icon

4 a pol hodiny boja so spánkom u 9-mesačného, ako ďalej?

l222
31. júl 2019

Prosim vas povedzte mi ci je toto uz normalne. Maly ma zajtra 9 mesiacov a od malicka strasny spanok aj zaspavanie. Jedno z druhym hodina uspavania pri kojeni je u neho standart ale dnes uz to bol extrem. Nevie sam zaspinkat cize mu treba vzdy pomoct ale on uz odmieta snad vsetko. Privadza ma do zufalstva, ze neviem pomoct vlastnemu dietatu spat ked vidim ako je strasne unaveny. Dnes mi uz odmietol zaspat aj na prse a to pritom zyval, suchal ocka. Vacsinou vydrzi hore zhruna 2 az 2,5 h kym zacne byt mrzuty. Tak nachystame spinkat, pekne dam na prsko a on vzdy pekne zavre ocka, lenze potom akoby mu nieco vadilo alebo co, no do minuty oci ako puklice a on prebraty. Ale stale unaveny. Tak som si ho dala vedla seba na postel, ze ved nech si trosku polozi a mozno odpadne. Nie som naivna takze s takou hodkou som pocitala ale on bol hore a mrncal 4 a pol hodiny! 1000 krat mu hlava padla aj si cuckol z prsa aj zavrel oci asi sto krat ale zaspat ani za nic. Zaspal az pred chvilou a to si tak minutku dve poplakal pred tym ako odkvecol. Uz ste to niektora zazili ze by babatko tak dlho bojovalo kym zaspi? a to uz isiel spat evidentne unaveny... Ja neviem. Este som o tom nepocula. Vsade len citam ze prcek sa im chvilu povala, pohra a do par minut je odkvecnuty, tak co mam dieta nenergizerky?

Strana
z2
zabina27
31. júl 2019

urcite len 2 spanky, nasi mali cca 10-11 mesiacov, ked presli na 1 spanok. on mozno je unaveny, ale par dni ho pozabavas o nejaku hodinku dlhsie a zvykne si, to je vela spanku na 9-mesacneho

anonym321557
31. júl 2019

@l222 ja mam 3 mesacne babo a s uspavanim je to horor, denne stravim hodiny uspavanim a nakoniec za den nenaspi ani 3 hodiny...kazdy den skusam co zaberie a vzdy je to nieco ine...a pred kazdym spankom nie ze mrzuta ale urevana a to sa ju snazim ukladat kazdu 1.5 hodinu...stale si hovorim ze bude lepsie, ked bude starsia, ale ako tak citam tvoj prispevok tak asi nebude...

anonym321557
31. júl 2019

@l222 tak tolkoto nenaspi ani nase 3 mesacne😂

eliska13
31. júl 2019

@l222 neukladaj ho tak často len si nervózna s tým, že ležíte a nespí.podla mňa mu už tu pol hodinu poobede netreba aj, keď sa Ti zdá unavený.V tom veku syn spal do 8:30 potom doobeda možno pol hodinu a poobede 2 hod v kočíku vonku a potom až večer o 21...možno mu je teplo, idú mu zuby, ak Ti nezaspi do 15 -20 min von z postele

l222
autor
31. júl 2019

@janickacrazy Boli sme my za nimi na chvilku. To bola taka dovolenka pre mna :D Oni pridu zasa az na jesen. Najhorsie je ze js uz budem musiet aj fo prace nastupit a to je moja nocna mora. To si neviem ani predstavit. Zatial to potlacam, lebo mi to pride ako scifi

marguay
31. júl 2019

Ja len tolko ze v 9 mesiacoch je jeden spanok malo. Jeden staci na vyvoj mozgu dietata az cca okolo 18 mesiacov. Tie co nasilu decko nastavuju na jeden nechapem. A pre taketo nespave dieta jedine satka. Len musis prist na to ako. Mozno treba tancovat, mozno sa hupat.....u nas sa tiez nikdy zazrak nekonal ze do 5 min spi v satke sama od seba. Nadrela som sa ako kon aby aj tam zaspala, vlasy som si trhala niekedy. Ale bola to jedina moznost a este casto je to nasa zachrana hoci vlacit 10 kil da zabrat

sabinka2017
31. júl 2019

Akoby by si opisovala nasu malu. Moja ma problem so spankom a zaspavanim prakticky od porodnice. Od narodenia az po 16 mesiacov mi spala jedine v iducom kociku, alebo posledny spanok v nosici. Ci bol vetrisko,burka, sneh, vzdy som bola s kocikom vonku a kocikovala. V noci byvala hore kazdu hodinu, niekedy kazdych 40 minut. Byvala som nesmierne vycerpana, a tiez som nic nestihala,ani sa najest. Teraz ma skoro 2 roky a spava od januara vnutri. Jednoducho som si povedala ze staci,skusala som ju uspat na posteli. Neslo to bez problemov,ale nakoniec si zvykla. Ale 35 minutove spankove cykly jej ostali. Budi sa vzdy po 35 minutach, niekedy sa len otoci a spi dalej,ale niekedy sa jej to nepodari. Ked som pri nej obcas staci pohladkat chrbatik a znova zaspi,niekedy nie. Je to ovela lepsie ako na zaciatku,ale stale to nie je ono. V noci lepsie spi odkedy som ju odstavila od mojho mlieka ked mala rok. Ale noc mi este neprespi

zabina27
1. aug 2019

@marguay no dobre, ale mi povedz, ako dieta donutis spat, ked nechce, nie je unavene? com som mu mala povedat, ze podla prirucky ma spat??? lebo teoria je jedna vec, ale kazde dieta je ine, nasim stacilo od 10-11 mesiacov spat raz, spali pekne aj v noci od skoreho veku, od par tyzdnov. su deti, co spia cez den 20minutovky a v noci su casto hore a tiez to nie je preto, ze rodicia im nedovolia spat... toto milujem taketo teorie 😀
jedine, co si autorka mozes teoreticky nastudovat, kolko ma drobec spat ZA DEN a spocitat, kolko celkovo teda spi, ale tiez nie je nikde napisane, ze ten drobec tak bude aj spat.

l222
autor
1. aug 2019

@sabinka2017 som rada ze nie som sama. Aj ked tie prognozy nie su pre mna asi ruzove 🙂 ale uz som sa citila ako ze je to vsetko moja chyba a som jedina kto ma take babo. Hlavne ked som bola u rodicov cez leto alebo s kamaratkami co maju deti, tak vsetci vyzerali ze ich deti spinakaju krasne a nechapali ako moze maly mat taky problem so spankom. Najviac som zboznovala komenty typu ze,, ved to spi strasne malo a to mu predsa nemoze stacit. Take male babo musi spat dlhsie ako 40 minut" Tak hovorim, ze a co ho mam po hlave bachnut panvicou aby spal. Nespi, tak nespi. Tiez mi to srdce trha ale robim co mozem. Musim ale povedat ze sa to naozaj lepsi den odo dna. A na to ze mu idu prave dva zubky tak sa drzi ako frajer 🙂

witchinqa
2. aug 2019

@l222 My to mame presne podobne. Do pol roka mi spala ukazkovo skoro celu noc. Potom utalo, a odkedy sa naucila lozit,stvornozkovat, postavit sa tak ju vecer nedokazem ulozit lebo v sekunde nieco stvara. Ked len zaciti ze ju idem uspavat ci uz na rukach, posteli, prse, v postielke tak nasadi taky vzdor a plac ze dovi (a to je unavena).Potom v noci sa mi 2-4 Nastastie cez den pospi pekne na balkone v kociku bez problemov. Vonku nie, to uz ma pekne objavovanie sveta 🙂.

l222
autor
2. aug 2019

@sabinka2017 tak som rada ze nie som sama. Aj ked podla toho co pises tak prognoza nie je moc ruzova 🙂 nevadi. Postupne to snad bude lepsie. Len ma mrzelo ze aj ked som sa bavila napr. s kamaratkami co maju deti alebo aj doma u rodicov tak mi neverili ze tak strasne zaspava a spi a najlepsie boli take reakcie typu: ,, Ved to mu nemoze stacit iba tych 40 minut si zdriemnut to musi spat aspon hodinu take babo este! " No som mala chut im povedat ze co ho mam bachnut panvicou po hlave? Ved ked nespi tak nespi, tak sa hold zobudi a mozem sa aj na hlavu postavit a uz nezaspi aj ked mu je to malo :/ Mam teda chvilky kedy zavidim mamickam co im dietka spia doma aspon tu hodinku. By som nevedela co od radosti :D

l222
autor
2. aug 2019

@zabina27 jaaaj nastudovane mame ale maly s tym evidentne nesuhlasi :D he

zabina27
2. aug 2019

@l222 no jedine skusit menej spankov, bude viac unaveny, viac vkuse pospi, musis skusit a uvidis. ja nie som zastancom toho, ze za kazdu cenu x hodin uspavat dieta, ked ono proste nezaspi, to uz ma aky vyznam, vynervovana matka aj dieta. skus napr. 15 minut, ak nezaspi, zmen aktivitu, chvilu sa pohrajte, spievajte, nachystaj si varenie, nech sa pri tebe prehra, povysavajte, nahadzte spolu veci do pracky a o pol hodinu, hodinu skus uspat zase. podla toho, co tu pises, by som ja skusila o spanok menej a o par dni by som videla, aky to ma efekt 😉

sabinka2017
2. aug 2019

@l222 a to prvych 5 mesiacov mala nenormalne koliky, kazdy,ale ozaj kazdy vecer od 19.00 do 22.00 vreskot neskutocny. Urcite nie si sama co ma take babo, a ja som mala a stale mam divne pocity ked vidim okolo seba usmiate deticky aj mamicky, s bezproblemovym spankom aj bdenim. Ked mi spala este vonku v iducom kociku tak som neznasala vety typu :" Na toto si si ju naucila...." och!! Ako keby ma bavilo kocikovat vkuse 3 hodiny v lejaku a vetre! Ved jasne ze keby mi spala v postielke tak asize ju neprevlakujem po dedine v kociku. Ale verim ze sa to aj u teba zlepsi. ❤

janickacrazy
2. aug 2019

@l222 ale prosím ťa to sú také múdre reči, moj prostredný od narodenia spal po 20 minútach a od 1 roka nespával už vobec poobede, takže som zvedavá, čo by povedali nanho 😀

l222
autor
17. aug 2019

@sabinka2017 dakujem 🙂 a tie prechadky trojhodinove tak to presne sedi. Aj keby hurikan bol vonku tak sa musi ist :D ale tak hadam to ted prejde.

sabinka2017
17. aug 2019

@l222 keď musíš tak musíš 😊😊😊. Ber to tak že to je len obdobie...

martinka0944
22. feb 2021

@l222 ahojky 🙂 citam tvoje komentare, a mame podobny takmer rovnaky problem so spankom drobceka,,, ako ste na tom teraz podarilo sa vam ho nejako vylepsit aby spinkal sam alebo bez kocika? Ďakujem

l222
autor
23. feb 2021

@martinka0944 ahojky. No malý ma už cez dva roky, takže už sa veľa zmenilo 🙂 spánok ma lepší. Zaspáva na obed na prse a to spi do 5-10 min. V kočíku už nezaspí. Okolo 1,5 roka už sa mu nejak prestalo páčiť spať v kocari. Spánok mal vždy dosť strašný, takže teraz to je 1000 a 1. V noci sa stále budieva a inak ako na prse nezaspí naspäť. Zaspáva tak ak na obed a večer. Úprimne netuším prečo mal vždy tak strašný spánok a tragické zaspávani. Ešte doteraz nepoznám žiadne babo v z rodiny, čo by takto hrozne spalo...no co už. Keď uspava snúbenec, tak zaspí cca do hodky a to ma fľašu s mliekom. Vypije poprehadzuje sa a zaspí. Momentálne zvažujem odstavenie a to už teraz mam stiahnutý žalúdok, ako bude zaspávať na obed :/ Večer už to nejak vydržíme ale ten obed a v noci, to bude pfuuuu... O a inak zaspáva pri mne na posteli ale potom ho predkladáme do postieľky. Okolo 1 v noci sa prebudí, postaví a kričí mamaaaa, tak to ho dám k nám do postele a tak sme až do rána s tým, že už do rána fungujem ako dudel.. Žiadna výhra a aj preto už asi stačilo..

Strana
z2