Výmena vrecúškových aktivít pre najmenších (10-18 mesiacov)
Ahojte. Táto skupina je pre maminy drobcov od cca 10 mesiacov. Šup sem s nápadmi a keď sa nás nazbiera dosť, dohodneme detaily 🙂
@kittykittyke Bábiky sú super a ani mne nevadí, že tam nie je hojdačka, a myslím, že @xarra246 mala pekný nápad s tým farebným priraďovaním oblečenia 🙂
@sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn1 @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana
Takže takto nejako by to vyzeralo. Keďže je šnúrka mäkká, tak som chcela ten začiatok nejako spevniť, aby sa deťom ľahšie navliekalo. Keď ste si všimli, aj navliekačky z obchodu majú vždy na navliekacej šnúrke takú drevenú paličku akože ihlu. Nevedela som to vyriešiť, ale potom ma napadlo urobiť to tak, že som odstrihla zo slamky a tú tam navliekla. Dcérka má 14 mes. a slamky v pohode v ručičke drží, tak by to malo byť OK, ale ak sa vám to nepozdáva, tak som samozrejme prístupná návrhom na vylepšenie. Na druhý koniec šnúrky som dala také malé penové koliesko akože stoper, aby sa korálky nevyvliekali 🙂
@sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana
Ahoj kočky tak vidím, že ste sa už krásne rozbehli s prípravou aktivít a tak som sa aj ja vrhla na to, pridávam môj prototyp tváričiek z filcu (na fotkách nie sú všetky možnosti poskladania).
Aby som aktivitu trošku priblížila.... tvárička s krkom bude pripevnená buď lepidlom na textil, alebo prišitá (ešte neviem čo bude lepšie vyzerať, musím skúsiť) a jednotlivé "súčiastky" sa budú na tváričku prikladať. Filc sa nešmýka, preto s tým budú mať detičky ľahkú manipuláciu, nebude sa im to burdať. Pod tvárou bude oranžové vrecúško na odkladanie malých častí tváre, ešte nemám premyslené, kde sa budú odkladať vlasy (nezmestia sa do toho oranž. vrecka), napadlo ma, že by som do zadu našila väčšie vrecúško z tylu, aby sa tam vlasy zmestili, ale najprv to musím odskúšať, či to bude reálne a či to bude dobre vyzerať. Aktivita obsahuje z každej súčiastky po 4 druhy (4 vlasy, 4 oči, 4 obočia,....) no možností ako sa dajú poskladať, je neúrekom, na obrázkoch, ktoré pridávam, sú niektoré z nich. Snažila som sa súčiastky urobiť tak, aby sa dali poskladať aj nejaké emócie. Ešte som rozmýšľala, že by som vám vytlačila a zalaminovala predlohy jednotlivých tváričiek (aspoň niektorých), ale to by som už vysoko prešvihla svoj rozpočet, tak ak budete chcieť, môžem vám ich potom poslať mailom. Kto bude mať záujem, prosím dajte mi dodatočne vedieť a ja si poznačím 🙂
Tak dúfam, že sa vám aktivitka bude páčiť, my sme sa s tým doma hrali zatiaľ s manželom, kým malý spal, a veru bavčali a rehotali sme sa cca 2 hodiny, takže dúfam, že to bude baviť aj naše detičky 😀
P.S: neviem či budem mať dosť červeného filcu na vlasy červenej ženičke, tak to ešte dám vedieť, či bude aj červenovláska 🙂
@maryennn1 aj mne sa to velmi paci, super 🙂
@sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana
Ahojte dievcata, jedna kocka mi pisala, ze pri vymene robili tiez labyrint, ale ze na spodku je latka a na vrchu je tyl...a potom vidiet aj tu gulicku, s ktorou sa ide, takze mozno to deticky bude bavit viac...tak by som si dovolila ku slimacikovi pridat aj tento labyrint 😀 ze ak ich nebude zatial bavit slimacik tak sa budu hrat s tymto...mne sa teda tento napad paci 😀
@oveckajanka Si neuveriteľná, že si s tým dávaš toľko námahy. Teším sa na obe tvoje aktivitky! 🙂
@oveckajanka si fakt uzasna, uz sa velmi tesim.....dufam, ze potesia asj teba moje jednoduchsie aktivitky 😕 😕
@maryennn1 @sony2002 @lastovicka01 @gabgabbb @fufina1 @hela_tn @motovidlo @vepiku @merry1 @martina05 @chimsee @kittykittyke @mnique777 @maryennn @mamkabeika @veonka @oveckajanka @skriatko @xarra246 @romanovaz @ivana08 @lindana
ahojte dievčatá. Tak ja na tom ešte ani zďaleka nie som tak dobre ako niektoré z vás 🙂
zatiaľ som len skúšala, že čo by na moju aktivitu fungovalo.
Skúšala som filc, čo som mala doma, myslím, že je to 4 mm - dve vrstvy sú dosť hrubé, nevyzerá to pekne.
Mám ešte handry z KIKu, tie filcové, a s nimi to nevyzerá zle. Nakoniec nebudem lepiť dovnútra magnet, lebo
1) je to potom veľmi hrubé a
2) magnetizuje len 1 strana rybky.
Použila som teda kancelárske spinky a funguje to.
Ako udicu som zatiaľ použila len ceruzku 🙂 ako silón mám čalúnnickú niť, ak nenájdem niečo krajšie, použijem tú. "Háčik" na chytanie bude z magnetického zapínania na náramky/náhrdelníky.
Rybky som zatiaľ lepila pištoľou, ale veľmi sa mi to nepáči. Ako to je teda s tým lepidlom na textil? Drží, či nedrží? Chcem vyskúšať ešte to.
A viete mi poradiť, či tento filc http://www.opitec.sk/filc-textil-vyroba-tasiek/... 1,5 mm je OK? Drží tvar? Tie handry čo majú v KIK sú len v 3 farbách (ružová, zelená, tyrkysová), chcela by som rybky aspoň v 5 farbách pre každú.
Pripájam foto mojich prvých pokusov.
Ak máte nejaké pripomienky, sem s nimi 🙂
@oveckajanka
@oveckajanka @xarra246
@kittykittyke
@maryennn1 šikovnice ste, krásne to vyzerá, už sa teším 🙂
@kittykittyke Občas ku vám nakuknem, aké pekné vecičky robíte a možno ti pomôžem - filc sa dobre lepí obyčajným duvilaxom na drevo. Takto som do výmien lepila machovú gumu aj filc. 🙂
@mnique777 ja som robila tie tváre z filcu z opitecu a ja som s ním veľmi spokojná 🙂 a super nápad to magnetické zapínanie z náramku 🙂
@oveckajanka waw teším sa na tie labyrintíky 🙂
@josenka super, dakujem velmi pekne za radu.. a kupim ho bez problemov?
@mnique777 Tiež sa mi páči ten nápad s háčikom 🙂 A keď nebudeš dávať magnetku do rybky, tak myslíš, že treba robiť tie rybky zdvojené? Nebudeš si tým zbytočne komplikovať život? Namiesto tých kancelárskych spiniek by sa možno dali použiť tieto magnetky, ale sú o dosť drahšie v porovnaní so spinkami: www.opitec.sk/stavebnice-kreativne-sady/samolep...
@kittykittyke Určite, najlepšie asi niekde v predajni farby laky 🙂 .
dakujem dievcata 🙂 a
@martina05 vsetky aktivity su super, vsak sme si ich vyberali 🙂
Ahojte baby, dlhsie som tu nebola prepacte,ale so vsetkym na com ste sa spatne dohodli, suhlasim aj ja 🙂 @maryennn1- tie tvoje tvaricky sa mi velmi pacia , bude sa s nimi dat pekne vyhrat 🙂 @kittykittyke -myslim ze ta hojdacka tam chybat nebude, je to super tak ako to je, velmi pekne 🙂 @mnique777 - tesim sa na rybky 🙂 @oveckajanka - klobuk dole, obe aktivity su super 🙂 @xarra246 - ta slamka je super napad a infoske o farbach som sa velmi potesila 🙂 @romanovaz - hmyz je super 🙂 , co sa tyka mojej aktivity snad coskoro pridam obrazky ktore planujem dat zalaminovat, aby ste mi ich odsuhlasili....a plastelinu budem vyrabat tesne pred odoslanim balika....aby bola co najcerstvejsia 🙂
@maryennn1 ok, ďakujem, ten mám objednaný, dúfam, že rýchlo príde.
@xarra246 lepiť to chcem najmä preto, aby z rybiek nič nevytŕčalo - nech to drobci nepojedia 🙂
pozerala som aj tie magnetky na opitecu, ale tam by bol tiež ten problém, že by to magnetizovalo len z jednej strany. Či som niečo nepochopila? 😨 😀

@xarra246 podla mna to nieje blbost... spravim oblecko v rovnakych farbach 🙂