icon

9 mesačný syn sa ešte neplazí

emisko555
22. sep 2021

Ahojte môj 9 mesačný syn sa ešte neplazi, iba sa otáča na mieste, ako mu mám k tomu dopomôcť
Ďakujem za odpovede

twins2007
22. sep 2021

@emisko555 moje deti neplazili ani jedno, ked sa postavili na 4, zacali plakat ,nijak som ich nenutila, zacali skor chodit ako plazit. Kamoskin maly sa zacal v 9mesiacoch uz tak plnohodnotne pretacat, skor sa mu nechcelo,motivacie nepomohli. Je to normálny zdravy chalan ako aj moje deti

pribinak
22. sep 2021

@emisko555 objednať sa neurologické a k fyzioterapeutovi. 9 mesačný chlapec by už mal
Byt naozaj viac akcny. Nenechala by som sa uchlacholit rečami že iné deti čo kedy robili
Treba skontrolovať svalovy tonus, možno trosku s ním pocvicit.

pukanec123
22. sep 2021

@emisko555 skús sa objednať k fyzioterapeutke detskej, ona ho pozrie či je všetko v norme ako má byt 😊 inak deti sa začínajú plaziť 8-9 mesiac takze podľa mna je ešte v norme, nie každý má take turbo dieťa čo sa v 7 mes plazí, ako moje prvé 🤦🏻‍♀️ Druhý syn má 8 mesiacov a tiež sa len otáča na mieste a posledné dni sa dáva na 4, ale krok ešte neurobil. Pýtala som sa pediatricky povedala, že ešte to nemusí vedieť, že je to úplne ok, podľa mna má ešte čas😉 ak pivotuje (to je to otáčanie na mieste) a dokáže sa na lakťoch vzpriamit tak že sa mu brucho nedotýka podložky, tak to už bude na spadnutie a každú chvíľu začne.

vlasica19
22. sep 2021

Plazit sa nemusi, to nie je podmienka, ze to musi robit kazde dieta. Akoze ano, je to lepsie pre dalsi vyvin, ale povedala by som, ze sa nic neudeje, keby sa aj nie. Ale ak ta to trapi, tak skus navstivit detsku doktorku alebo sa objednaj rovno k fyzioterapeutovi.

sona96
22. sep 2021

@twins2007 ani môj sa neplazil. V 10 mesiacoch začal stvronozkovat a keď mal 11 mesiacov, začal sám chodiť.

ewelinka21
22. sep 2021

@emisko555 Ahoj pisem ss, mam so syncekom ten isty problem