icon

Aké sú výhody mať jedináčika?

andrejka2424
17. feb 2015

Ahojte...vyzerá to tak,že viac detí mať nebudem. Kôli zdravotnému problému. Už mi lezú na nervy tie otázky,kedy bude druhé...syn je z predošlého vzťahu a tak sa po svadbe od nás očakávalo,že aj my budeme mať samozrejme spoločného potomka. Aj to bolo v pláne,ale ako to už chodí,človek mieni....Sú medzi Vami aj také maminy,že máte jedináčika a viac detí nechcete? Má to podľa Vás nejaké výhody? Snažím sa na tom nájsť niečo pozitívne....ja som bola jedináčikom do 9 rokov a jediné,čo mi utkvelo v pamäti sú tie škatuľkovacie frázy,že som rozmaznaná a mám všetko,lebo som sama. Snažím sa ho vychovávať tak,aby nebol rozmaznaný,či egoistický,neviem či sa mi to darí. Niekedy som možno až zbytočne prísna a tvrdá,ale nechcem,aby z neho vyrástal typický jedináčik-maznák..

stefka33
17. feb 2015

@m.i.r.i Pekne napísané. So všetkým súhlasím. 🙂 Mali by si to prečítať ženské s úzkoprsými názormi, ktorých sa tu teda vyskytuje dosť.

andrejka2424
autor
17. feb 2015

No nemôžeme mať deti,nechcem do detailu písať v čom je problém,ale pravda je taká,že v CAR by nám vedeli pomôcť možno,ale je tam aj tak malá šanca a platili by sme si ten zákrok sami,nakoľko to poisťovňa neprepláca. Už som sa informovala. Už je to rok,čo vieme o tomto probléme,dovtedy sme netušili a prešli sme si už fázami zúfalosti,hnevu,odhodlanosti ísť do toho,aj zmierením sa s osudom a momentálne to už naozaj berieme tak ako to je,tisíce eur potrebuje nutne teraz dom v ktorom bývame,takže žiaľ aj na peniazoch to celé stojí,proste ich treba inde momentálne vrážať. Možno sa k tomu dostaneme o nejakých 10 roov,ale to už budem mať skoro 40 rokov a manžel o 3 roky viac,takže asi to už bude aj tak neskoro. O to nejde,ja som už s tým zmierená,už sa viac menej len psychicky pripravujeme ako to,že konečne to priznáme pred celou rodinou a dajú pokoj s tými narážkami o ďalšom prírastku 😒 . Písala som tu len z dôvodu,že som sa chcela upokojiť tým,že uvidím,že v rovnakej situácii nie som sama a dá sa to brať aj pozitívne a s nadhľadom 🙂

andrejka2424
autor
17. feb 2015

@m.i.r.i ĎAKUJEM!!! 🙂

mikymiky
17. feb 2015

andrejka2424 najlepsie sa obhajis tak, ze sa obhajovat nebudes. Ty naozaj nemusis nikomu nic vysvetlovat, ci uz nemozete mat druhe dieta zo zdravotnych dovodov, alebo ste sa tak rozhodli jednoducho preto, lebo to tak citite. Aj my mame iba jedno dieta, radi by sme druhe, ale kedze ja uz mam dost rokov, mozno sa nepodari, no neplanujem kvoli tomu skocit pod vlak. Som stastna, ze mam zdrave dieta, kolke zeny by dali neviem co za to, aby ho mohli mat tiez. Sme vsetky matky, ci uz mame dieta jedno, alebo sedem. Tiez poznam dost jedinacikov, co v dospelosti citia, ze im surodenec chyba, ale ako tu uz niektore baby napisali, je to zidealizovana tuzba po niecom, co nikdy nepoznali. V realnom zivote to medzi surodencami casto vobec nefunguje, nevedia si k sebe najst cestu, o bratovrazednych a sestrovrazednych bojoch o dedicstvo, ktore rozdelia rodiny na cely zivot, ani nehovorim. Nebudem ti tu znova vymenovavat vsetky vyhody toho, ze mas doma iba jedno dieta, uz tu toho bolo spomenuteho az, az, ale tu ide najma o to, ze si fakt nic nemusis ospravedlnovat, proste tebe je sudene mat dieta jedno a smitec. Najvacsou vyhrou pre neho bude, ak mu zabezpecis stastne detstvo plne lasky, pohody a harmonie a nebudes zbytocne prilis riesit to, ze je jedinacik.

mikymiky
17. feb 2015

@andrejka2424 to vyssie je pre teba, vsetko dobre🙂)

katarinamarkova
17. feb 2015

@andrejka2424 rozmaznany jedinacik je len ten, kt. mu to rodicia dovolia a egoisticky mozno len ten co sa malo vida s detmi v jeho veku......malemu treba veeeela kamaratov s kt. bude tak casto ako len to je mozne a v podstate bude chapat ze na svete nie je len on.
mat jedinacika - vyhody? - osobne si myslim ze ziadne.
ps: mrzi ma, ze ste dietatko aj planovali a pre zdr. problemy musite plany menit.
ale kazde jedno dieta sa sprava len tak ako ho to rodicia naucia, takze sa neboj toho ze jedinacik.....zavisi len od vas ako sa k nemu budete stavat 🙂

liz_lemon
17. feb 2015

@mima4 ako som pisala, som jedinacik, a nezila som v ziadnom blahobyte, nechodili sme na nijake dovolenky, a teda nikdy by mi ani nenapadlo mat len jedno dieta, len preto, aby som mu dopriavala nejaky luxusny zivot

@moni244 tiez mame HU, a dost vysoku, ale deti som chcela min. dve, myslim, ze mat jedno a dve deti, nie je financne az taky rozdiel, ved uz len oblecenie mas uz nakupene, kocik, atd.
je to samozrejme tvoja vec, ale ja to beriem inak, kedze som jedinacik, a urcite by sa mi nepacilo, ak by mi rodicia povedali, ze nemas surodenca, ale ideme na dovolenku

moni244
17. feb 2015

@liz_lemon áno, nateraz to stojí málo, ale čo potom? škôlka a prehadzovanie si chorôb z jedného na druhého, potom škola, stredná, krúžky, akcie zo školy, výlety, výška a podobne, je to dosť veľký zaberák aj pri jednom dieťati, nie pri dvoch, hlavne keď tu človek nemá rodinu, ktorá vyzdvihne, postráži

tomiholjubavi
17. feb 2015

Moj manzel je vymodleny jediny syn 🙂 a napriek tomu, ze moj svokor je lakomec ako od moliera, vsetko co si zmysel mu rodicia kupili. takze ano, klasicky rozmaznavany jedinacik. okrem materialneho, dostaval aj vela lasky, pozornosti, mama s nim chodila na vylety, tata mu robil projekty do skoly, bol asi prvy v juhoslavii, kto dostal značkové tenisky 😀 napriek tomu z neho vyrastol clovek s dobrym srdcom, štedry, ziadny egoisticky chmulo, ale dobročinny muz. vdaka dobremu vztahu s mamou, naucil sa rešpektovat zeny a k vyvolenej sa spravat tak, ako ku kralovnej. rodicia mu kupili sice prvy pocitac v meste, ale vzdy mu hovorili, nech zavola deti zo susedstva sa hrat, nech sa podeli. Nikdy nikomu nic nezavidel a tato hnusna povahova vlastnost je mu doteraz cudzia. Povedal mi, ze surodenca v detstve nepostradal. zacal mu chybat az v den, ked mu umrela mama. Zrazu clovek, ktory tu bol iba a iba pre neho odisiel a mm ostal sam, len s otcom.
my sme sa dohodli, ze deti budeme mat tolko, kolko nam Boh dopraje. Ale mm by predsa len chcel aspon dve, ked pre nic ine, tak preto, aby nemuseli tak tazko znasat nas odchod jedneho dna.

Mnohé je aj o povahe dietata...mozete mat tri deti a zo vsetkych vychovat despoticke zavistlive osobnosti, ale aj z jedinacika, ktoremu vsetko kupite a nikdy nedostane na prdel moze vyrast citlivy a laskavy clovek 🙂

tomiholjubavi
17. feb 2015

inak z praktickych stranok, mat jedinacika ma velku vyhodu v tom (teraz budem trochu morbidna), ze si usetri velke nervy pri dedickom konani. Poznam vela rodin, kde po smrti rodicov sa surodenci tak rozhadali, ze ani najvacsi nepriatel k nim nechova taku nenavist. mame to v mojej rodine, kde sa dedili role a polia a tetky si na meno nevedia prist, jedna druhu by v lyzicke vody utopili. tiez v tomiho rodine situacia podobna...a poznam aj kopu dalsich pripadov. u nas na dedine dokonca brat bratovi odsekol kosou hlavu kvoli chalupe, o ktoru sa natahovali roky...

natalym
17. feb 2015

@tomiholjubavi Ale je to nevýhodné, z dôvodu ako popisoval Tvoj muž.

stanislavao
17. feb 2015

mat jedno dieta nieje dobre. ked uz rodicia nebudu, tak ostane sam, bez rodiny. moze mat clovek priatelov, ale surodenec je vzdy rodina. moja teta mala jedinacika, lebo bohuzial dalsie dieta mat nemohla a mi povedala, aby som nikdy nemala len jedno dieta. kde sa uzivi jedno, uzivia sa aj 2. mozu sa spolu hrat, bavit. ked su starsi, dospeli, vedia sa podrzat, pomoct si. surodenec je rodina.

loxa
17. feb 2015

Financie, menej starosti, viac casu pre dieta..ja mam teda dve deti , paradoxne preto viem povedat co my vadi na surodencoch..ale podla mojho nazoru na ktory sa nikto nepytal, viem....to ma viac negativ ako pozitiv.,teda myslim mat jedinacika

tomiholjubavi
17. feb 2015

@natalym Tomimu chyba mamina laska po jej smrti, lebo ju mal celu pre seba. niekomu kto ma surodencov viac, moze mamina laska zase chybat pocas zivota...vsetko na svete ma vyhody, aj nevyhody.

iuno
17. feb 2015

@liz_lemon ved si maj deti kolko chces. 😉 Zodpovedny clovek sa rozhoduje rozumne, nie emocionalne. Obavam sa, ze na Slovensku sa ani nebavime o luxuse, ale o tom dat dietatu slusny zivot. Ze nebudem obracat kazdu korunu a rozmyslat ci to dietatu kupim. Vyzit len z lasky sa neda. A tu nejde o oblecenie a kocik. To je najmenej. Nemozes takto kratkodobo rozmyslat. A co skolka? Co ked ti ho nezoberu do statnej? Sukromna stoji aj 400 eur/mesacne. Budes mat na to pri 2 alebo 3 detoch? Co skola, kde v dnesnej dobe decko vylucia z kolektivu lebo nenosi istu znacku (mobil, rifle... apod.), zaplatenie kruzkov, taborov. A ked bude chciet studovat vysoku? Povies mu sorry, nemam ti ju ako zaplatit? A co startovne do zivota, ked sa bude chciet postavit na vlastne nohy? Posles ho len tak s holou ritou? Vela z nas vyrastalo za sociku a vtedy tu boli istoty, skoly zadarmo, ziadne hypoteky na byt... nemozes to porovnavat s dnesnou dobou. Vtedy sa dalo rodit jedna radost ale teraz? Podla mna kazdy si musi zvazit svoje moznosti.

loxa
17. feb 2015

@tomiholjubavi ty si velmi nezna zena😀 ako si to pekne napisala

tomiholjubavi
17. feb 2015

@loxa 😀 ... bohuzial, ale surodenci malokedy maju krasny a idylicky vztah ako vo filmoch. casto si zavidia, bojuju najskor o rodicovsku priazen, potom o ich majetky.... jedinacik je tohto usetreny. nehovoriac o tom, ze jedinacikova zena je usetrena hysterickej svagrinej, alebo protivnych svagrov....(vid viacere temy tu na koniku, kde sa baby stazuju a nemozu vystat surodencov svojich muzov) 😀 ale to uz zachadzam do dalekej buducnosti...

sardinka333
17. feb 2015

@moni244 ako sorry, nech má každý kolko detí chce, ale toto su čo za dovody? Prehadzovanie chorob? S jedným možeš mať kolko zdravotných problémov čo ani z dvomi nie. Plus to decko predá aj tebe a mužovi. Školka a škola....zarabame priemerne, chodime k moru a normalne zaplatime školku, družinu ...aj korčulovať malá ide. Ty si nemusela brigadovať na strednej, vysokej? Prečo by moje deti nemohli vedieť hodnotu penazí nejakou menšou brigadou aj ked mám na to aby som ich podporovala, ale lajdákov si vychovávať nebudem tým, že im všetko dám ako na zlatej tácke bez zasluh. Ako vravím, nech má detí každý kolko chce nakolko sa citi, ale toto su fakt pseudodovody ako sa uchlacholiť ....

loxa
17. feb 2015

@tomiholjubavi vsetko ma pre aj proti..nieje dolezite kolko mame deti ale ako ich vychovame..ja poznam vela jedinacikov ktori mali vsetko a prave kvoli tomu aj dopraju nezavidia, pomozu..ak to niekto chce, je to jeho vec urcite treba brat ohlad na potreby seba, partnera a dietata..niektore deti, surodencov nepotrebuju..

moni244
17. feb 2015

@sardinka333 nie nemusela som chodiť na bridády, lebo som žila v okrese, kde nie je poriadna práca na trvalý, nie to ešte brigáda, mala som na krku súrodencov, keď rodičia makali od rána do večera aby zaplatili účty a toto ja pre dcérku nechcem, na brigády chodiť bude, keďže už taká možnosť brigády je, nebude mať všetko na zlatom podnose, na more nemáme už teraz, na dovolenky po slovensku detto, som rada, že zaplatíme účty a stravu a do tohoto mám priviesť druhé dieťa?

babulka82
17. feb 2015

@andrejka2424 myslim si že je to len vaša rodinna zlaežitost a ked viec nechcete tak nechcete a každeho do toho prd 😀 Vobec by som ludi neriešila a skor by som povedala že sa ta to dotyka preto že to druhe mat nemožete a nie že nechcete.Osobne by som jedno dieta nechcela ale pokial by som druhe nemala alebo nemohla mat tak by som to vnimala ako dar od boha že mam aspon to jedno zdrave. A ludia budu mat vždy zvedava trapne otazky na to si treba zvyknut,najskor či maš frajera ,potom kedy bude svadba, potom kedy bude dieta ,potom kedy bude druhe dieta atd....................... 😉

tomiholjubavi
17. feb 2015

@loxa suhlasim..my mame susedov, ktori maju osem alebo 9 deti. a normalne si s nimi spravili malu farmu. kazdy ma zadelenu svoju ulohu, harmonogram, dievcata robia domace prace, chalani na poli, kazdy sa vyucil za nejake uzitocne remeslo a tym prispievaju do domacnosti. mali jeden pocitac a pekne sa on delili, kazdy mal svoj cas vymedzeny. chalanov otec strihaval kazde leto na rovnako, dievcata zase boli pod patronatom mamy. nikdy sa nevadili, nikdy neboli chudobni ani asociali, viaceri skoncili aj vysky, vsetci sa spolu modlili kazdy vecer. jednoducho rodinka ako lusk. inde by to s takymto poctom deti sposobilo katastrofu. a niekde by zase z jedinacika vychovali fracka, ktory by rastol pre šibenicu...hovorim, ze je to individualne. vsetko ma svoje pre a proti. ja mam jednu sestru a som rada, ze ju mam. aj ked sme sa v puberte hašterili pre kazdu hovadinu, nakoniec sme z toho vyrastli.
ale zakladatelka temy sa pytala na vyhody mat jedinacika, tak som jej napisala vyhody.

liz_lemon
17. feb 2015

@iuno myslim, ze vidis vsetko prilis cierne, ak by kazdy takto rozmyslal, tak uz by sme davno vymreli
myslela som si, ze som materialne zalozena, ale vidim ze ani zdaleka 🙂
cudujem sa ti, ze si vobec tehotna, ked mas taketo zmyslanie, ved co ak budete nezamestnani, ako zabezpecis svoje dieta? ako mu nakupis ipad, iphone, a znackove handry, aby ho nevylucili z kolektivu?
nehnevaj sa, ale tvoje dovody su sebecke a smiesne

henamichal
17. feb 2015

@jamabe máš svätú pravdu a plne s tebou súhlasím, aj ja mám taký istý názor... aj ja mám len 1 syna a ani nechcem mať ďalšie dieťa... stačí jedno

h2
17. feb 2015

@andrejka2424 Ahoj, aj ja mám len jedno dieťa a ďalšie už mať nebudem. Bohužiaľ, naša spoločnosť je nastavená na dve deti, to je proste norma, ktorá sa automaticky očakáva od ženy. Ak má len jedno, je sebecká, karieristka, pohodlná... Ak má tri deti, tak to ešte NIEKTORÍ berú v pohode, ale rodičia 4 a nedajbože viacerých detí si tiež vypočujú, akí sú ľahkovážni, nezodpovední, prípadne, či nevedia nič o antikoncepcii... 😠
Otázky zo strany rodiny nech Ťa netrápia, oni to nemyslia zle, príde mi normálne, že sa na to pýtajú, keďže si sa vydávala už s jedným dieťaťom z predošlého vzťahu. Zrejme rodičia manžela očakávajú vnúčatko najviac. Tým treba vysvetliť, že máš problémy a že už dieťatko pravdepodobne nebude. Ostatnými známymi by som sa nezaoberala.
A k tým výhodám, už Ti to tu vlastne baby písali, tak sa nebudem opakovať. Už len niečo o mne a mojej sestre: Vekovo sme si veľmi blízke, sestra je len o rok a pol staršia. A to je asi tak všetko. Máme sa radi, to áno, ale sme úplne odlišné, v detstve sme sa bili a hádali v jednom kuse. Nikam sme spolu nechodili, každá mala svoje kamošky, svoje záujmy... Moja sestra teraz žije v Írsku, vidíme sa 2-krát do roka. Sestra mi neodpisuje ani na maily, lebo "nemá čas". 😒 Keď jej zavolám, tak je rada, ale ona mne nezavolá, nenapíše, iba ak mám narodeniny. Tak toľko k tým súrodeneckým vzťahom. ☹ ☹ ☹

eli74
17. feb 2015

Všetko má svoje výhody aj nevýhody. Kým som mala jedno dieťa, bolo všeličo jednoduchšie. Varenie, pranie, upratovanie, obliekanie, nakupovanie, cestovanie.... To sa neda ani vsetko vymenovat. Len si zober napr to cestovanie. Dieta das do sedacky, pozapinas, sadnes a ides. Teraz zmena, oblecies 3 deti, seba a postupne ich poodnasas kym su male do auta, nasackujes ich do sedaciek, pozapinas... Prejde pol hodina ako nic. Na vylet stacila jedna taska, teraz zabal vsetko mozne pre 3 deti. Pomaly, aby si karu tahala za sebou. Ale mám 3 deti a má to aj svoje výhody. Vedia sa spolu zahrat( kým to jedno je vacsinou zavesene na mamu), zabavat sa, buduju si medziludske vztahy ako s tym druhym vychadzat, ako sa podelit, ako mysliet aj na druheho, ako druhemu pomoct, uvedomuju si, ze svet sa netoci len okolo nich, niekedy musia pockat, no ale na Vianoce maju kopu darcekov 🙂 Mám dvoch surodencov, udrziavame kontakt, maju deti, rozumeju si s mojimi detmi a to je tiez fajn. Pokazit sa to moze hocikedy, ale o dobre vztahy sa treba usilovat, je to na ludoch, ci si ich pokazia alebo nie.

michaelamilan
17. feb 2015

Ach.......zakladateľka témy sa pýta A a vy zasa meliete to svoje B ........ viete ženy čítať?????? Pani je zmierená s tým, že druhé asi kvoli zdrav. problémom nebude a rada by počula nejaké výhody mať jedno dieťa a nie stupídne poznámky prečo mať dve a viacej.......Veď ona nechce byť sebecká ako to tu píšete o mamičkách čo chcú jedináčika, ale má nejaký problém a to druhé asi nebude......pochopili ste čo sa vôbec pýta?????!!!!!!!!!
A teraz zakladateľke: pre každého je správne to, čo sa rozhodne mať.......ja mám jedno, partner dve a veru druhé, resp. štvrté nepripadá do úvahy........ ja sa na ďalšie necítim, jedno mi stačí. Snažím sa z malého vychovávať slušného chlapca, nerozmaznaného a beriem ako výhodu že je jeden........Neviem ani ako by som opísala výhody, či nevýhody, to sa asi ani nedá........jednoducho to tak cítim, všetko mi vyhovuje, malému a môjmu partnerovi tak isto.......

A čo sa týka toho dedičstva ako píše @tomiholjubavi musím len uznať za pravdu 😠 Dcéra môjho partnera má 12, áno dobre čítate 12rokov a tá už teraz nič iné nemá ako to že koľko z dedí z nášho bytu, koľko tam a koľko tam 😠 ☹ ach.......až je mi z toho zle ťe som ešte na svete a už niekto chce dediť.........

Deti budú presne také, aké si ich vychováme......... Samé môže zostať aj keď bude mať na svete súrodencov.......súrodenci totiž nezabezpečia, že po smrti rodičov sa budú kamarátiť.......poznám veľa rodín kde súrodenci susedia o seba ani nezakopnú.......takže asi tak.......

andrejka2424
autor
17. feb 2015

@babulka82 nikde som nepísala,že nechcem dieťa...jasne som napísala opakovane,že mať nemôžeme zo zdravotných dôvodov a hľadala som tu pochopenie zo strany žien,ktoré sú na tom podobne a dokážu to pochopiť. Chcela som vedieť pozitíva mať jedináčika,od žien,ktoré jedináčika vychovávajú. Negatíva viem,nakoľko som bola sama jedináčikom 9 rokov 😉

sardinka333
17. feb 2015

@m.i.r.i má to výhody....ale určite v tom nehladaj vyhodu typu....,,mám viac času na dieťa,, ha ha....ako pedagog to vidím, že to tak velmi často nie je
- šikovnosť detí nezavisí od počtu surodencov ale od podnetného prostredia, vplyvu výchovy, rodičov
- jedináčik má len rodičov, tak ku komu má mať bližšie? nemá nikoho s kým by sa doma hral, zdielal o veciach s niekým sebe primeraným. Hra dospelý dieťa a dieťa a dieťa sa nedá porovnávať.
- normálny rodič svoje deti nikdy neporovnáva, každé je jedinečné, každé má svoje muchy aj dobré oblasti
- jedináčikovia su malí dospelí - ak si ich tak mamičky vychovávajú tak ano - ako napr. mamičky si dcér urobia ,,kamošky,, a nie dcery....ich hlavičky su zaťažené informáciami nevhodnými pre ich vek a potom ťažko zapadaju do prostredia rovesníkov lebo hlava ,,nestíha telu,, a ich záujmy su kdesi v inej galaxii (česť výnimkám)
- ambiciozny, sebavedomy - pod do našej školy pozrieť...sebavedomy rovna sa na 90% v dnešnej dobe, ked je dieťa na piedestály DRZY...a skus povedať takej mamičke niečo!!! Toto sa u jedináčikov ťažko koriguje
- dedičstvo? to je troška aj vecou tej výchovy, vztahov - tažko to teda davať do suvisu ako vyhodu
- vnučata??? a smejem....ak sa ich dožijeme v dnešnej dobe ked sa mladým do toho nechce....odkladaju. Syn odíde za ženou a tá poväčšinou inklinuje k matke, nie ku svokre (česť výnimkám) to je čo za ,,výhoda,, že nependluju medzi vnučatami? Kolkati starkí su radi že su potrební, že ich mladí vobec volaju v dnešnej dobe vztahov...
- dovolenky???? Boli sme na all inclusive 4 švagroci aj 5 a nie je problém (Turecko, Menorca, Cyprus) Klub Markíza pre decká, mohli sme si ,,odychnuť,, od detí., animačné programy každý večer ani sme nevedeli že deti máme a sedeli sme v bare na kokteiloch do noci, animátori aj poobede...aj ked na dovolenke kde nemusím variť, prať naozaj nepotrebujem ešte deti odkladať....práve preto sme tam aby sme boli spolu.
-Všetko ostatné je SEBECTVO!!!! nemusím sa rozhodovať, deliť, brať ohlady, rozmýšľať, ustupiť,počkať, prispôsobiť sa, mám pohodlie a len já, já, já jenom já......🙂 Ak chce mať niekto jedináčika a mohol by mať viac detí tak nech ho má, jeho rozhodnutie, ale pokial nie som totál socka. tak dovody ako vyššie spomínané su fakt pseudodovody ako sa uchlacholiť a presvedčiť sameho seba že ,,je to lepšie,, že viac detí nechcem. Šak je to lepšie....pre pohodlie 100% s jedným deckom aká starosť, poväčšinou? Ale niektorí tu robia zo seba chudačikov ako budu detičky podporova ťo 20 rokov na výške ako nebudu mať koli surodencovi denne na jogurt a jablko, budu si od seba ,,,brať,, choroby a nebudu mať chudatka vlastné izby, s PC, tabletom, smartfonom - prípadne sa o tablet budu musieť občas aj podeliť chudatka! Len aby vás to jedno decko čo ofukujete na staré kolená nešuplo do domova a to budete mat za odmenu - neprajem nikomu, stať sa to može aj pri 3 deťoch, ale snad skor sa vam poskladaraju na starobinec(a to je tiež palka to platiť mame skusenosti s doopatrovaním) a podelia si navštevy prí vašej posteli na staré kolená, ten kontakt, pritomnost potom oceníte. Jedno decko bude mať čo robiť so svojou vlastnou rodinou a nieto behať za rodičmi den čo den.......Takuto generáciu si vychovávame, sebecku. Kto nemože mať deti tak jasné že má len to jedno, tam nie je o čom ....A teraz ,,hádžte kamene,,!!!! 😀

liz_lemon
17. feb 2015

@moni244 moze sa ti stat, ze nebudes mat dost casu a penazi, ani na to jedno dieta, lebo budes musiet driet od rana do vecera, aby si zarobila dost, na vysoke naroky svojho dietata
je to jeden kolobeh, ze sa ludia snazia zarobit vela penazi, aby zabezpecili materialne dvoje deti, a tym padom s nimi nie su, lebo su stale v praci