Kedy mali vaše deti prvý úraz?
Ahojte, kedy mali vaše deti prvý úraz? Taký vážnejší, nielen modriny? Syn má rok a začal chodiť, ale včera sa mu podarilo nešťastne spadnúť a rozraziť si kožu nad ústami a som z toho nešťastná. Tiekla mu krv a má tam ranu, dúfam, že nebude mať jazvu. Manžel bol s tým v pohode, aj mi vravel, ze ešte veľa krát spadne, ale samozrejme ja si vyčítam, že som ho nezachytila 🫣 Myslela som, že krvavé úrazy prídu trošku neskôr. Ako to bolo u vás?
@anonym_autor neprikladam tomu velku vahu ani sa z toho nerucam takze neviem presne ale tiez okolo roka sa tresol o skrinku. Zvnutra pery tiekla krv. Potom sa buchol aj do oka ze mal monokel. Alebo spadol v lete a rozbite kolena obe. Poobkladaj ho vankusikmi a obviaz bublinkovou foliou pre istotu.
Ma 10 a ked tak rozmyslam, ak neratam rozbite koleno co je nic, tak este nemal.
Nic si nevycitaj, stava sa
fuuu tak to sa pripravte pri chlapcovi na kadejake scenare, toho este bude pozehnane. ja mam troch synov, a roman by som tu vedela napisat o kadecom. teda hlavne ak mate v plane zit aktivnym sportovym zivotom, co my aj praktizujeme. od zlomenej nohy, rozrazeneho kolena ktore skoncilo 7 stehmi na chirurgii, cez kadeco....
Mlady ma jazvu od 8 mesiacov na cele... skakal mi na kolenach, jasil sa na posteli, hodil otocku na vankus a na roh stola, co stoji pri posteli, chytit som ho chytila, ale hlavu uz nie, malicke - ale hlboke, jazva tam je viditelna... vzdy si opakujem, ze tych 550x co som hoo niekde zachranila zavazi viac, ako ten raz, co nie.
Ďakujem baby za povzbudenie 🙂 jasné, že ho nechcem obaliť do bublinkovej fólie, ale asi každej mame je ľúto, keď si jej dieťa ublíži. Ešte raz ďakujem za vaše zdieľania 💕
Asi rok a pol , roztata brada dva druhy, dva roky na to roztata brada na Tom istom mieste . Inak nič vaznejsie
@anonym_autor predvčerom, 9 mesačný si buchol nos a trochu aj krvi potieklo - jednoducho pohybujúce sa dieťa občas buchne 🤷
Ďakujem baby za povzbudenie 🙂 jasné, že ho nechcem obaliť do bublinkovej fólie, ale asi každej mame je ľúto, keď si jej dieťa ublíži. Ešte raz ďakujem za vaše zdieľania 💕
@anonym_autor je to luto ale ved si ho nezhodila ty. Ziadna mama nie je v pohode s tym ze si firta ublizi, place, nieco ho boli ale nie je treba si vsetko vycitat.
Dcera ked sa ucila chodit tak raz tak strasne spadla na beton, ze jej hned sfialovelo čelo. To sme boli na dovolenke, tak sme sa naplasili ze sme hned leteli na pohotovosť. To ze plakala mi prislo ok ale ze to celo bolo hned fialove...no hroza. Na šťastie po rontgene všetko ok ale teda bala som sa lebo uz bol vecer a išla spať, co sa vtedy skôr neodporúča.
Syn tiez cca v roku sa rozbehol a nabural do skrine, divne sa zacal chovat (vtedy si clovek aj namyšla ze všetko je divne) tak zas rontgen. Vtedy mi povedali ze sa iste uvidime castejsie 🤦
Hned dalsi den vyliezal z ikea kresla a padol hlavou na strechu domceka pre babiky...nesli sme na pohotovost ale teda neboli sme od toho daleko. Ciaru cez cele čelo mal este niekolko dni ale den predtym ame boli pouceny ze oni aj tak tak rychlo na rontgene nic nezistia, iba ak ho budeme sledovat ...proste ci netaha chodzou na jednu stranu, ci nie je divny, nerozprava inak, mimika a tak.
@anonym_autor Moja, ked zacala chodit a splhat vsade tak to islo jedna radost. Nespocetne krat ked padla, tak si zubkami roztala peru aj krvicka bola, ale bolo to v ustach tak sa to rychlo zahojilo. Aj sa smykla a padla na roh postele a mala pekny monokel, nastastie je postel kozenkova, lebo keby drevena tak neviem ci by obisla len s monoklom. Neda sa tym drobcom byt nonstop za ritkou.. to aby som si ju prilepila o seba a hotovo.
dodnes mám jazvu na nose - pár mm a som mrtva. mám zošité podnebie zvnútra. všetko do 2 rokov. moja mama bola na prášky zo mňa. a potom ku mne dostala mojho adhd brata. ten ale na rozdiel odo mňa bol bez zranení… čo tým chcem povedať? maj oči ako ostriež a uvedom si že proste niektoré deti také sú, nie je to tvoja chyba. držím palce 💪
Niektore deti maju viac stastia ako rozumu. My sme rpbili strasne somariny a nikdy som ani len zlomeninu nemala. Moje deti zatial nic vazne. Nechcem tym povedat, ze som lepsia, len ze sa mozes snazit ako chces, niekedy sa nehoda prihodi
@anonym_autor moja 4,5 rocna si rozbila celo ma tam jazvu..
Toto ešte nie je vážny úraz. Moja sa šmykla a spadla na roh dreveneho hojdacieho auta, mala steh na pere. Chlapec zas v gumákoch nešťastne spadol na schody a rovno čelom do tých kovových konštrukcií pre kočiar, mal 3 stehy.... a najstarší nedávno spadol celou silou na svoju ruku na pletivo pri dome, mal mesiac ruku v sadre... :D :D :D :D Keď budú starší, tak to bude zábava. :D Malé deti mali len modriny, niekedy troška krvi, keď buchli peru o zuby, nejaký škrabanček na kolene..
@anonym_autor v roku, po dovolenke sme sa vrátili domov a mladý pán si rozrazil lice o roh stola. Síce malá ranka ale jazvu má dodnes.
@anonym_autor ked ma cca 2 roky a spadol vo vani. Smykol sa zrazu, vykzol mi z ruky. Mal trosku natrhnute nad okom, mal tam asi rok malu jazvicku. Dali na to tu lepku, co drzi kozu. V tom roku si tiez zlomil prst.
V 5 roztata zasivana brada zo skolky, v necelom roku som s nim tresla zo schodov, ze moj clenok mimo a on s podozrenim na prasknutu lebku, hlava v poriadku - moj clenok to odniesol. ja otras mozgu v 6 rokoch, 2 dni koma, myslim v 5 alebo tak zlomena ruka pri nahanacke, vybite mliecne zuby … ja som toho mala… ale my sme sa mlatili so sestrou, boli stale vonku vtedy davno behali ako splasenci bez dozoru … takze v partii bola obcas rozbita hlava, nie koho privalil prasiak, pricvijknuta ruka noha v autobud atd … od 5 rokov vyssie. Vsetci sme uz po 40tke, ujmu s detstva nema nikto.. ,,Nestresuj sa a nevycitaj si to. Osetri a zivot ide dalej.
@anonym_autor podla povahy...ten nas najzivsi syn dost casto, najvaznejsie okolo 2r vbite horne jednotky do dasna, krv v celych ustach, po case mu zuby vysli zase von...on je expert...ma 11r a dokaze sa potknut o vlastnu nohu 🤣🤦♀️
@anonym_autor 1 krvavý úraz mala keď mala rok a 8 mesiaco udrela si hlavy o hranu umývadlo nad okom mala malú ranku mala to len za lepene lekoplastom (bolo by to na 1 steh mali ) ale nechcela som ju trápiť zbytočne v Tom čase sa brrutalne bála lekárov ma tam malinkú jazvu ( už má 4,5 roka )a o 2 mesiace neskôr nie mojim pričinením sa obarila horucov kavov na nohy brucho hrudník a ruky ale našťastie len ľahké popáleninu na jednom mieste mala mali pľuzgier ale jazva jej neostala .potom po niejakom čase si roztala bradu zo spodu ma tam jazvu do dnes veď jej zmizne a stalo sa jej to v bazéne na schodisku sa jej šmykla noha to mohlo byť cca 2roky a 7mesiac .
A taký vážnejší mala testne pre 3 rokom za prítomnosti zase svokry pád z lavičky a na betón netušila som aký bol mechanizmus padu netušila som či bez prostredne po páde reagovala keďže som bola dome ona vonku zo svokrov tak že sme išli na pohotovosť keďže mala bol hlavy červenej takej ale iba na čele mala miesto odrete do krvy ale našťastie jej nič nebolo ( a to poviem to to hlavové sa udrela vždy a veľmi často od cca 1 roka ako začala chodit ona si koleno rozbila prvý krát keď mala 3roky a 3 mesiace do vtedy vždy hrca iba na hlave .teraz má 4,5 a je to také že stale za viac udrieť do hlavi ako si rozbije kolená iné deti majú rozbité kolená ona má na čele modrinu má aj na kolene malú jazvu keďže tento rok si jedno koleno rozbila dvakrát po sebe spadla a týždeň na to znovu .
vôbec neviem ktorý a kedy bol prvý.. ale bolo ich hrozne veľa, mám dvoch chlapcov a jedno dievča.. bolo hrozne veľa úrazov, vážnych, menej vážnych, proste sú to deti a tie si pri učení sa žiť občas ublížia.. nie je to ničia vina, aj keď rodičia si to veľmi vyčítajú.. ústa sú veľmi prekrvene, takze keď sa dieťa porani pri ústach je to veľa krvi.. pamätám si keď si najmladší roztrhol tu kozičku medzi perou a zubami, to bolo zakrvavené snáď všade..
@anonym_autor asi ako 10 mesačná. Rozbitý nos, ostala jazva.
9 ročná dcéra uz ma za sebou dve zlomeniny, pád zo schodov a vybité zuby...zuby a jedna zlomenina bol bicykel, druha zlomenina ked zakopla o dvere a hneď prst v kybli a zo schov sa jej vraj smyklo
@anonym_autor tak kym su to bezne pady je to v pohode.. moja vyskocila z postielky... skoncili sme behackou po nasich uzasnych lekaroch. Male nieco cez rok. Nic si nerozbila a vyskocila na hlavu, cize mala stastie a iba hrcu.
Neskor lietala v jasliach s chalanmi na autickach a preletela volant, obila si cely nos od cela az po spicku nosa = jazva jej neostala :DDD ale inak nic... rozbite kolena ani neratam. A nic viac... :D deti popadaju... A co som necakala tak niekedy uz na ZS bola s kamoskami na kolotococh = auticka prosim pekne.. a dobreze si ruku/zapastie nezlomila ako narazili do seba (nastasite nie, opuch zmizol, sadra dva tyzdne ale v pohode... )...
@anonym_autor mne mala v roku a pol zjedla tabletu do umývačky 🙈 našťastie hneď všetko aj vyvracala
@anonym_autor Moj mal veľký úraz a nemal ani rok.Bol ro neskutočné šidlo a učil sa chodiť .Skoro som umrela aj ja.Ale chvalabohu okrem toho bežné zranenia a škrabance.
9 rocna nemala este nic zlomene ani šité ani natiahnute rozseknute ani porezane.max rozbite koleno a stipanec pd komara.mladsej od.8.mesiaca chyba stvrt zuba rybicky hazde z gauca dole nosom stale je dobita sama modrina alebo hrča na hlave.čakam kedy pride k zašivaniu alebo sadre.u tej sa tomu podla mna uz nevyhneme.uplne ina povaha vymyselnica prveho stupna oproti tej starsej.vsade vylezena bez pudu sebazachovy hotovy kaskader.poistime ju aspon poriadne 🤣

Rok, v nemocnici bola mesiac.