icon

Ako často chodíte kočíkovať?

seemani
30. okt 2013

My nechodíme každý deň a priznám sa, že mám niekedy výčitky svedomia. Teraz sme boli chorý, tak sme neboli skoro 2 týždne nikdy, bála som sa, že mi ho prefúka.. Cez víkend sme teraz boli aj sobotu aj nedeľu, ale potom zas nič a dnes bolo škaredo, tak som nešla. Nie je to málo? Ako veľa by malo byť dieťa na vzduchu? Malý má tri mesiace. 😖 Inak je s ním aj ťažko teraz, tretí deň je uplakaný, asi máme koliky, takže ani sa mi moc nechce, lebo keď mi niekde v meste spustí rámus, čo tam sním?

Strana
z2
ava11
30. okt 2013

Tak ja praveze vobec nezdielam nazor, ze von za kazdeho pocasia. Ked prsi alebo fuci, tak sme doma a vymyslim malemu aktivity dnu, pripadne sa autom odvezieme k nejakej kamaratke. Ak je pekne, sme vonku ako kedy, minimalne raz urcite, obcas aj dvakrat. Ja povazujem za "vyvencenie" aj to, ze ideme do obchodu autom, je to proste zmena prostredia, zabijeme tym cas. Jasne, ze pokial sa da, ideme aj na ihrisko, nech sa vyjasi. Nechapem tie maminy, ktore vidim z okna v lejaku promenadovat sa po vonku, ved to dietatko v kociku obalene sto vrstvami a prsiplastom ani netusi, ze je na vzduchu. A ked uz o tom, neviem ako akom cerstvom vzuchu hovorite, obzvlast v bratislave 😀

vulka
30. okt 2013

@ava11 Neuveríš ale u nás na Orave máme celkom zdravý ľuft.

ava11
30. okt 2013

@vulka zavidim, fukni nam sem kus 😉

andrejka1974
30. okt 2013

moja je aspon raz za den, vsak starsia chodi do skolky 🙂 🙂 🙂 🙂 ale ak je velmi skaredo tak vonku sme malo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a ked je krasne sme vonku aj niekolko hodin, 🙂 🙂 🙂 🙂

zitaje
30. okt 2013

Ja chodim vacsinou 2x denne von s malym, rano so strednou do skolky a poobede este raz. Ale pravdu povediac, ja ani sama by som nevydrzala 2-3 dni nejst von, jedine v pripade vaznej choroby.

@seemani ak mas balkon nie do rusnej ulice, staci ked pospi tam. Ale podla mna je potrebne chodit von denne, zvlast teraz, ked je este relativne dobre pocasie.
A ked vonku spusti ramus - ja sa snazim prechadzky nacasovat tak, aby vtedy maly spal, alebo ked musim ist ci spi ci nie, davam ho do satky, tam je ticho a spokojny 🙂

milota164
30. okt 2013

my sme chodili 2 x denne , ked bolo skaredo tak raz. Mali sme obdobie ze spala iba v kocari takze som chodila aj v dazdi.

nativanativa
30. okt 2013

doobeda spi na balkone a poobede kazdy den von 😉

paris3
30. okt 2013

@seemani my sme chodili kocikovat kazdy denny spanok. inak mi dcerka nespala 😒 na jednej strane to bolo dobre, ze bola vela na vzduchu. na druhej strane velmi vycerpavajuce, nevedela som si vobec oddychnut.
chodili sme v kazdom pocasi, mrzlo, prsalo, fukalo, aj v -15 stupnovych mrazoch. mali sme dobry kocik, teply fusak, teple oblecenie pre mna, prsiplast na kocik ( dobry aj proti dazdu, aj proti vetru ci mrazu). mala ma teraz dva roky, je otuzila, zdrava.
kebyze nemusim kocikovat kvoli tomu, aby sa mala vyspala, tak by so chodila aspon raz denne. a to kvoli moje potrebe vypadnut z domu 🙂 osobne neznasam, ked musim byt cely den zavreta doma. najradsej chodim s malou von aj doobeda a poobede. obdivuje matky, ktore vydrzia cely den zavrete s detmi doma. je to obrovska vyhoda, ked su deti chore a treba byt doma. ja sa idem vtedy zblaznit 😒 ako sa hovori, kazda minca ma dve strany 😉

ejuska79
30. okt 2013

@paris3 ako by som o sebe citala... my dodnes chodime furt po vonku, moja mama vravi, ze sme takí tuláci a ninka od 1,5 roka co sa maly narodil v kociku ani nebola, prejde neskutocne vela, maly tiez.... chorí nebývajú, tak raz do roka... tiez sa idem doma zblazbnit a deti tiez, robia taky randal, ze my proste von ist musime 🙂

dixie_chick
30. okt 2013

My mame dvojicky, od 6. dna sme chodili von skoro kazdy den, vynimky boli iba choroby alebo dazd / silnejsi vietor. V kociku nikdy spat nechceli, ale aj tak sme chodili aspon na hodinku 2x denne vonku. Teraz su vacsi, maju 2,5 roka a chodime 2x denne skoro za kazdeho pocasie. Ja v dazdi nechodim, ale manzel je Anglican, vtedy chodi s nimi vonku on. Jeden syn je uplne po nom, tomu nevadi ani dazd, druhy je vacsia fajnovka, ten za kazdeho pocasie nostek vonku nevystrci a ani ho nenutim, ked chce ist domov a sme na nich dvaja, tak ideme domov...Na tento rezim sme si navykli, vyslovene si to uz deti vyzaduju a ak nejdeme von, tak im to chyba a doma robia iba lotrovinky...

dixie_chick
30. okt 2013

Este dodam, ze takych ako sme my nas tu vela nie je, ked sa pocasie zhorsi a je chladnejsie /tym nemyslim, ze mrzne/, sme vonku iba my dve so susedou s detmi, cela dedina je doma 🙂...vyjdu zas az na jar 😀

sasikas
30. okt 2013

my chodime von kazdy den., 2x denne, za kazdeho pocasia (samozrejme obcas nejdeme von, ze vylozene na ihrisko, ale napr do materskeho centra, na kruzky....),....ale nie preto, ze sa to tak ''patri''',ale neviem si predstavit co by som s nimi cele dni doma robila..... 😕 predsa vonku sa prebavia, maju zmenu, okyslicia 😀 😀 . doma by sa krpci asi pozabijali a o tom bordeli doma ani nehovorim 😝 ....ked prsi obujeme gumaky, prsiplaste a deti maju najvacsiu zabavu.... 😅 von nechodime iba ked maju teplotu, ale aspon do obchodu alebo do lekarne prebehneme... 😉

ritusuk
30. okt 2013

'nekocikovala som denne a uz vobec nie s chutou pre niekolko dovodov: za prve, moje dvojcata stravili prve dva mesiace v nemocnici a ked sme prisli domov, bola som cela bez seba, ze sme doma a netahalo ma to von, za druhe, absolutne nepotrebovali byt v kociku aby zaspali, odmala su to velki spaci a odmala spavali len v postielke a za tretie, mna osobne 'kocikovanie' neberie, mam rada dlhe prechadzky, ale nie ked tlacim pred sebou 20kg naklad. napriek tomu sme to zvladli myslim si bravurne, lebo este den pred porodom so Zojkou sme ich tlacili po nasom oblubenom Clifton parku. teraz ako su tri, ja tlacim Zojku a muz dvojcata a tiez sme si nikdy nepovedali, ze 'podme len tak kocikovat', ideme na nakupy, na ihrisko, ale kocikovat len aby bolo a bezcielne, to nie. a za kazdeho pocasia, len aby bolo dieta vonku? ked prsi, tak prsi a sme doma, neviem na co by som im natahovala na kocik prsiplaste, aby mali cez tu foliu zazitok? asi nie. cele leto sme boli denne vonku, aj teraz ich berieme von - ked je to mozne - ale ked to mozne nie je, bavkame sa doma. samozrejme, snazim sa chapat mamicky, ktorym dieta spi mozno len v kociku alebo ktore chcu zabit cas, ale moj pripad s mojimi takmer trojickami to nebude 🙂

something
30. okt 2013

Kym maly spaval v kociari ( do roka) tak sme boli von kazdy den. A teraz nejdeme iba ked prsi alebo ked je chory a dr. povie ze nemame ist.. To nie je o tom, ze preco, naco..je to na imunitu dobre a neist s dietatom von dva tyzdne..preboha, to uz je lenivost. Ty tiez ked si bola sama, by si nesla keby si nemusela? do prace napriklad....ved to je strasne

uhnakova
30. okt 2013

My sme chodievali 2x denne zhruba do pol roka, potom kazdy den aspon raz. Vynechala som len par dni za cely prvy rok. V nasej stvrti sa da prechadzat v "podloubi" (vyklenku domu), takze aj v zlom pocasi na nas neprsalo ani nesnezilo. Prsiplast na kocik som takmer nepouzila. Ja prechadzky zboznujem, nevydrzim zavreta doma cely den, takze mi kocikovanie neprekazalo. Este v lete spaval maly dopoludnia v sportaku, kedze doma sme mali 30 stupnov a vonku v tieni bolo sice tolko isto, ale aspon pofukovalo 🙂.

something
30. okt 2013

@paris3 inak my sme presne ako pises, do roka proste inde ako v kociari nespal, vonku -20 a my von, prsalo, fukalo a my po vonku :o)

winka99
30. okt 2013

no tak ja som chodila kazdy den, nie preto ze sa to tak ma, alebo ze ine mamicky chodia, ale preto ze mam rada cerstve pecivo a masove vyrobky, takze kazdy den povinne na nakup, aj ked bolo pol metra snehu, poladovica, fukal hurikan, prsalo jak z krhly...takze taka pol hodina az tristvrte hodina vonku, ked bolo pekne tak dlhsie sme sa presli samozrejme a este som chodila aj z toho dovodu, ze som aspon zabila nejaky cas obliekanim a vyzliekanim :D ...nemali sme vtedy net, tak som sa sla scvoknut ked som nesla von 😀

bastika
30. okt 2013

@iva87 presne tak aj my. S malou skoro stále a teraz? Ráno kocikujem do škôlky a spať to je tak 45 minút potom maly väčšinou spinka vonku v kociku este hodinku zatial ja makam v byte upracem po večeri po malej, postele porobit veci dat do spinaveho riad umyt odpratat z obývačky detskú upratat... Vysavat prach utriet no z tohto stihnem tak polku nehovoriac o zehleni ci vareni... Potom sa maly zobudi tak okolo 10 niekedy spinka aj dlhšie potom je hore, to by sme moli ísť von ale ked nespi nerad leží v kociku a place chce ísť na ruky ma rozum🙂 nebude len tak ležať a kukat doblba. Potom o 2 hodinky ho uspim bud vonku ale kedze pokial sa kočík nehybe často sa budí tak ho uz radšej dávam do postielky a ja zase kmitam. 😝 O pól 4 ideme po malu do škôlky ked neprsi peší inak ide môj otec autom aby som malého nemusela ťahať v autosedacke a este v daždi. Potom uz ked je pekne vybehneme na dvor a mala sa hra maly je len tak vonku, ked prší sme vnútri. Mamičky ktoré kocikuju 5 hodín ked im deti spia prosim vas kedy obriadujete domácnosť? Ci mate doma neobriadene a bordel jak v tanku alebo vam niekto obriadi vyzehli a navari alebo to robite v noci alebo sem s tým receptom 😀

hradnapani
30. okt 2013

@seemani odkedy mi maly prestal vyzadovat spanok pocas behu v kociku vonku, tak chodim von iba vtedy, ked sa rozhodnem, ze dnes sa mi chce ist von. Obvykle je to kazdy den, ale ked niektory den nejdeme, nerobim z toho dramu, vieme sa zabavit aj doma. Ja napriklad neznasam chodit von v skaredom pocasi , najma ked fuka silny vietor a do toho prsi ci mrholi, alebo je namraza. Kedje pekne, tak nas to vytiahne von aj samo. Ale iba raz za den, ak som sama.
Ak treba, tak ho na spanie teplejsie obleciem a otvorim okno, nech ma cerstvy vzduch pocas spanku.
Chory byva minimalne, a zatial nijako vaznejsie co by vyzadovalo liecbu lekarom.

moni244
31. okt 2013

@hradnapani jej, môj človek, už som sa zľakla, že som rarita, my máme teraz 9 mesiacov a už ju to v kočíku nebaví, doma mi spí aj dve hodiny, v kočíku zaspí na max. 20 minút, tak keď je pekne, prejdeme sa 20 minút a potom ju ešte 20 minút hojdám alebo šmýkam na šmýkačke na ihrisku, ale to sa nedá, keď je von škaredo alebo mrholí a keď som sama na prechádzky, tak ma to nebaví, keď mám sparing partnera, tak som s ňou aj 2 hodiny von, ale možno ma to nebaví preto, lebo do 6 mesiacov spala len v kočíku a to boli 2 hodinové prechádzky ráno a poobede v rôznom počasí

ichbinich
31. okt 2013

Teraz s dcerou som cez tyzden vonku kazdy den, lebo musim ist pre syna do skolky 😉 A teda za kazdeho pocasia... Uz som si vytiahla bundu do dazda aj kupila vraj nepremokave trekkingove topanky, tak som zvedava 😀 Lebo potom mi uz ostava iba kupit si gumaky 😀

Ale ked bol syn maly, na prechadzky som sa casto musela nutit, narodil sa v decembri, to ma vonku netaha, zimu nenavidim. Neznasam "len tak" bezcielne sa prechadzat. Tak som sla extra do vzdialenejsieho obchodu na nakup, a nie do toho na druhej strane cesty, alebo rovno do centra na "window shopping", alebo do roboty za manzelom... A jedina naozajstna choroba (sople a kasel neratam) bol zapal stredneho ucha tento februar.

Strana
z2