icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

laurinkam
14. jan 2014
martina646
14. jan 2014

Ak sa vam nepozdava ani jedna a mam dat dalsi navrh, LIKE sem.

martina646
14. jan 2014

@laurinkam, joooj, dostala si sa mi medzi moje prispevky o hlasovani, snad to bude zrozumitelne.

laurinkam
14. jan 2014

@martina646 prepac...foto mi nahralo az na 5 pokus...

zuzzka1
14. jan 2014

@janulkan samozrejme zalaminovala, nastrihala a zopla nitom - laminovačka je nevyhnutná - nech to nie je jednorazová aktivita, ale na viacnásobné použitie. Takisto prvú ponúkanú aktivitu - vejáriky slov 😉 🙂

zuzzka1
14. jan 2014

@laurinkam nám vajíčko, dúhu som vyrábala v inej výmene 😀

furu
14. jan 2014

@jlp jaaaaj tak to netreba ja sa prisposobim vacsine

furu
14. jan 2014

@marienkamyd hladanie rozdielov za nas

martina646
14. jan 2014

@moninka1 @jlp @janulkan @marienkamyd @lucosko @soso @zuzzka1 @nenocka @tomaskovamaminka
@anulicek @majusqwa @nikam @furu @danatalu @ask @ikuza @ywett @josenka @laurinkam
zahlasujte prosim za moju aktivitu na str.72 dole. Ak by sa vam ani jedna nepozdavala, kliknite hore na tejto strane na moj komentar, ze mam dat iny navrh. Dakujem

ask
14. jan 2014

@martina646 Tu si poprosim c. 2, c.1. mam myslim v tej druhej vymene🙂
Moje dva navrhy najdes na str. 66 ...mycka a priradovanie tvarov-nech sa paci, vyber si ale myslim ze viem co to bude 😉

martina646
14. jan 2014

@ask Hej, hej, vsimla som si, ze ty uz si hlasovala v oboch. Budes mat dve magneticke aktivitky 😀
Pre nas mycka urcite 😵

ask
14. jan 2014

@martina646 😎 😀 Vedela som🙂 Tesim sa na obe Tvoje aktivitky 😵

laurinkam
15. jan 2014

@martina646 za nas 1 s tym ze poprosim navod na vyroby 2😀. Paci sa mi totiz aj 2. Dakujem

nenocka
15. jan 2014

@zuzzka1 tak mne sa páči aj strihanie, aj kartičky, takže sa prispôsobím väčšine. inak, pridávam ešte linky na kartičky, čo mám uložené v pc ja (k vytlačeniu som sa ešte nedostala 😅 ) http://www.earlylearningactivities.com/PDF/writ...
http://www.earlylearningactivities.com/PDF/scho...

tomaskovamaminka
15. jan 2014

@martina646 veeeelmi tazko sa vybera obe su zaujimave 🙂 Ale teda klikla som na 2. Rada by som, keby si tam dala ako si pisala z jednej strany zvieratka a potrava a z druhej domceky🙂 Vdaka🙂

tomaskovamaminka
15. jan 2014

@martina646 @moninka1 @jlp @janulkan @marienkamyd @lucosko @soso @zuzzka1 @nenocka @anulicek @majusqwa @nikam @furu @danatalu @ask @ikuza @ywett @josenka @laurinkam
Mamicky, pridavam aj ja svoj navrh- prototip na 1.aktivitku. Je to hra, kde deti hadzu kockou ( este nie je na foto pomalovana) aka farba im padne vezmu si take vajicko do kosika ( budu 3ks rovnake, na foto su 2 tipy neviem este aky spravim ? :/ )
Tazsi level, zoberu si iba vtedy, ak take vajicko este nemaju, aby mali nakoniec v kosiku 6vajiciek roznych farieb. Alebo si ich mozu len tak triedit. Hra obsahuje 1 kocku, 3ks kosikov, 3+3+3+3+3+3 (18ks) vajiciek farby- na foto. Ak sa vam to paci , prosim like, ak nie tak este porozmyslam nad inym niecim.

tomaskovamaminka
15. jan 2014

@martina646 @moninka1 @jlp @janulkan @marienkamyd @lucosko @soso @zuzzka1 @nenocka @anulicek @majusqwa @nikam @furu @danatalu @ask @ikuza @ywett @josenka @laurinkam
aktivitka -prototip 2. Hra pre vacsie deti. Podla farby na kocke (tiez este musim pomalovat) sa posunie panacik na policko tej farby a dane pismenko musi dieta najst na prilozenych kartickach(alebo to necham pokope?), podla obrazkov sa uci pismenka. Pismenka by boli vytlacene na farebnych papieroch , nalepene na vykres a karton, navrch priehladna folia co sa dava na spisy. Karticky vytlacene na vykresy , nastrihane a oblepene sirokou lepiacou paskou, pripadne aj na karton pred tym nalepit mozem. A mozem aj tie pismenka inak usporiadat??? Neviem, ci mozu byt aj hore nohami?🙂 TAk ak by sa vam pacilo toto, prosim like🙂

nenocka
15. jan 2014

@tomaskovamaminka mojka, mňa tak napadlo, či by si nestvorila zase nejakú knižôčku - napr. o vývoji sliepočky 😵 hmmm?
tú o počasí sme vytiahli len minulý týždeň, lebo Luky spomínal počasie vždy keď išiel zo škôlky, tak si myslela, že majú nejakú takú tému a je ňou nadšený! 2x som mu ju prečítala ja, potom už čítal všetkým naokolo sám 🙂 aj do škôlky ju bral 😵

zuzzka1
15. jan 2014

@nenocka ďakujem 😵

ask
15. jan 2014

@tomaskovamaminka 🤐 Co so mnou spravis ked chcem obe Tvoje netradicne a originalne aktivitky 😕 ?

nikam
15. jan 2014

@tomaskovamaminka Ja som uz zahlasovala za prvu, ale tichucko sa pripajam k @nenocka a jej navrhu na knizkuuuuuuuuuuu.

josenka
15. jan 2014

@tomaskovamaminka Ten kartónový košíček je super 😵 😉 .

ywett
15. jan 2014

Ahojte maminky,
juj vy ste teda popridavali a popisali, nestiham likovat a vyberat aktivitky.
Z prace mam stranku bloknutu, tak sa tu nedostanem, jedine cez mobil.
Ja teda posielam par navrhov, kde bude viac likov, to dam? alebo neurobi niekto album s navrhom a pod fotku sa bude vyjadrovat, lajkami ano a pod fotkou ked niekto nie, napise NIE?

ywett
15. jan 2014

Zmysly zalaminovane a na suchy zips, triedenie

anulicek
15. jan 2014

Dievčatá.. prosím.. vyberte si aj u mňa... 🙂
Idem na to tieňové puzzle.. len si prosím vyberte, čo si prosíte "otieňovať" .. vyrobím čokoľvek ... Napadli ma dinosaury .. tie určite nemáte a neboli ani v žiadnej aktivitke. Potom ma napadli autá.. požiarnici, policajti, nákladiak...
Obrázky by boli farebné, zalaminované, len si povedzte, či tieniky budú nastrihané tiež alebo ich dám na jednu A4-ku.
Poprosím, ak by Vás oslovilo ešte niečo iné.. navrhnite mi..

ywett
15. jan 2014

Pizza vraj uz bola, tak kolacik alebo muffin s receptom a podla toho urobia kolacik/muffin
Material: machova guma alebo filc

ywett
15. jan 2014

@anulicek Anicka, hlasujem za auta

ywett
15. jan 2014

Baby tie zmysly by som ale urobila na jednu A4, kde dam vsetky zmysly a ku kazdemu tak tri obrazky priradit

janulkan
15. jan 2014

@anulicek aj u nas/auta, tie nemame 🙂 a mame to najednej/A4 a to ho velmi nebavi, ale kluce uklada, tak ja/som/skor za nastrihane,/ale ked tak viem si to aj doma postrihat 🙂

janulkan
15. jan 2014

@tomaskovamaminka ty mas take skvele napady 🙂 inak pocasie je aj u nas oblubena celkom...sice ju vytiahne len raz za cas ale potom citame dokola aj 10x a uz/sam vie kde co urobit..