icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

ask
15. jan 2014

@anulicek Auta🙂

josenka
15. jan 2014

@anulicek Poprosíme autá. 🙂

tomaskovamaminka
15. jan 2014

@janulkan Tak Marek je sikulko, nas tiez vie co ma s nou urobit- poodliepat vlocky a hviezdicky :( Takze ma smolu a musi citat ine:/

tomaskovamaminka
15. jan 2014

@anulicek my sa prisposobime vacsine, mozu byt auta, ale mame radi aj zvieratka, tie su take univerzalnejsie aj pre dievcatka. Cokolvek 🙂

jlp
16. jan 2014

@anulicek ak by sa dalo, tak mi by sme uvitali geometricke tvary, ovocie zakladne, auto, vlak, bus, kamion, pes, macka, mys, kon, sliepka, ... taky mixik vsetkeho

tomaskovamaminka
16. jan 2014

@ywett
@danatalu Mamicky, mne by sa velmi pacila aj ta pizza🙂 s tych co boli v prvom kole, a uz ju maju do danatalu, tu az tak moc nie je. Mozno by ste sa mohli na to niektora predsa len dat? 🙂 A pre tie co ju maju by ste spravili ine?🙂

janulkan
16. jan 2014

@marienkamyd chrobaciky
@lucosko
@soso
@zuzzka1
@nenocka piskorky alebo pexeso
@laurinkam priradovacka pismena, ozdobovanie vajicka a duha
@tomaskovamaminka kosicek s vajickami alebo pismenkova hra
@anulicek tienove puzzle
@majusqwa frotaz alebo skladanie z machovej gumy alebo tkacsky stroj alebo skladanie podla predlohy
@janulkan
@nikam znacky aut alebo rozpravkove postavicky"
@furu
@danatalu bodkove malovanie
@ask mycka
@ikuza geometricke tvary alebo budik
@ywett zmysly alebo recept s kolacikom (pizzou a pod)
@josenka duhova tacka a mamicka mam bo
@jlppuzzle rocne obdobia, sviatky alebo puzzle cisla
@moninka1 skrutky
baby co mate v navrhu viac ako dve, dajte vyjadrenie, o ktore nie je zaujem aby sme do albumu mohli davat uzz len tie dve ktore budete ozaj vyrabat 🙂 dakujem a link na album https://www.modrykonik.sk/blog/nenocka/album/vy...

laurinkam
16. jan 2014

@janulkan ja mam uz len duhu a vajcoO🙂

majusqwa
16. jan 2014

@janulkan frotaz a tkacsky stroj daj mne. dakujem 🙂 o ostatne nebol zaujem

@anulicek pre mna tiez radsej mix 🙂

majusqwa
16. jan 2014

@janulkan @nenocka nooo, tak teraz som pozerala album a uz su ku kadzej aktivitke tak zo dva lajky :D cize super :P co teraz?

janulkan
17. jan 2014

@majusqwa dohoda bola ze mozu byt dve aktivitky, teda ak tebe nevadi ze budes vyrabat dve, ak ano, da sa este hlasovat a ktoru je vacsi zaujem

janulkan
17. jan 2014

inak baby, dostavam sa pomaly k mojmu navrhu:
1. zvieratka a co papaju (prevedenie este neviem, budem hladat)
2. voda, zem a vzduch - zvierata (nieco podobne ako bolo v lapbooku minule kolo, len to teda bude vacsie a inak spracovane)
3. nieco z geografie alebo botaniky ak by bolo pre takychto drobcov. taku kategoriu doma este nemame
prip ak mate nieco co sa vam paci a nie je tu v ponuke rada uvitim navrhy, mam doma aj machovu gumu, lepenku, filc, laminovacku aj tlaciaren (teda mm v praci)

tomaskovamaminka
17. jan 2014

@janulkan Tazko povedat, chcelo by to nejako asi viac pribllizit🙂 1 sa mi paci videla som take karticky a na nich zvieratka a na dalsich potrava, priradovacka, aj 3 sa mi paci , napr taka mapa sveta , svetadiely a k nim zvieratka? Si mala na mysli?🙂

majusqwa
17. jan 2014

@janulkan ved dve aktivity ok, len ja som mala v albume uz styri a ku každej zo dva lajky... 🙂

josenka
17. jan 2014

@janulkan Mne sa zase páči tá 2 - videla som to s dopravnými prostriedkami, ale so zvieratkami ešte nie. A napríklad náš malý začína vnímať, že existuje aj nejaké hore, takže to by sme určite využili. 🙂 Alebo kačky na rieke, tých máme plno.

anulicek
17. jan 2014

@tomaskovamaminka @martina646 @moninka1 @jlp @janulkan @marienkamyd @lucosko @soso @zuzzka1 @nenocka @anulicek @majusqwa @nikam @furu @danatalu @ask @ikuza @ywett @josenka @laurinkam
Dievčatá... poprosila by som aj ja o "prejavenie svojho záujmu" .. v riadkoch nižšie...viem, že niektoré ste mi už "naznačili".. ale takto budem mať prehľad. Plánujem tieňové pexeso "puzzle" s maximálne 12 timi kartičkami ... a sú na výber dve varianty.. Autíčka a "mix"

anulicek
17. jan 2014

Tie, čo si prosia len autíčka, prosím dať like sem

anulicek
17. jan 2014

Tie, čo si prosia mix - ovocie, zeleninka, autíčka, nástroje, ... prosím like sem.. Ďakujem Vám.

zuzzka1
17. jan 2014

@janulkan mne prosím priradiť vejariky slov alebo grafomotoricke doplnovacky

janulkan
17. jan 2014

@tomaskovamaminka mohlo by byt aj/take, spada to dp geografie..sice my mame taku podovnu knizku (asi vies/co som teraz/pisala v monte skupine) ale ak by/bol zaujem,/da sa..najlepsie asi/svet na A3 a/zvieratka k tomu na ukladanie, len tam/je problem uz/s prepravou, ak by som to dala/na/karton kedze laminovat mozem max A4...len toto je/aktivitka pre starsich/skor, preto sa pytam/skor na tamu/co by zaujala a potom prevedenie 🙂

janulkan
17. jan 2014

@josenka no ved prave ze tu priradpvacku s dopravnymi prostriedkami mame z predminuleho kola myslim ale cisto zvierata nie, ale ako/som pisala ono to bolo v lapbooku z minuleho kola, len asi/skor pre starsich aj ked pekne spracovane..inak/napadlo mi pri tej kacke ci by bola vo vzduchu alebo plava na vode? 😀

tomaskovamaminka
17. jan 2014

@anulicek v mixi budu aj zvieratka a ake nastroje hudobne, ci pracovne- nejake kladivo? Vies aky problem mi robi si vybrat z 2 ?:/ :D Potvorka🙂

josenka
17. jan 2014

@janulkan Jáj tak, ja rozmýšľam v úrovni môjho malého, mne hneď napadlo, že zajačik na zemi, vrabec vo vzduchu no a tá kačka na vode - teraz si ma priviedla do pomykova 😀

tomaskovamaminka
17. jan 2014

@josenka
@janulkan kacka aj na zemi aj vo vzduchu aj na vode, vsetko je spravne:D A inak ved aj lietadlo nie je len vo vzduchu, a aj auto moze byt aj vo vode, sice niektore len 1x :D ale su aj take specialnejsie. A v tej priradovacke z minula co mame nie su len dopravne prostriedky, su tam aj vtaciky, a aj nejake zvieratka na suchu aj vo vode. aha https://www.modrykonik.sk/blog/lenusskaa/album/...

janulkan
17. jan 2014

@tomaskovamaminka ved ja viem, ze su aj zvieratka, preto som/sa pytala ci by vobec bol zaujem..ale chcela som skor realne obrazky a priradovat prave ako hovoris ty, teda pre starsich, ze napr kacka aj lieta ale vie aj plavat, kon napr len cvala na zemi, orol len lieta, no dat tam aj par takych zvierat co ziju vo viacerych prostrediach asi 🙂 no minimalne pohla/som/sa dalej pri vymyslani,,,vy mate vzdy take pekne aktivitky ze ja sa potom trosku hanbim za moj vyber a hlavne nechce, aby to zase vsetko robil mm sam 😅 😀

anulicek
17. jan 2014

@tomaskovamaminka moze byt aj kladivko a aj huslicky... (chybala mi este jedna kategoria) 🙂

tomaskovamaminka
17. jan 2014

@anulicek no si to tak neurcito dala. A prosim ta este 1 otazocka, pri autickach bude aj napr vlak, lietadlo, traktor, ci len auticka?🙂 Ale som zvedava, ze?:/ Co so mnou narobis?:( A uz si vobec nevyberiem:D

anulicek
18. jan 2014

@tomaskovamaminka auta som myslela zacjranka, hasici, olicajti, bager, buldozer, nakladiak, tirak, osibne auto-chrobak, sedan, kombi, domiesavac, valec alebo zeriav. Ale dalo by sa vymenit nieco aj za vllacik 🙂

anulicek
18. jan 2014

Dievcata v mixe by mohla byt jahoda, banan, hruska, osobne auto, nakladiak, rusen, paprika, trkvica, mrkva, a trraz ma napadlo, ze namiesto klafiva a nastrojov by mohol byt tanier, pohar pribor? Moze byt, ci nieco vymenime?

tomaskovamaminka
18. jan 2014

@anulicek Tak tusim tie auticka vyzeraju zaujimavejsie, som myslela, ze toho ovocia a zeleniny tam tolko nebude a bude tam aj nejake zvieratko🙂 Ale ked nie, skor tie auticka potom. 🙂 SEdan, kombi , chrobak, podla mna by stacilo len 1 a radsej dat aj valec a aj ten zeriav. A aj nakladiak a tirak , a bager a buldozer su take dost podobne🙂A traktor nemas v ponuke? Samozrejme ak by sa dalo, vobec si neviem predstavit ako to spravis? Ale teda si sikulka, ak to dokazes🙂 Inak si zlata, ze sem pises takto vsetko podrobne🙂 Dakujem🙂 A prepac, nechcem ti zase o toho moc "kecat" Ja len ked si sa pytala, urcite to bude krasne kexeso🙂 Uz sa nan teraz moc tesime , este take tienove nemame🙂