icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

janulkan
12. jan 2014

@marienkamyd ja by som tie chrobaciky ked tak, ovocie doma mame uz spravene 🙂

ask
12. jan 2014

@jlp Pre nas A6
@nenocka Take pexeso by sa nam pacilo🙂

josenka
12. jan 2014

@nenocka Krásne pexeso. 🙂
@jlp A6 by nás určite potešilo. 🙂

ikuza
12. jan 2014

ikuza @josenka @danatalu @nenocka @ask @janulkan @marienkamyd @lucosko @soso @zuzzka1 @laurinkam @tomaskovamaminka @anulicek @majusqwa @nikam @furu @ask @ywett @moninka1 @jlp
kedze geometricke tvary vacsina z vas uz ma, co hovorite na toto: http://krokotak.com/2013/05/diy-alarm-clock/ Budíky na prvé spoznávanie princípu ručičkových hodín. 🙂

josenka
12. jan 2014

@laurinkam To je to, nad čím intenzívne uvažujem - dúhu plánujem robiť z farebného papiera a premýšľam nad tým, že ju zalaminujem a prilepím na dno krabice. Alebo dúhu nalepím na kartón a obalím pevne potravinárskou fóliou a tiež prilepím na dno krabice. Proste by sa nemala hýbať a soľ by sa nemala dostať pod ňu. Musím vyskúšať. Tvary by sa pripevňovali takou tou "žuvačkou". Ale uvítam akýkoľvek dobrý nápad. 😉

nenocka
12. jan 2014

@zuzzka1 my teraz striháme radi, dokonca aj Matej sa už chytá nožníc, ale naháňa mi strach, keď mu mám držať papier 😀 dalo by sa urobiť aj niečo takéto https://www.modrykonik.sk/group/1977/jemnamotor... ?
@nikam knižočka so značkami bude super. bude sa dať aj rozobrať? na titulku poprosím Lukáš a Matej
@ask umývačka ako vždy parádna 😉 akurát včera sme prali ponožky 😅 dali by sa riadiky urobiť na usporadúvanie podľa veľkosti tak ako sú ti hrnce?
@marienkamyd ovocie máme aj my. aký je princíp tej tretej aktivitky? bolo by to v slovenčine?
@laurinakm dúha 😉
@moninka1 šróbovanie je úplne parádne 😵
@ywett my doteraz pečieme pizzu, takže koláčik, muffiny alebo čokoľvek iné nás poteší
@danatalu bodkované maľovanie je fajn. koľko bude predlôh?
@majusqwa frotáž môže byť 😉
@josenka za mňa tiež panáčik. dúha v tej krabici je maľované, či nalepené farebné papiere?
@ikuza tvary máme, ale napr. vkladačka tvarov by bola super - prikladám obrázok - ten, kde je kľúč náklaďák...
@jlp prenás puzzle ročných období A2

babule, prikladám nejaké návrhy, možno si vyberiete 😉 @anulicek náš Matej už napr. rád skladá baby puzzle, tak by aj také niečo potešilo. kuk sem https://www.modrykonik.sk/blog/annamariaivanico...

nenocka
12. jan 2014

@ikuza budíky vyzerajú milene 🙂

josenka
12. jan 2014

@nenocka Jasné, tak panáčik, len ťa poprosím o lajk pod obrázok - bude sa mi to lepšie rátať a rozdeľovať. 🙂 O dúhe som pred chvíľočkou písala v príspevku nad tvojím. 😉

ask
12. jan 2014

@nenocka Hmmm...uz som zacala s vystrihovanim a par sad uz mam komplet 😒 -ale tam nie je problem ze si zo salociek ustrihnes a tym ich zmensis nakolko chces 😉 🙂 Nevadi?

ask
12. jan 2014

@nenocka Myslim ze u nas by sa uz strihanie tiez pomali ujalo 🙂

janulkan
12. jan 2014

baby, tak som chcela spravit album co sa bude vyrabat, ale dnes absolutne nestiham, tyzden mam zase nabity celkom a ak mam pravdupovedat, tak sa uz zacinam stracat co kto robi, kedze kazda robite aj 2-3 aktivitky 🙂 no snad to nejako dokoncim s tym vedenim toho kto co robi 😀

anulicek
12. jan 2014

Dievčatá.. napadlo ma také "tieňové puzzle".. také, aké býva v niektorých hrách na mobiloch... vlastne je to niečo podobné, ako boli kľúče, podľa tieňa určiť obrázok... vyrobila by som predlohy, podľa želania... tvary, zvieratká... 🙂

janulkan
12. jan 2014

@ikuza toto je pre nas ovela lepsie ako geomtericke tvary, sice hodiny sa ucit nebudeme ale maly zboznuje krutit si rucickami 🙂

janulkan
12. jan 2014

predbezne aktivity, koho nemam, napiste mi prosim, musela som prehliadnut 😅

@marienkamyd
@lucosko
@soso
@zuzzka1
@nenocka piskorky alebo pexeso
@laurinkam priradovacka pismena, ozdobovanie vajicka a duha
@tomaskovamaminka
@anulicek tienove puzzle
@majusqwa
@janulkan
@nikam znacky aut alebo rozpravkove postavicky"
@furu
@danatalu bodkove malovanie
@ask mycka
@ikuza geometricke tvary alebo budik
@ywett
@josenka duhova tacka, vajicko a mamicka mam bo
@jlp A1 - vhodna na spoznavanie cisel, pismen, farieb a ich zoradovanie (asi s peny vyrobim)
A2 - puzzle rocne obdobia, sviatky (tvrdy kartonovy papier, pripadne plast)
A3 - prevliekanka (plstena latka na kartone, gombiky a ozdoby vseliake)
A4 - mozaika na rozvoj logickeho myslenia a pozorovacich schopnosti (plast alebo ked tvrdy karton)
A5 - labyrint (nastrihany karton)
A6 - puzzle cisla (kazde cislo bude pozostavat z casti, zodpovedajucich danemu cislu – cisla budu z kartona na ktorom bude nalepena plstena latka s obrazkami)
@moninka1 skrutky

janulkan
12. jan 2014

@majusqwa prosim ta, napis brulinke ze ak ma zaujem, nech sa ozve, oznacila som ju aj tu, ale neodpovedala my...ak nieco ma, len nech da vediet, miesto podrzime, ale zase ak sa nebude ozvat, mame dalsich zaujemcov este a teda pisala si ju skor ako boli dalsi, tak nechcem aby si sa urazila ak ju vynecham 🙂

ask
12. jan 2014

@janulkan Veru, tym delenim sa to stalo o dost narocnejsie pre Teba na evidovanie aj pre @anulicek na rozdelovanie. Vyhodou toho vsak je ze si mozeme sirsie vyberat aktivitky a tym padom budeme spokojnejsie aj s mensimi aj s vecsimi detmi... ja osobne Vam dakujem ze to robite.

janulkan
12. jan 2014

@ask ono take jednoduche to zase nie je, je to vyhoda pre jednolivca ale nevyhody si vlastne napisala, a za dalsie, dalsie kolo bude zase ovela narocnejsie nieco povyberat 😝 no ale co uz, je to ako je, aj ja som niekedy rada ze si mozem vybrat ine ako vacsina (dat to do albumu ale bude poriadna fuska) 😀

ikuza
12. jan 2014

@ask ja suhlasim s @janulkan bola by som za to, aby jedna zena robila len jednu aktivitu, lebo to naozaj bude cim dalej, tym komplikovanejsie. V dalsich vymenach to bude cisty chaos.

ikuza
12. jan 2014

@janulkan uz som sa zacinala stracat, dakujeeeem.

janulkan
12. jan 2014

baby, mozno sa na mna nahnevate, ale co keby sme to spravili ze fakt na vyber budu max 2 aktivitky? tie co mate viac, vyberte tie co maju najviac hlasov, ono sa to dost takto komplikuje a robim to aj kvoli anicke aj ked balicky oznacit mozte, ale doma to triedit bybola este vacsia fuska a aby nahodou niekto nebol sklamany keby doslo k vymene...co vy na to?

janulkan
12. jan 2014

@lucosko @soso @zuzzka1 @laurinkam @ywett @jlp Baby pre vas este raz, kedze ste nedali like ci vam to vyhovuje + precitajte si moj prispevok vyssie, dakujem
Navrh na uzatvorenie by som dala tak, aby to do Velkej noci bolo doma, co vy na to? Vychadza to myslim tak koncom marca na odoslanie balika, kto ste z ba, budete asi osobne davat emoticon
No a navrh mam taky ze mozeme teda povyrabat aktivitky aj pre mladsich par aj pre starsich par a nieco medzi 2-3 roky najviac..aj ked ono sa to tazko odhaduje ked kazde dieta napreduje inak...ak mate nieco proti napiste, ak suhlasite, like prosim, nech viem ze ste citali

ask
12. jan 2014

@ikuza Nepatrim k tym co by sa potrebovali delit, mam len jedno male dieta 🙂 Ozvalo sa tu par mamiciek ktore maju aj starsie deti a pytalo sa na rozdelenie-najprv skupiny a potom z toho akosi vzniklo delenie aktivit...

josenka
12. jan 2014

@janulkan Ja sa nenahnevám 🙂 , v mojom prípade teda môžeš vyškrtnúť vajíčko, už sa určite "nedotiahne" na tácku alebo Mamička mám bo. No a či budem robiť jednu alebo dve - pribudla som až v tomto kole, takže sa prispôsobím. 🙂

ikuza
12. jan 2014

@janulkan jeeeeeeeeej ty si tehuuu? GRATULUJEM 🙂

brulinka
12. jan 2014

@janulkan prepac prehliadla som upozornenie , posuvam miesto dalsim maminkam 😉

nikam
12. jan 2014

@ikuza Budik bude super.
@anulicek Tienove puzzle su fajn, my este nemame.

danatalu
12. jan 2014

@jlp ja by som A2 ak nás bude viac.. ak nie tak vyberiem iné.
ostatné možnosti mi vypadli, predsa je už pokročilejšia doba. ešte sa mi páčilo to skladanie zvieratiek čo bolo na kockách, to sa už dlho chystám urobiť, ale neviem ktorá ste to ponúkali majuskwa alebo ikuza? si vás nejak mýlim, neviem prečo, asi že sme tu len my bez fotiek 🙂 ?

majusqwa
12. jan 2014

@janulkan brulinka bude pokracovat v inej vymene, takze miesto prenechava dalsej mamicke 🙂

@jlp za mna A2 poprosim 🙂

@nenocka ja si poprosim piskvorky. mala je sice este mala, ale u mna to bola laska na prvy pohlad ♥

@josenka @danatalu @ikuza @ask @marienkamyd @lucosko @soso @zuzzka1 @laurinkam @tomaskovamaminka @anulicek @nikam @furu @ask @ywett @moninka1
no, smejdila som v albumoch hlavne u lenussky a ponukam toto:

1) frotaz - tak ako je na fotke, cize na A4 by to bolo, karton, kreslene farbami na sklo. motiv jarny/velkonocny, to este uvidim,
2) skladacka - listy, z machovej gumy asi,
3) tkacsky stav - tak ten ma uplne dostal, mne sa velmi paci 🙂,
4) skladanie podla predlohy. len neviem, ci uz takych aktivitiek nie je celkom dost :P

tomaskovamaminka
12. jan 2014

@jlp A2 rocne obdobia🙂

martina646
13. jan 2014

ahojte, ak som to tu spravne precitala par stran dozadu, mate termin do konca marca a @janulkan opusta skupinu, rada by som sa k vam pridala. dakujem