadnúť, stále som dorábala a dorábala a furt bolo málo.. dala som 10x tú dávku, jedna mala mať 500g, mne to vychádzalo aj ťažšie.
@ask som rada že sa vám páčila plastelína, aj u nás teraz na nej fičíme s tou najmenšou. u nás tvoje aktivity vedú všetky, aj teraz snehuliak zase úspech, a tiež im to pripomína tú práčku ako už niekto písal..
@mcoya ja som robila tú aktivitku čo si nevedela na čo je. máš pravdu, je to plastelína a tie obrázky by sa mali zalaminovať a to čo nie je vyfarbené sa dopatlá plastelínou 🙂.
@tomaskovamaminka dakujem, ten album mi pomohol pochopit, o co ide :D
Baby a ujal sa u niekoho aj Lapbook? Asi je trosku pre starsie deticky
@ywett no zatiaľ to veru nebrali, pripadá mi že tak skáču z jedného na druhé, teraz napríklad brali miery, váhy, objemy, zvieratá moc nie teraz, možno to príde čoskoro, nekukala som čo majú ďalej v knihe, ale keď to donesie, tak určite sa s tým budú zaoberať, ich je v triede len 8 tak sa vedia riadne prebaviť so všeličím.
no a to že ja som nad tým tiež čumela a učila sa, to je druhá vec!
@tomaskovamaminka viem viem ako to funguje, je to uzasne, len som tam hladala nejake suvislosti s tým stromcekom, som si myslela, ze mi nieco uslo, ze to ma nejak suvisiet, ale teda_---som rada, z emy to este stale mysli🙂
dakujeme uzasna aktivitka🙂
maminky, tak balicek sme aj my uz preluskali, teda s mojou mini asistentkou, ktora este aktivitky nerobi, ale pozreli sme co caka na jej braceka, ktorý spal🙂🙂Tak neskutocne...ze WAW, ako krásne sa Vám podarili tie aktivitky...st evelmi sikovne a niektoré aktivitky boli tak prepracovane a taký neskutocný nápad, ze som len oci ocila...tak este raz VELKA VDAKA!!!!!!!
OTAZKA: kde drzite aktivitky??

@tomaskovamaminka 😀 Uuuuurcite, ja som najradsej pekne tichucko 😵