Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci - 2. kolo
Prve kolo mame za sebou, tak otvavaram novu diskusiu. Zatial mozme diskutovat o navrhoch. Termin vyroby a ukoncenia este dohodneme. Pocet ostava 20. Pridavat sa mozu aj novy, kedze z prvej vymeny sa nezucastnia vsetci.
@sliver , no myslim, ze stuplikmi by sme ti pomohli...
a do odovzdania je este dalekooooo, niečo by si isto nazbierala...
ja by som si napr. pre seba vedela pozhanat v pohode a určite aj par dalsich...
hodim ti to teda do navrhov?
inak, to čo sme mali my je tuna
https://www.modrykonik.sk/blog/majaza/album/vyh...
z pôvodnej výmeny som teraz zrátala, ze nas je zatial 10
Tu je lepsia fotka mojej aktivity a pridavam aj druhu vlastnu aktivitu, ktoru som uz vyrabala.
@majaza, prosim vymen krtkovu foto v albume a pridaj tam aj druhu aktivitu, pripadne tieto popisy
Keďže sme tu aj začiatočníčky, ale aj mamičky z rôznych výmen a už máme rôzne aktivity, vyrobím aj viac verzií, každej podľa želania, nie len výhernú aktivitu. Ak už má niekto obe moje ponúkané aktivity, alebo sa Vám žiadna nepáči, stačí napísať, vieme sa dohodnúť.
1. Aktivita 2v1 - magneticke cesticky a podložka na písanie a kreslenie
Hra obsahuje: podložku s fóliou, autíčko s magnetkou, postavičku/ zvieratko s magnetkou, vodiacu magnetku s držiačikom, predlohy na magnetky , predlohy na nácvik kreslenia alebo písania stierateľnou fixkou
2. Kartičky skupín (Svet okolo nás)
Hra obsahuje 36 zalaminovaných kartičiek, ktoré je možné rozdeliť do 6 skupín- OVOCIE, ZELENINA, STOLOVANIE, OBLOHA, HUDBA a DOPRAVA. Zospodu je magnetická páska, takže sa dajú ukladať na magnetickú tabuľu, chladničku alebo plech na pečenie.
Pôvodná hra:
Kartičky zobrazujúce skupinu predmetov uložte pod seba. Ostatné kartičky rozložte pred dieťa obrázkom hore. Dieťa ich má poukladať tak, aby boli v jednom rade uložené všetky predmety, ktoré vidí na prvom obrázku. (napr. misa ovocia = jabĺčko, hruška, banán, pomaranč a hrozno)
Ďalšie možnosti hry:
Kde je .. .. .. ?
Ukazovanie obrázkov a pomenúvanie predmetov na rozvoj slovnej zásoby najmenších detí.
Čo tam nepatrí?
Uložíme vedľa seba 5 obrázkov z jednej skupiny a primiešame k nim jeden z inej skupiny. Dieťa má prísť na to, čo tam nepatrí a prečo. Hra podporuje logické myslenie a pochopenie spoločných znakov a súvislostí.
Súťaž (hra pre celú rodinu alebo skupinku kamarátov – max. 6 hráčov)
Každý hráč si vylosuje jednu kartičku „skupina“. Ostatné kartičky sa rozložia na stôl obrázkom dolu. Cieľom hry je nazbierať všetky obrázky do danej skupiny. Postupne si každý hráč v každom kole otočí jednu kartičku a ak je to tá ktorú potrebuje, môže si ju nechať, ak rýchlo vymyslí vetu, v ktorej použije slovo na kartičke. Ak si vyberie kartičku, ktorú nepotrebuje, zase ju otočí a ide ďalší hráč. Vyhráva ten, kto ako prvý nazbiera svoju skupinku. Dá sa hrať aj obmena v cudzom jazyku. Kartičku si môže nechať len ten, kto pomenuje daný predmet v cudzom jazyku.
Príbeh
Kartičky jednotlivých predmetov (bez obrázkov skupín) dáme do vrecúška alebo rozložíme obrázkom dolu na stôl. Dieťa si vyberie vopred dohodnutý počet kartičiek (napr. 3 alebo 5) a jeho úlohou bude vymyslieť krátky príbeh, v ktorom použije všetky slová (predmety z kartičiek). Hra podporuje fantáziu, rozvoj vyjadrovania a je dobrou prípravou na písanie slohov.
zopár mojich návrhov: zyzu @lucia814 @milatenko1 @majush @adelajda2012 @atomica87 @luciaobrocnikova @ivianocka @sunsun @moninka1 @martina646 @majaza @dorothe @komzikosaurus @lucia814 @natabun
k prvemu obrazku este by som pripojila navyse snurovanie topanok, obr.2
alebo tvorenie obrazkov pomocou farebnych gombiciek
🙂
ahojte, dá sa ešte zapojiť? zatiaľ som výmeny nerobila, vyrábam akurát doma pre 5-ročnú dcérku, najnovšie som sa vrhla na Quiet-book...
pridavam este nejaky napad :
@majaza @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver
@moninka1 @ivianocka
@luciaobrocnikova ináč ma napadlo že tie lienky su pekné aj s počítaním....
@dorothe , si si istá, že chceš k tomu prvému obrázku ešte niečo pridávať? 😀
mne by to uuuuplne stačilo tak ako to je, hlavne ten zámok s kľučíkom je super, aj to ostatné...
ale myslím, že ťa to vyjde celkom dosť eur... či máš k tomu nejaký prístup?
urobím ti zatial z toho koláž do albumu, no ked si ro rozmyslíš, daj vediet 🙂
@autosedacky_net
myslím, že ešte je miesto
@zyzu?
@majaza zatial nas je 16 tak este jednu zoberme a mozme to uzavriet 🙂 @autosedacky_net ahoj tak vitaj.
@majaza @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver
@moninka1 @ivianocka @autosedacky_net tak baby uzavrieme to v takejto zostave? dufam,ze som niekoho nevynechala ... bolo by nas 17.
@sliver labyrint je perfektny 🙂
@atomica87 @adelajda2012
ja viem že je perfektná, aj mne sa veeeeeeeľmi páči no hľadá sa niekto kto sa na ňu vrhne 😉
@zyzu som za 17 😉
@autosedacky_net ahojky, vitaj u nás, v albume daj každej maminke iba jeden like, teda od každej si vybrať iba jednu vecičku ktorá sa ti páči najviac 😉 aj keď je jasné že niektoré majú super viac vecí 😉
@autosedacky_net @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver
@moninka1 @dorothe @ivianocka
kočky, kedže som si všimla, že moje návrhy nejak nezaujali 😀
tak son 4 z nich vymenila
1. maľovanie podľa kociek - Hra s kockami prináša možnosť ako zábavným spôsobom podporiť spontánne umenie. Dieťa si precvičí rozlišovanie farieb a tvarov, rozvíja predstavivosť a kreativitu. Sada obsahuje 3 kocky - farby, tvary, čiary + by som k tomu urobila hodiny s kockami, kto ešte nemá, príp. kto má, doložím ďalšie dve kocky k prvej hre, buď čisté, alebo s predlohami
2. precvičovanie 2-ciferných čísel - je viacero možností na využívanie tejto hry, dodala by som popis, len by som to nerobila z pohárov, ale chcem niečo iné vymysliet keby bol záujem... sada by obsahovala asi 6 kociek s číslami + číselník, na ktorom je možné vytvoriť čísla 00 - 99
3. Obrázky na prekreslovanie
4. Chobotničky - tu by som vyrobila telo chobotničky s dierkami, ale rôznych velkostí a prevliekali by sa rôzne materiály (chlpatý drátik, motúz, stužka, bavlnka, príp. bužírka alebo iné čo by som zohnala...)
tak by sa precvičila jemná motorika, aj určovanie menší - väčší
@luciaobrocnikova lucka, pridané do albumu 🙂

@sliver no ja som v tejto vymene nebola, ale bola som s viacerimi babami od tialto v inej vymene. Takzeostatne nas mozno prehlasuju tak ci tak 😉