icon

5 ročnej dcére spadlo na palec na nohe čelo z poslele. Čo robiť?

jankamajka
18. okt 2012

čo s tým?treba ísť na rengen?som zvedavá ako prežijeme noc, stále plačká...

anjelicek26
18. okt 2012

@jankamajka - chladit, sirup od bolesti, ak mas voltaren mast na bolest, tak natriet a na pohotovost, moze to fakt mat zlomene, je to vaha.

1ingrida1
18. okt 2012

nasmu malemu pred rokom spadol taky vozik na nozicku,tiez na palcek,tiez cierno zelene.. plakal asi pol hodku,potom v poho,palcek nebol opuchnuty a nebolelo ho to ani ked som mu s nim neskor skusala hybat. ked som to ukazala doktorovi tak povedal ze ten nechet odrastie a vypadne ako ho bude tlacit novy,tak sa aj stalo,trvalo to dlho kym to odrastlo,maly si to dokonca sam vytrhaval,maly sadista :D

brisilda
18. okt 2012

nam spadlo na palec len kovove auticko a maly tiez dost dlho plakal ...na druhy den mal necht cierny 😒 podla mna teraz v noci aj tak nic neporiesis 😒 Ak nechces aby ste nemali nechtik na nozicke cierny tak mozes skusit namocit nozicku do slanej vody /morska sol/ malo by jej to vyblednut 😉 bolest prejde no ak by sa ti to nepozdavalo tak zbehnite k lekarke ... predsalen bola to riadna vaha a je moznost, ze to ma zlomene ...ale to musis posudit uz ty

vcielka35
Odpoveď bola odstránená
karamel
19. okt 2012

A moze nim hybat? Ak ano, tak nie je zlomeny🙂potierat octanovou mastou a ked to odpuchne tak nechtikovou mastou 🙂

zuzka1008
19. okt 2012

ak ju to tak velmi boli, ja by som utekala na pohotovosť, ved to može mat zlomene

momobobo
19. okt 2012

určite na pohotovosť ak ju to bolí však čakať či prejde je podľa mňa riadna hovadina.

lucka1987
19. okt 2012

tiez by som sla na pohotovost.. najma ak stale place a neuticha, niekedy pomliazdenina, alebo narazenina boli viac ako zlomenina

stanislavao
19. okt 2012

no ako ste prezili noc? snad ste isli hned na traumatologiu a osetrili jej to.

michalag
19. okt 2012

Ako prvu pomoc niečo od bolesti a ist pre istotu na pohotovost a dnes uz by som isla rovno na Chirurgiu - traumatologiu. Moze to byt "len" narazene ale aj zlomene.

prasiatko30
19. okt 2012

Toto tiez nerozumiem namiesto toho aby matka chytila dieta a isla s nim na pohotovost, kedze ked ti na nohu spadne kus dreva aj dospelemu ti moze zlomit nohu, namiesto toho si najde cas a vypisuje na forum. Ked sa nieco take stane tak ja vacsinou nemam cas ani pc ani telefon zapnut nie to este pisat na forum chytim predsa dieta kluce od auta a padlim na pohotovost!!!!!!!!!!! Trochu sudnosti prosim vas!!!!

ivett1
19. okt 2012

No, áno, aj ja by som radila trocha súdnosti...ale tým, čo hneď odsudzujú...nenapadlo vás, kočky, že sa pýta preto, lebo asi na tú pohotovosť z rôznych príčin ísť nemôže?...napr. že pohotovosť je len v poobedňajších hodinách max do 22.00 hod? .... ak nemáte auto, nie je doma manžel, tak sa ťažko dotrepete na najbližšiu pohotovosť, ktorá funguje aj v noci (netrúfam si povedať, či také - okrem Bratislavy, Košíc a BB, niekde sú...)... aj ja by som v takom prípade najskôr poskytla prvú pomoc - dala studený obklad a niečo od bolesti a sledovala, čo sa deje s palčekom a ak by to vyzeralo zle, tak až potom by som zburcovala v noci niekoho, aby mi pomohol ...a dopravil nás na tú pohovovosť (len dúfam, že nie až niekde do Žiliny, alebo...) ... a samozrejme, ak by to nebolo také hrozné, tak až ráno by som určite zašla k doktorke a hádam ona už vie, čo treba robiť v takýchto prípadoch... 😉 ...takže, troška rozmýšľame a nie hneď rady typu chod na pohotovosť lebo plačká ....a pohoršujeme sa, prečo tu vypisuje na MK a nejde tam...

zuzi0911
19. okt 2012

Mojej malej ked mala rok a pol tak jej spadla na prst policka. Stale plakala ale musela som cakat na partnera kedy dojde z roboty.ako sa postavila automaticky plakala ale iba asi hodinu pitom to uz asi nevnimala a kracala pekne tak som s nou k lekaovi nesla lebo sa na touz nestazovala ak sa jej nebude dat ktacat tak radsej ist k doktorovi

acer11
19. okt 2012

rýchlo bežte za majstrom nech sa pozrie či sa nič nestalo čelu z postele 😀