icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

ask
1. dec 2013

@anulicek Velmi pekny kalendar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😵

lucik194
1. dec 2013

ahojte baby, no ja sa priznam...... stale cakame na balicek..... zatial ani zlty listok nemame v schranke.... ☹ ale uz sa tesime kedy pridu aktivity..... no podla popisov mame sa na co tesiiiiiiiiiiiiiiit 🙂 🙂 🙂 🙂

ask
1. dec 2013

@lucik194 A kontrolovala si ho na stranke posty podla cisla co nam lenusska posielala do IP? Mozno uz je u vas na poste...niekedy sa im zadari a nedaju ani listok a chuda balik caka a caka....

lucik194
1. dec 2013

@ask hej kontrolovala, napisane mam ze adresat nezastihnuty, ale listok aj tak nemame, postarka vie ze som doma, a ked nie som tak necha vzdy listok------ tak neviem kde je problem, kde je ten listocek....
podla webu je na poste zajtra idem vybrat 🙂
tesiiiiim

tomaskovamaminka
1. dec 2013

@lucik194 Tiez ho nemam este, a ani listok. Ale skontroluj podla cisla na stranke posty-sledovanie zasielok a uvidis, ja tam zajtra zajdem s cislom a balicek mi urcite daju. Ono zlte listky davaju tusim len ak je to posielane ako listova zasielka, aspon u nas, ak je to balicek, tak mi minule dali biely, z tlaciarne, ako z PC, ale chvilu to trvalo:/ Mozno zajtra aj bude v schranke.

ask
1. dec 2013

@lucik194 @tomaskovamaminka Oni sa uz asi spoliehaju na to ze kazdy si to bude na nete kontrolovat a sam si nabehne s cislom zasielky ci co, lebo ako citam tak je to dost casty problem 😠

lucik194
1. dec 2013

vdaka baby, viem co robit ale ked ja uz chcem ho mat domaaaaaaaaaaaaaaa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
potrebujem aj tak ist zajtra na postu tak sa hned opytam 🙂 🙂 🙂 🙂
postarka ma pozna tak snad ked ma uvidi tak hned zakrici ze ma pre mna balicek, vzdy tak robi 😀 😀 😀 😀

jumama
2. dec 2013

Baby, podla mna to @lenusskaa posielala kurierom a ti tak vseliako davaju listky... mne sa raz stalo, ze mi prisla z posty az vyzva , ze uz je posledny den na prevzatie balika... pripadne si zajdite na postu len s cislom balicka, oni to podla toho vedia najst. A ak nieco objednavam cez internet, pravidelne sa mi stava, ze pride smska, ze pride mi kurier v ten a ten den a on pride az druhy den. A ked neprevezmem balik, tak listok dava normalna postarka, az druhy den, lebo oni asi odovzdaju balik na postu...

tomaskovamaminka
2. dec 2013

@lenusskaa @lucosko @janulkan @nenocka @laurinkam @ikuza @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @soso @mcoya @majusqwa Mile mamicky, mooooc dakujeme za krasne aktivitky 🙂 Naozaj su prekrasne, dnes sme ich konecne dostali a mame velku radost. Filipko hned sa na to vrhol, musel okostovat ako chuti balonik od @breky a teda tu muku by som asi neuhadla ze to je🙂 :D , vytahal rybicky z akvaria od @furu , nevedela sa dohrkat poharikom od @ majusqwa ... motilkov tiez rozkladal od @marienkamyd , zvieratka od @soso chcel poodlepovat :/ porozoberat domceky, @sueh som vtedy rozmyslala, co nam to na tie obrusky vysivas 🙂 no uvidime, ale aj vesat na snuru moze🙂 @ywett musim sama najprv postudovat , potom dostane starsi a mensi si este pocka🙂 @lucosko karticky sa mi moc pacia, snad aj u nas bude taka zabava🙂 @anulicek tie kluce su super 🙂 Konecne som pochopila princip :D @ikuza divadielko je milucke, dobre, ze si pripojila aj text, uz som si to veru nepametala :( @nenocka peknucky snehuliaci to mozno uz zvladne 🙂 @ask ty si ich tiez krasne nagulala a vysmiala tych snehuliacikov su etse krajsi ako na foto 🙂 @pusinqa basnicka je super 🙂 Inak som videla na inej stranke podobne a uz som si myslela, ze to si ty uz dala foto :O a teda boli to ina mamicka, asi ju to tiez inspirovalo 🙂 Som myslela, ze to su tito nasi🙂 @danatalu Filipko tvoju plastelinu zmolil uz v sacku, este to nedrzal v ruke tak nevedel velmi co to je, no mam sa na co tesit ked ju rozbalime🙂 inak aj navodik na vyrobu by potesil 🙂 Ozaj je taka jemnucka🙂 Lepsia ako kupovana🙂 @jumama na tveju si musi pockat asi chvilku, ale super, si sa do toho ozaj vlozila🙂 @zuzzka1 peknucky stromcek, ale asi najprv tu sisku vyuzijeme 🙂 @lucik194 navliekanie by sme mohli uz zvladnut, tak si potrenujeme prsteky🙂 @laurinkam peknucka rozpravocka🙂 pocitanie este pocka🙂 @janulkan vlocka asi najskor so starsim, ale ved pockaju🙂 @mcoya a @janceh a @lenusskaa kreslit este nevieme, len sa ucime zatial , ale po stenach nam to uz ide super🙂 takze coskoro snad aj po papiery🙂 @malamargaretka rybicka ja tiez peknucka, ale tiez si chvilku len tak poplava najskor, snad starsi ak bude mat zaujem🙂 @lenusskaa Lenka tebe zvlas velka vdaka za po posielanie a balenie a vsetko okolo toho🙂 Drzte sa, nech sa vam dari🙂 Este som to vsetko uplne dopodrobna nepreskumala, ale vsetko vyzera super. Co nevyuzijeme hned, to pocka par dni, tyzdnov, mozno nejaky mesiac, ale aspon mame o zabavu na dlhsie postarane🙂
@jumama No moj mobil nemaju, nemozu poslat sms. U nas, ak je to ako list, postarka(ked je to krabica)hned donesie zlty listok, ak je to ako balik, tak sa to asi najskor pokusia doviest autom z posty a ak nedorucia, donesie postarka listok az na dalsi den.
@lucik194 No co uz mas aj ty?

lucik194
2. dec 2013

ahojte baby, takze balik uz mame aj my 😎 😎 😎 😎
mala (16m) este viac ako polovicu nema sancu urobit, zatial najvacsi uspech ma kocka ktoru mojka a hladka a krici mojaaaaa, baloniky rozhryzla za 10 minut a este hrka a hrka 😎 😎 😎
dakujemeeeeeeee

pusinqa
2. dec 2013

ahojte aj my uz mame balik len som zatial stihla vytiahnut len moju bradu uz chceli lepit, tesim sa na vytahovanie a aj ja sa na to chcem v klude kuk co tam vlastne je, vdaka babenky

danatalu
2. dec 2013

@tomaskovamaminka návod na plastelínu je tu, asi sa vám rýchlo minie.. ja som mojim urobila až dodatočne len bezfarebnú, som toho mala len tak tesne, tesne pre vás, tak im zafarbím až neskôr. www.brydova.cz/napady/ostatni-/117-domaci-model...

tomaskovamaminka
2. dec 2013

@danatalu Vdaka za navod🙂

marienkamyd
3. dec 2013

Dakejme vsetkym 🙂 velmi nas balicek potesil a uz sa tesiime na vsetky tie aktivity. D a k u j e m e !!!!!!!

lucik194
3. dec 2013

cafte, no musim sa priznat...... balicek pre mensiu chytila ta starsia 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 4-rocna ...... na jeden sup spravila 10 aktivitiek 😉 😉 😉 😉 😉 ostatne som jej nechala na dalsi den 😎
dakujemeeee

jumama
4. dec 2013

Nasa malacka strasne rada hryzie do balonika (a to ma 3,5 a toto obdobie davno za sebou) s mukou, cakam, kedy sa rozprskne po celej izbe a ona mi konecne uveri, ze je tam muka 🙂))

amilla
6. dec 2013

ahojte, rada by som sa pridala, je este volne miesto?

tomaskovamaminka
6. dec 2013

@amilla Ahoj, My uz mame aktivitky hotove doma. Asi budes musiet zalozit dalsiu skupinu ;) Videla som, ze si sa este v inej skupine pytala :/ Mozno by ste sa pozbierali.

pusinqa
6. dec 2013

ahojte, my sme bohužiaľ s babenkami až dnes načali balík no nevedeli čo skôr vyberať, dovolila som dátumovo 6 ks, úplne úchvatná aktivitka @jumama to by donekonečna hádzali kockou, ako si to technicky dostala ten vzor do tých obrázkov prosím ťa? ja som tam čakala látku nalepenú, fakt som to naživo obdivovala nehorázne, kľúče od @anuliček tiež potešili, zatiaľ sa potrápila staršia, ,menšiu zaujalo akvárko od @furu, a snehuliak od @ask u oboch bodoval, @breky sorry som pozabúdala čo je v balónikoch vlastne?

pusinqa
6. dec 2013

@tomaskovamaminka pekný albumček 😉

breky
6. dec 2013

@pusinqa muka, hrach,ryza a psenica....a nejde ani oto co v nich je ale ci ich sparuje

tomaskovamaminka
6. dec 2013

@pusinqa Ked mozem, tak kopirujem co pisala breky " minula som tri kila ryze, tri kila psenice, tri kila lupaneho hrachu a styri kila muky .... " ;)

ask
6. dec 2013

@pusinqa Dakujem, vzdy ma potesi ked sa niekto ozve ze som sa detickam zavdacila 😵

jumama
6. dec 2013

Dakujem @pusinqa , potesila si ma. Navod: Pofotit latky a potom v photoshope postrihat na tvar aky treba - je tam sikovny nastrojcek "Magic Wand Tool", co vie vyberat cele plochy podla obrysov 🙂... Este by bodlo popracovat na kalibrovani monitora aby tie farby aj vytlacene boli ako skutocne, takto mali niektore iny nadych ako na kocke, hoci na obrazovke som to videla pekne. Bola som aj trosku sklamana, ked mi to muz z mesta doniesol vytlacne a trosku aj v obavach, co mi poviete 🙂

ask
6. dec 2013

@jumama Je to uplne super, lahko rozpoznatelne, naozaj sa netrap odtienom. Si sikovne ze si nam to tak krasne narobila 😵

tomaskovamaminka
6. dec 2013

@jumama Keby maly nespal , tak sa na to idem pozriet ale teda vobec som si to nevsimla, ze by tam bol nejaky rozdiel, mne to prislo rovnake https://www.modrykonik.sk/blog/tomaskovamaminka... aha 🙂 ja by som to asi z tej latky vystrihla rucne tie tvary a naskenovala a vytlacila, nie som s PC taka sikulka :/

josenka
6. dec 2013

@jumama Práve som dopozerala album u @tomaskovamaminka a prosím ťa, tú kocku si šila 20x? Celá aktivita je krásna 😵 a celkovo táto vaša vianočná výmena je naozaj ako od Ježiška. 😵

tomaskovamaminka
6. dec 2013

@josenka tu kocku sila a teda celu aktivitku robila @jumama 24x ;) mame to ako adventny kalendar 24 aktivitiek - na kazdy den 1🙂 kusok vyssie akurat pisala ako to robila🙂

pusinqa
6. dec 2013

@breky viem ja dumem aj kartičky dorobiť s obrázkom že čo tam je a že aj priradiť prípadne
@jumama neblázni fakt je to úplne že super mňa to ohúrilo že krásne spravené, aj tie vzory látok famózne veľmi zaujali

anulicek
6. dec 2013

@pusinqa tešíííím sa.. hm.. akurát moju malú kľúče nechytili 😀
@jumama farby a odtiene v pohodeeeee .. ja som tie farby riešila v prvom kole.. och... takže chápem.. ale je to skvelé.