Výmena vrecúškových aktivít pre najmenších (10-18 mesiacov)
Ahojte. Táto skupina je pre maminy drobcov od cca 10 mesiacov. Šup sem s nápadmi a keď sa nás nazbiera dosť, dohodneme detaily 🙂
@fufina1 no aby sme to uzavreli 🙂 tak myslím, že väčšina báb je za to, aby si robila len tú jednu aktivitu, ale s dvoma vtáčikmi, síce by nebol problém si druhého dorobiť, ale ak budú obaja rovnaký, bolo by to lepšie 🙂 No a tú podložku už necháme na teba či ju vylepšíš, alebo ostane také aká je.
@kittykittyke @sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn1 @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana
Takže kočky, aby sme si to zopakovali (dám to asi aj do albumu, aby si to každá vedela pozrieť a nemusela zdĺhavo hľadať v téme)... Takže dátum odosielania aktivít na ktorom sme sa dohodli je 28. APRÍL tak aby do toho 30. APRÍLA boli všetky balíky u mňa 🙂 Teda ak súhlasíte, aby sa balíky posielali ku mne 🙂
@kittykittyke @sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn1 @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana
Ahojte maminky, už aj ja som sa pustila do výroby mojej aktivity a posielam Vám fotku akol ten hmyz ( zatiaľ v žltej farbe) vyzerá, predlohy som si vytvorila sama 🙂 (snažila som sa, aby to vyzerala ako na obrázku) a aj podla toho to strihám a dokreslujem. Sú o trochu vačšie ako na obrázku, kedže deťom sa to bude lepšie chytať ako keby boli menšie. Samozrejme podklad bude zalaminátovaný papier + suchý zips (nie takto ako je to na fotke). Môže tento hmyz takto ostať alebo máte niečo proti? Ďakujem za každú odpoveď 🙂
Inak ide o lienku, motýľa, včielku a vážku, dúfam, že sa to nato aj podobá 🙂
Velmi pekne
@romanovaz Velmi pekne.. tiez sa mi to takto paci.. 🙂
@romanovaz je tu perfekne 😀
@sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana
Ahoj kočky ako sa vám darí? je len že už mi prišiel materiál a konečne sa idem do toho pustiť 🙂 potom pridám prototyp na odsúhlasenie 🙂
@maryennn1 Ja som už tie penové rúry na korálky nakrájala na kolieska a porobila do nich dierky. V PC mám už vytvorené aj kartičky na priraďovanie, ale dostala som ešte nejaké nápady, takže ich budem trocha prerábať. Na každé dieťatko víde 12 korálok - 2 žlté, 2 oranžové, 2 červené, 2 modré, 2 zelené a 2 fialové. V pláne mám urobiť pár kartičiek len na základné farby - žltú, červenú a modrú. To vlastne bude dieťatko navliekať podľa predlohy 6 korálok. Myslím, že na začiatok to stačí. Samozrejme spravím aj kartičky, kde bude dieťatko navliekať podla predlohy všetkých 12 korálok. Rozhodla som sa takto nakoľko som si čítala čo to o farbách a dočítala som sa, že dieťatko začína priraďovať farby cca v 18.-tich mesiacoch. Najskôr rozoznáva základné farby = žltú, červenú a modrú. Neskôr vie priraďovať ostatné farby dúhy a teda zelenú, oranžovú a fialovú. Nakoniec vie ružovú, hnedú, bielu, čiernu, sivú. A uuuuuplne nakoniec vie rozoznávať rôzne odtiene jednej farby. V podstate v tejto skupine máme všetky malê detičky, najskôr budú korálky navliekať tak ako im prídu pod ruku, bez predlohy. Potom som si predstavila, že budú musieť navliecť 12 korálok o 6 farieb a prišlo mi to dosť zložité. Už mňa to zmorilo, keď som tie kombinácie v PC vymýšľala, takže ma to motivovalo zistiť si čo to o farbách a myslím, že rozdelenie na dva levely bude lepšie. Vytvorila som aj kartičky na čísla, ale tie nebudem tlačiť a laminovať, nakoľko sme sa na tom ani nedohodli a bolo by to už priveľa laminovamia. Pošlem vám len hotový súbor a keď deti podrastú a korálky budú žiť 🙂, tak len vyberiete 10 korálok, očíslujete ich od 1 do 10 a kartičky si vytlačíte. Potom vám pošlem aj šablónu, aby ste si prípadne mohli vytvoriť vlastné kombinácie keď sa deťom tie mnou vytvorené zunujú 🙂 Inak pre začiatok si musíte dávať pozor, dcérke som dala na hranie nejaké nepodarky a hneď sa do nich s chuťou zahryzla 🙂 Korálky sa jej páčia, robí si z nich vežičky, kotúľa ich po podlahe, jedno koliesko sme zobrali do vane a namočené drží prilepené na vani a taaaak, dá sa s nimi pekne vyhrať 🙂
Ahojte, tak toto je prvy prototyp labyrintu. Problemom je trosku to, ze je hruby ten filc, tak asi dokupim tensi a dam na vrch tensi a na spodok hrubsi...lebo to ide tazsie posuvat..inak sa mi zda, ze to neni velmi vhodne do tej knizky, lebo gulicka sa da posuvat dvoma prstikmi (z predu aj zo zadu naraz - ide to lahsie) ale ked to bude v knizke, tak sa bude dat len z predu len jednym prstikom..ale ako kto chce..kludne dam na A4 🙂
@xarra246 Jeej, super.. krasne si to vymyslela.. a dakujem aj za info o farbach.. 😉
@sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn1 @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana
Tak baby, uz mam doma aj ja material.. tak som sa s nim trosku pohrala..
No a musim povedat, ze ta moja aktivita nebude tak celkom podla mojich predstav.. z niektorych veci som musela upustit (hojdacka a podobne), kedze mi to na tu A4 nevojde..
dufam, ze sa vam to bude pacit.. v podstate vsetko, co je na tom obrazku uz mam nastrihane.. okrem teda saticiek.. tie este musim porozmyslat, co vsetko spravim.. nejake napady? co by ste chceli?
Inak, ta zelena je o dost krajsia v skutocnosti, ako tu na fotke.. asi by to lepsie vyzeralo, keby som to odfotila cez den..
@sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn1 @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana
A este jedna vec, objednala som si z opitecu lepidlo na texti - je na nom napisane, ze je vhodne aj na filc..
tak som s nim skusila lepit, podla navodu.. ALE, bohuzial to nedrzi.. tak neviem, je na to nejaka finta, aby to drzalo?
lebo ak nie, tak to budem musiet vseeetko prisivat.. myslim slniecko, strom, travu.. a aj deticky.. nejak.. okrem oblecenia teda..
@kittykittyke Ďakujem a teším sa, že sa ti to, aj ostatným babám, páči 🙂 No a k tým farbám, na druhý deň ako som písala tú správu som si vravela, že bože, napísala som to ako by som Ameriku objavila a ostatné to všetko určite viete 🙂 To robí to začiatočnícke nadšenie 😀
@kittykittyke K tomu lepidlu ti neviem poradiť, ale myslím si, že aj takto bez tej hojdačky je to pekné a radšej nech sú tie postavičky väčšie, nech sa s tým deťom lepšie pracuje. Toto je jedna z aktivít kde hrozí, že sa k nej dieťa nedostane a hrať sa bude mamina. Mať dieťa bolo najlepšie rozhodnutie môjho života, môžem sa hrať bez toho aby som vyzerala ako blázon 🙂
@kittykittyke A akurát ma k tým šatičkám napadlo, ale neviem, či máš toľko filcu, že keby mali obe postavičky oblečko - dievčatko šatičky a chlapček tričko - v rovnakých farbách, že by sa s tým dalo potom hrať ako s priraďovačkou farieb. Či blbosť?

@maryennn1 ako sme sa nakoniec dohodli na termíne???komu sa budú aktivity posielať???