icon

Ake mená nesú vaše starké a prastarké?

jonia
11. sep 2019

Ahojte 🙂 V poslednej dobe ked prichadza trend zahranicnych mien som ja, prave naopak, coraz viac unesena krasnymi povodnymi slovenskymi menami.
Aj nasa dcera ma meno rovnake ako jej prapra starka a to Paulína. Ale v nasej rodine sa vyskytuju aj dalsie krasne mena ako Emília, Irena, Amália, Anna, Mária,.. Ako je to u Vas. Inspirujte ma 🙂

karolinakk
16. sep 2019

Libuša a Vlasta

saraju12
16. sep 2019

Ján, Margitka, Jozefína...svojím deťom neplánujem dať úplne tradičné slovenské mená, ale ani tie prevzaté typu Jessica alebo Nikolas/Tobias..
Je to každého osobná vec, nech si dá čo sa mu páči..navyše aj "naše" typické slovenské mená prešli určitou zmenou v priebehu storočí, niektoré sú úplne prevzaté.

iam24
16. sep 2019

Prababka Anna z druhej strany neviem a babka je Mária a Júlia. Pradedko Juraj. Dedko Juraj a Jozef

mariannocka123456789
16. sep 2019

@jonia Mária Edita prababka Zlatica mamina Mariana

chanaaa
16. sep 2019

Pavlína, Dušan, Dana, Cyril, Magdaléna, František, Anna, Jindřich, Emília

rawmamka
16. sep 2019

U nás - Anna, Terézia, Marta, Gizela, Irena, Emília, Veronika, Mária.....a muži - František, Vojtech, Milan, Ľudovít, Štefan, Július, Dušan.

dazdovka
16. sep 2019

Co viem, tak Rozalia, Žofia, Katalin z manzelovej strany (historicky madarske pohranicie, teraz uz takmer stredne Slovensko) a moje su Anny a Zuzany (luteranske dediny na strednom SK)

sendy1977
Autor odpoveď zmazal
kaja0007
16. sep 2019

moje bábky boli Mária a Lýdia. My sme dali meno dcérke Marína.

sendy1977
16. sep 2019

@katrinka8 nie, svokra tvrdí, že jej babka bola Linusa podľa maďarského pravopisu, číta sa ,ako Linuša že vtedy sa dávali také mena r. 1875

ariannazara
16. sep 2019

Terézia jej sestra Melánia. Ďalšia Magdaléna mužova a dedkovia Barnard a Ján 😂

katatko351
16. sep 2019

Z mamkinej strany Anna a Karol, z otcovej Ruzena a Anton

zabka023
16. sep 2019

Praprababka- Zuzana, prababka jedna aj druha-Zuzana, babka-Elena, ďalšia prababka Kateřina a babka Kristína, ja s maminou sme tiež Zuzany a moja dcéra je už Naďa 😊😊😊

reni1512
16. sep 2019

moje babky Helena a Agnesa

ollako
16. sep 2019

U nás Alžbeta, Šimon, Františka, Jozef, Helena, Vincent, Hedviga, Anton,

vivi33
16. sep 2019

Babky Margita a Olívia, dedkovia Ľudovít a Štefan prababka co viem Júlia

florianabotosova
16. sep 2019

U nás je mamina Renáta, otec je Florián, a súrodencov mam Mišku a Júliusa, starká bola Anna a druha Rozália, a starký boli obaja juliusovia,môj krstný syn je Richard, sestrine manžel je František a môj priateľ je Gabriel 🙂

merickat
16. sep 2019

My sme chceli Rozaliu po mojej prababke ale...Rozi narastol pipik. 2x :D

nikaika
3. nov 2019

Ahojte 😊
Štefánia , Alojz ,Zlatica , Benedikt

hrajka
3. nov 2019

@mirola ako muzi?

michaela329
3. nov 2019

Emilia, Ján, František, Anna... Ludmila, Jozef, Žofia a Alojz a ešte staršie Karolína a Matej. Ja by som dievčatku dala meno Agátka a chlapec Michal. Zahraničné mi nepasujú k našim priezviskám 🤷‍♀️

elanor
3. nov 2019

@evamarek77 jeej, aj moja prabababicka bola Agnesa 🙂

mia91
16. feb 2021

Moja babka bola Božena a druha je Emília, moja mama je Jeantte a ja som Miriam.

gitusmezeiova
16. feb 2021

My máme Zoltánov 😁 môj syn, manžel, dedko (manželov), strýko, bratranec +(jeho syn), bývali švagor a to ani poriadne neviem aky rodinný predkovia sú Zoliovci 🤦

lubina
17. feb 2021

prastarka Anna a starka Emilia a dala som aj dcerkam tieto mena 😉

rami300892
17. feb 2021

Zlatica,Marta,Helena,Karolína

reni1512
17. feb 2021

@jonia Helena a Agnesa su moje babky 🙂

oliviakatka
17. feb 2021

Moje babky: Johana a Katarína, prababky Katarina, Veronika, praprababka Vilma

denisic
22. feb 2021

Prababky Aurélia, Rozália, babky Mária, Anna, pradedkovia Laurinec, Vavrinec, dedkovia Ján a Pavel.

petulda333
22. feb 2021

Moja mama Marta, jej mama Maria, druha babka Jolana a jej mama Zuzana. Svokra maria, jej mama maria a druha muzova babka Anna