icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci - 2. kolo

zyzu
9. apr 2014

Prve kolo mame za sebou, tak otvavaram novu diskusiu. Zatial mozme diskutovat o navrhoch. Termin vyroby a ukoncenia este dohodneme. Pocet ostava 20. Pridavat sa mozu aj novy, kedze z prvej vymeny sa nezucastnia vsetci.

komzikosaurus
15. apr 2014

a co taketo cosi

majaza
15. apr 2014

kočky moje návrhy - bud toto - a to myslim oboje, lebo to jedno sa mi zda malo:

majaza
15. apr 2014

alebo ako druha možnosť toto:

majaza
15. apr 2014

alebo tretia možnosť:

majaza
15. apr 2014

alebo este toto by som mohla:

majaza
15. apr 2014

a ešte si dovolujem pridat pár návrhov pre inšpiráciu, ak by niekto chcel robit:
- sudoku - ak ma niekto laminovačku, po tomto bažím 🙂
- fázy mesiaca
- svetadiely, prip. aj so zvieratkami
- farebne koliky a doštičky

majaza
15. apr 2014

@atomica87 , prepac, ze som taka odvazna, ale nemohla by si nam ponuknut to co si uz reobila v nejakej inej vymene - to miešanie farieb?
mne sa to zdá úplne úžasné a neviem ako a k tomu dostat :-/

... inak aj tak si myslim, ze budeme musiet niektore robit viac aktivitiek, kedze sme uz asi kazda bola v nejakej výmene...

atomica87
15. apr 2014

@majaza 😀 no samozrejme mne to nerobi problem, ale vela bab to tu uz ma, kedze som si vsimla ze je ich tu viac, ktore boli s nami aj v tej predoslej vymene. Uz mam aj vykuknute, kde by som zohnala kvalitnejsie folie, lebo v predoslej vymene som pouzila priehladne farebne obaly, a nebola som s vysledkom spokojna na 100%.
Apropo...z tvojich navrhov mame doma vsetko okrem vajicok 😉 ale poslednu aktivitu odporucam. Nas jozi ma 15 mesiacov a je to jedna z mala aktivit, s ktorymi sa skutocne vyhra. Dokonca si aj zatlieska ked co to pouklada. Idem na pc a pridam aj tu povodnu aktivitu do placu.

atomica87
15. apr 2014

@komzikosaurus @milatenko1 @zyzu @majush @adelajda2012 @luciaobrocnikova @ivianocka @sunsun @moninka1 @martina646 @majaza @dorothe @komzikosaurus @lucia814 @natabun
tak vzhladom na zaujem pridavam do placu aj aktivitu ktoru som robila v predoslej vymene:
-pre mensie deti sa da vyuzit ako "farebny svet cez okno"....u nas to malo velky uspech, teraz maly chodi s foliami v ruke a kuka sa na jeden predmet a meni si ich pred ocami. Je to dost pevne, za dva mesiace sa mu to este nepodarilo znicit 😀 Neskutocne sa na tom smeje.
-a pre starsie deti sluzi na miesanie farieb.
biely okraj je z HPS /plast/ farebne folie by som pouzila vrchne strany na hrebenovku/su kvalitnejsie ako obaly, ktore som pouzila v poslednej vymene/
urobila by som aktivity pol na pol, kedze vela z vas to uz ma, ale ak by ste si zvolili tuto aktivitu, tak aktivita s pismenami bude musiet ist bokom, lebo to by som financne neutiahla. Tym co ju uz maju doma, by som vyrobila nieco ine /napr. to domino/
-karticky som robila ja, mam ich aj vo vacsej kvalkite v pdf, takze vam ich mozem hodit aj do placu na stiahnutie.

komzikosaurus
15. apr 2014

este som nasla teraz toto a paci sa mi to tak aj toto by som mohla ak by bol zaujem. ide o zaciatok matematiky scitanie a odcitanie podla predloh

adelajda2012
15. apr 2014

@atomica87 to je super, mne sa to velmi paci!

atomica87
15. apr 2014

@adelajda2012 no to ma tesi, dalo to vela usilia vymysliet tie karticky, s mm sme pol dna tapali ze co typicke je oranzove a co fialove 😀 😀 😀

zyzu
autor
15. apr 2014

@atomica87 no mas super vyber, ja by som brala vsetko hned 😉

lucia814
15. apr 2014

@milatenko1 @zyzu @majush @adelajda2012 @atomica87 @luciaobrocnikova @ivianocka @sunsun @moninka1 @martina646 @majaza @dorothe @komzikosaurus @lucia814 @natabun
moje navrhy:
1. pocitanie pomocou vrecusok s fazulkami (kamienkami)
2. priradovanie odkial pochadzaju potraviny http://predskolak.eu/zdravie-a-vyziva/141-odkia...
3. stopy zvierat - priradovanie
4. I spy - bol by tam obrazok napr. lesa a hladali by sa tam zvieratka, rozne kvietky, hriby len teraz na to neviem najst vhodny obrazok skusim narychlo nakreslit a odfotit
5. povedz pribeh - kocky s jednoduchymi obrazkami a pomocou nich by sa vymyslal pribeh, len tiez teraz akosi neviem najst obrazok
ak sa nebude pacit mozem vymysliet este nieco ine

adelajda2012
15. apr 2014

@atomica87 @komzikosaurus @milatenko1 @zyzu @majush @luciaobrocnikova @ivianocka @sunsun @moninka1 @majaza @dorothe @komzikosaurus @lucia814 @natabun Babule, pisala mi
@martina646, ze v niektorej predchadzajucej vymene robila tu magneticku drahu. Ma k tomu predlohy aj nejake zvysne materialy, takze by som jej tuto aktivitu prenechala. Mne sa velmi paci, tak dufam, ze sa odhlasuje 🙂
A ja idem pogooglit a nahodim nejake svoje nove navrhy.
Inak uz to zas vidim na super skvele vecicky!!! 🙂

adelajda2012
15. apr 2014

Navrhy
1) duha z filcu plus predlohy na skladanie obrazcov
2) obliekanie z filcu, urobila by som k tomu aj vesanie plus kocku podla kt. by sa mohlo obliekat (napr. Padne na kocke modra, tak jej dame modre tricko, potom padne zelena, tak dostane zelene nohavice...) a pripadne aj tie karticky
3) navrh z prvej vymeny, ktory mal dost hlasov - navliekanie podla predlohy. Plus kazda by dostala 4sady tych filcovych tvarov, aby sa to dalo hrat aj ako spolocenska hra na postreh (pre vacsich). Na chvilku sa otoci karticka a hraci musia co najrychlejsie postavit tvary v takom poradi a postaveni (v rade alebo v stlpci) ako ich videli na karticke
4) tvar z filcu - robila som dcerke a velmi rada to sklada
5) nieco na sposob domina - prikladaju sa nadvazujuce tvary. Akurat ja by som to tlacila a laminovala, lebo usit to neviem :(. Ak by niekto vedel, rada mu to prenecham. Latkove to ma ovela vacsi povab.

sunsun
15. apr 2014

@majaza ja tiez okrem vajicok ostatne mam.... 😉

sunsun
15. apr 2014

@adelajda2012 to navliekanie podla predlohy... 🙂 to som dufala, ze vyhra uz v minulej vymene...🙂 inak tiez okrem toho a este toho domina ostatne mame....

sunsun
15. apr 2014

@atomica87 ty si ma uz namotala na tie pismenka.... 😒 , ale tak chapem baby, lebo ta tvoja aktivita z minulej vymeny je suprova.... 😉

martina646
15. apr 2014

@adelajda2012 dakujem, ze si mi prepustila ten magneticky labyrint, takze bude to zatial moj prvy navrh.
Pre lepsiu predstavu si pozrite moj album, od fotky c.25 (inspiracne foto), je tam pod fotkami dost podrobny popis, ako som to robila a aj nahlad na vsetky predlohy. Postavicky este mam, auticka by som pozhanala. Len uz nemam clovece figurky na vodiacu magnetku, davala som drevene palicky, prelakovane. Vsetky prelohy som prekreslovala alebo sama vyrabala, lebo z internetu boli na A4 velmi nekvalitne.

Z tejto aktivity mi nakoniec vzniklo 2v1, lebo podlozka je spravena tak, aby sa dali predlohy menit a cez tu foliu sa da aj pisat stieratelnou fixkou, takze okrem magnetickych cesticiek je to aj na trening kreslenia a grafomotoriky.

https://www.modrykonik.sk/blog/martina646/album...

sunsun
15. apr 2014

@komzikosaurus tie gombiky a zaklady matematiky su uplne super...🙂 ... , ale paci sa mi aj semienka a obrazky - priradovacka...🙂

sunsun
15. apr 2014

takze moj navrh c. 1 aj s obrazkom.... logicko- verbalne domino - tato aktivita rozvija chapanie suvislosti, dieta vytvara vztahy a tiez vyjadrovanie sa... na kazdej karticke su 4 obrazky (dva z kazdej strany)... hra sa na sposob domina - dieta priklada obrazok k obrazku na zaklade vztahu... (karticky sa nebudu opakovat.. na ilustracnom obrazku sa opakuju kvoli znazorneniu moznych "tahov v hre"... napr. stromu mozeme prilozit list, lebo list rastie na strome, rovnako ako vtacika, lebo vtacik zije na strome... nemozeme k stromu priradit hrniec.... atd....)

sunsun
15. apr 2014

navrh c. 2 rocne obdobia - pripradovanie obrazkov k rocnemu odbobiu, s ktorym suvisia... /ukazka - jesen/

atomica87
16. apr 2014

@sunsun ja som si to prepocitala este vecer, mam doma aj hps co mi ostala z predoslej vymeny, na 7 ks aktivity...tak ak by som nemusela kupovat dalsiu HPS tak by som urobila kazdej co si lajkne....pismena budem vyrabat urcite, minimalne pre vlastnu potrebu, tak sa nejak dohodneme 😉

sunsun
16. apr 2014

@atomica87 super.... 😉

adelajda2012
16. apr 2014

@atomica87 pripadne potom posli ebay link kde kupujes tie pismenka.

atomica87
16. apr 2014

@adelajda2012 no idem ich kupit prvy krat, je v baleni 500ks, tak zvysne vam mozem posunut. Link mozem hodit ked budem na pc.