icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci

ihrisko2009
11. dec 2013

Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.

vmb
12. jan 2014

Ahojte, nečítala som všetky príspevky, len som vás dnes náhodou našla. Je ešte voľné miesto, alebo už robíte? ďakujem

sunsun
12. jan 2014

@vmb my uz robime a sme plne, ale ak mas zaujem, tak tu je este volne... https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/vrecuskove-aktivity-pre-2-3-rocne-deti-2/

adelajda2012
12. jan 2014

Babule, idem ten kalendar prerobit na A3. Tlacit viem len A4, takze na jednu A4 dam tie cisla-dni v tyzdni a na druhu pocasie a kruh s roc. obdobiami. Len mam otazku - zalaminovat to mam ako dve A4, alebo A3? Obe ma svoje pre aj proti.
Dve A4 su variabilnejsie, daju sa dat aj vedla seba aj pod seba a navyse sa budu lepsie posielat balikom.
A3 je zas taka kompaktnejsia, ucelena. Ale posielat by sa musela vystreta, lebo to chcem zalaminovat do 125mic folie. A3 folie nemam, musela by som objednat. Su drahsie, ale tak je ich tam 100ks,takze mi ostanu.
Ako by sa vam to pacilo lepsie???
@sunsun @zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @bublinqa @peliroja @majaza

sunsun
12. jan 2014

@adelajda2012 keby som si mala vybrat, tak A3, ale myslim, ze by to skomplikovalo zivot vsetkym, lebo by sa museli zhanat velke krabice, v ktorych by sme posielali baliky....🙂 takze hlasujem za 2x A4...🙂

drobeceklucinka
12. jan 2014

@adelajda2012 mne staci 2xA4

zyzu
12. jan 2014

@adelajda2012 nam stacia 2xA4 🙂

majaza
12. jan 2014

ja som za A3, podla mna tie krabice budu aj tak take velke...
a ako si to vymyslela? bude to aj na viac rokov?
a inak som zistila, ze sme z jedneho mesta, či?

@adelajda2012

peliroja
12. jan 2014

Kocky fakt mi neviete poradit s tou vyrezavackou kruhovou? Lebo strihat 600 koliesok s mojou presnostou :D

sunsun
12. jan 2014

@majazaak to bude laminovana A3 a nema sa zohnut, tak musis mat krabicu vacsiu ako A3... a to celkom dost... ak bude viac vacsich aktivit, tak sa to oplati, ale zda sa mi, ze si budeme potom tie krabice posielat poloprazdne... 😉 ..

sunsun
12. jan 2014

@peliroja akou kruhovou vyrezavackou? ja vystrihnut si kruzky, co budes laminovat? 😉

peliroja
12. jan 2014

@sunsun kusok vyssie som davala linky, chcela som vediet ci niekto nieco take ma. Ano, kruzky na laminovanie. A asi ich budem strihat na dva razy, raz ako papier a druhy raz ked uz budu zalaminovane. Teda 1200ks ;)

sunsun
12. jan 2014

@peliroja aha, prepac, ja sa snazim vsetko pravidelne citat, ale tato sprava mi nejako unikla... 😒 inak ani mi nejde otvorit tu stranku... a co sa tyka kruhoveho laminovania, tam by som sa az tak toho odliepania nebala, to sa zvykne na ostrych krajoch... 😉 a ak by si to bolo pre teba narocne, ja si v pohode kruhy vystrihnem..🙂

peliroja
12. jan 2014

@sunsun v pohodicke ani ja nestiham registrovat vsetko 🙂. Je to na tej opitec.sk stranke v zalozke vyrezavacky.
Cca 20€ stojo. Nieco podobne mali aj v tchibo ale prave nemaju. Si zlata ale radsej by som to odovzdala na kompletku, no uvidim este 🙂

miracle
12. jan 2014

@adelajda2012 kludne a4

peliroja
12. jan 2014

@adelajda2012 pre mna je 2xA4 tiez ok 🙂

ivianocka
12. jan 2014

@adelajda2012 no ak mne vyjde ta aktivita, tak by som toiez rada laminovala na 1x A3, takze uz by sme boli dve ktore by mali aktivity na A3.

ivianocka
12. jan 2014

@ivianocka jeziiis, prepac, ja som sa prekukla, som myslela ze som v inej vymene:DDDD 😀 tak mne je ejdno, aj A3 moze byt, aj A4x2. ja budem robit tu moju aktivitu na A4

martina646
12. jan 2014

@peliroja ja si tiez pokojne vystrihnem kolieska sama, ak to posles zalaminovane ako A4
@adelajda2012 ja si prosim 2xA4 a inak velmi pekne si to spravila, tesim sa na to

majaza
12. jan 2014

@peliroja
@sunsun
ono sa to tam vtedy nejak zliali 2 odkazy dokopy...
http://www.opitec.sk/vyrezavacky-noznice-peciat...

http://www.opitec.sk/novinky-2011/shape-cutter-...

ja som to pozerala, ale neviem poradit.
to prve mi vyzera menej pracne, ale byť tebou, skusim tam napísat a opýtať sa, ako sa s tym pracuje s papirom, príp. laminatom...

ivka03
13. jan 2014

@sunsun @zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @bublinqa @peliroja @majaza
Ahojte kocky, idem vam rychlo napisat, kym mi obaja drobci spia, lebo posledne dni nespia v noci a cez den na striedacku, tak sa sem pomaly ani nedostanem.
Vyrobila som vzorove pexeso na pripomienkovanie. Je to robene na kartone takej istej velkosti ako budu drevene stvorceky, cize 6x6 cm. Tu je popis (karticky su ocislovane) a moj nazor po zhotoveni:
1. obal na vysvedcenia - bol dobry napad, je hladky, ale je pod nim vidiet lepidlo a nevyzera to dobre, ked je priesvitny, tak som dostala iny napad, cislo 2
2. obal zo suseneho mlieka alebo zrnkovej kavy - je tiez hladky, ale je leskly a nevidno lepidlo
3. smirglovy papier, toto sa mi zda ok
4. frote latka, tiez ok, trosku hrubsie ako smirglovy papier, a jemnejsie, ale tiez drsne
5. bublinkovy papier, zasse o nieco hrubsie ako ostatne, nerovny povrch
6. handra na umyvanie riadu, taka sava, po uschnuti je trosku drsna a strukturovana
7. ozdobna stuha na kytice - mriezka - myslela som, ze super napad, ale prakticky to nie je nic moc, nedrzi to dobre, presvita lepidlo, ibaze by som to prilepila na dvoch stranach lepiacou paskou, tak by to mohlo byt ok
8. hubka, zaujimavy material, len musim este doladit to strihanie, nie je to rovne, ale to by mozno nevadilo, ci?
9. vata
10. protismykova podlozka - musim este dorobit - nedorazila
11. lanove platno - dorobim, lebo vzorka bola drobcom znicena 🙂 a ostatne platno je na ceste, ale bolo to tiez ok
12. polystyren - este zozeniem,
Tak babulky, cakam na nazor, mam v plane vyrobit 8 parov pexesa, tak som dala viac moznosti. Mam este v zalohe nejake, ale uz by sa mozno materialovo troska podobali. Tak uvidim ako zareagujete. Dosticky uz su objednane 🙂

drobeceklucinka
13. jan 2014

@ivka03 je to super!ta 2. vyzera lepsie ako 1., tej stuhy by som sa trosicku obavala ci to nevytrhnu.ale v podstate mne sa paci vsetko takze vyber co uznas za vhodne.

sunsun
13. jan 2014

@ivka03 ta 2 je super napad...🙂, smirglovy papier tiez urcite ano..., hubka sa mi pozdava (vobec nevadi , ze nie je rovna), bublinkovy papier tiez ano, vata je super, frote je fajn, ono je to aj tazko vybrat... celkovo je to super... ta stuha vyzera dobre, ale ked hovoris, ze to nedrzi, tak to aj na dreve bude nic moc... radsej nech je to pevnejsie...

majaza
13. jan 2014

@ivka03 všetky su super 🙂
keby som si mala vybrať 8, tak som za: 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10,11

adelajda2012
13. jan 2014

@peliroja kruhy si kludne vystrihneme, nekupuj kvoli tomu vec za 20€. Pre jedneho to nie je vela strihania.

adelajda2012
13. jan 2014

@ivka03 ja som za 2,3,4,5,8,9,10,11...ale je to aj podla tvojho uvazenia, takze ak nieco zmenis, nevadi 🙂

adelajda2012
13. jan 2014

@majaza vidis, mne ani nenapadlo, ze to ZA v majaza, moze byt zilina 🙂. Ja som teda rodena zilincanka, ale ako sa narodila dcera, tak sme sa prestahovali a uz sme vidiecania ;) Ale stale kusok od ZA.

majaza
13. jan 2014

@adelajda2012 tak ja tom mam aj v profile uvedene 🙂
a ja som teda vidiečanka, aj som bola, tiez len kusok cca 10km...
... nakoniec prideme na to že sme susedy, nie 😀
este aj na čislach pexesa sme sa zhodli 😀 😀 😝

adelajda2012
13. jan 2014

@majaza no ja som z Dlheho Pola 🙂

martina646
13. jan 2014

@bublinqa uz strihas, sijes rybicky a auticka? ja som nasla na I SPY takuto priserku, na to by si sa nedala?

bublinqa
14. jan 2014

ivka03 @sunsun @zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @peliroja @majaza Ahojte baby, "prototypy" I spy ryba a auto su usite, odfotene je to na A4, aj s drobnostami, ktore budu vo vnutri. Mozete spustit vlnu kritiky 🙂 Tie drobnosti budu nafotene a zalaminovane a najlepsie bude ak aj nejakou stuzkou, snurkou pripevnene k rybe. Cakam pripomienky, navrhy, hlavne k rybe a autu, aby som mohla spustit vyrobu.
O rybu maju zaujem: @majaza @peliroja @martina646 @monika1 @ivianocka @adelajda2012 @liesi @majush @ihrisko2009 @samila @ivka03 @lucia814 @miracle
Auticko: @sunsun @drobeceklucinka @zyzu @fufina1
@luciaobrocnikova este stale to nechavas na mna? 🙂
a @slniecko379 sa zatial nevyjadrila, ci ryba alebo auto
Som len krajcir amater, tak setrite kritikou 🙂
@martina646 mila priserka, na nete som videla I SPY v roznych podobach, ale...chces ju "stoj, co stoj"? 😎