Výmena vrecúškových aktivít pre najmenších (10-18 mesiacov)
Ahojte. Táto skupina je pre maminy drobcov od cca 10 mesiacov. Šup sem s nápadmi a keď sa nás nazbiera dosť, dohodneme detaily 🙂
@lastovicka01 Ja som za hada 🙂
@lastovicka01 Ja by som nanuky brala 🙂
@lastovicka01 myslím, že aj ostatné baby budú rady za nanuky, mali veľa kladných hlasov 🙂
@hela_tn
Mohla by som ta predsa len poprosit spravit tie 3D zvieratka namiesto hmat. knihy?
@mamkabeika kľudne;)a v ďalšom kole ti pripadne spravím knihu;)))
@hela_tn Dakujem 🙂
Aj starsi sa moze s nimi este vyhrat 🙂
@sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana
Takže čo kočky, aby sme to skompletizovali súhlasíte, aby @lastovicka01 robila nanuky? písala, že to by mohla urobiť. Prosím, kto súhlasí z nanukmi, dajte "páči sa mi" k tejto správe 🙂
@lastovicka01 tak ti to dievčatá odhlasovali, spolu s mojim hlasom ich máš jedenásť a teda robíš nanuky, pridám ti ich do albumu 🙂
@hela_tn pre mna mozu byt tiez zvieratka 🙂
@sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn1 @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana
Tak kočky, kto je za, aby sa namiesto hmatovej knižky robili zvieratká, dajte prosím "páči sa mi" k tejto správe, ak ich bude viac ako 11 budú sa robiť zvieratká 🙂
keďže ja nemôžem lajkovať svoju vlastnú správu tak to napíšem... som za zvieratká 🙂
@maryennn1
@sony2002
@lastovicka01
@gabgabbb
@fufina1
@hela_tn
@motovidlo
@vepiku
@merry1
@martina05
@chimsee
@kittykittyke
@mnique777
@veonka
@oveckajanka
@skriatko
@xarra246
@romanovaz
@ivana08
@lindana
Zienky, ja mam jednu pripomienku k sluchovemu pexesu. Ako som uz pisala pod fotku, moje deti nebavi sa s nim hrat. (robila som ho doma). Ani mojho starsieho syna to nezaujalo. Pretoze aj ja som mala dost co robit aby som rozoznala jednotlive zvuky. Som presvedcena, ze dieta vo veku 10-18 mesiacov bude tuto aktivitu vyuzivat max. ako hrkalku. Prip. ho to vobec nezaujme.
A este jedna vec: tato aktivita je podla mna narocnostou na vyrobu niekde uplne inde v porovnani s inymi aktivitami v tejto skupine. Niektore maminky musia aktivity sit, vystrihovat, zlepovat a ja neviem co este..., stravia pri tom dlhe vecery a mozno budu pri tom niekedy aj dlho do noci a sluchove pexeso je podla mna zalezitostou max. jednej hodiny.
Odhliadnuc od toho, ze sa mi to zda prilis narocna aktivita, ja mam doma cez 200ks obalov z kinderiek. Mohla som si tuto aktivitu kludne vybrat, bolo by to pre mna menej narocne ako moje tienove pexeso. Ale neurobila som tak, lebo sa mi to zda nefer voci ostatnym maminkam.
V minulej vymene, ktorej som sa zucastnila, som sa ja "prdusikala s pimprlikama" a stravila som pri tom aj niekolko noci, malilinke prkotinky som vystrihovala a niektore len zalaminovali papier a boli vybavene. Toto sa mi zda nefer.
Zienky, ja by som navrhovala spravit jedno kolo narocnejsie ( napr. vystrihovane, site a pracne aktivity) a druhe kolo jednoduchsie napr. nejake laminovacky, baloniky s naplnou, alebo aj to sluchove pexeso. Lebo su to super aktivitky aj ked az tak od 18 mesiacov a bola by skoda ich neurobit. Vidim, ze @motovidlo uz aj objednala kinderka 🙂 Takto by to podla mna bolo ferovejsie voci vsetkym 🙂 Co myslite?
@maryennn1
@sony2002
@lastovicka01
@gabgabbb
@fufina1
@hela_tn
@motovidlo
@vepiku
@merry1
@martina05
@chimsee
@kittykittyke
@mnique777
@veonka
@oveckajanka
@skriatko
@mamkabeika Ahoj, nooo k tvojmu príspevku poviem asi len toľko, že čas na takéto pripomienky bol vtedy, keď sme jednotlivé aktivity vyberali. Teraz je to už podľa mňa dosť neskoro, a taktiež aj rozdeliť aktivity na ľahké a ťažké je dosť subjektívna záležitosť, takže myslím, že na tomto by sme sa jednohlasne nikdy nezhodli.
Meniť teraz pravidlá, keď už máme všetky rozdané a odsúhlasené aktivity, je podľa mňa dosť neskoro, okrem toho, neviem ako ostatné kočky, ale napríklad ja už mám objednaný materiál na svoje tvorenie.
@mamkabeika neviem, ci je uz teraz rozumne teraz nieco riesit s aktivitami, ved sme si ich same odhlasovali.. 🙂
@maryennn1
To je problem? Vsetky aktivity su krasne a robili by sa v druhom kole. Objednany material sa predsa nestrati, ci? A az taka subjektivna zalezitost to nie je. Medzi niektorymi aktivitami je diametralny rozdiel, aspon tie by som zvazila. Prepacte, ale neskoro mi to napadlo, ked som si spomenula na moji predchadzajucu vymenu.
@mamkabeika Tiež si myslím, že si s týmto názorom prišla dosť neskoro. Podľa mňa netreba riešiť kto čo robí, či je to náročné alebo nenáročné. Každá sme dali do ponuky 2-3 aktivity, ktoré sme boli ochotné a schopné urobiť a ostatné hlasovaním prejavili svoj záujem. Takže ak by niektorá ponúkla niečo, čo by bolo moc ľahké alebo nezaujímavé, tak by to neprešlo.
@mamkabeika Pre mňa to teda je problém. Malo sa to riešiť predtým, než sa všetko odhlasovalo a odsúhlasilo.
@mamkabeika A ešte k tomu materiálu - napr. mňa stál materiál cca 30 EUR a to v tom nemám zarátané farebnú tlač a laminovacie fólie. Keby som teraz manželovi zahlásila, že potrebujem ďaľších 40 EUR na inú aktivitu, tak by sa na mňa kukal jak na blázna, že miniem 80 EUR ako by sa nechumelilo. Viem, že materiál sa nestratí, ale niečo stojí ;)

ja suhlasim s koncom aprila, hlavne tie so siju a maju si este objednavat material aby stihli bude toho dost a niektore asi aj dost narocne napr. labyrit, duha a vela dalsich 🙂
@hela_tn mne sa tie 3D zvieratka moc pacia moja 16 mesacne uz priradi da zvieratko k obrazku 😉
od @lastovicka01 by sa mi pacilo aj tie nanuky, pripadne aj ten had