icon

Aké je to mať tretie dieťa?

luka21
28. sep 2011

Mamičky,ktorá s Vás bude mať 3.dieťa.Ja stále nad tým s manželom rozmýšľam že by sme spravili tretie len sa toho strašne bojím či to náhodou nieje už veľa 3.deti lebo ja mám 5 a 2.roč.chlapcou a strašne túžim po cérke tak neviem čo mám spraviť poradte?

tinipini
3. okt 2011

my sme šli do treteho bába s tým, že to bude možno dievčatko a kuk, Šimonko 😵, ale poviem Vám, nevymením svojich 4 chlapov za niiiiiiič na svete,
a teraz zasa do nás ryjú, že ešte dievčatko by vám pasovalo , ale už neriskujeme 😉

všetko dobré

cherry1981
3. okt 2011

@syslica Az na ten bod 2 sme vari dodrzali vsetky 😀 Sice mne je jedno co budeme mat tretie potesim aj babe aj chlapcovi hlavne nech je a nech j e zdrave.

inak co ste tu rozoberali ze niektore by ste brali len dievcata , ja som bola tiez nestastna ked som sa dozvedela ze cakam druheho syna a teraz by som ho nevymenila za nic, je pritulny, maznavy, uplne iny ako dcerka. Aj synceka je uzasne mat. Aj ked som stastna ze mam parik a do tretice uvidime 😀 😀 Dcerka by chcela sestricku syncek braceka 😀

luka21
autor
3. okt 2011

@cherry1981 kebyže som natom jak ty tak by mi tiež bolo jedno či je to chlapec alebo dievča 😉

syslica
3. okt 2011

@irriss Celkovo sú tieto body skôr úsmevné ako nejaké seriózny návod. Fakt je, že obe autorky sú momentálne tehotné (ja som len sprostredkovateľ) a všetky napäto čakáme, čo to bude 😀 .
K bodu 2: bol zrejme myslený v duchu, "dievčatá sú vraj uložené na pravom boku" a s ľavobočkami to nemá nič spoločné 😉 - ale celkovo je to nonsens 😅 .

luka21
autor
3. okt 2011

@tinipini ani ja by som už neriskovala kebyže mám tretieho chlapca 🙂

luka21
autor
3. okt 2011

@zajo79 veru každý máme nejaké problémi kebyže mám tretieho chlapca tak už by som neriskovala štvrté lebo 3.chlapci podľa mňa je už veľa 😉

luka21
autor
3. okt 2011

@syslica mne vyšli obydvaja chlapci podľa čínskeho kalendára ešte vtedy som o ňom nevedela 🙂,ale zopár mamičiek čo poznám im to nevyšlo tak potom neviem čomu mám veriť 😉

luka21
autor
3. okt 2011

@fodorka ani nehovor.Ja tiež poznám zopár mamičiek ktoré majú 3.deti a tý najstarši sú už odrostený takže aj pomôžu.Ale keby som mala teraz tretie tak podľa mňa by to bolo asi namňa priveľa 😉

luka21
autor
3. okt 2011

@peony záleží ako ktorý chlapci sú taký 🙂

zajo79
3. okt 2011

@luka21 treti chlapec niesu ziadne problemy 😕 😉

vazim si, ze mam mojich chlapov zdravych....a uz tie sukne a satky- no co, musim sa obetovat a musim si ich kupit sama pre seba 😀 😀 😀 😀

zapajat do domacich prac ich planujem umerne veku.... aby na mna nevesty nenadavali.

a teda.... pises to tak.... az sa nad tym clovek pozastavuje 🤐

adriana7
3. okt 2011

@luka21 , moja kamarátka si dala "vyrátať" pohlavie dieťaťa dr. jonášovi, vyšlo na prvý krát 😉

lalipop
3. okt 2011

@cherry1981 my sme to mali presne ako vy starsia chcela sestricku a mladsi zase braceka a do tretice sa nam podarila baba 😀 tak teraz este toho braceka pre syna 😅

luka21
autor
3. okt 2011

@adriana7 aj ja poznám jednu mamičku mala tiež dvoch chlapcou a tiež chcela strašne dievča a tiež si to dala vypočítať Jonášovi a nakoniec sa jej narodil chlapec a odvtedy takýmto výmyslom neverí ☹

ivuska81
3. okt 2011

Ahojte vidim ze su tu rozdielne debaty na tri deti.Aj ja patrim medzi ne mam dve baby 9a6 a teraz mame vytuzeneho chlapca 9 mesacneho.To je nas taky mali maznak aj baby ho maju velmi radi.Aj nam davali velke rady kedy a ako:ze kto je pri tom maskrtnejsi tak take pohlavie sa narodi,alebo ked je to po tme tak to bude dievca a ked po svetle tak chlapec........

stvura
Odpoveď bola odstránená
iwanna
4. okt 2011

🙂 @stvura 🙂 juj, sama si to neviem predstavit ako presne budeme fungovat. Kocik sme kupovali surodenecky Phill teds, ale priznam sa, moc sme ho zatial nevyuzili. Lebo ked sa narodil druhy, tak bolo akurat leto a starsi moc nechcel byt v kociku, stale behal. Uvidime, ako ho vyuzijeme teraz 😉
Auto mame 5-miestne, takze dufam, ze sa tam 3 sedacky natrepu, este sme to neskusali. No ale ked niekde cestujeme, tak to sme natrepani ako polski turisti az po strop... 😀 Co sa teraz este znasobi. Budem musiet redukovat, co vezmem. Pri prvom som zo sebou bravala este aj vanicku na kupanie... To uz teraz asi nebudem moct zobrat nic take. Iba zakladne veci na prezitie 🙂
Mame 3izbovy byt, cize deti budu musiet byt v jednej izbe. Chlapci uz teraz spavaju spolu v jednej izbicke. Malicka, ked sa narodi, tak najprv bude u nas v spalni, a potom neskor by som to chcela riesit tak , ze spravime poschodovu postel a zo spodnej casti sa vysunie namiesto perinaku druha postel. cize spanie aj pre tri deti zaberie stale miesto len na velkost jednej postele. Vsak tam budu vacsinou iba spavat a odkladat hracky. hrat sa a behat budu aj tak krizom krazom po celom byte. No a ked by sa niekedy podarilo, tak snad postavime dom. ale to je hudba buducnosti....
No kazdopadne vsetko vyplynie so situacie...budeme riesit,ked to bude... 🙂 Prajem vela vela stasticka

stvura
Odpoveď bola odstránená
iwanna
4. okt 2011

@stvura 🙂 no u nas sa to stalo tak, ze prva menstruacia po porode, jediny sex za mesiac (viac nam unava a vycerpanie nedovolilo) a podho je to tu 😀 Cize strasne chcene, ale az tak do detailov nenaplanovane..... Dievcatko je moja tuzba. Teda ale mojich chlapciacikov milujem nadovsetko

syslica
5. okt 2011

@iwanna My máme zatiaľ 2 deti a tretie ešte v dlhodobom pláne 🙂 , trojizbový byt s malou detskou izbičkou a nedostatok miesta riešime práve tak, ako to plánujete aj vy - vysúvacou posteľou namiesto úložných šuflíkov. Syslíci si v pohode zvykli a je to super. No ak sa podarí tá naplánovaná sestrička (hádam niekedy), nastane zrejme izbová rošáda. 😉

zajo79
10. dec 2011

uzasne 😵 😵 😵 dve alebo tri, ziadny rozdiel

larosa
10. dec 2011

@zajo79 @luka21 moja kámoška má troch chlapcov- 7r., 1,5r. a 2mesiace 🙂 najstarší sa narodil v 31.týždni a bol na tom dosť zle, tak to dlho odkladali až si mysleli, že bude jedináčik, potom sa podaril druhý a neplánovane hneď tretí, sú neskutočne šťastní 😀 ona si to užíva a všetko je super, najstarší je hrdý veľký brat 🙂
onedloho rodím aj ja tretie 🙂 neskutočne sa už tešíme a nevieme čo to bude, tak mm pripravujem na to, že tretia kočka 🙂 a bude ako kráľ s troma dcérami 😉 a nie somsi istá s tým pomáhaním u dievčat- Tonka mi nepomôže totálne nič a mladšia Saška trošku, kámoške jej najstarší pomôže viac než moje dve dokopy 😀

zajo79
10. dec 2011

@irriss ono to je tak... ze deti sa aj spolu zahraju, ked aj odbehnem nieco spravit tak najmensi pozera na brachov a ani ma nepotrebuje. jasne ze nechcem im kradnut detstvo, zeby sa museli starat...ale obcas nieco podat, ci pozriet na maleho- tak to je uplne v pohode. a tiez si myslim, ze najviac mi dal zabrat prvy syn.

dobromila
10. dec 2011

Vždy som chcela mať minimálne 3, max. 4 deti, ale je obrovský rozdiel v tom, aké sú medzi nimi rozdiely. Pochybujem, že toto, čo máme doma teraz prežijem bez ujmy na zdraví či už psychickom alebo fyzickom 😅

larosa
10. dec 2011

ja chcem, aby bábo zdravé, pôrod OK a všetci by sme boli spokojní a šťastní 🙂 keď mám povedať čo by som chcela ja, tak raz dievčatko- mám kopec vecičiek po dievčatách, ešte aj s vysačkami niektoré; raz by som chcela chlapčeka- nech mám aj aj 🙂 dievčatá a tatík by boli spokojní keby to bol chlapec- oni traja strašne chcú bračeka...tak v januári uvidíme 😀

zajo79
10. dec 2011

a nebudem klamat...nehovorim ze som par tyzdnov prvych nebola nastavena ze- to bude baba...prve sono v 12tt--ze chlapec... v 16tt tiez- to bolo asi den co clovek si to potreboval upratat sam v sebe, ale nedala by som ich ani za nic. 😵 😵 😵 😵 😵

a tie komentare ludi- ale vas je.. .kolko to mate deti? pritom ja stele nemam pocit, zeby nas bolo neako moc 😀 😀 😀

luka21
autor
10. dec 2011

@larosa Mne teda moji chlapci nepomôžu vôbec nič 🙂 Akurát len stále robotu spraviť nazvyš 🙂 Neviem pokom sú taký lenivý,chalupu by prevrátili raz dva hore nohami,ale upratať nemá kto 😠 asi takto to nejak unás funguje.Niekedy musím tak nanich nakričať aby upratali po sebe že to nieje normálne už a preto tak strašne túžim po dcérke možno že by mi ona neskôr pomohla než tý moji chlapi.

luka21
autor
10. dec 2011

@ivuska81 S tou tmou a svetlom to nieje pravda,my sme robili oboch po tme a vyšli chlapci asi to má byť naopak 🙂

larosa
10. dec 2011

@luka21 u chlapcov sa to nejako toleruje, ale moja Tonka je druháčka a Saška v prípravke ☹ a najväčšie decko má už skoro 34 rokov a po ňom dopratať je veeeeeeľmi ťažké 😀 je zaujímevé, že keď je preč je poriadok, akonáhle sa vráti zo služobky alebo školenia ďalšie dva dni pratám 🙂

luka21
autor
10. dec 2011

@dobromila Tak vtomto ťa teda chápem najlepšie mať väčšie rozdiely než malé medzi mojima je 3r.a 5mes.a tiež to nebolo niekedy ľahké keď bol hlavne ten mladčší bábetko ale teraz sa to dá zvládnuť v pohode,už sa spolu aj prehrajú aj sa povarujú 🙂

luka21
autor
10. dec 2011

@larosa 🙂 niekedy aj ten môj si nevie po sebe spratať a tiež má 34r. 🙂