icon

Aké je to mať tretie dieťa?

luka21
28. sep 2011

Mamičky,ktorá s Vás bude mať 3.dieťa.Ja stále nad tým s manželom rozmýšľam že by sme spravili tretie len sa toho strašne bojím či to náhodou nieje už veľa 3.deti lebo ja mám 5 a 2.roč.chlapcou a strašne túžim po cérke tak neviem čo mám spraviť poradte?

Strana
z5
andrejka1974
28. sep 2011

neboj sa ak to dokazete financne uzivit a chceli by ste obaja tak to sa da zvladnut ja mam 4 deti a zvladame to

fodorka
28. sep 2011

@luka21 mi sice mame dve deticky ale aj by sme chceli este tretie lenze v nasom pripad ekedze mame aj hypo aj uver tak to neprichadza do uvahy ...mozno by sme vyzili da s apovedat len tak tak ale radsej dam vsetko tymto dvom...takze ak vam to finance vychadza hor sa do toho ale aby si nebola sklamana ked to bude treti chlapcek 😉

lalipop
28. sep 2011

Ja som vzdy tuzila mat 3 deti a nastastie aj manzel nebol proti. Mali sme dievca aj chlapca s rozdielom 4 roky a tak sme si po dalsich 4-roch rokoch naplanovali este tretie babo. Bolo mi jedno, co to bude, hlavne nech je zdrave. A tak som na narodeniny dostala najkrajsi darcek nasu dcerku, ktora nam robi len a len radost. A co sa tyka financii, da sa to v pohode zvladnut, lebo vela veci mi ostalo po starsich. Tak vam prajem nech sa vam to do tretice podari 🙂 🙂 🙂

maminuska
28. sep 2011

@luka21 no nie je to jednoduché , ale dá sa to . A pre mňa to nie je veľa, ja s manželom chcem ešte jedno

iwanna
28. sep 2011

@luka21 ked som cakala prve, nevedela som si predstavit ako zvladnem vychovavat jedno dieta. Potom obavy ako to bude s dvoma malymi detickami. O troch detoch som nesnivala ani v najtajnejsich snoch.... 🙂 A teraz to vyzera, ze do tretice budeme mat vytuzene dievcatko 😀 Velmi sa tesime a urcite to zvladneme 😀

maminuska
28. sep 2011

@iwanna klobúk dole v takom malom časovom odstupe by som si ja veru netrufla, ale ty to zvládneš určite.

stastnamamulka
28. sep 2011

ahoj,mam dve baby a 2-mesacneho chlapceka a zatial to zvladame myslim super,ked potrebujem pomoct,tak mi pomozu(v ramci moznosti🙂,ked potrebujem klud s malym,tak sa zahraju spolu same.Ja by som to na tvojom mieste riskla,mas chlapcov vo veku,ked su ako tak samostatni a bud dostanu mladsieho braska alebo malu segru🙂 😅

syslica
29. sep 2011

@luka21 Pozri aj sem: https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/chcem-tretie-dieta-kedy-je-idealne-ho-mat/ - pôvodne sa téma volala Chcela by som tretie dieťa a prispievali nielen mamy, čo túžia po treťom, ale aj také, čo 3 a viac majú.
A všetkým tu ďakujem za názor, potešili ste ma, pretože aj ja chcem ešte aspoň 3. dieťa 😉

traktor
29. sep 2011

mat tretie dieta je super..a aj stvrte 😀 😉 ..je krasne mat velku rodinu 🙂

irriss
29. sep 2011

@syslica
Tady se rika: Chtit, znamena MIT...tak hodne stesti a ja za sebe preji aspon dvojicky... 😉 aspon tak se u nas splnilo prani mit 3.dite...

syslica
29. sep 2011

@traktor
@irriss Žienky, vy ste super, obe! a úplne s vami súhlasím ... hoci som to už na koníku párkrát písala, môj manžel razí heslo "sysľov nikdy nie je dosť" - tak uvidíme, čo nás ešte čaká... aj keď pre túto chvíľu mám čo robiť s existujúcimi dvoma 😉 .

irriss
29. sep 2011

@syslica
tak my budem fandit nasim heslem: At ziji Veverky! 😉

traktor
29. sep 2011

@syslica mne mm minule povedal, ze ..mozno by sa dal nahovorit este na jedno..nie teraz, neskôr,,ze co budeme robit, ved dievcata su uz velke, uz si zvykol mat plny dom 😀 ..a ked pozeram, ako nam to pekne ide..ze 2 baby, 2 chalani..tak ..jedine dvojcata nam vyjdu 😀 ..no neviem, neviem..aj ked.ja som stale hovorila/este ako skolacka/, ze raz budem mat 10 deti 😀 ..ale myslim, ze nas je uz..tak akurat 😵

anibas
29. sep 2011

veselóóóóó - 😀 😀 😀 😀 😀

irriss
29. sep 2011

@traktor

no tak ja bych si taky dala rict, ale tatka/deda uz nechce.... 😉

Nevim, zda to probehlo i na Slovensku, ale nedavno tu odebrali starsimu paru dcerku z duvodu "stari rodicu"..touzili po diteti az se jim to konecne povedlo...maminka porodila v 58mi letech, tatinkovi je 70 let...Dite jim odebrali, umistili v nahradni rodine a aoni ted placou denne v televizi a v TV novinach...jak moc ho chteji hladit, jak moc jim chybi, jak moc ho miluji...no a ja bulim s nima...
Jsou ruzne nazory, jeden je ten, ze kdyz Priroda rozhodla, ze zena se okolo 50tky zastavi, tak se nema Priroda pokouset, kdyz to tak zaridila..

p.s. ale o, ze Gianna Nannini(zpevacka rock)porodila v 54 letech a je na dite sama..to nikomu nevadi

zajo79
29. sep 2011

Myslím,že je náročnejšie mat len jedno dieťa, ako dve, ale o tri. To už je mamina zbehla, vie čo ju čaká,deti kým sa spolu zahrajú. A pohlavie neries

syslica
29. sep 2011

@traktor Ty by si určite zvládla aj dvojičky navyše, nepochybujem 😉 No my najprv musíme dostavať domček a poriešiť maminke prácu a kopec takých životne dôležitých "drobností", čiže sa zatiaľ chodím na koníka len vytešovať, ako tu nádherne všetky tehotnejú. A všetkým držím palce, samozrejme! 😀

irriss
29. sep 2011

@zajo79
Kdyz jsem mela syna jedinacka po dobu 10ti let ..."dychalo se mi hur" nez ted se 4ma!! 😀 😀 😀 😀
Ted jsem volna.... 😉 pardon..citim se volna... 😉

zuzana76
29. sep 2011

my sme na tom podobne ako
@syslica domcek, praca a potom mozno 3. prcek, uvidime, len este sme ani s tou stavbou domu enzacali 😀

zuzana76
29. sep 2011

@syslica pozeram, ze si priblizne v mojom veku, do kedy si davas cas otehotniet? ja do 40, no uvidim

traktor
29. sep 2011

@irriss 😕 to som nepocula..a teda..ak uz to dieta je tu..nech sa neriesi vek rodica, ale ci je o dieta dobre postarane, ci je milovane...si neviem predstavit , zeby mi dieta zobrali pre môj vek..no to by teda bolo tôôôôôôôôčo 😠

irriss
29. sep 2011

@traktor dopisu potom, musim utikat pro deti.. 😉

Jen v kratkosti: Rano se dostavili Policajti a socialni pracovnice, dite odebrali a byl KONEC...

janka2110
29. sep 2011

@irriss to hej a Gianna vyhlasila,ze tuzi po dalsom dietaku,aby nebola Penelope jedinacik.

syslica
29. sep 2011

@irriss Myslím, že som také čosi zachytila aj u nás v správach, tiež mi je tých rodičov ľúto... diskusie o tom, dokedy je "normálne" pre ženu, aby sa snažila mať dieťa už na koníku boli... je to krehký ľad ... no 58 rokov je proti prírode .. nepoznám ten prípad detailne, ale pre všetky zúčastnené strany by bolo asi bývalo najlepšie, keby si tí (starí) rodičia našli, hoci v príbuzenstve alebo medzi priateľmi mladší pár, ktorý by sa pred súdom zaviazal, že dieťa v prípade smrti jeho biologických rodičov doopatruje a zatiaľ by sa mohli tešiť so svojím pokladom... no zrejme to nepôjde a asi som príliš naivná... aj tak sme mimo tému 😔 .

syslica
29. sep 2011

@zuzana76 Tiež asi tak a tiež uvidíme ... možnože sa vzdám, keď sa nepodarí a možnože mi srdiečko bude pišťať ešte silnejšie, čo ja viem?

kreksina
29. sep 2011

Zdravím všetky maminy. Chcem sa poďakovať lebo keď "vás" čítam vracia mi to vietor do plachiet. Ja keď idem na prechádzku, všetci sa po mne pozerajú, že idú jasle a tie komentáre, no a ostalo mi také "pekné" brucho po 3.porode, že to vyzerá ako by sme čakali 4. svišťa, tak si viete predstaviť ten lamentácie okoloidúcich- väčšinou sú to mamičky s jedným bábom, ktoré im kočíkujú babky. 🙂 🙂 Tak dííík
irriss, to je zvláštny dôvod na odňatie dieťaťa, podľa mňa tam bude nejaký iný "háčik" . Veď u nás, keď ostanú detičky siroty bežne ich vychovávajú babky ak vládzu a naše úrady sú "happy", že to nemusia riešiť a majú ušetrené euráče... 😉 . /Moja 17 ročná skúsenosť v DD/

irriss
29. sep 2011

@syslica @traktor

Kazdy, kdo je zna, tak jim holcicku strasne pral a preje zpet...jenze ted se resi stiznost podana sousedy (zavisti sezranymi sousedy 😖 😠 ☹ )

Jeli nakupovat i s malou do nakupniho strediska, mamince male se neudelalo dobre, tak ji manzel zavezl na Prvni pomoc a jelikoz mala je novorozene, nechtel ji samozrejme nechat v nakazovem prostredi..odvezl ji domu s tim, ze ji mezitim uvari mlicko, prevlikne a vrati se pro maminku do nemocnice....
Vratil se domu, mala spinkala v autosedacce a tak si rikal, ze dokud spinka a je klidna, ze vytahne nakup z auta a az posledni ji...takze vytahnul vse, vcetne nove vanicky, ....a mezitim se mala rozplakala...Sousedi nevahali a sli vse nahlasit na Policii, s tim, ze mala byla "opustena" v aute 45 min (coz neni pravda) a ze mela celou promacenou plenku......udelal se zaznam a rano prijela Policie...
Ted se ptam, kdyz uznali, ze se jedna o tak velke zanedbani, proc nereagovali IHNED, proc cekali do rana???
Kdo z nas chvilku nenechal dite v aute? Tady nesmis, okamzite je zavolana Policie a odebiraji dite....v posledni dobe je tu teror, prilisna svoboda, ale v podobe DIKTATU... 😉 😢 😖 😠 ☹ 🤐

traktor
29. sep 2011

@irriss uf..no sila...nechcela by som byt teraz v ich kozi..bojovat o svoje dieta..ta predstava je strasna..

luka21
autor
29. sep 2011

@fodorka hovor mi o tom aj mi máme úver a pôžičku.Rozmýšľam že stým aspoň 3-4r.počkám aby som mala nárok aj na materskú a potom sa uvidí ešte si myslím že som mladá mám eštelen 24r.na všetko je čas.Hoci manžel má o 10r.viac.

luka21
autor
29. sep 2011

@lalipop Ďakujem

Strana
z5