icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci

ihrisko2009
11. dec 2013

Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.

liesi
19. jan 2014

@martina646 mne sa velmi páčia všetky tie vylepšenia. ako píšeš, vyzerá to reálnejšie 🙂

luciaobrocnikova
19. jan 2014

@martina646 mne sa paci nepripecene cesto s nepravidelnou paradajkovou omackou a s malokarpatskou salamou 🙂 🙂 🙂 ale prisposobim sa vacsine 🙂

miracle
19. jan 2014

@martina646
Tie vylepsenia su uplne skvele....vsetky

@drobeceklucinka asi rovno to vyzera lepsie, farbit podlozku asi netreba, nekomplikuj si zivot. Inak par vrchnakov sa mi podarilo zohnat, takze potom napisem o kolko menej ich mozes poslat.

miracle
19. jan 2014

Este by som mala par otazok v mojej aktivite - podklad budem lepit na karton, aby to nieco vydrzalo (skusim rozmery zosuladit s ramikmi Nyttja Ikea, aby ste si ho tam mohli ulozit.

Tie dieliky na pripinanie by mohli byt z latok z roznych latok, (podla mna filc ktory mam asi dlho nevydrzi a zas 20 *10 dielikov nezvladnem zduplovat a dierky vyobsivat.

sunsun
20. jan 2014

@martina646 mne sa tie vylepsenia velmi pacia, no kavy sa bojim, kedze u nas este stale dost veci konci v ustach...., paradajkova omacka sa mi paci asi viac nepravidelna, tiez ta salama je pekna..🙂

martina646
20. jan 2014

@sunsun prave preto som skusala na farbenie nieco "jedle" a neskodne v malom mnozstve. Ale casom ich to urcite prejde a uz dokazu posluchnut na NIE

zyzu
20. jan 2014

baby este pridavam predlohu ku kostricka, bola by velkosti A6 a chcela by som to aj zalaminovat: ak nebudu pripomienky tak by som to dala vytlacit

ivka03
20. jan 2014

@martina646 ahoj, pre nas moze byt povodne cesto a nepravidelna paradajk.omacka, salama je tiez ok. Uzasne ake mas napady a ako si to vylepsila. Clovek asi zisti az ked to realne robi, co vsetko je este mozne 🙂

Kocky, inak my sme tento tyzden na dovolenke, tak sem len obcas nakuknem. Ked sa vratime cez vikend, tak zacnem si tiez uz predpripravovat nieco, kym mi pridu dosticky aby som potom mohla urobit aj prve naozajstne pexeso, tak ako bude vyzerat na dostickach. Potom hodim foto.

sunsun
20. jan 2014

@ivka03 tak si uzite dovolenku...🙂

moninka1
20. jan 2014

zienky, kto sa pridal do hromadnej objednavky, do stvrtka som s detmi prec a v piatok posielam rano veci z opitec.sk (dnes to manzel prebral od kuriera). do IP mi piste, prosim, akou triedou to mam poslat. postovne bolo zdarma, zauctovali balne. neviem, ci budem mat doma nejake krabice...ak niekomu vadi provizorne zabalenie, tak mozem kupit na poste tie velke obalky, alebo krabicu. cislo uctu a sumu za postovne vam poslem, ked sa vratim domov.

martina646
21. jan 2014

@zyzu nemas to aj trosku menej rozmazane? mne by sa pacila ako predloha asi radsej A5, A6 je dost malicke, aby tam deti videli vsetky kosticky.

majaza
21. jan 2014

@martina646 ja si prosim tiez obycajne cesto a vykrojeny kecup a salama je fantastickáááá 🙂

zyzu
22. jan 2014

@martina646 ahoj, urobim to A5 pre vsetky, predloha je robena v pc, skusim to este upravit, pripadne vytlacim a prejdem este ciernou fixou aby to bolo vyraznejsie.

ihrisko2009
autor
22. jan 2014

@zyzu velmi sa tesime na kostricku. Bude to pre krpca nieco nove, do anatomie sme este nezabrdli. Chcem sa spytat aj ostatnych ci mate nejake tipy na pekne knizky o ludskom tele. Nieco pre najmensich (tak 3+) mozno tvrde stranky. Dam jej to pekne spolu, knizku aj s kostickami 🙂))

tomaskovamaminka
22. jan 2014

@ihrisko2009 Ja len nakukam, a teda nedalo mi, prave sme dnes z kiznice si doniesli tuto http://www.svojtka.sk/obchod/detail/Moja_prva_k..., este som ju nepreluskala , ale je v tvrdom prevedeni a 6 stran ma taku foliu, kde su pokreslene organy a kosti,... takze to presvita. Alebo skus pozriet v knihkupectve alebo tiez v kniznici, asi fajn, ked si to sama chytis do ruky🙂 Toto ako tip ;)Inak doma mame taku vseobecnu encyklopediu a tam je aj o ludskom tele, neviem ci takuto speci az tak vyuzijete?

ihrisko2009
autor
23. jan 2014

@tomaskovamaminka dakujem moc. Dnes som bola v pantharei a nestihala som sa divit kolko krasnych detskych knih o ludskom tele maju. Uz mam nejake tipy, este pokukam ceny na webe.

liesi
25. jan 2014

@bublinqa @ivka03 @zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @martina646 @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @peliroja @majaza @sunsun kočky, v pondelok idem robiť objednávku v opitecu, tak ak ešte niečo odtial potrebujete kludne píšte 🙂

slniecko379
27. jan 2014

@martina646 ahoj. mozes mi prosim zaslat adresu, na ktoru mozem zaslat moju aktivitu - CD zvuky + karticky? rada by som to tento tyzden zaslala 🙂 dakujem velmi pekne 🙂

moninka1
27. jan 2014

@martina646
@majaza
dievcata, do kedy je prosim termin odoslania aktivit ? dakujem

sunsun
27. jan 2014

@moninka1 10.2....:-)

moninka1
27. jan 2014

@sunsun dakujem

martina646
27. jan 2014

@ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @miracle @fufina1 @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja
Babulky, ozvali sa prve sikovnice, co uz maju vsetko pripravene a chcu aktivity odosielat, tak by som vas chcela poprosit o odsuhlasenie pravidiel na posielanie. Navrhujem toto:

1. Zabalit vsetkych 20ks aktivit, teda vratane svojej (ulahci nam to triedenie, vsetky namiesane balicky budu rovnake)
2. Zvolit krabicu, ktorej dno/bok bude minimalne vo velkosti A4 s ohladom na velkost ostatnych aktivit, ktore sa tam musia zmestit.
3. Do krabice pribalit: baliaci papier (velkost na znovuzabalenie balika), vyplnenu balikovu sprievodku s vasou adresou, listok (cca format A6) s citatelne napisanou vasou adresou, ktory prilepime na balik
4. V malom saciku prilozit postovne na spatne zaslanie balika. Pozerala som cennik posty a balik 2.triedy do 5 kg poisteny na sumu 30€ stoji 3,60€. Myslim, ze do tychto parametrov by sme sa mohli zmestit. Kedze pri baleni budeme potrebovat este nejaku lepiacu pasku, spagat a lepidlo (co iste nebudete posielat), navrhujem, aby ste do balika zabalili 4€, ostatne potreby na balenie si dokupime.
5. Ak uz mate vsetko pripravene, poslite mi spravu do IP, poslem vam adresu, kam balik poslete.

Ak ste tu take, co ste uz boli vo vymenach, mozete doplnit aj svoje skusenosti a postrehy z minulosti. A prosim samozrejme o nazor a doplnenie pokynov aj moju partacku pri baleni @drobeceklucinka, mozno som na nieco zabudla. Dakujem.

drobeceklucinka
28. jan 2014

@martina646 suhlasim

ivianocka
28. jan 2014

baby, babule, ja mam problem, este stale mi nedorazil opitec, mna porazi!!! co ked to nestihnem do toho siedmeho?

adelajda2012
28. jan 2014

Baby, prosim vas, kde zhanate tie zatvaracie sacky? Ja som obehala papiernictva ale maju len male. Potrebujem min A4, alebo mozno aj A3 (neviem ci sa do A4 zmesti zalaminovana strana).

sunsun
28. jan 2014

@ivianocka ja nemam problem s posunutim terminu.... - ja inak tiez este nemam mag. pasku, no aj tak akosi stale dufam, ze stiham... 😉

sunsun
28. jan 2014

@adelajda2012 u nas v papiernictve maju aj A4, aj vacsie...., no mali by ich mat v tescu aj metre....

ivianocka
28. jan 2014

@sunsun no ja tusim ze enstiham, lebo manzel mi na buduci tyzden na 5.6.7 nanominoval do bytu jeho sestru s dvomi malymi detmi. a to uz vidim, ze moja bdue rozhadzana, ziadny rezim cez den ani v noci. nebude hrozti aby som po veceroch nieco spravila...grrrr. ak by dosla este tento tydzen, tak to cez vikend urobim, ale ak dojde az bud tyzden tak to ruzovo nevidim. ti chlapi skomplikuju uplne vsetko.

sunsun
28. jan 2014

@ivianocka uplne chapem..., myslim, ze sa nic nestane, ked posles neskor... len sa dohodni s babami, ktorym sa to posiela...🙂

ivianocka
28. jan 2014

@martina646 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @miracle @fufina1 @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja
baby, ja mam problem. este mi stale nedorazil opitec. a ak nedorazi tento tydzen, takt o nestiham. kuk spravu vyssie, ze preco. da sa to posunut aspon o par dni? tak dva tri....poslala by som to prvou triedou expresne potom. ale ak dorazi, tak v pohode stihnem lavou zadnou🙂