6 mesačné dieťa sa budí v noci každú hodinu
Ahojte maminky.Mam doma skoro 6 mesacnu dcerku a vstavame v noci kazdu hodinu.Uz zacinam byt zufala,mala sa zobudi zo strasnym krikom a v krcikoch,potom sa po 10-15 minutach ukludni a zaspinka,ale zase len na maximalne hodinu hodinu a pol.Pri tom cez den toho vela nenaspi.Nemate s tym niekto skusenosti???
Obnovujem tuto temu z cisteho zufalstva. Moja dcera vobec nespi. Cez den si hodi tak 3x20 minut a v noci sa budi kazdu polhodinu, aj castejsie a vzdy s hroznym revom, ked si ju prilozim, hned sice stichne, ale zas len na max. polhodinu. Papa pekne, pred spanim spapa kasu, potom to este zapije mm. Dudel akceptuje iba niekedy, cez den vobec. Stale sa chce iba nosit, nic nestiham a som hrozne vycerpana. Skusala som ju ukludnit aj inak ako prsnikom, neuspesne. Celkovo ma problem s hlbokym spankom, akoby stale iba drieme a zobudii sa na kazdu drobnost. Trva to v podstate od jej 6 tyzdnov a zhorsuje sa to.
Nechcem, aby spavala so mnou v posteli, vcera skoro zletela, je velmi pohybliva a nadranom sa aj so spacim vakom preplazila na kraj postele a ledva som ju stihla zachytit.
Moj prvy syn bol v tomto veku presny opak, spaval ukazkovo, ale od 3. mesiaca bol na UM. Mam chut malu odstavit, takto uz fakt nevladzem. Ocenim kazdu dobru radu ci skusenost....
@zeleny_cajik nepatri nahodou k tzv. narocnym detom? osobne si myslim, ze odstavenim vela nevyriesis, nakolko sa to nedeje len v noci, nebude to ani hladom, vyzera to byt len na nekonecnu potrebu tvojej bytosti, co dam krk nato, ze je to nenormalne vycerpavajuce.
aka je cez den, umrncana? zly nocny spanok je sposobeny aj celkovou pretazenostou..
ak je problem ozaj v hlbokom spanku, pytala si sa lekarky? mozno ona by ta vedelaniekam odporucit...
ale brutalne mi to pripomina narocne dieta
@nikush ake je to "narocne" dieta? Cez den ma dobru naladicku, je zlata, vysmiata, velmi sikovna na svoj vek (moj materinsky neobjektivny nazor 😉 ). Rano sa budi s usmevom narozdiel odo mna. Neviem rozoznat hlboky spanok, ale mam pocit, ze ak ho aj ma, trva brutalne kratko. Moja mama hovori, ze ja som bola rovnaka, ale nijako mi to situaciu samozrejme neriesi.
@zeleny_cajik narocne dieta sa chce vela nosit, tulkat, vyzaduje neustalu pozorbnost vo dne v noci....bola o tom tema na pokracovanie v casopise mama a ja. no tak nato, ze ti ani cez den poriadne nespi potom klobuk dole, ze je cez den v pohode, moja by ma zozrala v takom pripade za ziva...neviem ti pomoct, take na podrb: sak z toho vyrastie nie? 😉 nene, prepac ☹ .... pevne nervy prajem, nic ine nedokazem
@zeleny_cajik ahoj, ked citam tvoje riadky, akoby som citala o nasom dievcatku. S tym rozdielom, ze nasa Zojka doma nikdy nezaspala, takze nakocikovanych mam peknych par kilometrov denne. Ale ani takto to niekedy nefunguje. Uz sme sa s tym zmierili, ale niekedy mam tiez chvilky... Tiez som bola z toho vycerpana, tak mi nezostavalo nic ine, len ju v noci prestahovat ku nam do postele.
@nikush nepotesila si 😝 ale dik aj tak za reakciu a mile slova 😉
@skalanka no ved to u nas funguje uz davno, ze spi so mnou. Ale je to uz velmi nebezpecne, strasne rychlo sa pohybuje a kym sa spamatam, je na zemi. Teda, odhliadnuc od toho, ze chce byt na cecku hadam celu noc a rano sa budim uplne nevyspata a dolamana. V kociku spi tiez len chvilku. Vsetko by sa dalo, keby som mala iba ju, ale mam este syna, ktory ma potrebuje a ktoreho velmi kvoli Lucke zanedbavam ☹ venujem sa mu utrzkovite, s rozptylenou pozornostou a je to na nom vidno.
Otec je neurolog a uz mi naznacoval po poslednej navsteve vcera, ze by som ss nou mala ist na vysetrenie spanku, ze to moze byt nejaka porucha 😒 vraj keby to sam nevidel, myslel by si, ze prehanam...
@zeleny_cajik ved ani nam nikto z rodiny nechcel verit, kym nevideli na vlastne oci. Mne velmi pomohlo, ked som prestala riesit preco to tak je. Zacala som to brat ako sucast jej osobnosti a akceptovat to. Zrazu sa v noci dokonca zacala odo mna odpajat a pospala v kuse aj 3 hodiny.
Inak tiez ma napada, ze ako by som to zvladala, keby sme mali este jedno dieta. Pretoze pri jednom takomto narocniatku sa to este da, aj ked vsetko ostatne u mna islo bokom.
@skalanka
@zeleny_cajik nie je zac a to, ze deti empaticke a senzitivne jak das, vycitia snad aj ked nas komar bodne a sa na chvilu nas...rkame 😉
No uz budeme mat 10 mesiacov za par dni a spava este menej ako spavala ☹((( Ale uz si nejako zvykame ☹
Zavidim mamickam ktorych deticky spia celu noc 🙂
@zeleny_cajik niekde som citala ze deti nemaju papat na veceru kasu, mame rovnako stare dieta, budi sa len raz v noci, tak ale aj tak som chcela vyskusat, na veceru sme kasu nedali a fakt sa zobudil az rano
@zeleny_cajik:
A ked si kupis taku ochranu proti vypadnutiu z postele? Moj syn spi v strede postele a z druhej strany je jeho nevyuzita postielka, takze spadnut by mohol iba na spodnom konci pri nohach...
Inak tiez viem, co to je. Spanok cez den 2x30 minut a konec. V noci od 6 mesiacov kazdu hodinu hore. Potom so si ho zobrala ku mne do postele, aby som nemusela vstavat. Ale na kojenie som sa musela posadit, nevedel pit v lahu, to sa naucil ovela neskor. Tak som bola aj ja dolamana. Neporovnatelne lepsie to je ale odkedy som vedela kojit poleziacky a on to akceptoval.
Najprv som sa vyhovarala na hroucavy, potom na zuby. Prvy zub ale vysiel v 11 mesiacoch :-/ A kazdy jeden bol katastrofa. Je mozne, ze ju tiez uz hnevaju.
Skus ju tyzden-dva sledovat a pisat si: kedy je unavena, kedy zaspi, ako zaspi, ako dlho spi, a hlavne ako ukazuje unavu. Nie kazde dieta ziva a trie si oci! Moze sa napr. na chvilku divat "do blba". Potom si tie poznamky pozri a skus najst nejaku pravidelnost a najma tie priznaky unavy. Potom sa ju snaz ulozit OKAMZITE pri prvych naznakoch. Aj pockat 3 minuty uz moze byt dlho ☹ Ked sa po tych 20 min. zobudi, chod ku nej a snaz sa ju este dalej uspat. Jasne, nie vzdy sa to da, ale ty ju vies odhadnut, kedy je este unavena, ale uz nevie dalej spat - tak jej musis pomoct, a kedy je uz vyspata. Ja som tak zvladla, ze syn mi spaval potom 2x hodinku namiesto tych 30 min.
Ako pise @skalanka, ono sa to casto samo trosku zlepsi, ked sa prestanes tym stresovat. Presne viem, o com to je. Ked som prvy krat o tom citala, ze nemysliet na to a bude lepsie, hovorim si, to je psycho. Ako priklad bol uvedeny, nemysliet pri odchode zo spalne na to, ze sa dieta zobudi. Proste bude dalej spat. No total psycho. Ale nie, fakt to funguje. Je to o drzku, ale pokus sa na to nemysliet stale. Nepozeraj v noci na hodiny, nepocitaj, kolko krat si bola hore.
Inak na spanok-nespanok mojho syna nema nic vplyv: malo vecere-vela vecere, chlieb-kasa-mlieko, akcny den, kludny den, doma/vonku... Loteria. Ale mozno ty najdes nejake suvislosti, skus si to pisat tydzen-dva a aj to spanie a znaky unavy.
Ale co urcite plati je, ze cim lepsi spanok cez den, tym lepsie spanok v noci a naopak. Je to zacarovany kruh, ale mozes si pomoct tym pozorovanim a upravenim denneho spanku.
Este ak ma taky lahky spanok, mozes skusit biely sum, tym sa "vygumuju" ine rusne zvuky z okolie. Biely sum je napr. rozladene radio, ventilator, akvarium... Je to vseobecne velmi ukludnujci zvuk a redukuje ine zvuky. Skus, nejake radio urcite doma najdes 😉 Staci dost slabucko, vobec nemusi byt pustene hlasno.
Vsetko dobre!
Ahojte, mame tiez tento problem ☹ Od 3 mesiacov ( vcera sme mali rok 😀 ) sa mi mala budi aj 6 az 7 krat za noc a vzdy zaspi iba kojenim. Skusala som ju hodat, cicikat, vodicku davat, a nic iba mamicka a jej prsicko 😒
Doktorka mi vravela, ze ak ked prestanem kojit, upravi sa to asi po mesiaci, no casto natrafim na nazory, ze to vobec nie je pravda. Mamicky prestali kojit a presli z kaluze do blata, pretoze dieta sa budilo rovnako, avsak s rozdielom, ze mamicka sa musela uplne prebrat, aby isla urobit umele mliecko...Ake su vase skusenosti ? Viem, ze kazde dieta je ine, ale mozno nejaka rada na vyskusanie nam pomoze... 😉 Kojenie mi vobec nevadi, len to nocne budenie, ach jaj ! 😝 Dakujem za akukolvek radu 😀
dobry den mala ma 5mesiacov a vnoci sa budy kazdu 1hod.je na sunre vypije 120ml.toto vypijetak za 4h.ona pije kazdu chvylku neviem ju naucit aby tovypila cele.aby sa zasityla na celu noc.vahu ma dobru 6650g.viete mi poradit dakujem
Ahojte maminky . My mame tiez problem.. 😒 Uz si pomaly zacinam na to zvykat ze cez noc nepospime a kdeze este zaspinkat sama v postielke.. Len z tej starsnej neunosnej unavy sa u mna pridruzili srdieckove problemy. ☹ Uz chcem aby sa to trosku napravilo . keby som si mohla pospat aspon 3 hodky .. Ale lubim moje dievcatko a nic asi ine mi nezostava len to vydrzat..
Chodim si sem citat ze nie som sama a ze ponocujeme viacere maiminky..Zacalo sa to v 5 mesiacoch. zijem v zahranici takze sme s manzelom na malu sami. Ked mala mala 5 mesiacov sli sme na SK zhruba na dva mesiace... Vsetko sa pokazilo.. odvtedy sa mi budiiii... asi sme to zavynili my ze sme ju zobrali z jej prostredia a odvtedy je to na nevydrzanie.. teraz ma 9 mesiacov pomaly 10 a stalo sa mi len 2 x ze spinkala 5 hodin vkuse... samozrejme ja som sa zobudila ze co sa deje a chodila som na malu nazerat ze ci sa jej nieco nestalo 🙂 .. takze ked som si mohla pospat , tak sa mi prezmenu nedalo . predty,m mi vsetci zavideli ze ona mi prespinka celu noc.. a teraz tie maminky co mi zavideli spinkaju celu noc .. 🙂 co samozrejme velmi zelaaam..
A druhy probleeem... sme skoro stale same. Manzel pracuje a nemam tu nikoho z rodiny.. mame tu par znamych a kamaratov , ale vsetci pracuju. samozrejme ze niekedy niekto pride, alebo ideme na navstevu my.... ale to je tak hodka dve ... Vsimla som si ze mala je na mna strasne naviazana a ked ja idem na wc, ona prestvorkuje za mnou .. idem k dresu umyt riad ona za mnou a placka mi pri nohach... Tak strasne by som chcela byt na slovensku s rodinou.. Malej by to tiez prospelo , lebo by nevidela stale len mna ...tak je strasne naviazana na mna...mamky mate aj vy taku skusenost??????
Dakujem a sorky za nudny prispevok... dufam ze aspon jedna mi nieco napisete a povzbudite ma 😝 ahojteee
@renatka100 ako ste to poriesili s UM ? moj maly bude mat 8 mesiacov, stale sa kojime,ma uz 10 kilo, a cez den strasne vela spapa ... ale v noci je hore kazdu hodinu a pol ... niekedy mam pocit, ze ja uz vobec nespim ...
UM mi nechce vobec, skusala som BEBU aj Nutrilon ... a ani vidiet .. stale chce len mna, a ja uz okolo 02 03 mliecko nemam, kedze ma vyciicia predtym ... neviem co robit .. neplace v noci, len sa prehadzuje, a chce maminu ... no ale hold netecie ... dnes zacinam s ricinus comunis 5ch, snad nieco zaberu ... aspon cvilku ... alebo mu dam teple kakao ? 😀 😀
baby, treba si uvedomiť, že každé dieťa je iné, mám dve baby, rozdiel medzi nemi je 7 rokov, obe kojené len mesiac, potom na umelom, pri prvej sme boli hore v noci každú hodinu cca do roka.. no niečo strašné, druhá od 2 mesiaca prespí celú noc, a pritom robíme to isté ako pri prvej, nič som nemenila... ono to naozaj je v tom dieťatku... jedno je také druhé také... niemôžu byť všetky rovnaké.. 😉 treba len vydržať... 😉
@sophina nasa mala nikdy um nechcela. Skusali sme vsetky znacky ale nic. Tak potom som ju zacala kojit iba v noci a cez den jedla normalnu stravu. To bolo asi od 10 mesiaca. To som robila do 15 mesiaca kedy som si povedala ze kojenia bolo uz dost lebo nebolo to od hladu ale iba zo zvyku. Keby som mala dalsie dieta tak kojim max do tretieho mesiaca potom je dieta uz iba maly zavislak a my sme totalne grogy ☹
môj syn ked bol este novorodenec ties sa casto v noci budil, ked som mu uz cnemohla dať mliecko po hodine dala som mu feniklový čaj, deti môžu mať bud návik ako tvrdí renatka100 alebo ho bolí bruško.
Naš malý má 3 mesiace a už spáva pekne občas sa zobudí 1 raz za noc ale inác v pohode.
@renatka100 Dakujem ... a neubudalo ti mliecko ked si ho kojila len v noci ? ja by som ho mozno cez den ani kojit nemusela, on je strasny zrutik, ale v noci by chcel stale . a viem, ze neni hladny, len teda chce maminu, ani cumel vtedy nechce a vypluva mi ho ... dnes som si kupila ricinus comunis homeopatika, tak snad to trosku pomoze ... a mam v sebe uz liter caju too kojacieho doma urobeneho ..
Dcerku som pred 10 rokmi kojila dva roky a nemala som vobec problem s mliekom ... ale tento chrustik moj je "iny" asi ako kazde dieta 😀
Ahojte, mam teda rovnaky problem, 6m dieta sa zrazu celu noc budi a co je horsie, tak uprostred noci vydrzi kludne aj dve hodiny byt hore a ''lozi'' si po posteli (spime spolocne).
Citala som tu nieco o separacnej uzkosti, lenze jeho nikto odnikadial neseparuje, tak neviem, zubky mu asi este nerastu, nerozumiem tomu vobec ☹ Je nadej, ze je to len nieco kratkodobe??
@barbade u nás to bolo rovnako, akurát to začalo už po treťom mesiaci takto. bola som zúfala, padala na nos od únavy. trvá to do dnes, akurát už sem tam prespí aj dve hodiny 😅 tiež sme mali obdobia že sme sa od jednej do tretej v noci hrávali v obývačke aby sa aspoň tatinko trošku vyspal do práce. telo si na tento hrozný režim zvykne 😖 niektoré deti sú vraj také, nepomôžeš si. ja som skúšala všetko možné -homeopatiká, sirup na lepší spánok, viac ho pred spaním zasýtiť, viac ho unaviť, obliecť teplejšie či menej, otvorené i zatvorené okno. nič nepomohlo. musí z toho vyrásť. aj dnes bola jedna z takých tažších nocí.
Budem sa síce opakovať, ale aj u nás toto začalo. Naša malá dokázala do konca 4. mesiaca spať vkuse aj 6-7 hodín (zobudila sa tak 2-3x a spala ďalej, vtedy som šomrala, ale čo by som teraz dala za tie noci), ale posledný mesiac sa budí stále častejšie, táto noc bola asi zatiaľ najhoršia, lebo sa budila asi každú hodinu, už ani nesledujem hodinky, tak si nie som ani istá, či sú to hodiny, či dve, či len polhodiny... cítim sa ako taká mátoha. A už fakt neviem, či je to hlad, či smäd, či zuby... či nervozita, či čo. Len si osobne myslím, že to vôbec nie je normálne takto sa budiť. Prečo sa teraz budí tak často a predtým spala dobre? Najhoršie je, že ja už čakám že sa zobudí, bojím sa ísť do sprchy, umyť sa, čokoľvek začať robiť, lebo sa obávam, že sa každú chvíľu zase zobudí... moja polovička ju utíšiť nevie, to už sme skúšali,, ukľudní sa len pri mne... obdivujem mamičky, ktoré tu píšu, "však to časom prejde"... ja sa s tým totiž neviem zmieriť, lebo keď som nevyspatá, neviem sa poriadne sústrediť cez deň ani sa malej tak pekne venovať, ako predtým :((( My máme inak všeobecný problém so zaspávaním, cez deň aj večer... zaspí len na rukách - večer, a v hojdacej kočíkovej vaničke - cez deň. A to si myslím, že je aj problém... že prečo tak zle spí - lebo nevie sama zaspať. Chcem sa opýtať vás mamičky, budia sa aj tie detičky, ktoré zaspávajú samé v postieľke? Alebo len tie, ktoré potrebujú vašu pomoc pri zaspávaní... hocijakú... kojenie, cumlík, nosenie na rukách... Rada by som to porovnala s našou situáciou... Ďakujem za rady a pomoc.
Ahojte. Naša mala má teraz 20. Mesiacov a ešte stále sa budí skoro každú hodinu v noci. Trvá to už od 3. Mesiaca a pomaly si už na to aj zvyknete. Je to asi tým že ju ešte stále kojim. Sama nevie zaslať , len s našou pomocou.
@sasena29292 uf, to si ma veru nepotešila :(
@indie6 ahoj, nas ma vyse 4 mesiacov, do 3 mesiaca spal krasne, 5-8 hodin vkuse, potom sa to zmenilo (aj po ockovani) a zacal sa velmi casto budit v noci. Je plne kojeny a uspavany roznymi sposobmi 🙂 v nosici, v hacke (zavesna koliska), tu mi zacal trochu odmietat, tak na rukach a vecer na prsniku. Sam zaspat nevie, ale to je normalne, to je nevyvinutou nervovou sustavou. V noci sa budi ale oci neotvori, iba sa hadze, zmoli si oci, dviha nohy, tam mu prso a spi dalej, ale niekedy to musim takto spravit aj kazdych 10 minut pocas 2 hodin aby na dlhsie zaspal. Oci otvori okolo 7 - 8 vysmiaty a vyspaty 🙂 cez den spi cca 5 krat po 40 min.
U nas to bolo tak isto... horsie v lete a ked sli zubky... teraz ma pomaly rok a pol a konecne sme presli na jedno papanie v noci... sice dnes to bolo 2x ale pripisujem to teplu... Z nicoho nic sa mi prestal budit.. podla mna z toho deticky musia len vyrast a take do roka maju narok sa budit vo noci... tolko moj nazor. 🙂

@katka121 ahoj..hne´d so si to prečítala...už som tak unavená a priala by som si pozitívnu zmenu, že od dnes som to začala praktizovať...len sa chcem opýtať o radu tých, čo to majú už za sebou-čo s nočným kojením?túto poslednú noc sa napapal večer o 8mej, potm sa zobudil strašným plačom na papanie o 11tej..nevedela som ho utíšiť, stále sa mi ťahal na prsník, no nedala som mu, lebo som bola presvedčená, že nie je hladný..3/4hodiny plakal, potom sa nejako ukľudnil, ďalšiu polhodinku mi zaspával a vyrzžal spať až do 4.30rána..takže sa mi potvrdilo, že malý hladný nebol..mám v tom pokračovať ďalej?vydržal bez papania vyše 8hodín....