icon

Výmena vrecúškových aktivít pre najmenších (10-18 mesiacov)

mnique777
13. jan 2014

Ahojte. Táto skupina je pre maminy drobcov od cca 10 mesiacov. Šup sem s nápadmi a keď sa nás nazbiera dosť, dohodneme detaily 🙂

mamkabeika
25. feb 2014

@xarra246
@maryenn1
Ved prave, nieco to stoji, mna tiez bude drevo stat vyse 20€ a to neratam ostatny matros. Kolko stoja take baloniky napr. ? Nic viac som nechcela, len aby to bolo ferove. Ja som sluch. pexeso neodsuhlasila a baloniky boli myslim len jedine na vyber.

romanovaz
25. feb 2014

@mamkabeika súhlasím s ostatnými babami,pripomienkovať sa malo skôr a aktivity sme si same vybrali,takze v tom problem nevidim

xarra246
25. feb 2014

@mamkabeika Kašli na to. V druhom kole to možno bude naopak ;)

xarra246
25. feb 2014

@mamkabeika A tak napr. tá, čo robí balóniky musí kúpiť balóniky, materiál, ktorý dá do nich a tiež musí laminovať kartičky pričom musí poriešiť tie obrázky na nich. Tiež to nie je len tak 🙂

mamkabeika
25. feb 2014

@xarra246
Tak by sa to malo aj spravit. Myslim si, ze vacsina z nas robi zlozitejsiu vec, tak v druhom kole sa to moze vymenit.

xarra246
25. feb 2014

@mamkabeika Tak napríklad zrovna ja nemám až takú zložitú aktivitu, ale chcem ju urobiť čo najzaujímavejšie a mám jeden nápad, ktorý si nechávam ako prekvapko. Takú hovadinku, ale dúfam, že poteší ;)

fufina1
25. feb 2014

@maryennn1 ja len tolko ze tych vtacikov beriem. len otazka musi byt pod nimi filc? a vtacik by mal byt z coho?

maryennn1
25. feb 2014

@fufina1 super idem ti to dať do albumu 🙂 no ja ti poviem ako som si to predstavovala ja (lebo to bola moja aktivita) dobre?

Takže áno, ja som chcela dať pod vtáčika filc a prišiť tam hniezdo na konári na jednu stranu (v tom hniezde by boli pricviknuté tie vtáčiky kým by sa s nimi nehralo 🙂 ). Na tej druhej strane filcu by bolo "chytacie pole". Pre každú som chcela urobiť dvoch vtáčikov, aby sa mohli hrať aj súťaže (napr. kto vychytá všetky dážďovky). Tak isto súčasťou aktivity mali byť tie chlpaté drôtiky + plus dážďovky z látky. Pre každú som chcela cca 10 ks dážďoviek (tak cca 8cm dlhé som ich chcela robiť). No a vtáčiky som chcela robiť tiež z filcu + mali by nalepené tie pohyblivé očká.

kittykittyke
25. feb 2014

@sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana

Baby, to vy fakt nemate co ine riesit?
Ja som sa tak potesila, ze je uz konecne hotovy ,,vyherny album“ a mozeme sa pustit do tvorenia aktivit pre nase deticky.. aj material som uz objednala.. a ani nebudem pisat, kolko ma vysiel.. napisem len tolko, ze z prispevkov, ktore som doposial precitala, ste taku sumicku este nehodili..
No ale to teraz predsa nieje podstatne.. pretoze toto som vam ponukla, toto ste mi vybrali, ze sa vam to bude pacit, ked to spravim.. a tak sa idem do toho pustit..
Vies, @mamkabeika tak, ako ti pisali baby cas na pripomienkovanie jednotlivych aktivit uz vyprsal.. proste uz na to nieje teraz priestor riesit, kto co bude robit.. a nebodaj este delit aktivity na nove dve kola.. ved kym sa opat podohadujeme.. deti nam vyrastu.. :D
A na to sluchove pexeso sa ja osobne fakt tesim.. no a ak by to aj naaahodou mojho drobca nezaujalo do 18 mesiacov.. no a cooooo? Ved tie kinderka jest pytat nebudu.. tak ich najprv vyuzijeme hoci aj ako hrkalky.. ale coskoro dorastieme aj do pexesa.. 🙂
No a dovtedy sa budeme naplno zabavat s ostatnymi aktivitami, ktore nam sikovne mamicky vyrobia.. 🙂

fufina1
25. feb 2014

@maryennn1 fuu tak na sitie som ja lava, ja by som skor vymyslela inu alternativu bez sitia

maryennn1
25. feb 2014

@fufina1 no filc sa napríklad dá dobre lepiť, ja som používala lepidlo na textil, to dobre drží.

mamkabeika
25. feb 2014

@motovidlo mohla by som ta velmi pekne poprosit ci by si mi urobila namiesto toho pexesa tie farby? Ako son uz pisala, mam kinderiek vyse 200ks a deckam som pexeso uz spravila. No ani 27 mesacneho to nebavi. Keby som bola vedela skor, ze to pexeso prejde, poslala by som ti tie kinderka.

chimsee
26. feb 2014

Ja som tiez za to, aby sme uz nic nemenili, na taketo uvahy bolo dost casu pred finalnym hlasovanim, ved napriklad aj ja som tiez zvazila radsej sa nepustat do robenia toho pocasia a zmenila som si predtym aktivitu... Delit to na narocnejsie a menej narocne sa mi nezda teraz uz tiez fer, ved kazda dala navrhy, na ktore ma zrucnost a aj casovu kapacitu. Niekto zo skupiny moze mat napriklad nafocnejsie dietatko a menej casu na vyrobu a niekomu dieta prespi kopec hodin... To by sme naozaj museli brat na zretel kopec faktorov 🙂

motovidlo
26. feb 2014

@mamkabeika Nevadí, už som ich zohnala inde. Môžem ti spraviť farby, nie je problém. Chceš všetky 3 kolieska? Alebo len to so základnými farbami? K tomu prvému totiž viem dať celofarebné štipce, k tým zvyšným dvom by to museli byť drevené, ktoré pomaľujem.

mamkabeika
26. feb 2014

@motovidlo dakujem moc 🙂 netreba celofarebne 🙂

maryennn1
26. feb 2014

@motovidlo @mamkabeika som rada, že ste sa dohodli 🙂 a že je každá spokojná 🙂

ivana08
26. feb 2014

kocky tak ja tiez napr. iba vytlacit a laminovat ale iba je dost skreslene, uz som hladala na nete obrazky zabavala som sa stym ked to priblizim mam to rozmazane musim to upravovat v programoch a dost casu to veru zaberie a tiez to nie je zadara tlacit aj laminovat musim niekde v papiernictve.... a tiez som chcela vystrihovat ale nepresla mi aktivita
co sa tyka balonov a kinderiek tiez si myslim ze su deti na to male ale vsak kinderka budu (skoda) bez cokolady takze sa nepokazia 😉 skor by podla mna deti budu vediet priradit cisla co napr. mne nepreslo ani do albumu, ale odlozim tie aktivity a najdem ich ked bude na to vek a potom sa budem vytesovat ze nemusim vyrabat 😉
takze tesme sa na to co sme si vybrali 😉

@motovidlo vcera som na teba v bille myslela nasla som tam cele farebne stipce 😉

maryennn1
26. feb 2014

@ivana08 neuveríš, ale aj ja som našla včera v Bille celofarebné štipce a hneď som si spomenula na @motovidlo 😀 😀 😀 som ani nevedel, že aj také tam majú 🙂 ...a pekne si to napísala 🙂

xarra246
27. feb 2014

@fufina1 Ahoj, prosím ťa, ty si chcela robiť tie farebné cestoviny. Chcela by som ťa opýtať ako na to? Ako tie cestoviny zafarbiť? Používaš potravinárske farbivo alebo cestoviny dáš do nejakého jedla, napr. do cvikly a pod.? Ďakujem 🙂

maryennn1
27. feb 2014

@xarra246 ja som ich farbila s deťmi v škole normálnymi temperami a potom sme ich zalakovali 🙂

xarra246
27. feb 2014

@maryennn1 Fuu, tak to je nejaké pracné. Ja som čítala nejaký návod, že do sáčku dať ocot, potravinárske farbivo a cestoviny, nechať 5-10 min. luhovať, potom vybrať a nechať na nejakej podložke vysušiť. Tak to je asi jednoduchšie. Akurát, že neviem kde kúpiť to farbivo 🙂

maryennn1
28. feb 2014

@xarra246 no hej, len ja som to robila s deťmi, takže nám nevadilo, že je to pracné 😀 a potravinárske farbivo kúpiš aj vo freshi, tescu alebo iných potravinách 🙂

xarra246
28. feb 2014

@maryennn1 To verím, bola si rada, že si deti zabavila na hodnú chvíľu, čo? 🙂 Aha, tak aj v Tescu? Ja že zas budem musieť zháňať v nejakých špeci obchodoch. Ďakujem 🙂

ivana08
28. feb 2014

@xarra246 a pre take male deti ako su nase by som urcite volila to potravinarske farbivo, predsa len tie cestoviny možu sem-tam skončiť aj v ústach 🙂

xarra246
28. feb 2014

@ivana08 No veru, tá moja síce už rok mala, ale stále skúma ústami. Už by z toho aj mohla vyrásť 🙂 Teraz má najnovšiu zábavku strkať cestoviny do nádobky s takým malým otvorom, tak reku, že jej to urobím zaujímavejším 🙂

fufina1
28. feb 2014

@xarra246 urcite v zalia horucou vodou nafarbenou potravinarskym farbivom

xarra246
28. feb 2014

@fufina1 Ďakujem 🙂 A prosím ťa máš ešte neaký grif na to, aby nebolo všetko od farbiva? Neviem si totiž dosť dobre predstaviť ako tie cestoviny zo sáčku vyberiem 🙂

fufina1
28. feb 2014

@xarra246 sitko 🙂

xarra246
28. feb 2014

@fufina1 Akože jasnééé, že sitko 🙂 Mala som na mysli, či to nezafarbí napríklad drez. Nikdy som s takýmto farbivom nerobila, tak neviem čo mám od toho čakať 🙂

fufina1
28. feb 2014

@xarra246 nie nie, lahko to ide dolu, problem skor ze to zaspini ruky. tie zvyknem citronom drhnut