icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci - 2. kolo

zyzu
9. apr 2014

Prve kolo mame za sebou, tak otvavaram novu diskusiu. Zatial mozme diskutovat o navrhoch. Termin vyroby a ukoncenia este dohodneme. Pocet ostava 20. Pridavat sa mozu aj novy, kedze z prvej vymeny sa nezucastnia vsetci.

katinam
26. apr 2014

@majaza @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @dorothe @komzikosaurus @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @moninka1 @ivianocka @autosedacky_net @zyzu dievcata, nezobrali by ste ma prosim este medzi seba? Zatial to vyzera na uzasnu partu, minimalne polovicu z navrhov som mala v plane robit. A konecne jedna vymena, na ktorej sa mam sancu zucastnit, budem v lete par tyzdnov na SK a dovtedy to v pohode stiham. Mam uz dost skusenosti z vrecuskovych aktivit, momentalne sme v Afrike a hracky su tu skoro vsetky dovazane a neuveritelne predrazene, tak vyrabam sama podla poziadaviek a zaujmov drobca. Pridavam zopar ukazok mojich prac a zajtra prihodim nejake navrhy na aktivity, aby ste sa mohli rozhodnut, ci by ste ma medzi seba chceli.

atomica87
26. apr 2014

@katinam nebude ti vadit ze sa ti budu opakovat aktivity?

atomica87
26. apr 2014

@majaza tie vrecka su super, aj my ich mame, a fakt odporucam...my sme teraz v tretej vymene, zvaxujem ci by stvrta mala vyznam, ked tak vela veci mame....

komzikosaurus
26. apr 2014

@majaza @autosedacky_net
@moninka1
@ivianocka

@milatenko1
nedali by ste daktora toto?

katinam
26. apr 2014

@atomica87 nevadilo, vzdy sa da nieco na tom vylepsit a mam komu posunut. A tiez predpokladam, ze niektore mamicky nebudu robit len 1 vyhernu aktivitu, ale podla likeov.

dorothe
26. apr 2014

@komzikosaurus ta husenicka je super 🙂

atomica87
26. apr 2014

@katinam jasne vzdy sa da nieco vymysliet 😉
@komzikosaurus kde chodis na tie aktivity ? Skveleeeee

komzikosaurus
26. apr 2014

@atomica87 dakujem ,neviem len tak , ked sa mi nieco paci tak si ulozim obrazok, tak sa to pomaly zbiera ... inak ta husenica je super, ale z hladiska funkcnosti a nejakych monte pravidiel nevhodna... baby co si robia kurzy mi povedali, ze ziadne dieta to nezasnuruje... a ze to ma zmysel, ked je cela husenica o jednom type zapinani, aby si deti trenovali motoriku len na 1 druh pohyb. Preto davam do porzornosti ten hadik alebo husenica by mala byt na 1 max 2 druhy zapinania Hadika som nasla na sashe http://www.sashe.sk/slamienka/detail/had-z-truh...

majaza
26. apr 2014

@katinam ja myslim, ze by si sa mohla este pridat, ak nemaju baby ostatne nic proti...

katinam
26. apr 2014

@majaza vdaka, to by bolo fajn, navecer nafotim aktivitky, ktore mozem ponuknut, robim s filcom, machovou gumou, mam sijaci stroj a laminovacku.

milatenko1
26. apr 2014

@komzikosaurus z mojej strany nevidim problem usit vrecuska, len neviem, ako by som spravila tie otvory na snurky a cvoky. priznavam, nie som ziadny profesional, som len taky amater, co sem-tam nieco usije.. a ak som si dobre pozrela, nejake styly zapinania uz navrha @dorothe

sliver
26. apr 2014

@majaza nemam nic proti tomu aby sa pridala este dalsia sikulka 🙂
@komzikosaurus hadik je perfisny no zapinanie uz je v ponuke tak neviem...

komzikosaurus
26. apr 2014

@milatenko1 ahoj toto iste som pisala vyssie, tak len kopirujem ..🙂
ta husenica je super, ale z hladiska funkcnosti a nejakych monte pravidiel nevhodna... baby co si robia kurzy mi povedali, ze ziadne dieta to nezasnuruje... a ze to ma zmysel, ked je cela husenica o jednom type zapinani, aby si deti trenovali motoriku len na 1 druh pohybu. Preto davam do porzornosti ten hadik alebo husenica by mala byt na 1 max 2 druhy zapinania Hadika som nasla na sashe http://www.sashe.sk/slamienka/detail/had-z-truh...
ja by som uvitala gombiky/ patentky

katinam
26. apr 2014

@majaza @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @dorothe @komzikosaurus @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @moninka1 @ivianocka @autosedacky_net @zyzu

Moje navrhy su aktivity, ktore som uz sama robila, tak pridavam realne fotky
1. semafor, kedze @milatenko1 asi bude robit nieco ine. Prevedenie - zalaminovany cierny papier s nalepenymi filcovymi kruhmi a textilne vrecuska naplnene strukovinami
2. skladanie abecedy z machovej gumy, bude aj zalaminovany obrys pismen ako vzor
3. urcovanie prveho pismena v slove podla obrazku, zalaminovane kruzky prilepene na lek.spachtliach
4. skladanie obrazkov z cisel od 1-100, cisla z machovej gumy, vzor a ciselna rada zalaminovany papier, podlozka zalaminovany papier s filcovym okrajom, aby cisla nepadali z podlozky

Dalsie navrhy su vitane, ak ich budem schopna spravit

adelajda2012
26. apr 2014

Baby, este aj taketo by som mohla (alebo niekto), ak by ste chceli nieco pre vacsie deti...

adelajda2012
26. apr 2014

Alebo aj taketo nieco som nasla...

sliver
26. apr 2014

@katinam fakt paradicka, nebudem si vediet vybrat....

lucia814
27. apr 2014

@katinam a na gelboard by si sa nedala? ak som spravne citala tu na MK, tak si ho uz robila, mne sa to velmi paci tak ak by aj ostatne mali zaujem . . . tu je link http://hollysartcorner.blogspot.sk/2012/03/diy-...

katinam
27. apr 2014

@lucia814 gelboard radsej nie, aktivity chcem mat hotove pred cestou na SK a tak musia prezit narocne cestovanie zo Senegalu na SK a tiez by nemali byt tazke. U nasich nebudem mat cas na robenie ani dorabanie. A gelboard zvykne tiect, aj ten, co som robila doma, zacal po case tiect, tak som ho uz zrusila. A drobca aj tak viac bavi kreslenie do krupice alebo na tabulu. Ale prave som dostala napad vyskusat dat do sacku nie gel, ale sypky material, aby sa tolko nenatrusilo, vyskusam to. Ale inak spravit gelboard nie je vobec narocne, staci hocijaka tvrdsia podlozka, priesvitny gel na vlasy, farba, izolacka a samozrejme zatvaratelny sacok, ale ten u nas vrecuskovych mamiciek nie je problem🙂

katinam
27. apr 2014

@lucia814, este skusim porozmyslat nad trosku prepracovanejsou verziou gelboardu, ktora by bola odolnejsia, a aj na jemnejsie kreslenie a pisanie. Mam jeden napad, len musim vyskusat, ci sa da zrealizovat.

lucia814
27. apr 2014

@katinam oki v poho, mne sa pacia aj tie aktivitky co si dala, tak sa tym nemusis zatazovat, skusime si to vyrobit sami, maleho by mozno aj priprava bavila, len gel musim kupit bo ten u nas nikto nepouziva 🙂

majaza
27. apr 2014

@katinam @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @autosedacky_net
@moninka1 @dorothe @ivianocka
baby, nahodila som navrhy od @katinam

ja si pravdupovediac neviem vybrat, vsetky su super 🙂

@katinam a kedy pojdes na SK? vies presny datum uz?
aby sme to teda vsetko tak naplanovali ze vymena sa uskutočni vtedy...

dorothe
28. apr 2014

@adelajda2012 to puzzle s pocitanim je krasne, tiez sa da za to hlasovat? kedze v albume nie je tento obrazok 🙂

majaza
28. apr 2014

@katinam @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @autosedacky_net
@moninka1 @dorothe @ivianocka
kočky, nebolo by zlé keby sme sa pohli o kusok dalej...
ja sa bojím, že ked začne byt vonku stale pekne na výrobu už nebude tolko času...

tuna je tabuľka hlasovaní - v stlpcoch mate každá u koho ste už zahlasovala

katinam
28. apr 2014

@majaza vdaka za prijatie, tak gelboard necham na dalsiu vymenu a dovtedy zlepsim. Mali by sme prist na SK v druhej polke juna na 2t, a potom 4 tyzdne v juli v Portugalsku, takze idealne termin do polky jula, aby mi to este nasi stihli poslat. Ale ak sa to nestiha, v pohode, z Portugalska sa mi to sem dostane diplomatickou postou. Idem hlasovat.

sliver
28. apr 2014

@majaza WAU WAU WAU perfetné, veliká poklona tvojej práci, tiež som za, stále čakám či mám niečo iné hladať alebo čo... tiež by som bola zato aby sa to rozhýbalo lebo ak budem robiť tie korky tam by som mohla pomaličky začať kým urobím 300ks a nafarbím... a presne bude krásne tak budem mať kopec iných starostí, nehovoriac a dovolenkách a výletoch 😉
a ešte zvyšné návrhy?

ale ty páni fakt paráda, stále na nu kukám, krásna práca!

majaza
28. apr 2014

@sliver mysliš tu tabulku? 😀

idealna by bola cela čerena už, čo? 😉

atomica87
28. apr 2014

@majaza ja som u zyzu uz hlasovala savno sa tie farebne kocky,

sliver
28. apr 2014

@majaza veď hádam aj to bude 😉 treba asi postupne, asi najprv treba aby mali všetci návrhy, už si spomínala že ešte čakáš tiež na návrhy aby nebolo vela počítania a tak... to by bol prvý krok 😉 nech dajú všetky...
potom postupne vyradiť ktoré už sú isté 😉 a poprehadzovať aj medzi sebou keď je záujem ale ty si profík tak isto vieš 😉
ale neboj bude červená už čoskoro 😉 som pozerala a už teraz sa to pohlo 😉 fakt parádička, koľko hodín si robila tu tabulku?

majaza
28. apr 2014

@atomica87 , prepac, chybicka se vloudila ... 🙂

@sliver , neboj, za pol hodku som to mala 🙂 aspon som mohla vypnut hlavu 😝
a ano, pohlo sa to trochu, som rada, no a to prehadzovanie by sa tiez mozno ujalo, len to by museli chciet baby, ktorych sa to týka 😒
ja osobne som ochotna vyrobit aj niečo z navrhov inych ak to bude v mojich možnostiach a schopnostiach, ak si niekto nevie vybrat u mna...