9 mesačné dieťa ma problém so zaspávaním

gabika5656
6. máj 2022

Ahojte baby potrebujem poradiť alebo možno máte niekto takú istú skúsenosť ako ja. Dcérka ma 9 mesiacov a pred zaspávaním strašne plače. Nechce zaspať ani na rukách ani na posteli a do teraz zaspala aspoň na prsniku (je kojenia) ale už ani to nezaberá. V noci sa budime každú hodinu niekedy aj každú polhodinu ja už neviem čo mám robiť. Máte niekto takú skúsenosť alebo nejakú radu čo by nám pomohlo lepšie zaspať alebo aspoň v noci dlhšie spať?

dijka143
6. máj 2022

@gabika5656 skus kocik u nas to velmi zaberalo

petamich
6. máj 2022

po kolkych hodinach bdenia ide spat? ake mate predspankove ritualy? nas napr. musi byt hore minimalne 4 hodiny, hoc cez den vydrzi ledva 3 - ma 9M tiez a teda zaspavanie = polozim a spi alebo dam do kocika 6x podrncam a spi, nocne vstavanie teraz pripisujem vela podnetom, stavia sa v postielke, uci sa spat na bruchu a tiez mam uz menej mlieka, kedze cez den uz je svoju stravu a nekojim

gabika5656
autor
6. máj 2022

@petamich cez deň spí dvakrát do obedu a tak po obede. Niekedy spí cez deň hodinku niekedy len pol hodinku niekedy zas aj dve hodinky. Večer sa snažím ju vždy ukladať okolo 8 ale niekedy pokiaľ nezaspí tak je aj pol 10.

karolin99
6. máj 2022

@gabika5656 nám veľmi pomaha nosic v takých prípadoch

diamond007
6. máj 2022

@gabika5656 kašli na to, že o 20.00 má byť v posteli ale riad sa časom kedy spí cez deň. Ak pospi málo a ešte menej, treba ju skôr ukladať.
Nočný spánok je iná kapitola, budí sa ti lebo jej dávaš DUDLAT prso, nie kojit. To je o zlozvyku, tam je jediné riešenie dať najskôr po 2-3h. Pri mojich to zabera, ak začne zle mala spávať tak v noci sledujem čas (to je najnáročnejšie) a snažím sa byť hore, dobre ju nakŕmiť nech viem že ma plne bruško a potom skôr jak o dve a pol hodiny nedám.

54tinka54
6. máj 2022

@gabika5656 nemôžu ju trápiť zúbky? Alebo nejaký iný zdravotný problém? Môj takto zle spal a budil sa často v noci keď mal zápal močových ciest.

svetlana16
6. máj 2022

@gabika5656 ak spi malo cez den skusila by som dat spat uz okolo 19:00.. Neviem aky mate predtym ritual... U nas to bolo cvicenie, kúpeľ, masirovanie a večera, potom mlieko.... Ak sa casto budil skusila som aj moje tricko polozit na neho v noci nech ai mysli ze tam som, alebo som ho obkolesila vankusom/ paplon, aby si myslel ze sa o mna opiera, pripadne som ho polozila do periny-paplon ma z husacieho peria, takze tam pekne "zapadol" a to bolo zaručene ze bude spinkať 🙂 .. Ale moze ho trapit cokolvek ine zubky, brusko, alebo len si vyzaduje pozornosť.... Mozno pomoze kočík, alebo nosič 🙂 držím prsty