Ako obliecť dvojročné dieťa?

18. apr 2023

Ahojte, ako v tomto počasí obliekate deti? Aktuálne je u nás 13 stupňov a zamračené. Vonku vidím ešte deti v kočíku a zimnom fiasku, niektoré len v mikine, alebo bunde, iné vo veste. Mám dvojročné dieťa, neviem čo jej obliecť. Stačí tričko, mikina, tenká bunda/riflová bundička a zateplené legíny? Alebo ešte aj pančuchy? 🤔 samozrejme tenšia čiapka. Ešte sa aj vozí v kočíku, tam fusak nedávam. Iba keď fúka tak dám nánožník.

patka06
18. apr 2023

Stačí tričko mikina alebo bundička - nie oboje. Leginy, rifle, nohavice bez pančúch a zateplenia, tenšia čiapka ak fúka môže byť, ale ja by som už nedala.
Ak sedí v kočíku môžeš nohy prikryť ľahkou dekou.

kiki68
18. apr 2023

Ja davam nepremokavy overal s fleece vnutri. Podla mna idealne a moze ist do mokreho piesku. Tiez mame jarne bundy asi tri. Urcite teplejsie nohavice. Ako u nas je stale zima pomerne

euka210
18. apr 2023

Cez den ako pises...rano a ku veceru ked je chladnejsie, tak do kocika by som dala tenku decku a nanoznik.

petamich
18. apr 2023

nas ma nepremokavy soft-shell overal, nezatepleny len ten jemny fleese vnutri (a taku istu ma aj bundu a gate) a toto tocime, pod to tricko, tensiu mikinu a na hlavu tenku ciapku

ked sa ochladi a je v kociku tak mam taku nepadavu deku flisovu nepremokavu

andreatytler
18. apr 2023

Pancusky je podla mna privela.
Nad 10 stupnov davam tricko s dlhym rukavom, mikina a tenka sustiakova vetrovka aby neprefukalo s fleesom vo vnutri aby bolo teplo. Na nohy len hrubsie teplaky. Potom nad 15 uz iba mikinu alebo iba tu sustaikovu vetrovku podla toho ci fuka.
Do kocika by som dala nanoznik.

tinkavvv
18. apr 2023

@patka06 viem, ze kazde dieta je ine. Ale teda ja by som pri 13 stupnoch a zamrzla len v tricku a bunde. O tenkych leginach ani nevravim 🙂)

zorkahorka
18. apr 2023

Je rizdiel 13 so slnkom a bez slnka. So slnkom dam hrubsiu mikinu a vestu, bez slnka len tricko a prechodnu vetrovku.
Pri prvom som zvykla do konca apríla davat pancuchy,mladsi ma ekzem a momentalne nohu v gypse,takze bez pančúch. Na hlavu dvojvrstvovu ciapku alebo celenku

andreatytler
18. apr 2023

@zorkahorka Nech sa mu to rychlo zahoji.❤

zorkahorka
18. apr 2023

@andreatytler dik. Uz by bolo na case - ma ju mesiac 🙄

misinka0611
18. apr 2023

Mám skoro 2 ročne. Ma legíny, tričko, mikinu a bundu keď fúka, je pod mrakom. Keď je slnko a je to cíti že hreje, bunda dole. Zas nieje to novorodenec čo sa nehýbe, reda moja nepoužíva kočík. Ale videla som ked bolo teplo asi 15 stupňov a slnko, fusak ED čo je zimný extra hrubý.. uff.

1mina
18. apr 2023

mam tiez 2 rocneho, dala som mu teplaky, tricko s dlhym, mikinu a ciaapku. Bundu som dala do kocika ale nevyuzila. Ale bolo take pocasie ze som ho raz obliekala raz vyzliekala, raz palilo slnko, potom fukalo.

ivangeline
18. apr 2023

Ja ozaj každý den ináč. Do kočiara beriem navyše veci. :D :D Alebo zhadzujeme zo seba.

vasjar
19. apr 2023

Tričko, mi kina, tenká bunda, poprípade vesta. A dole tepláky zateplene. Toto stačí pri 13 st

jesenzima
19. apr 2023

Môj nosí tričko, mikinu, ak fúka silno, tak tenkú bundu, obyčajne tepláky. Čiapku iba ak silno fúka. Nič zateplené pri 13 stupňoch neobliekam.