3 mesačné bábätko a televízor
ahojte , mám 3 mesačného chlapčeka. Je to úplne zlaté bábatko , dakedy ani neviem že ho mám . Najradšej je keď ho mám v posteli a ked mu hrá zapnutý televízor. Ako mne sa to zdá v poriadku keď ho nechám robiť to čo sa jemu páči . Dokáže tak pozerať naň aj 2 hodiny . Často sa stáva že pri ňom aj zaspinká . Testiná ma však stále bombarduje , že či sa mu očká z toho nepokazia , že by nemal tak pozerávať na televíziu lebo to je škodné . Čo si o tom myslíte?
Ahoj ja ma rovnako stare babätko a robi to iste. A prevvsetky co to odsudzuju tak dieta vo veku10 tyzdnov vidi na 25 cm to znamena ze ked je meter od telky nic okrem svetla nevidi takze sa mu oci urcite nepokazia. A preco male babetko ,,pozera na telku,, on nepozera len ho zaujali ine hlasy a zvuky ako cely den pocuvat len maminu. Nepoznam clevekanktory by dokazal 24/7 pocuvat jedno a to iste a taktiez to nedokaze ani dieta a kedze voveku 3 mesiace zacina spoznavat okolie tak sa necudujem ze nato spozornie. Moj maly to robi tiez a kedze zijem v zahranici a som cely den sama mm je v praci a ja sa potrebujem aj osprchovat tak mu to pustim. A ano mozte namietat ze mozem pustit radio bohuzial to nemame a detske cd ako spievankovo mozem pustat tiez len cez telku.
@paralenkap no konecne niekto normalny s triezvym nazor
ocka sa od plazmy nepokozia, iba od starych televizorov, ja aj napriek tomu telku pustam minimalne, doobedu vobec, a potom na spravy mame pusteny okol 17tej,, dieta vnima vsetko, a ked uz koli nicomu inemu, tak koli elektro smogu, mame velky televizor, naco to ma na neho ziarit,,, a navyse sa zistilo sa ,ze ked si dieta zvykne na rychle meny obrazu, strihov, a hudby- zvuku bude mat neskor problem v skole zvyknut si na bezny proces ucenia, knihy, vyklad ucitela, a navyse ved tej telke ani nic nejde, same debiliny, panelaky, csi kiriminalky o nicom,,,zbytocne to zerie elekriku 😀
@spachtosko5 Ahoj. Tak nas maly ma tiez 3mes.a prave teraz ho zacala zaujimat telka a ano, priznavam necham ho pozeart na nu ked potrebujem nieco urobit. Viem ze tam 15-20min. vydrzi. A kazi to oci a tak. Dnesne telke su uplne ine ako tie ktore boli pred 10-20rokmi. Netvrdim ze nemam vycitky ale aj ja sa potrebujem najest, vycikat a upratat a nie vzdy ho bavi na mna pozerat a pocuvat ma..A dajte si ruku na srdce mamicky...Moj maly spava z 12hodinoveho dna tak 2hod. max. to mi chcete povedat, ze vsetky ste sa s detmi 10hod.rozpravali, spievali im atd? Ja sa s malym bavim stale ale minule som povedala..Matik, uz ma trosku boli jazyk... 😝
Baby, nechcem váš strašiť, ale výskumy dokázali, že každou hodinou, ktorú človek strávi pri televízori s amu o 22minút skracuje život .
Baby klud... Nasa mala nosi okuliare od mala pritom pri tv dokazala dlhsie ako 10 minut sediet az ked mala skoro 4 roky 🙂 chodime k velmi dibremu detskemu ocnemu ktory mi otazku ihladom vplyvu telky a zraku zodpovrdal podobne ako pisala zigzag - moderne tv urcite zrak nepokazia... Zrak kazi skor citanie v zle osvetlenom prostredi, malo svetla vseobecne, vela spravi ale genetika. Co sa tyka toho sustredenia... Nasa mala je dievcatko ktore sa dokaze sustredit lepsie a dlhsie na veci ako mnohi skolaci... Ale na telku stale nie😀
Ako rodic by som naozaj tv zvazovala hlavne kvoli tomu obsahu co tam bezi - alr to zalezi od rodica - ked pozera on braky bude asi sj dieta a naopak... Llus aj to ziarenie asi nieco robi - hlavne ked momentalne je moda absolutne nezohladnit svetlost a velkost priestoru - hlavne ze tv ms hjlopriecku aspon 150
@lussy23 netreba verit vsetkemu co je v casopisoch ale radsej pocuvat zdravy rozum - rovnako ako aj pri malom dietati a televizore - mozno mu to priamo neskodi, ale urcite ani neprospieva, a 2 hod denne je naozaj dlha doba, ktora sa da stravit aj zmysluplnejsie @spachtosko5 😉
no ja mam trojmesacneho syna a tv je pri malom pusteny iba ked ho chcem nalakat aby sa zdvihal na rucky ked je na brusku , inak ho bohuzial nezlakam aby sa zdvihol tak vysoko . A to je tak asi 10 min, denne ked cvicime inak nie . Inak len tak na brusku nechce byt a strasne place , toto bolo zatial jedine co ho donutilo cvicit
@spachtosko5 netreba sa ospravedlnovat, niektore premudrele namiesto toho aby odpovedali si radsej daju tu namahu aby ta zdrbali a v poslednom case sa to stava uz nejak pricasto...inak, moja mala tiez sem tam pozera na tv a nemyslim si ze je to nejake chudatko ktore treba lutovat, kedze sa jej venujem na maximum..takze urcite nerobis nic nenormalne ci nepochopitelne 🙂
@spachtosko5 myslím, že malému se očka určitě nepokazí, toho bych se nebála.
No a jinak jak se zdá, tak zde je velmi nebezpečné položit jakoukoliv otázku, neb se ti dostane tak maximálně kritiky a poučování. Je to tady samá supermatka, co má dítě přilepené asi na hrudníku, že je s ním 24 hodin denně a ještě k tomu zvládá domácnost. No, já jsem asi nějaká divná, ale já svým dvouletým dvojčatům televizi (tedy hlavně Mickeyho klubík) pouštím a to tedy právě proto, abych měla chvilku klid a mohla třeba v klidu uvařit, protože jinak se to nedá. Názory cizích mě nezajímají, jsou to mé děti a já si je budu vychovávat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí 🙄
cim je to, ze dnesni ludia si nedokazu bez telky predstavit zivot? sme naozaj taki osamoteni, ze musime mat stale zapnutu tu kulisu, ked v nej aj tak nic hodnotne nedavaju?
ale k teme: my doma telku sice mame, ale moc nepozerame a odkedy mame maleho, tak este menej. obcas je zapnuta, najma ked ide futbal, to tatinko musi pozerat. maleho to do osmich mesiacov absolutne nezaujimalo, az teraz to zacal vnimat a ked je vecer zle kvoli zubkom, tatinko si ho na desat-patnast minut vezme na kolena a potom je dobre. takze raz-dvakrat za tyzden je to skvely pomocnik. predtym bol syncek pri telke len prve dva mesiace trochu po veceroch, ale to ju fakt nevnimal - hlas bol stlmeny na min. moznu hladinu, aby som mohla sledovat serial, maly bol otoceny tvarou ku mne (na prsniku) a ked zaspal, drzala som ho v naruci az do dalsieho kojenia. takto som pozerala csi aj kosti 😉. takze, myslim, ze to co neskor dovysvetlovala zakladatelka temy @spachtosko5, je uplne v poriadku, ale malemu by som nedovolila pozerat sa priamo na telku. mozno mu neuskodi, ale urcite mu to v takomto veku nic hodnotneho neda. blikajuce obrazky (dieta fakt nic ine z telky nevnima) su velkou zatazou na tak maly mozog. nech sa niektore mamicky aj pretrhnu, ale pozeranie telky v takomto veku mi naozaj nepride az take super, ako tu niektore popisuju...
este jeden odkaz pre @spachtosko5 - davaj si pozor tu na koniku, ked zakladas temu, lebo aj pri malom pochybeni v zneni, je tu huf matiek aj nematiek, ktore ta budu bicovat a tvoja tema sa coskoro zmeni na trhovisko... 😉
Ako niektore pisali.. oci sa nepokazia...(jasne, nikto u nas v robine v detstve okuliare nenosil, moj brat ktory je takto benevolentne vychovany a cele dni cumi do TV alebo PC ma uz 3 okuliare - tak nie som si ista...) a ano dieta moze byt sikovne a v 2 rokoch aj nadane na hudbu. Ale podla mna ma telka velmi zly vplyv na ludi celkovo... sediet a cumiet na obrazky? TO naozaj chcete od svojich deti aby TAKTO travili svoje detstvo?? Lebo ano.. 3 mesacnemu vypnete telku a bude.. ale co, ked budete mat doma 10 rocneho pubertaka, ktory uz bude zvyknuty, ze bude robit co chce... teda cely den cumiet do bedne (bez nej sa uz ani nenajedia niektore deti) alebo pocitaca? Deti jednoznacne z telky leniveju, stracaju zaujmy a vdaka kombinacie pocitace/internet/filmy/ prihluple realityshows aj kontakt s realitou... NO nic v zlom, ale na co potom chodite na fora pre mamicky, ktore chcu pre svoje dieta to najlepsie? 🙂)) To je asi take iste ako ked sem niekto pride ze svoje pol rocne dieta krmi horalkami, lebo mu chutia a nic ine nechce jest 🙂) Moja mala pozera asi od leta telku.. Susu rozpravku pre deti... tak pol hodinu denne... ale aspon tomu rozumie a uci sa na tom rozpravat... co ma 3 mesacne dieta z toho? 🙂) Alebo aj vacsie z toho ze mu ako kulisa v byte vyhrava televizor s programami, ktore pre taketo dieta nie su urcene? No nic... tak potom na co?
ja mám10 ročného a tiež vyrastal pri telke a je úplne normálny vôbec mu to v nijakom smere neuškodilo,keby mohol tak by väčšinu dňa trávil vonku. Teraz púšťam telku aj malej,však niekedy sa to nedá a musí sa vymysleť niečo čo by to dieťa zaujalo,kedy by sme stihli domácnosť.Takže si vôbec nemyslím že je to nenormálne.A určite pri telke netrávia dve hodiny denne,neviem z akých poznatkov ste k tomu dospeli🙂?????????
awij kocki ja mam 3 mesacneho chlapceka a casto pozera tv je to normalne aj tak zaspi pri telke
etse bisom sa chcela spiat stale je nervozni ☹ uz nevem co snim mam robit anechce mi uz papkat mlecko nevem ci steho ze mu uz idu zupki ale bo 😒
My mavame tiez pustenu televiziu v pritomnosti malej, nejak velmi ju nezaujima, ale ked idu reklamy, tak zbystri pozornost 🙂 jej momentalna No.1 reklama je od Telekomu "Oh, happy day" 😀 tu dokaze pozerat aj 20krat za sebou a vzdy sa pri nej vyskierat 🙂
ahooj aj moj to iste robi aked si pozera s ockom fodbal krici 🙂 😀
my doma nemáme televizor čumíme do netu a to malého nezaujíma:D
je vobec mozne ze sa jedna zodpovedna matka mozte toto pytat??????alebo si robi srandu 😠
Neviem či ss mi sníva, alebo dobre čítam. 3 mesačné dieť pri telke?! Nemám slov.
@spachtosko5 nehnevaj sa ,ale ty si zodpovedna mamička?Si na zamyslenie. ☹
keď mal môj krpček 2 mesiace tak som ho tiež dávala pred TV
mala som zdravotné problémy a iná možnosť nebola potrebovala som ho zabaviť na 30 minút
kolotoč musíš natáčať každé 2 minúty, vibrovacie kresielko ide tiež iba 15 minút
tak iná možnosť nebola
dnes má 4,5 mesiaca o tv sa zaujíma ale nie je to priorita, počúva zvuky ktoré tam sú
viac ho zaujíma ako sa dá posúvať a otáčať na deke keďže pretočiť sa už dávno vie
v podstate chcem povedať že občas pozerať tv nie je zlé ale 2 hodiny sa aj mne zdajú veľa
ak si zdravotne ok tak nevidím dôvod nechávať bábo tak dlho "čumákovať"
radšej sa hrajte, spievajte si, pozerajte von z okna na ľudí a autá atď.
vy si to tu citate aj cele,alebo len to co vam vyhovuje?nechapem ako si moze niekto z jedneho prispevku dovolit oznacit mamicku za nezodpovednu.ako pisala dietatku sa plne venuje ale to ste uz asi prehliadli vy supermamicky.
zachvilku sa sem aj clovek bude bat nieco spytat,lebo ostatny ho zozeru.
@spachtosko5 ja si myslim,ze tv skodi aj dospelakom 😀 ale k veci teda, pozerat a pocuvat zapnuty televizor je rozdiel. chapem, ze vramci bytovych moznosti nie je jednoduche najst vela miest kde telku dat, aby na nu mimco nevidelo. u nas tiez ked je uz televizor pusteny, maly je mimo jeho dosahu, aj keby ho otocim uplne naopak ,lebo kazdy prcek sa za zvukom a obrazom instinktivne otoci . telka ako pozadie, iba tichy zvuk,to netreba riesit, ale obraz je ockam naozaj dost skodlivy, neriskovala by som to, ved aj nam obcas da pozeranie zabrat a oci nas bolia. a take malinke babo nepovie,ze kurnik, uz ma aj bolia 😀 bude tam pozerat,lebo ho to fascinuje. takze, v zaujme jeho zraku, buduceho zraku by som mu priamo na obrazovku nedovolila pozerat. 😀
Akože nehnevajte sa mamičky, ale som zvedavá, čo robíte s detičkami, keď potrebujete navariť, oprať, ožehliť, poupratovať a tak ďalej...môj malý od malinka kuká všelijaké rozprávky a nakoľko máme dvojizbový byt, tak má v obývačke len svoj kútik, nemá teda bohužiaľ svoju izbičku...a to ho mám posadiť nebodaj do kúpelne, keď si chcem aj ja zapnúť telku a pozrieť aspoň, čo je nové vo svete? keď vidím, že mi hopsá okolo telky moc blízko, tak ho pošlem ďalej...ale nemyslím si, že sa za to má z neho stať závislák alebo že sa nebude vedieť hrať...chodíme deň čo deň na chatu a tam sa pekne hrá...a to už má skoro dva roky a možno od pol roka mi denne kuká do telky...som teda zvedavá, ako detičkám robíte program, keď potrebujete aj vy hopsať okolo domácnosti...ja teda okolo domácnosti hopsám, neviem ako vy...
tak moje dcera do 16m televizi neviděla vůbec (takže ani já, protože když jsme jí nenosila tak plakala , večer usínal v 10, vstával v 5 a mezitím byla vzhůru třeba 10x) mezi 7-8 usínala ž okolo 18 měsíců, kdy přestala spát přes dentakže večer jsem šla raději spát nebo později si číst(dívat se na film od půlky mě teda nebavilo).... a myslím, že ani já ani dcera jsme o nic nepřišli .....jí ani teď ve skoro 4 letech televize moc nezajímá. Ještě kouzelná školka, Teo na internetu...ale vydrží většinou max 15 minut. No a maximálně reklama jí zaujme. Ale dnes bych si zpětně pustila aspoň radio, protože to ticho celý den nebylo asi moc dobré pro ani jednu z nás🙂. Dělala jsem vše když byl doma manžel (navařila o víkendu na týden dopředu...) do asi 11 -13 měsíců a pak už s ní, kdy mi se vší pomáhala a u všeho byla se mnou. A když jsem jí náhodu někdy televizí chtěla zabavit ..stejně chtěla , abych tam seděla s ní nebo jí telka nezajímala a šla se motat kolem mě.

Baby, niektore Vase prispevky su ako postavené na hlavu :( Vy si viete predstavit 3-mesacne dieta, ktore vydrzi 2! hodiny kukat na TV???? To by muselo byt zazracne dieta. Aj u nas ide TV dost casto a obe moje dcery vyrastali bud pri telke alebo hudbe a ci verite alebo nie, su sikovne, nenosia ani okuliare a ta 2- rocna je este vysadena na hudbu specialne ... spachtosko5, rob, ako uznas za vhodne TY, je to Tvoje dieta a TY vies najlepsie, co je pren dobre 🙂)