icon

Ako často prebaľujete dieťa v noci?

kuratko
21. nov 2011

Moja mala ma dva a pol tyzdna, v noci krasne spinka, dva krat sa zobudi, hned po nakojeni zaspi. lenze sa vacsinou po nom aj vykaka. Mam ju ist prebalit, s tym ze ju zobudim, pogrca sa a budem ju muset zase kojit? Alebo ju nechat v "tom" ? ako to robite s takymi drobcami? nepaci sa mi ani jedno.. diky za odpovede 🙂

acikaa
22. nov 2011

mas dievcatko a ako pisu maminky mozu prejst bakterie do mocoveho traktu a bol by z toho zbitocny pruser...stoji ti to za to???asi nie!!Ked som mala chlapca ako male babo kakal mi po kazdom papani a v noci som ho prebalovala stale a ci budem o tie 2 minuty dlhsie na nohach alebo nie to mi nevadilo 😝

nasta197
22. nov 2011

Ahoj jasne prebal ju mi sme prebalovali ked bol taký maličký v noci aj 4 - 5 krat vždy ked papal a teraz ked má 9 mes. celú noc má jednu pampersku a je v pohode 🙂))

katka3012
22. nov 2011

Jasne,ze prebalit,hadam by si ju v tom nenechala.

tanja61
22. nov 2011

samozrejme v noci prebalit ak je to nutne a potom nakojit, pokial kaka aj po papani jednoznacne prebalit znova nic prijemne spat v kakanicke🙂

stardust
22. nov 2011

Balit sa ma podla potreby a ked ma mala kakanec, treba jej vymenit plienku.

irriss
22. nov 2011

urcite prebalit...docela mi to prijde jako "hanba otazka" 😉 ...premyslet nad samozrejmosti...

jak te muze napadnout nebo ci dokonce praktikovat to, ze malou nechas v hovinkach??☹

ajca123
22. nov 2011

Sorry ale co ti tu pisu mamicky maju pravdu 🙂 a to si mamicka dvoch deti???????
Aj moje kazde dieta sa po kojeni pokakalo a ja automaticky prebalila a aj niekolko za noc.... A vobec som ziadneho z mojich drobcov nezobudila,polozila naspat do postielky a spali....

sue
22. nov 2011

Uff :O nečakala by som takúto otázku :O prepáč, ale ty si ako často meníš vložky alebo tampóny pri MS? 🙄 V každom prípade prebaliť...

anicka1981
22. nov 2011

my za kadym krmenim, teraz je to 3x za noc, pred tym to bolo kazde 3 hodiny aj cez den aj cez noc,,, a pampersky su asi najlepsie plienky, zadocek je po nich suchy aj ked plienka je plna,,, dostali sme tesco plienky, tie su sice tenke aj makke, ale ked maleho rozblim, takma mokru ritu,,,, takze potrebujem tesco pouzit, tak to menim striedam , na noc pampresky a cez den prebalujem kadzu hodinu-podla potreby, ritu sme namali zaparenu este ani raz, a budem rada, ked nam to vydrzi nadalej 😉 nas kaka po rannom krmeni o 7 rano, no a dneska sa mu tak podarilo nalozit, ze sme kupat museli 🙂 😀

kmetulec
22. nov 2011

ja som svoje deti prebalovala v noci vzdy pred krmenim,mala som idśtotu,ze potom uz budu nakrmene pekne spinkat,ale s pokakanym babom som sla tiez hned na prebalovaciu podlozku,predsa som nestala o vyparenu ritku 😒

juranka
22. nov 2011

u nas to bolo tak, ze som ju prebalovala v noci vzdy po papani. a pamatam si, ze taka mala ako 2 tyzdne sa ani pri prebalovani neprebrala, taka bola napapana a spokojna 🙂

alexis13
23. nov 2011

nakolko v noci nekakame tak ani raz

mirka007
23. nov 2011

My v noci vobec neprebalujeme ,ani sme nikdy neprebalovali,maly sa mi v noci zatial nikdy nepokakal a nemava ani cervenu ritulku takze tak.
Prebalovala som v noci,len ked mal rotavirus ale to nebolo v noci ale celu noc :(

luciferkax
24. nov 2011

Kým nie je pokakaný, neprebalujem.. Resp. ked dlho nemôže zaspať, tak preblím, ale obvykle drží do rána. Môj 9-mesačný drobec je kojený, niekedy papá aj 6krát za noc.. to ho mám zakaždým pre balovať??? Počas dna dávam látkové plienky, balím každú hodinu, no na noc dám pampersku, vydrží naozaj 12 hodín v suchu a červenú riťku mal raz, aj to len troška, ked boli vonku horúčavy 🙂

veronikam
24. nov 2011

Ja tiez odkedy nekaka v noci neprebalujem. 🙂 Pamperska vydrzi pekne do rana. Ale ked bol malicky tak som prebalovala aj v noci. Pekne v pritmi, potichucky, aby sa moc neprebral.

shira_
24. nov 2011

ja neprebalujem, ani som neprebalovala, bol by sa zobudil a problém omnoho väčší.. a určite nie pred papaním, ked chcel prsník dostal prsník hned. ja neznášam ked mamička v pohode prebaluje bábo a ono si ide zožrať ruku od hladu a rozčúli sa, vystresuje, rozplače sa... ked mi potom na prsníku pekne zaspinkal, tak som ho aj nechla spať. nikdy sme nemali probblém s kožou na riťke.

katren
24. nov 2011

@evitka82 akoze sorry, ale nechat dieta v pokakanej plienke spat....to co je za rozum!!!!!!ty by si spala v po*ratej posteli?????
Urcite vzdy prebalit aj za cenu prebudenia...

lenka0283
24. nov 2011

mala ma 10 mesiacov a prebalujem...ale len ked sa zobudi na cajik a vidime ze je pocurana tak prebalim 🙂

desmodka
24. nov 2011

pokial kakal po/pocas kojenia, tak som prebalovala pravidelne.. u nas to bolo vacsinou tak ze najprv jedno prsko, pokakal sa, prebalili sme sa a potom druhe prsko...

pancake
24. nov 2011

odkedy nekaká v noci (asi od troch mesiacov 😉 )tak neprebalujem tiež. dovtedy som po kazdom kojení prebalovala lebo sa mi vzdy pokakala. ale najskôr som nakojila,odgrla a prebalila. 🙂

p.j.jacky
24. nov 2011

Sila mila mamicka.Nechat babatko hovnach...uz teraz tu malicku lutujem. 😠 ☹

akika722
24. nov 2011

😲 😲 😲 😲 to nemyslíš važne toto 😲 😲 😲
vieš že dieťa sa pokaka a ty vahaš či ho prebaliť alebo ho nechať "v tom"? 😲 😲 😲
no ak to mysliš važne nemam slov 🤐

lenadka
24. nov 2011

Hm, mna zrusila sestricka v porodnici, ked videla ze o 23,00 sa u nas svieti, ze co robim, "no prebalujem malu od 18,00 uz 6-ty krat, lebo sa zas pokakala"...ona ze ci mi sibe, ze si ju tak naucim a moja chyba 😲 😲 😲 tak ako pekne nie? 😠 nenechala by som ju predsa spinkat pokakanu 😠
urcite pokakane prebalit 😉

ansira
24. nov 2011

ja prebalujem skoro pred kazdym papaním, v noci nie vzdy. Ale po kakaním vzdy prebalujeme, aj zadocek jej umyjem, tie utierky ju tak pekne neocistia .

digysa
27. feb 2012

WOW.......ja len tolko 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕

locko007
27. feb 2012

My sme prebalovali v noci vždy keď sa malý zobudil na dojčenie. Bez ohľadu na to, či bol len pocikaný alebo pokakaný- vždy. A dodnes prebalujeme pred papaním. Veď sa skúste poriadne najesť a choďte si potom dvíhať nohy, či sa vám to bude páčiť.
Teraz ak sa nám zobudí keď ideme spať, tak ho ešte prebalím, ak spinká, tak mu jedna plienka vydrží celú noc.

buuba
27. feb 2012

ahoj, urcite prebaluj, mala sa ti mozno jednu-dve noci zobudi na to, ze s nou manipulujes, ale zvykne si, a bude ti pocas prebalovania spinkat. Len sa jej neprihovaraj, aby si ju neprebrala, nezapaluj velke svetlo, len nejake tlmene. Ja som zrusila overaly na spanie, zacala som davat bodinka, tielocka a pancusky, alebo spodnu cast pyzama, aby som prebalila babo rychlejsie a s co najmensou manipulaciou. Ked babo prebalis a bude v suchej plienke, bude ti aj lepsie spinkat. Postupne nebude tak casto cikavat. My sme v uvode minali aj 12 plienok za 24 hodin, teraz miname 1-3 do tyzdna 🙂 A priklanam sa tiez k nazorom, ze kakat v noci prestane, nasa tiez zo zaciatku kakala niekedy v noci, teraz kaka, ked je hore, hned rano, ked vstane. Ani sa nanazdas, a budes riesit ine "starosti". Drzim palce 🙂

lauricka
27. feb 2012

tak pre tu sradnu Vam napisem moju skusenost, moje deti sa narodili skor, takze asi 2 dni boli v inkubatore a prve dni sa o ne hodne starali sestricky. Ked som si ich brala k sebe, dostala som poucenie - kazde dve hodiny zobudit, prebalit a potom nakrmit. Museli sa budit, lebo boli velmi spavi a museli jest povinne, aby nabrali vahu. Kedze som vedela, ze dieta vacsinou kadi pri jedle, spytala som sa, ze ci ho mam potom zasa aj po jedle prebalit. Povedali mi nie, nechat spat do dalsieho krmenia.
Jasne, ze ani mne to neda a doma ich prebalujem, ked sa pokakaju, ale tak strasne ma prave preto ta otazka neprekvapila.

slavik79
9. okt 2012

ja sa zase nestacim cudovat niektorym agresivnym odpovediam mamiciek...prepacte, ale ked sa niekto pyta na radu, tak odpoviem ako viem, bez osobnych invektiv ako co je to za matku, lutujem to dieta, ako casto si meni vlozku, ci by spala hovnach, ci je toto matka dvoch deti????? atd...preboha, je to forum, nech sa kazdy pyta co chce, a ked ma otazka vytoci, tak radsej nereagujem. otazka znela - AKO TO ROBITE, nie myslite si ze som neschopna matka?? tak troska sebareflexie drahe mamicky...a k otazke, ja prebalujem v noci pred krmenim, ci je pokakana ci popisana, ale napriek tomu je rano pokakana, totizto nespim s uchom na zadku malej, niekedy netusim ze sa pokakala. teraz ma za to odsudte.

kvetinka211
9. okt 2012

@kuratko tie co sa tu rozpisuju ake su super matky ze v noci ani nespia len prebaluju tak pisu ze prebaluju pred kojenim, takze nevedia ako dlho bolo dieta pokakane .. mozno aj to ich uz lezi pekne dve hodky v kakanici 😀