10 ročná dcéra hovorí, že bola zneužívaná mojím svokrom. Komu mám veriť?

Zodpovedané
17. aug 2019

Dobrý deň,

mám 10 ročnú dcéru z prvého vzťahu. S terajším manželom som 8,5 roka a máme spoločného syna, ktorý pôjde do škôlky.

Svokrovci ľúbili moju dcérku ako svoju vnučku. Nemôžem na nich ani slovo povedať. Mala 2 rôčky, ked sme sem prišli bývať. Všetko, čo dcérka chcela, to mala.

Bývame u svokrovcov a do našich životov prišiel šok. Pred pár dňami sa nám dcéra priznala, že keď spávala u svokrovcov, tak sa zobúdzala s tým, že mala penis môjho svokra v ruke, resp. ruku položenú na ňom.

Dcéra si ruku vytiahla,otočila sa k babke a spala ďalej. Najskôr sme si mysleli, že sníva. Je pravda, že počas spánku rozhadzuje rukami. Svokor všetko popiera, že nikdy by jej neublížil a nič také nespravil. Vraj, čo by z toho mal, keď má 65 rokov.

Dcéra tvrdí, že sa to stalo 4 - 5x. Možno, keď sa rozťahovala, tak jej svokor dal ruk preč, aby mal miesto. My sme z toho úplne mimo. Včera som navrhla, že pôjdem s ňou k psychiatrovi.

Manžel a svokra hovoria, že ak tam pôjdem, tak svokor pôjde hneď do väzenia. Vraj on sa nemá ako brániť, aj keď to pravda nie je.

A svokrov názor je, že on sa obesí. On toto nezvláda. Ja som chcela zistiť pravdu, že prečo dcéra mala erotické sny, kd my smenikdy nič pred ňou nerobili. Manžel hovorí, že keď sa otec obesí, tak my sa rozvedieme. Celá rodina je zničená.

Ako máme ďalej žiť?

Manžel sa odsťahovať nechce. Dom, v ktorom bývame, tak ten náš nie je. O úvere nechce ani počuť.

Za odpoveď ďakujem

Dobrý deň,

toto je veľmi vážna a delikátna situácia.
Rozumiem, že nechcete robiť žiadne závery, ani nikomu ublížiť.

Vaša dcéra to však z nejakého dôvodu povedala. Či si to vymyslela alebo nie, oba prípady sú dosť vážne, vzhľadom na to čo bolo predmetom toho, čo povedala. Preto si myslím, že by bolo dobré to nejako riešiť.

Ak si to vymyslela, môže byť, že má potrebu pozornosti, poprípade jej niečo chýba, alebo si zažila niečo nepríjemné a rieši to takýmto spôsobom, že chce možno niekoho raniť.

Ťažko povedať. Každopádne však v tomto prípade niekoho obvinila, čo je veľmi vážne.

Predpokladám, že o vážnosti toho, ak si to nevymyslela hovoriť nemusím.

Je dôležité vedieť pravdu, aby ste vedeli ako ďalej.


Prajem vám pekné dni!

Martina Wäldl
email: mata.waldl@gmail.com